August 7, 201412 yr Temat mam nadzieję przydatny, bo przecież forumek zawsze, w każdej kwestii wysłucha i poradzi. Aby uniknąć błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki śmiało piszcie w tym temacie o każdym gastronomicznym problemie. Pytanie z mojej strony: Siostra przywiozła mi z Grecji woreczek liści z napisem Tilia. Są tam wysuszone liście i trochę takich dziwnych żółtych kwiatków/owoców? Internet podpowiada mi, że to lipa. I teraz pytanie: co mogę z tym zrobić? Było to na straganie z przyprawami, więc chyba to coś związanego z gastronomią... herbata? blant? z mięskiem?
August 7, 201412 yr zrób blanta, nigdy nie zaszkodzi błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki to była świadoma decyzja, jak może byc sałatka z kurczakiem, tuńczykiem, szynką to czemu nie z kabanosem? chciałem mieć troche mięsnej wkładki w sałatce żeby nie zamienić sie w blubera, a kabanos idealnie sie nadaje do pokrojenia na małe kawałki
August 7, 201412 yr Porady Sos, ser, dodatki. Ciasto pod spód. Kromka (piętka) to nie synonim skibki (pajdy, sznytki).
August 7, 201412 yr Author Porada: Jak coś jest zbyt kwaśne np. sos pomidorowy w spaghetti albo mizeria na jogurcie, to dosypcie trochę cukru. Powinien zneutralizować kwaśność, no ale wiadomo, nie można z nim przesadzać.
August 7, 201412 yr Pytanie: Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti?
August 8, 201412 yr Author Pytanie: Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti? Można np. Dodać pokrojonego na kawałki kabanosa.
August 8, 201412 yr poradaBy jedzenie (najlepiej pizza) jeszcze lepiej smakowało, spal wcześniej blanta.
August 8, 201412 yr Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz.
August 8, 201412 yr Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś.
August 8, 201412 yr Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś. W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej?
August 8, 201412 yr Pytanie: Czy dzielenie się gorącymi naczosami w barze jest bardziej czy mniej higieniczne niż dotykanie menu i jedzenie ogólnodostępnych orzeszków? W ogóle "ogólnodostępne orzeszki". WTF?! Edited August 8, 201412 yr by tk___tk
August 8, 201412 yr Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś. W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej? jestem za biedny na restauracje
August 8, 201412 yr Stoi w barze gdzie czasem bywam (pipi)ut twojamatier sloj z orzeszkami, miska i taka szufelka do orzeszkow. Barmanka kasuje dwa ziko, nasypuje troche do miseczki i mozna szamac. Po oddaniu pustej miseczki, ta myje ja i wsadza spowrotem do sloja. Malo higieniczne ?
August 8, 201412 yr Ja mówię o takich, że przy barze stoi miseczka za free xD a nie ze 2 zika cie kasuje