Skocz do zawartości

Pytania i porady spożywczo-kulinarne


Harbuz

Rekomendowane odpowiedzi

Temat mam nadzieję przydatny, bo przecież forumek zawsze, w każdej kwestii wysłucha i poradzi. Aby uniknąć  błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki śmiało piszcie w tym temacie o każdym gastronomicznym problemie. 

 

 Pytanie z mojej strony: Siostra przywiozła mi z Grecji woreczek liści z napisem Tilia. Są tam wysuszone liście i trochę takich dziwnych żółtych kwiatków/owoców? Internet podpowiada mi, że to lipa. I teraz pytanie: co mogę z tym zrobić? Było to na straganie z przyprawami, więc chyba to coś związanego z gastronomią... herbata? blant? z mięskiem?

Odnośnik do komentarza

zrób blanta, nigdy nie zaszkodzi

 

 

 błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki

 

to była świadoma decyzja, jak może byc sałatka z kurczakiem, tuńczykiem, szynką to czemu nie z kabanosem? chciałem mieć troche mięsnej wkładki w sałatce żeby nie zamienić sie w blubera, a kabanos idealnie sie nadaje do pokrojenia na małe kawałki

Odnośnik do komentarza

 

 

Porada:

 

Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz.

a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś.

 

 

W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej?

 

26297-cooperation-handshake.jpg

 

jestem za biedny na restauracje

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...