Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Do tego jeszcze te ceny - Tomb Raider na Windows Store za niecale 300 zl xD

Na stemie klucze po 90. xD

Co ten MS, to ja nawet nie...

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 993,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Niestety ale MS chce konkurowac swoim storem z apple i google, tam duzych gier AAA nie ma to u siebie chca zrobic z tego unique selling point. Szkoda tylko ze wperdalaja sie w towarzystwo blacharzy ktore ich po prostu nie chce i nimi gardzi. Wszystko co stalo sie na PC, caly steam i dystrybucja cyfrowa to zero zaslugi MS, a oni teraz chca robic jakas wielka rewolucje bo universal windows apps gdzie nie ma nawet youtuba xDDD.

A bylo isc droga 360 czyli latwy w programowaniu, mocny sprzet + gry ktore wyszly na XO i PC zatrzymac tylko na xboxa i by byla swietna wojna konsolowa, a tak wychodzi takie chuy wie co.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Nie wiem po chuy się wtrącają w PC gaming z tym swoim zyebanym win 10 store. Zapomnieli jak im wyszło z games for windows live? Teraz będzie to samo. Steam to obecnie monopolista, każdy chce mieć wszystko na steam, bo wygodniej, lepiej i w ogóle gruby rządzi. MS odwala ostrą patologię w obecnej chwili. 

Opublikowano

Pi8j6OH.jpg

:kaz:S9eei.gif:kaz:

To jak, przenosimy dział xbox do działu pc, czy jeszcze czekamy w jaki sposób oficjalnie zarżną x-taczera?

PS. Bluber, teraz jaranko Alienation, Ratchetem i U4, a na x-traczerze co tam? Jedna wielka beka, hahah.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Widzę yeti, że twoja jakość przeróbki była inspirowana jakością exów sony. 

Opublikowano

CÓŻ ZA PIĘKNY DZIEŃ, COŚ WŁAŚNIE STRZELA ZA OKNEM, MYŚLAŁEM, ŻE IDZIE BURZA, A TO DUPY BOTOM STRZELAJĄ.

:fsg:

Opublikowano

Gdzie te bomby dzisiaj miały być? Ta forza f2p to wszystko? Ej miał być super dzień w cw a tu spencer tylko bąka puścił

Szef działu Xbox One w Microsofcie - Phil Spencer - zasugerował podczas niedawnego wystąpienia dla mediów, że posiadacze sprzętu obecnej generacji mogą otrzymać opcję rozbudowania możliwości sprzętowych konsoli, na wzór komputerów PC.

Takie - dość znaczące i raczej mało spodziewane - zapowiedzi wydają się być zwiastunem końca „statycznej” konfiguracji konsoli, przynajmniej po stronie firmy z Redmond.

- Konsole blokują platformę sprzętowo i programowo na początku cyklu. Następnie generacja ta trwa przez jakieś siedem lat, podczas gdy inne ekosystemy stają się lepsze, szybsze, mocniejsze - mówił menedżer podczas imprezy w Seattle, cytowany przez serwis Polygon. - A my czekamy na następny krok.

- Jeśli spojrzymy na rynek konsolowy, to wierzę, że zobaczymy więcej innowacji sprzętowych, niż kiedykolwiek wcześniej - dodał.

- Zobaczycie, że oferujemy nowe możliwości sprzętowe w czasie trwania generacji, kompatybilne wstecz i do przodu dzięki Uniwersalnej Aplikacji Windows, działającej na Uniwersalnej Platformie Windows. To pozwoli nam skupić się bardziej na innowacjach sprzętowych, bez negatywnego wpływu na gry działające na tej platformie.

- Poczujemy się nieco bardziej jak na PC, gdzie nadal mogę włączyć starego Dooma i Quake, ale także wyświetlić rozdzielczość 4K, a moja biblioteka gier jest zawsze pod ręką. Innowacje sprzętowe będą trwały, a oprogramowanie skorzysta z tych zmian. Koniec z traceniem wszystkiego przy przejściu na nową generację.

