Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Nie, po prostu nie ma takiego czegos jak Microsoft Games Studios, tylko jest Microsoft Studios i nie kazde z nich zajmuje sie robieniem gier na xboxa i podlega Spencerowi.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 991,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

MS od kilku lat przechodzi z produkcji gier in-house do kontraktów z zewnętrznymi developerami. Tutaj mają o wiele większe sukcesy chociażby z jednego prostego powodu, developera istniejącego można zweryfikować co do możliwości i potencjału, np. na podstawie dotychczasowego portfolio. Nowych teamów, nie. No i jak coś nie wypali, to nie podpisują nowego kontraktu i tyle, nie ma problemu z istniejącym studiem. Zresztą Sony robi dokładnie to samo tylko wolniej, liczba ich developerów sukcesywnie się zmniejsza od wielu lat.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

YETI, jak kupię PS4 to zagramy razem? Chciałbym, żebyś mnie wprowadził w magiczny świat GOTY gier Sony

Oczywiście!
Opublikowano

Strach pomyśleć jakie bomby zacznie zrzucać MS za pieniądze zaoszczędzone na zwolnieniu tych darmozjadów :obama:

Opublikowano

Ten trailer Aleination jaki sztos :fsg: :fsg: Ale bedzie grane juz w marcu, w kwietniu Ratchet i Uncharted, maj to nowy Doom, a w czerwcu No Mans Sky :obama:

Figus kupuj plusa :lapka:

Opublikowano

Nic nie zaoszczędzą bo wkład w gejming tych "studiów" był zerowy. Wszyscy robili praktycznie same aplikacje. Grube dolce idą w Global Publishing, to oni odpowiadają za Sunset Overdrive, Forza Horizon, Scalebound, Quantum Break itp. produkcje.

Opublikowano

Haven kolego dodałem cie na psn :cool:

Opublikowano

Dawaj w multi dooma hejwen :lapka:

Opublikowano

Ten trailer Aleination jaki sztos :fsg: :fsg: Ale bedzie grane juz w marcu, w kwietniu Ratchet i Uncharted, maj to nowy Doom, a w czerwcu No Mans Sky :obama:

Figus kupuj plusa :lapka:

ważny do kwietnia 2017 :rayos:

Opublikowano

JAK MOGLI TO ZAMKNAC YEBANY SPENCER GDZIE JEST MOJE PS4????

Bluber kalafiorku  :hi:

Pawcio bedzie nakuhwiane az trigery beda trzaskac :obama: 

Jak dobrze wyrwac sie z tego zielonego szamba do Krolestwa Niebieskiego :fsg:

Opublikowano

Cesarz Phil jak dobry ogrodnik. Wycina słabe gałęzie, aby te mocniejsze mogły tym obficiej owocować. Spencer moim pasterzem, niczego mi nie braknie :xboss: Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach :banderas:

Opublikowano
Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach 

Csa01f2.gif

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Czekajcie niech najpierw kupie konsole xd

Opublikowano

Nie mogę się doczekać jak zielona brać będzie kopać dupe klapom w uncharted 4. Aż plusa na miesiąc wezmę

Opublikowano

Czemu się dziwicie. To normalna procedura wygaszania niewypału. Zamykanie studiów i minimalizowanie strat poprzez szukanie alternatyw dla zbytu. Sony tak robiło z Vitą, MS robi tak z Xboxem One. Jego czas jest policzony. Ktoś kto szuka pierwszego current gena, mając głowę na karku, nie powinien myśleć o kupnie tego chodzącego trupa...

Opublikowano

Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach :banderas:

4613120-the-giant-cross-at-the-woodland-

Opublikowano

Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach :banderas:

4613120-the-giant-cross-at-the-woodland-

Amen.

Opublikowano

Teraz tylko czekać jak idąc za przykładem światłego Mikroszafotu miłosierne  Sory przestanie w końcu pudrować trupa w postaci Team Ico, oraz  jego głównego nieroba Fumito Uedę i w końcu jak przynależy to zmarłym wyprawi The Lost Guardian godny pogrzeb... :reggie:

Opublikowano

No akurat Sony ma inne podejscie i dobrze. Kilka przykladow z brzegu:

ND tworzy Uncharted ktore staje sie flagowa marka i ciagnie sprzedaz ps3. Czy zmieniaja nazwe studia na OhCrapGames i kaza im klepac jeden frenczajs do konca zycia? Nie, pozwalaja im na zrobienie TLoU i niszcza system.

Panowie z GG robia dretwe killzony ktore moze i design swiata maja fajny ale gameplay chuyowy i na dodatek sie nie sprzedaje. Zamykaja studio? Nie, pozwalaja im robic Horizon do ktorego trzeba podchodzic z rezerwa bo do jednak ciagle gra od GG ale jednak cos nowego no i rpg wiec propsuje.

Opublikowano

hav7n kubson co braliście albo co robiliście że w końcu przejzeliscie na oczy? Możecie coś polecić Mazzeo?

Opublikowano

Akurat Killzone'y na siebie zarabiały (przynajmniej na zero) i nie mieliby powodu zamknąć studia, więc przykład jest chybiony. W przypadku Lionhead było najprawdopodobniej tak, że ostatnim projektem który nie przyniósł strat było Fable 3, ale od tego momentu upłynęło już sporo czasu, po drodze odkładana premiera Fable Legends (jak gra jest ponad rok czasu w zamkniętej becie, to nikt mi nie powie, że proces produkcyjny szedł zgodnie z planem), na którym pewnie ponieśliby kolejne straty, więc w perspektywie dla studia jaka była perspektywa czasowa na wyjście na prostą? Ewentualna premiera Fable 4, więc jakby grę zaczęli robić nawet w tym roku, to biorąc średni czas robienia gry od zera (ze 3 lata), to może zarobili by na siebie pierwszą kasą gdzieś w 2019. Czyli potencjalnie 9 lat jechania na stratach (Fable 3 wydane w 2010).

Sytuacja może wyglądałaby zupełnie inaczej gdyby się jednak wyrobili z Fable Legends na 2015, ale widząc stan bety na początku? zeszłego roku, to ta gra była w powijakach. Pytanie więc co oni robili przez te 5 lat od zakończenia Fable 3, no bo chyba nie pierdołę na Kinecta i grę arcade, przy której pracowało chyba 10 osób.

Piotrek zostawił syf, a w MS nie potrafili ich zreorganizować we właściwym czasie. Kiedyś nawet pisałem, jeszcze przed odejściem złotoustego, że powinni go wykopać i nawet wysłać tam szefa Turn 10 czy innego kozaka co potrafi dopilnować terminów.

A Sony potrafiło swoje studia odstrzelać po jednym niewypale, więc nie ma co ich koloryzować, za PS3 też kilku developerów pozamykali. Każda firma ma swoje trupy w szafie.

Opublikowano

hav7n kubson co braliście albo co robiliście że w końcu przejzeliscie na oczy? Możecie coś polecić Mazzeo?

Ja zawsze byłem playstation :Coolface: wiec nie wiem o co cho

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.