Skocz do zawartości

Pytania i porady spożywczo-kulinarne

Featured Replies

Opublikowano

Temat mam nadzieję przydatny, bo przecież forumek zawsze, w każdej kwestii wysłucha i poradzi. Aby uniknąć  błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki śmiało piszcie w tym temacie o każdym gastronomicznym problemie. 

Pytanie z mojej strony: Siostra przywiozła mi z Grecji woreczek liści z napisem Tilia. Są tam wysuszone liście i trochę takich dziwnych żółtych kwiatków/owoców? Internet podpowiada mi, że to lipa. I teraz pytanie: co mogę z tym zrobić? Było to na straganie z przyprawami, więc chyba to coś związanego z gastronomią... herbata? blant? z mięskiem?

• Odpowiedzi 285
  • Wyświetleń 24,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość osiol
    Gość osiol

Najwięcej bakterii i wszelkiego syfu znajduje się na pieniądzach. Najbardziej higieniczne jest więc opuszczenie lokalu bez płacenia za posiłek.

• Patelnie? To trochę wyjaśnię: Żeliwne: świetne trzymanie temperatury, naturalne tworzenie się powłoki nieprzywierającej (oczywiście jak odpowiednio się dba o patelnie), bardzo dobrze się nagrzewa do

• to zupełnie jak jeden z userów forumka

Opublikowano

zrób blanta, nigdy nie zaszkodzi

błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki

to była świadoma decyzja, jak może byc sałatka z kurczakiem, tuńczykiem, szynką to czemu nie z kabanosem? chciałem mieć troche mięsnej wkładki w sałatce żeby nie zamienić sie w blubera, a kabanos idealnie sie nadaje do pokrojenia na małe kawałki

Opublikowano

chipsy też zagryzasz kabanosami? przeciez zawsze warto miec jakis miesny dodatek

Opublikowano

Porady

Sos, ser, dodatki. Ciasto pod spód.

Kromka (piętka) to nie synonim skibki (pajdy, sznytki).

Opublikowano
  • Autor

Porada:

Jak coś jest zbyt kwaśne np. sos pomidorowy w spaghetti albo mizeria na jogurcie, to dosypcie trochę cukru. Powinien zneutralizować kwaśność, no ale wiadomo, nie można z nim przesadzać.

Opublikowano

Pytanie:

Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti?

Opublikowano
  • Autor

Pytanie:

Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti?

Można np. Dodać pokrojonego na kawałki kabanosa.

Opublikowano

Harbuz smiecisz w temacie ktory sam zalozyles. To nielogiczne

Opublikowano

yano ty smiecisz w kazdym temacie, w ktorym napiszesz posta... hipokryto

Opublikowano

Porada:

Nie jedz zoltego sniegu.

Opublikowano

Porada:

Nie jedz harbuzów.

Opublikowano

Porada:

Nie jedz zoltego sniegu.

Stwierdzenie:

Za późno.

Opublikowano

porada
By jedzenie (najlepiej pizza) jeszcze lepiej smakowało, spal wcześniej blanta.

Opublikowano

Ostrzeżenie:

Od jedzenia żółtego śniegu rośnie ruda broda.

Opublikowano

Porada:

Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz.

Opublikowano

Porada:

Pamiętaj, aby nie drynić przy otwartym.

Opublikowano

Porada:

Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz.

a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś.

Opublikowano

Porada:

W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej?

Opublikowano

Pytanie:

Czy dzielenie się gorącymi naczosami w barze jest bardziej czy mniej higieniczne niż dotykanie menu i jedzenie ogólnodostępnych orzeszków? W ogóle "ogólnodostępne orzeszki". WTF?!

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

masz tu ogólne zasady dzielenia się posiłkami

Opublikowano

Porada:

W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej?

26297-cooperation-handshake.jpg

jestem za biedny na restauracje

Opublikowano

Stoi w barze gdzie czasem bywam (pipi)ut twojamatier sloj z orzeszkami, miska i taka szufelka do orzeszkow. Barmanka kasuje dwa ziko, nasypuje troche do miseczki i mozna szamac. Po oddaniu pustej miseczki, ta myje ja i wsadza spowrotem do sloja. Malo higieniczne ?

Opublikowano

Ja mówię o takich, że przy barze stoi miseczka za free xD a nie ze 2 zika cie kasuje