Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Taczer nie radzi sobie z Trackmania :yao: Tak nisko upasc :kaz:

Tytuł z pewnością nie jest zasobożerny, więc mogliśmy się spodziewać podobnych osiągów graficznych, jednak, pomimo tego, że wszystkie 3 wersje chodzą w stabilnych 60 klatkach na sekundę (wersji na X1 zdarzają się drobne dropy), tak wersja na Xbox One chodzi w 900p.

Jak dobrze ze mam ps4, a z początkiem następnego roku będę mieć PS4K :banderas:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

no i tak to z wami jest odnośnie DF - (pipi) przeczytacie a później zdziwko jak z pierwszym werdyktem w sprawie fpsów W3 :yao:

Opublikowano

** A mixture of strong post effects (such as film grain and motion blur), plus excellent anti-aliasing work well in hiding much of the stair-stepping we'd expect of a lower resolution game. Added to this, image quality appears sharper and noticeably cleaner in more static scenes, where a pixel count suggests something closer to a 900p presentation.

** Quantum Break remains visually impressive - stunning in many areas

** Remedy performs a complete scan and performance capture on the actors before applying the data to the in-game models, resulting in realistic skin and surface shaders, and some of the best lip-syncing we've seen in a game so far.

Czyli petarda :banderas:

Opublikowano

O co chodzi z tym Quantum Break? Analiza DF mówi, że na One gra chodzi miedzy 900, a 1080p + niektóre efekty w 720p. Potwierdzone info??

Gdzie ty tam masz napisane, że gra chodzi między tymi rozdziałkami? Napisali, ze licząc pixele wychodzi im 720p, a przy niektórych statycznych scenach blisko 900p.

In every scene tested so far, a native resolution of 720p is the consistent result found in each pixel count test - so while there's every possibility of individual render targets operating at higher resolutions, basic geometry that we're able to measure hands in a 720p result as things stand.

Added to this, image quality appears sharper and noticeably cleaner in more static scenes, where a pixel count suggests something closer to a 900p presentation

Tak więc dla mnie jest to dynamiczna rozdziałka między 720p a nawet nie 900p xD Rozpierducha - guufno rozmazane, symulator chodzenia troche mniejsze guufno rozmazane.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Powoływałem się na Chrono w temacie QB. Masz rację, zwierzackie 720p niestety.

Teraz szybko puścić korkiego do żyda i kupić PC aby grać jak Pan Jezus nakazał.

Oczywiście czekam na recki, bo ile technikalia olewam tak ogólny opis jakości grafiki jest kluczowy.

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Ja tam ogram na PC na premiere ale kwas niezły.

Opublikowano

efekt quantum break to pewnie wyświetlanie zakrzywionej czasoprzestrzeni w natywnym 720p :obama:

Opublikowano
Proste pytanie - czy nadal uważasz że odpalenie QB na PC z roku 2013 będzie problemem każącym mi iść po xboxa żeby zagrać jak człowiek w 720p?

biorąc pod uwagę to co się dzieje z Gears of War UE na Win 10 - może być problem

no i gra nie działa w 720p, polecam doczytać artykuł

Opublikowano

wizir jaka panika od rana, przeczytal posta z glupotami jakiegos chrono w dedykowanym temacie nawet nie zaglebiajac sie w artykul na DF do ktorego sie odnosi (bo nie ma wersji po bialorusku) i juz w ekstazie pisal w CW, ze jednak jest fucking full hd xDDDD

Opublikowano

900p i dropy w Trackmanii, 720p w QB :dynia:  Boty nadal cos próbuja zrobic ale im nie wychodzi jak widać po Wizirze, nawet mi was nie żal 

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

Prawda jest taka że od samego początku tej generacji toczy się wojna o 1080p i wypuszczenie swojego killera w innej rozdzialce niż full HD jest kpina. Sony może wypuścić PlayStation 3.5 albo podnieść cenę bazowa konsoli o 100 dolcow i chuya im zrobią jak konkurencja sama się ora od 2013r.

Opublikowano

wizir jaka panika od rana, przeczytal posta z glupotami jakiegos chrono w dedykowanym temacie nawet nie zaglebiajac sie w artykul na DF do ktorego sie odnosi (bo nie ma wersji po bialorusku) i juz w ekstazie pisal w CW, ze jednak jest fucking full hd xDDDD

Raaczej dopytuję. Analiza DF mówi o efektach w 720p, a sama gra wygląda obłędnie chociażby z powodu zaawansowanego AA, którego ze świecą szukać na konsolach. W chvju mam rozdzielczość jeśli gra będzie prezentowała się dobrze na moim telewizorze.

