Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Mendrek to zupełnie inna kategoria.

Opublikowano

Ja tam się cieszę, że duża część Januszy przerzuciło się na srajfony. Marnowali tylko swój czas na PC/konsolach. A twórcy marnowali swój talent robiąc pod nich gry. Moda na PS4 też się kiedyś skończy. Bo na chwile obecna jest to moda a nie lepsza konsola, która zdominowała rynek. A każda moda przemija.

Opublikowano

Sprzedaż PS4 jest podobnym przypadkiem do x360 - po prostu konsola miała lepsze wejśćie w rynek, bo M$ strzelił sobie w łeb zapowiedziami DRMu i always online..  Jak to mówią 

cff21051601_co_sie_zobaczy.jpg

I sam mając xo oraz ps4 uważam, że na tę chwilę lepszą konsolą do zakupu jest xo, po prostu więcej oferuje na ten moment.

Opublikowano

Nie pieprz głupot chłopie. Sukces X360 był uargumentowany grami. Przez pierwszy rok wyszło ich tyle, co na PS4 będzie wypuszczane jeszcze przez dwa lata. Konsola awaryjna była bardzo ale gier na początku miała od zayebania.

Opublikowano

Dobra, historia z życia wzięta drogie Wezyry:

Mama przeglądała rachunki za ogrzewanie mieszkania i stwierdziła, że w zeszłym roku w okresie jesienno-zimowym drastycznie spadły opłaty w moim pokoju w porównaniu do lat ubiegłych... Tak się składa pany, że końcem września zakupiłem właśnie Playstation4 #4ThePlayers. Przypadek? Nie sądzę!

Opublikowano

Nie pieprz głupot chłopie. Sukces X360 był uargumentowany grami. Przez pierwszy rok wyszło ich tyle, co na PS4 będzie wypuszczane jeszcze przez dwa lata.

Ale nie ma co ukrywac ze Sony sobie tez nie pomoglo na E3 jak zapowiadali, GIANT ENEMY CRAB CHUOPCZE.

Opublikowano

Rofl

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Jak by XO po 2 roku od premiery miało taką bibliotekę exów jak X360, to tylko Mendrek grałby jeszcze na PS3. Ale nie ma, odcinają kupony od znanych marek, wypuszczają co najwyżej dobre gierki i patrząc na zapowiedzi na najbliższe pół roku nie zmieni się to. Chcą kupić klientów solidnymi exami, a nie rozpierdalaczami pokroju Bioshocka, Gyrosów, Mass Effect czy PGR3. SONY mogło sobie pozwolić na bardziej przemyślaną akcję marketingową, wypuszczenie mocniejszego sprzętu w niższej cenie (oczywiście odbiło się to na jakości, ale takie rzeczy wychodzą z czasem i jak widać w przy okazji X360 nie mają dużego znaczenia) i jechaniu na multiplatformach. M$ zrąbał po całości akcję promocyjną i teraz nie robi właściwie nic, żeby to naprawić. Tylko nie oszukujmy się, że SONY robi więcej, co to, to nie. Marketing w który nie wierzy Mendrek, ale każdy z nas, którzy kupili PS4 trochę jednak uwierzył, c'nie?

Opublikowano

Sony dostarczyło to, czego oczekiwał rynek. Najmocniejszej konsoli i znanych multiplatform. MS na tym drugim spory czas jechał i bardzo dobre wyniki osiągał. Sony zależało na tym, by Playstation się sprzedało i w ten sposób dywizja SCE stała się kluczowa. Wszystko jest teraz w ich rękach - są o kilka sekund w wyścigu przed przeciwnikiem, tak jak kiedyś MS był przed Sony. MS pokazał że można nie tylko pozwolić się dogonić, ale i na kolejnym okrążeniu wyrżnąć dzwona na szykanie niczym jakiś nowicjusz. Na dobrą sprawę przecież patrząc na listę gier, to jest w co grać. Brakuje trochę pędu, ale 2016 powinien już zamknąć usta części malkontentów. Reszta dalej będzie narzekać, że "kiedyś było lepiej" i obudzą się na koniec generacji, patrząc jak wiele przegapili.

