Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Salt and Sanctuary

Featured Replies

• Odpowiedzi 312
  • Wyświetleń 80,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wczoraj pograłem kilka solidnych godzin i jestem wniebowzięty tą giereczką. Są to autentycznie Soulsy w 2D, na początku wita nas bliźniaczo podobny kreator postaci [dość obszerny!] a potem darz bór i

• Zróbno ktoś screena na PS4, że S&S jest po polskiemu, w nagrodę ja też zaprezentuję jakiegoś screena 

• Platynka wbita   Czas zaczac grac w raki i przygotowywac sie do Dark Souls 3

Opublikowano

Platyna wbita niesamowita gierka. 50h świetnej zabawy z indykiem czegoś takiego się nie spodziewałem :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jaka ta gra jest dobra :banderas: Lezala u mnie na dysku od premiery ale jakos niedawno postanowilem sie za nia zabrac i jest sztosik. Wczoraj pokonalem Kraekan Wyrm i ide powoli do Hall of Cages. Latam postacia z Kureimoa z dodatkowa szybkoscia ataku i ide przez gre bez wiekszego problemu, a w planach transformacja w Shrouded Bulwar tylko trzeba czekac az znajde Amber Idol :frog:

Opublikowano

Lepiej pozno niz wcale... a pisalem w tym temacie ze sztosik, trzeba bylo sprobowac wczesniej :cool:

Amber Idol mozna przyfarmic na trollu z maczuga, ogolnie polecam bo dosc predko mozna zdobyc kilka jak masz troche samozaparcia.

Opublikowano

Bilem go chyba z 30min i nie wypadł więc dalej sobie spokój, obecnym mieczykiem i tak siekam wszystko ładnie :P

Opublikowano

Mam garstkę pytanek:

1. Czy będzie później jakaś skrzynia na dobytek? Nie wiem, czy trzymać znaleziony szajs, czy sprzedawać jak lezie; czy trzymane w ekwipunku rzeczy nie ważą nic?

2. Jak działa to branie przedmiotów w sanktuarium? Rozumiem, że jak wezmę to mi się odblokowuje bezpieczne miejsce, ale czy te przedmioty coś jeszcze dają? I czemu nie we wszystkich kapliczkach mogę ofiarować posążki?

3. Gra jest cudowna póki co.

Opublikowano

Rzeczy z ekwipunku nic nie ważą więc możesz zbierać graty, jak chodzi Ci o te wszystkie stone guide itd. to ofiarowanie ich w sanktuarium odblokowuje merchantów w tym miejscu. Możesz je ofiarować tylko w sanktuariach które należą do Twojego aktualnego wyznania. 

Opublikowano

A co się stanie jak będę zmieniał te wyznania? Bo chyba gwarantem zmiany jest odblokowanie Sanktuarium, czy też nie?

Opublikowano

Dobra już kumam powoli wszystko. Zabiłem już 5 bossów i prę do przodu z Kureimoą III. Siekam wszystkich aż miło!

Opublikowano

Ja zmienilem raz wiare to wszyscy npc ktorych sobie postawilem wczesniej strzelili focha i nie moglem u nich nic robic :x

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Mozna zmieniac, ale wtedy progres idzie do 0 w obecnym creedzie i lapiesz SIN, sin czyscisz u pewnego NPC i bedzie sztywniutko z NPCami z poprzedniego creeda.

Opublikowano

I warto sprawdzać różne creedy, np. ze względu na inne consumable które możemy w nich otrzymać - w jednym dość ukrytym dostajemy butlę buffująca zadawane przez nas obrażenia o 50%. Przedmioty sprzedawane przez npc też nie są identyczne w każdym creedzie. 

Opublikowano

Zrobilem wszystkie questy u Leadera i mam Devotion lvl 6. Cos jeszcze trzeba zrobic zemy miec maxymalny?

Opublikowano

No wlasnie nie jest :F I pucharek nie wpadl  :gayos:

Edit: dobra chuy z pucharkami, gra skonczona :obama: Sztosik jakich malo, takie indyczki to ja rozumiem :cool:

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Jestem uzależniony od gier typu Souls-like. Pograłem 2h dzisiaj i szybko wyłączyłem, bo grałbym do 24:00. Ale zapewne długie epizody z grą z tak bedę miał. No i nie jest to tylko Solus-like. To prawdziwe soulsy z krwii i kości w 2D. Widzę, że wszystko tu jest z serii: ołtarze, jako ogniska, butelki a w nich podpowiedzi, no i sól jako dusze. Dobre ogranie za pierwszym razem to na ile? 30h?

Opublikowano

ta gra chodzi tak samo na wszystkich platformach ? jest 60 fpsow na PS4 ?

Opublikowano

20h luzem za pierwszym przejściem.

Opublikowano

Słodki jezu. Wy(pipi)ane na tą Vitę. Jeżeli ktoś ma PS4/PC, to nie widzę powodu, żeby czekać bóg wie ile jeszcze. Zreszta i tak pewnie bedzie cross-buy z PS4.

A na XOne pewnie w ogóle nie będzie.

Edytowane przez Papaj

Opublikowano

Dokładnie, twórcy zapowiadali że będzie cross buy, poza tym wersją na vitę ponoć zajmuje się inny team i nie wiadomo kiedy się z tym uporają.