Jednak niesmak po tym jak wyruchał mnie Microsoft pozostaje. Poczekam na PS4 w wersji Slim i kupię ją jak kupiłem każdą konsolę Sony od starusieńkiego PSXa.

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Jak to prawda z mocniejszym ps4 to Sony ładnie dobije MS. Zieloni sami pewnie by chcieli wydać mocniejszego xboxa ale się boją że ich branża zjedzie od góry do dołu, a tu Sony im zrobi psikusa XD.

Opublikowano

obie firmy wydadza mocniejsze wersje, xone na tu i teraz to juz trup, techniczny kaleka, exy przeniesione na pc - firma sama postawila na nim juz krzyzyk, o ile xone juz nic nie jest w stanie uratowac to nie wierze, ze microsoft walkowerem odda caly ten rynek konsol pod monopol sony, im dluzej trwalaby taka sytuacja jak teraz tym gorzej dla giganta z ameryki

dlatego jedynym rozsadnym z punktu widzenia microsoftu ruchem by dalej byc w grze i by sprzedaz ruszyla jest szybkie wypuszczenie nowej generacji lub nowej wersji xone

Opublikowano

Następny Xbox będzie bo dla ms jest to Windows 10 device pod telewizorem, coś czego nie ma w swoim ekosystemie Apple czy Google. Do tego jak nie patrzeć mają swoje mocne marki jak Halo czy Gearsy i inwestują w nowe jak Scalebound, Recore czy QB.

Szkoda tylko że wychodzą na zła konsole :reggie:

Opublikowano

patrząc ile nintendo sprzedało bez większego hejtu new 3dsów i anonimy n.t. ulepszonego x1 sprzed pół roku, to info n.t. nowego ps4, to chyba już na 100 pro ;/ obie firmy długo się z tym oficjalnie kitrają, ale specyfikacje pewnie już za wczasu są przygotowe

#najlepszageneracja

Opublikowano

Grafika za słaba w 2016 roku - źle

Kolejny wydatek na sprzęt - źle

To zdecydujecie się w końcu? Chcecie w końcu tej super grafiki czy nie? Bo jeśli serio myśleliście że raz wydając 300-400$ będziecie mieć masakratorski sprzęt na 5-6 lat to chyba z choinki się urwaliście, tak nigdy nie było.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

ja chce super grafiki bez kolejnego wydatku na sprzęt

Opublikowano

Tytuł z pewnością nie jest zasobożerny, więc mogliśmy się spodziewać podobnych osiągów graficznych, jednak, pomimo tego, że wszystkie 3 wersje chodzą w stabilnych 60 klatkach na sekundę (wersji na X1 zdarzają się drobne dropy), tak wersja na Xbox One chodzi w 900p.

dropy i 900p w trackmanii xdddddddddd 

beka z zielonych szmaciarzy, tylko deptać i zgniatać buciorami

Cytuja mnie znowu na CW :fsg: cieszę się, że mogę dostarczyć beki z xtaczera :kaz: 

Opublikowano

w czasach gdy 99% gier to multiplatformy jaki sens za wyjatkiem przyzwyczajenia, kolegow na friendliscie i hmm w przypadku sony naughty dog, bylby w kupowaniu co 2-3 lata kolejnej revizji? serio juz lepiej zainwestowac w pudlo i powaznie rozwazyc pc, gry tansze, brak oplat abonamentowych, praktycznie nieskonczone mozliwosci emu itp

Opublikowano

i tak nie kupisz

Opublikowano

ficus kupil by blache ale nie kupi nowego sprzetu dla jednej gry

Opublikowano

Nowa generacja co 5 lat, tak było kiedyś i tak powinno być, a nie 8 lat tak jak z ps3. Więc jeżeli mają wydać lepszego xbona o czym spencer już mówił i ps4 w przyszły roku, to już lepiej gdyby poczekalni rok i wystartowali z nowa generacją.

Osobiście jako posiadacz Nadkonsoli jestem bardzo zadowolony z nowych standardów graficznych jakie oferuje konsola za 1700, a z xbona beka, trackmania w 900p ze spadkami. Z dnia na dzień to guwno opada coraz niżej w tym zielonym szambie.

A już niebawem Ratchet i U4, a wraz z nimi nowe teksty DF masakrujace blacharnie, bo botow to już sam xbon masakruje.

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.