Ten rok to dobry moment na to by kupić PS4, ale nie wyobrażam sobie w 2016 nie mieć tej konsoli. Ja już zacząłem sobie składać, bez stresu, bez konieczności brania na raty, zastanowię się nad jesienią gdy wyjdzie Battlefront (najlepsza wersja). W sumie wolałbym kupić jakąś slimkę, z lepszym chłodzeniem i nieco mniejszymi gabarytami, ale kto wie - może nie wytrzymam i kupię fata, licząc że nie trafi się wyjący egzemplarz...

Opublikowano

Reszta dalej będzie narzekać, że "kiedyś było lepiej" i obudzą się na koniec generacji, patrząc jak wiele przegapili.

.

.

.

.

.

.

Opublikowano

Reszta dalej będzie narzekać, że "kiedyś było lepiej" i obudzą się na koniec generacji, patrząc jak wiele przegapili.

Co przez to rozumiesz? Że ktoś nie ma zamiaru ogrywać gier na 6-7 tylko od 8 wzwyż? 

Teraz jak na razie też daję radę być na bieżąco. Obecnie do ogrania tylko Batman. Kupki wstydu nie mam, w ogóle według mnie kupkę wstydu mają tylko osoby, które nie umieją dobrze zarządzać swoim czasem. Grają w jakieś średniaki z :cebula: , a potem płaczą "o jezu kiedy ja to ogram ". Nie graj w byle co to nie będziesz miał takich problemów. 

Zaraz pewnie będą komentarze "jesteś młody, masz więcej czasu, bla bla". Może tak, może nie, ale przytoczę tutaj przykład osoby, co prawda z YT, który ma pracę, rodzinę, yt na który musi nagrywać materiały i ogrywa wszystko na bieżąco. 

A mowa o gościu z nickiem NRGeek, kilka razy jego materiały były wrzucane na forumka z tego co widziałem. Ogólnie gościu jest naprawdę za(pipi)isty, jego cykle jak Pogadajmy czy To było grane są naprawdę świetne i słucha się ich z przyjemnością.

Jak ktoś lubi nostalgiczne rzeczy to polecam.

Zwłaszcza, że dzisiaj wypuścił ten oto filmik:

Robi Topy od roku 1990. Polecam. :)

No i ma kolekcjonerki japońskich mgsów(o tutaj) więc niekochany powinien obejrzeć. :obama:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No, jak ktoś gra we wszystko, co ma 9/10 to faktycznie jest problem. Dla mnie większość takich gier z lat 2009-2013 to gry nadawające się do Cybermychy. Z tego, co widzę takie wysokie oceny dla gu.wien powoli wracają. Ja gram w gry, które zaprezentują gatunek mnie interesujący a nie bo 9/10 i kolejna szczelanka z QTE.

Opublikowano

F1 2015:

The Xbox One version of F1 2015 operates at 1440x1080 - a 25 per cent deficit in resolution compared to the native 1080p PS4 game.

oraz:

Codemasters aims to deliver a 60fps experience across both consoles but falls short. The PS4 game comes closest to giving us the desired 60fps gameplay, often maintaining a healthy 10fps lead over the Xbox One version. Neither platform offers the level of consistency we'd like to see, but the PS4 game is the more forgiving of the two.

