Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 29 minut temu, Ukukuki napisał(a):Tu nawet nie chodzi przecież o długość życia co o samą jego jakość.W tym rzecz, dlugosc zycia non stop rosnie, ale chodzi o wydluzenie jakosci zycia, co z tego ze ludzie zyja 10 lat dluzej jak to 10 lat srania w pieluche xd8 minut temu, Mejm napisał(a):No nie wiem. Jakosc to tez nieodmawianie sobie czegos bo ma sos na majonezie a juz sie wyrobilo limit kalorii.Bez przesady, mowisz o jakis skrajnych przypadkach. Ja co tydzien robie sobie cheat day i jem co chce i ile chce. Tak samo jak nie naprawi sie zdrowia jedzac raz w tygodniu jarmuz tak samo sie go nie zepsuje jedzac raz w tygodniu kebsa czy czekolade.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Zwłaszcza ryby która szybko przez człowieka przelatuje i zara głodny. Ogolnie ryby są super. Jakby mi ktoś robił to bym jadł codziennie.
Opublikowano 38 minut temu38 min 46 minut temu, Mejm napisał(a):No nie wiem. Jakosc to tez nieodmawianie sobie czegos bo ma sos na majonezie a juz sie wyrobilo limit kalorii.No ale chodzi o to abyś codziennie nie żarł tego majonezu. Tak samo baton od czasu do czasu cię nie zabije. Ważne żeby te 80% twojej diety to były zdrowe posiłki.Dobrze po prostu się wysypiać, czuć dobrze i zdrowo a nie zamulać i mieć do dupy sen. Nie jestem zdrowym świrem, mam gdzieś kadencję, przyrosty, czas na km czy saturację i tętno, sałatę z własnego ogródka. Jem zdrowo ale nie ważę posiłków, nie trzymam diety, od czasu do czasu zjem coś słodkiego. Biegam 3 razy w tygodniu nudną krótką trasę, raz na jakiś czas dłuższa wycieczka rowerowa no i 2 razy siłka w tygodniu. Nie liczę progressu itp. Robię to żeby się dobrze czuć, dobrze spać, mieć siłę i dobrze wyglądać. Ważne są nawyki i przyzwyczajenia. A nie później w wieku 50 lat chłop nie może przebiegnąć 5km bo płuca wypluje albo jest ciężarem dla rodziny. Masa mięśniowa po 60 zaczyna gwałtownie spadać, powodzenia jak ktoś miał pracę biurową i nie dbał o siebie. Ja tam swoje składki przynajmniej w jakiejś części chce odzyskać.