Uniwersalna Aplikacja Windows ma trafić na Xbox One w niedalekiej przyszłości, ale nie znamy żadnych szczegółów na temat aktualizacji sprzętowych urządzenia - Spencer nie chciał wdawać się w detale.

Pomysł na jednoczesne wspieranie gier na PC i konsoli za pośrednictwem Windows 10 nie jest niczym nowym, ale wzmianki o możliwości rozbudowania możliwości Xbox One wydają się być przełomowe i mogą sugerować, że sprzęt pozostanie na rynku znacznie dłużej.

Wygląda też na to, że Microsoft nie ma obecnie planów na jakąś formę integracji z urządzeniami rzeczywistości wirtualnej dla swojej konsoli - jak planuje Sony z PlayStation VR dla PS4.

- Koncentrujemy się bardziej na otwartym ekosystemie Windows - przyznał Spencer w rozmowie z serwisem Game Informer. - Oculus, HTC i Valve radzą sobie świetnie na tym systemie operacyjnym i w pełni to wspieramy.

- Przyglądamy się rozwojowi VR. Przyłączamy się za pomocą Minecrafta i nie tylko. Pracujemy w tej sferze także za pomocą HoloLens. Dla Xbox One nie planujemy obecnie żadnego urządzenia.

http://www.eurogamer.pl/articles/2016-03-01-microsoft-pozwoli-rozbudowac-mozliwosci-sprzetowe-xbox-one

:dunno:

31543-Robin-Williams-what-year-is-it-TaC

takie bzdety czytałem już w 2008 roku

Opublikowano

Jakby dali jakąś odsłonę Forzy Horizon na blaszaki to byłoby genialnie ale zwykła Forza mnie mało interesuje.

Opublikowano

Jeśli nie wypali im pomysł SteamBoxa od Microsoftu to z podkulonym ogonem wrócą na rynek konsolowy. Tylko czy gracze wybaczą taki ruch? BTW figaro, morda tam.

Cała przeszłą generację czytaliśmy jak to klapki nigdy nie będą płacić za online - mamy 2016 rok, a PS4 ma najgorszą i najdroższą płatną usługę sieciową i jest jednocześnie najszybciej sprzedającą się konsolą w historii :)

Myślę, że to powinna być odpowiedź na Twoje pytanie ;) 

Opublikowano

Na tym kryzysie tożsamości konsol zyskuje rynek PC, piękny czas dla nas, zrodzonych z blachy :banderas:

Opublikowano

@Yeti: ty taki do przodu nie bądź bo znaczna część pseudo ex'ów z PS4 też wychodzi na blaszaki.

Inną kwestią jest to,że pewnie aż tak wielkiego znaczenia takie skakanie gierek po platformach nie będzie miało bo są grupy ludzi dla których konsola nadal będzie lepszą/ciekawszą alternatywą niż inwestowanie w kompa.X na tym raczej nie traci, jedynie devi zyskają bo zarobią dodatkową kasę.

Opublikowano

Nie wiem po chuy się wtrącają w PC gaming z tym swoim zyebanym win 10 store. Zapomnieli jak im wyszło z games for windows live? Teraz będzie to samo. Steam to obecnie monopolista, każdy chce mieć wszystko na steam, bo wygodniej, lepiej i w ogóle gruby rządzi. MS odwala ostrą patologię w obecnej chwili. 

Ale prawda jest taka, że jak nikt nie będzie wchodził w paradę Steamowi, to będą monopolistą zawsze. To czy MS się uda coś ugrać na tym polu, to będzie można powiedzieć dopiero jak spróbują i minie tak z 6 lat ich funkcjonowania w tym obszarze, gdy sama usługa już dojrzeje. Sama unifikacja Win10 na PC i Xone to same plusy dla graczy, ale czy ich pomysł z osobnym Store (obok Steama) wypali, to inna bajka.

