Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Temat mam nadzieję przydatny, bo przecież forumek zawsze, w każdej kwestii wysłucha i poradzi. Aby uniknąć błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki śmiało piszcie w tym temacie o każdym gastronomicznym problemie. Pytanie z mojej strony: Siostra przywiozła mi z Grecji woreczek liści z napisem Tilia. Są tam wysuszone liście i trochę takich dziwnych żółtych kwiatków/owoców? Internet podpowiada mi, że to lipa. I teraz pytanie: co mogę z tym zrobić? Było to na straganie z przyprawami, więc chyba to coś związanego z gastronomią... herbata? blant? z mięskiem?
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l zrób blanta, nigdy nie zaszkodzi błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki to była świadoma decyzja, jak może byc sałatka z kurczakiem, tuńczykiem, szynką to czemu nie z kabanosem? chciałem mieć troche mięsnej wkładki w sałatce żeby nie zamienić sie w blubera, a kabanos idealnie sie nadaje do pokrojenia na małe kawałki
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l chipsy też zagryzasz kabanosami? przeciez zawsze warto miec jakis miesny dodatek
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Porady Sos, ser, dodatki. Ciasto pod spód. Kromka (piętka) to nie synonim skibki (pajdy, sznytki).
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Autor Porada: Jak coś jest zbyt kwaśne np. sos pomidorowy w spaghetti albo mizeria na jogurcie, to dosypcie trochę cukru. Powinien zneutralizować kwaśność, no ale wiadomo, nie można z nim przesadzać.
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Pytanie: Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti?
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Autor Pytanie: Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti? Można np. Dodać pokrojonego na kawałki kabanosa.
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l yano ty smiecisz w kazdym temacie, w ktorym napiszesz posta... hipokryto
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l poradaBy jedzenie (najlepiej pizza) jeszcze lepiej smakowało, spal wcześniej blanta.
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz.
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś.
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś. W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej?
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Pytanie: Czy dzielenie się gorącymi naczosami w barze jest bardziej czy mniej higieniczne niż dotykanie menu i jedzenie ogólnodostępnych orzeszków? W ogóle "ogólnodostępne orzeszki". WTF?! Edytowane 8 sierpnia 201410 l przez tk___tk
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś. W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej? jestem za biedny na restauracje
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Stoi w barze gdzie czasem bywam (pipi)ut twojamatier sloj z orzeszkami, miska i taka szufelka do orzeszkow. Barmanka kasuje dwa ziko, nasypuje troche do miseczki i mozna szamac. Po oddaniu pustej miseczki, ta myje ja i wsadza spowrotem do sloja. Malo higieniczne ?
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Ja mówię o takich, że przy barze stoi miseczka za free xD a nie ze 2 zika cie kasuje
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.