Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dark Souls III

Featured Replies

Opublikowano

Papież to pontyfik

Wy mówicie chyba o biskupach ;-)

Pontiff to biskup a sobór watykanski to diakoni i tam jest papież hehe

Edytowane przez _Be_

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 469,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra! Pograłem już wczoraj całkiem konkretnie [na liczniku ponad 10h] więc myślę że można już coś skrobnąć. Bez spoilerów.   Zacznę może od tego że gra wciąż łapie za jaja i nie puszcza, nie czuć t

• Soulsy w formie cyfrowej? A fuj...     Brakuje mi jeszcze japońskich Demonów...

• Postanowiłem pobawić się trochę w roleplaying i przedstawiam swoją postać z dzisiaj:   Jezus Chrystus stąpił do Lothric, pakuje oczywiście we Wiarę i czynienie cudów. Postać nastawiona na kooperac

Opublikowano

Musisz iść do cathedral of the deep

z jakiej lokacji tam się dostać? błądzę i błądzę 

Opublikowano

Road to Sacrifices

Opublikowano

tylko idziesz w lewo do kościoła a nie w prawo na bagna

Opublikowano

w ithryll dungeonie był sobie gigant, a nad miejscem, gdzie był jest sobie daszek z trupem z fantem, jak się do niego dostać?

Opublikowano

W miarę pozwiedzałem Undead Settlement, zatłukłem pod koniec Vordta młodszego i dostałem się do Road of Sacrifices bodajże, nie jestem pewien czy dobrze nazwę pamiętam czy przekręciłem czytając temat i zapamiętując coś niewłaściwego... Spotkałem też Bazuso i ten mały event z nim zrobiłem, wlazłem też na wierzę wtłuc temu miotaczowi oszczepów i trochę się zdziwiłem jego reakcji... Bić czy nie?

No i jedyny boss jakiego tam znalazłem to drzewiec, coś ominąłem?

Opublikowano

Jak zeskoczysz na dół do rowu ze szczurami, stamtąd już znajdziesz drogę. 

rowu? chodzi ci o ten tunel, gdzie na końcu jest mimik, a potem zeskakuje przez dziurę w suficie gang bazyliszków? tam już wszystko zwiedziłem, a dalej nie wiem jak można się dostać na ten daszek - była pod nim jaszczurka dropiąca twinkling titanite

Opublikowano

Drugi koniec tego tunelu, czyli pewnie droga którą się do niego dostałeś. Popatrzysz w dół i zobaczysz sporo szczurów, można tam zeskoczyć tylko uważaj bo idzie stracić sporo hp. 

Opublikowano

mówimy o lokacji Ofiarna Droga? Mam polską wersje, a te tłumaczenie jest jakieś lipne.  

W lewo czyli tam gdzie miedzy innymi latają potwory z krzyżem na plecach? Chodziłem tam już kilka razy

Opublikowano

Drugi koniec tego tunelu, czyli pewnie droga którą się do niego dostałeś. Popatrzysz w dół i zobaczysz sporo szczurów, można tam zeskoczyć tylko uważaj bo idzie stracić sporo hp. 

no to tam na dole już byłem, bo jakoś musiałem zabić tego giganta, mam tam pomieszczenie z mimikiem z jednej strony, a z drugiej wąskie przejście do windy i tyle

Opublikowano

mówimy o lokacji Ofiarna Droga? Mam polską wersje, a te tłumaczenie jest jakieś lipne.

W lewo czyli tam gdzie miedzy innymi latają potwory z krzyżem na plecach? Chodziłem tam już kilka razy

Tak tam, musisz znaleźć bossa Crystal sage i jak go zaje.biesz to będziesz miał dostęp do katedry.

Zmień sobie dash na angielski to będziesz miał grę po angielsku :cool:

Opublikowano

Tak, mówimy o ofiernej drodze, sam gram w polską wersję :) skocz do ogniska zwanego bodajże lasu ukrzyżowań czy jakoś tak, obróć się o 180* względem dużego kraba na wodzie, przejdziesz dosłownie 5 sekund prosto i wchodzisz do budynku. tam nie ma żadnych ukrzyżowanych, tylko parę zwykłych mobków. paru ukrzyżowanych chodzi dookoła tego budynku, więc może siętam kręciłeś nawet ale nie pomyślałeś, żeby wejść do środka :) 

Opublikowano

no to tam na dole już byłem, bo jakoś musiałem zabić tego giganta, mam tam pomieszczenie z mimikiem z jednej strony, a z drugiej wąskie przejście do windy i tyle

Tam gdzie mimik jest drabina z prawej strony pomieszczenia. ;)

Opublikowano

to tego bossa rozwaliłem już dawno, jak ta lokacja z lalką będzie po polsku? może już tam byłem tylko jej nie zebrałem 

Opublikowano

Tam gdzie mimik jest drabina z prawej strony pomieszczenia. ;)

:wujaszek:  dzięki

Opublikowano

to tego bossa rozwaliłem już dawno, jak ta lokacja z lalką będzie po polsku? może już tam byłem tylko jej nie zebrałem 

Ale byłeś w katedrze? po drodze masz kryształowego czarodzieja, ale musisz isc dalej do katedry pokonać sobór papieski. jak ich pokonasz, to dostajesz lalkę.

Opublikowano

Ta gra :obama: Pytanko - przydaje się potem parry? Bo od czasu rycerzyków z początku to właściwie rol + backtab wystarcza żeby ogranąć 90% towarzystwa.

Opublikowano

Ta gra :obama: Pytanko - przydaje się potem parry? Bo od czasu rycerzyków z początku to właściwie rol + backtab wystarcza żeby ogranąć 90% towarzystwa.

jak umiesz robić to tak, a jak nie umiesz, to nie. small shield ma większe okno, normal ma większe. a największe mają buckler i target shield - najlepsze tarcze do parowania. katany mają parry w stance, ale nie tak dobre jak z małych tarcz

Opublikowano

parry pomaga z tym bossem, którego niektórzy nazywają papiezem. jego pierwszy atak można sparować (co jest dość łatwe akurat) i sobie mega ułatwić potyczke z samego startu, pozbawiając go ponad 1/4 life.

Opublikowano

Czempion okazał się jak do tej pory najtrudniejszym przeciwnikiem. Walił te ciosy niczym z Tekkena.  :obama:

Opublikowano

dla mnie tancerka była najlepszym bossem, walka świetnie zbalansowana, nie za latwa, ale i nie przegięta, mega skilowa, do ogarnięcia na chłodno. trzeba było z nią poprostu pięknie zatanczyć :) abyss watcher drugi w kolejności, bardzo przyjemna i porządna potyczka. za to dragon slayer armour i nameless king to był dla mnie niesprawiedliwy ból w okolicach dolnej części pleców.

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Tancerka i Abyss Watchers - pełna zgoda. Jedne z najlepszych walk.

Dragonslayer padł u mnie za drugim, bo otrzymał pomoc w pierwszym podejściu, czego się nie spodziewałem.

Wciąż jednak mam przed sobą m.in. kalekiego księcia i NK.

Edytowane przez Bigby