Xbox :dynia:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Knur Spencer nie pomachał czarodziejską fujarą jak przy diablo i są efekty.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

No i ma kolekcjonerki japońskich mgsów(o tutaj) więc niekochany powinien obejrzeć. :obama:

Jego opowieść o mortalu w tych top X roku miażdżyła ;]

Koleś ma jeden z lepszych kanałów jeżeli chodzi o gry w Polsce, szkoda tylko, że często się myli i nie sprawdza wielu informacji. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Koleś ma jeden z lepszych kanałów jeżeli chodzi o gry w Polsce, szkoda tylko, że często się myli i nie sprawdza wielu informacji.

i38TRj4.png

Faktycznie, skoro to 20 sekunda pierwszego materiału jaki włączyłem xD

Opublikowano

Faktycznie, skoro to 20 sekunda pierwszego materiału jaki włączyłem xD

Dopiero zacziłem o co chodzi xD

Edytowane przez Starh

Opublikowano

nrgeja (taki jego inside joke) szanuje glownie za zagrajmy w crapa, zawsze do obiadu odpalalem sobie 1 odcinek i czasem konczylo sie to ziemniakiem na telewizorze ktorego wyplulem ze smiechu.

Opublikowano

Swoją drogą Sony ładnie odpowiedziało na akcje "betterPSN"  :pawel:

Z drugiej strony co mieli innego powiedzieć "wybaczcie, ale do końca żywotu ps4 nic nie ulegnie zmianie" :kaz: ?

Opublikowano

Co przez to rozumiesz? Że ktoś nie ma zamiaru ogrywać gier na 6-7 tylko od 8 wzwyż? 

Teraz jak na razie też daję radę być na bieżąco. Obecnie do ogrania tylko Batman. Kupki wstydu nie mam, w ogóle według mnie kupkę wstydu mają tylko osoby, które nie umieją dobrze zarządzać swoim czasem. Grają w jakieś średniaki z :cebula: , a potem płaczą "o jezu kiedy ja to ogram ". Nie graj w byle co to nie będziesz miał takich problemów. 

Zaraz pewnie będą komentarze "jesteś młody, masz więcej czasu, bla bla". Może tak, może nie, ale przytoczę tutaj przykład osoby, co prawda z YT, który ma pracę, rodzinę, yt na który musi nagrywać materiały i ogrywa wszystko na bieżąco. 

A mowa o gościu z nickiem NRGeek, kilka razy jego materiały były wrzucane na forumka z tego co widziałem. Ogólnie gościu jest naprawdę za(pipi)isty, jego cykle jak Pogadajmy czy To było grane są naprawdę świetne i słucha się ich z przyjemnością.

Jak ktoś lubi nostalgiczne rzeczy to polecam.

Zwłaszcza, że dzisiaj wypuścił ten oto filmik:

Opowieść o tym jak popadł z kimś tam w konflik przez jakąś imprezę, która trwa z 10 minut... Wolę filmiki arhn.

Opublikowano
No, ale co ja Ci będę jednokonsolowy betonie tłumaczył. Przywiązanie do marki a.k.a. Wasz syndrom sztokholmski.

Wypraszam sobie bulodupny bocie (Czyżby minusiki tak piekły ?) w przeciwieństwie do co poniektórych do niedawna miałem PS4 , WiiU i XO tyle że ten ostatni to dla mnie gówniany plastik bez gierek więc poszedł w (pipi) i zostałem z PS4 i WiiU. Ale tak sobie to tłumacz jeśli ci łatwiej w ten sposób przełknąć prawdę ze Xbox Has No Games For Me * ;)

na ten moment zobaczymy co na GC Spencer pokaże

Edytowane przez Karas

Opublikowano

No, ale co ja Ci będę jednokonsolowy betonie tłumaczył. Przywiązanie do marki a.k.a. Wasz syndrom sztokholmski.

Wypraszam sobie bulodupny bocie w przeciwieństwie do co poniektórych do niedawna miałem PS4 , WiiU i XO tyle że ten ostatni to dla mnie gówniany plastik bez gierek więc poszedł w (pipi) i zostałem z PS4 i WiiU. Ale tak sobie to tłumacz jeśli ci łatwiej w ten sposób przełknąć prawdę ze Xbox Has No Games ;)

a jakie gry są na ps4?

Opublikowano
  • Autor

Średnie

Opublikowano

Średnie

giphy.gif

giphy.gif

Edytowane przez Starh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.