Opublikowano

W końcu te konsole gdzieś zmierzają. A ps5 dostanie znowu za kosmiczne pieniądze bebechy ze starego laptopa z troszkę szybszym prockiem. Ale będzie grane!!! Remaster unczarted 4 tylko na plastajszyn 5, i to o dwie klatki szybciej niż unczarted 4 na ps4!!!

<jeti odkłada piniondze>

Opublikowano

@Yeti: ty taki do przodu nie bądź bo znaczna część pseudo ex'ów z PS4 też wychodzi na blaszaki.

Tak, ale jeszcze jest ta druga grupa exów, które wychodzą tylko na PS4 i jest to spora grupa. Xboxowi pozostały tylko najgorsze wersje multiplatform i najgorsze wersje gier... ekskluzytwnych.

:pawel:

Opublikowano

Jeśli nie wypali im pomysł SteamBoxa od Microsoftu to z podkulonym ogonem wrócą na rynek konsolowy. Tylko czy gracze wybaczą taki ruch? BTW figaro, morda tam.

mamy 2016 rok, a PS4 ma najgorszą i najdroższą płatną usługę sieciową i jest jednocześnie najszybciej sprzedającą się konsolą w historii :)

Pewnie dlatego, ze jak zwykle piszesz bzdury ^^
Opublikowano

MS chyba nie rozumie że ich Windows Store to pomysł spóźniony tak gdzieś o 5 lat, blachary nie dotkną teraz niczego co nie jest steamem i nie jest błogosławione przez grubasa. Tym samym tymi swoimi posunięciami zirytują zarówno posiadaczy X'a, jak i potencjalnych nabywców gier MS którzy mają PC. Podejrzewam że zarówno Quantum Break jak i Forza Apex w wersji Win10 będzie miało marginalną sprzedaż.

Opublikowano

W końcu te konsole gdzieś zmierzają. A ps5 dostanie znowu za kosmiczne pieniądze bebechy ze starego laptopa z troszkę szybszym prockiem. Ale będzie grane!!! Remaster unczarted 4 tylko na plastajszyn 5, i to o dwie klatki szybciej niż unczarted 4 na ps4!!!

<jeti odkłada piniondze>

Mówisz, że znów będzie pośmiewisko z posiadaczy smoków?

http://gifyu.com/images/Uncharted4blueocean.gif

:obama:

Opublikowano

mamy 2016 rok, a PS4 ma najgorszą i najdroższą płatną usługę sieciową i jest jednocześnie najszybciej sprzedającą się konsolą w historii :)

Przecież prawdę napisał. ^^

Opublikowano

No gdzie izi? :)

PS4 ma najdroższą usługę sieciową? Ma

PS4 sprzedaje się jak głupie? Tak

Sama prawda, ale wiem że zaraz zaczniesz pisać, że 170 zł za PS+ to mniej niż 130 zł za Golda XD

Opublikowano

<jeti odkłada piniondze>

Mówisz, że znów będzie pośmiewisko z posiadaczy smoków?

http://gifyu.com/images/Uncharted4blueocean.gif

:obama:

tak tak <głaszcze jeti>

Opublikowano

Don jaki kłamca xD

http://www.frazpc.pl/aktualnosci/930577,microsoft-podnosi-cene-rocznego-abonamentu-xbox-live-gold.html

Dotychczas usługa w skali roku kosztowała 229 PLN, natomiast po podwyżce będziemy musieli zapłacić 249 PLN. Dla porównania roczny abonament PlayStation Plus, który także pozwala na grę w sieci i co miesiąc oferuje nowe gry, kosztuje 195 PLN.

Właśnie takiej riposty spodziewałem się po Gekonie.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Tak, ale jeszcze jest ta druga grupa exów, które wychodzą tylko na PS4 i jest to spora grupa. Xboxowi pozostały tylko najgorsze wersje multiplatform i najgorsze wersje gier... ekskluzytwnych.

:pawel:

Póki co jedynie Bloodborn kosi,reszta pozostawia uśmiech politowania. Choć mam nadzieję,że przynajmniej garstka gierek z tej mitycznej listy super duper ex'ów wyjdzie w tym roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.