Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

"Ale w takim Call of Duty: Black Ops III nie mam na PC split screena, a gram w tym trybie bardzo często na PS4, choćby z moim bratankiem."

JEST SPLIT W NOWYM CODZIE NA PC

tak tylko informuję

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Rozumiem, ze lyzeczka dziengciu w beczce miodu okazal sie Quantum Fucking Break?

Windows 10 sam w sobie nie jest niestety systemem idealnym i ma tendencje do sypania niebieskim ekranem bez większego powodu. Doświadczyłem takich przypadków kilka, przy czym od razu starałem się znaleźć źródło problemu. Sprawdzałem podkręcenie poszczególnych komponentów, ściągałem oprogramowanie do diagnostyki, przywracałem do wartości fabrycznych i... dalej przytrafiał się niebieski ekran śmierci (szczególnie pod wyraźnym obciążeniem). Będziemy to badać z chłopakami z pracy, czy wina leży po stronie systemu czy komponentów.

xD

Dobrze ze czlowiek jednak od paru lat w "tanim" sprzecie siedzi, bo nie widzial ani jednego Blue Screena jak na komputerach Nasa. :obama:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Co jak co ale na W10 nie miałem ani jednego blue screena póki co. No ale wygląda na to, że PS4K (Neo) może je mieć, patrząc na specyfikacje wygląda to jak PS4 OC po prostu ;P

8wovqTj.png

Earlier this year, rumors began to fly that Sony would release an upgraded version of the PlayStation 4, a console often called the PS4.5 or the PS4K by fans and press. Today, multiple sources have confirmed for us details of the project, which is internally referred to as the NEO. No price was provided, but previous reports indicate that the NEO would sell at $399. At time of publishing, Sony has not returned our request for comment, but we will update this story if the company responds.

Starting in October, every PS4 game is required to ship with both a “Base Mode” which will run on the currently available PS4 and a “NEO Mode” for use on the new console.

Games running in NEO mode will be able to use the hardware upgrades (and an additional 512 MiB in the memory budget) to offer increased and more stable frame rate and higher visual fidelity, at least when those games run at 1080p on HDTVs. The NEO will also support 4K image output, but games themselves are not required to be 4K native.

http://www.giantbomb.com/articles/sources-the-upgraded-playstation-4-is-codenamed-ne/1100-5437/

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Podejrzewam, że to bardziej kwestia problemów z którymś z komponentów, skoro blue-screeny występują nawet przy taktowaniach fabrycznych ;) Ale to nie ten temat.

No cóż, mam nadzieję, ze nie skończy się na takiej różnicy, bo aż przykro będzie, żeby Sony sobie pogrzebało taką sprzedaż PS4 i taki marketing tak chu*owym krokiem. Wzrost na zasadzie OC komponentów w sumie. No grafika trochę lepsza.

W ogóle mam nadzieję, że PS4K to po prostu wersja Slim z opcją odpalania Blu-Ray 4K i wsparciem dla HDR czy coś.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Placzecie, a i tak polecicie do sklepow potykajac sie o palety.

Opublikowano

co to za ulung? jakiś z naszego forum ? Co z banem dla wszystkich co na ppe siedzą i jednocześnie tu :) 

Większych bzdur mijających się z prawdą nie czytałem od dawna. Myślę że dostałem raka przez samo czytanie. Figuś jak coś rachunek za lekarza prześlę ci pocztą .

Opublikowano

co to za ulung? jakiś z naszego forum ? Co z banem dla wszystkich co na ppe siedzą i jednocześnie tu :)

Większych bzdur mijających się z prawdą nie czytałem od dawna. Myślę że dostałem raka przez samo czytanie. Figuś jak coś rachunek za lekarza prześlę ci pocztą .

Przecie to Maciomaniak, jemu rachunki wysyłaj.

Opublikowano

Bzdur mijających się z prawdą xD 

Blantman, zamilknij czasem bo też często dostaje raka jak czytam o Twojej za(pipi)istości, przechodzeniu gier na premierę czy wylotach na Teneryfę. 

Opublikowano

miałem więcej errorów i wyrzucania z gier na ps4 niż na swoim pc :) . Twój problem polegał na tym że za bardzo grzebałeś w tym sprzęcie i bardziej interesowały cię kombinatoryki z grafiką niż gra. Sorry ale co za argument że masz errory jak sam sobie psułeś grę? Nie rozumiem mam kompa 3 letniego z kartą roczną (970) i dark souls 3 działa w 60 fps, x-com 2 działa ok (są spadki przy zbliżeniach poniżej 60 fps a tak super), wiedźmin ultra bez ekstra ficzerów nvidii w 60 fps . Nie jestem idiotą i jak wiem że batman albo quantum break lepiej działają na konsoli to kupuje je na konsoli. Jak coś działa lepiej na pc jak dark souls 3 czy wiedźmin 3 to kupuje na pc.

W gry się (pipi)a gra a nie bawi w podkręcanie i przekręcenia ustawień aż ci system skraszuje. Jestem informatykiem który niejedno w życiu widział i niejeden sprzęt testował.

Opublikowano

no jak ktos kosztem grania w gierke zaczyna wiecej siedziec w ustawieniach dla graficzki to już nie ma dla takiego odwrotu [*] smutni ludzie

Opublikowano

juz naprawili soulsy na pc?

Opublikowano

Nie jestem idiotą 

Otoz to blatmanku.

Opublikowano

Już naprawili gry na pc?

Opublikowano

nie naprawili, dropi do 5fps, crashuje jak tylko zobacze ognisko, pyerdole to granie na pc

Opublikowano

Ja od premiery nie mogę odpalić wcale, tylko bluescreeny widzę ;/

Opublikowano

i jeszcze te ceny, 200zl za plastikowego steelbooka co nawet sprzedać nie moge dalej do żyda bo jakies kody stem ;f

Opublikowano

kermit dodaj do tego że niektórym zdrapka się zniszczyła i musieli reklamować bo kodu nie dało się odczytać. Na grupie facebookowej dark souls był lament :D

Opublikowano

Kody stem pfff :yao:

Blant nie powinieneś się pakować czy jak?

Edytowane przez Figuś

Opublikowano

kermit dodaj do tego że niektórym zdrapka się zniszczyła i musieli reklamować bo kodu nie dało się odczytać. Na grupie facebookowej dark souls był lament :D

tak mnie zestresowaleś tą drapką zę chyba 2h siedziałem i miziałem pod suszarką i tarłem łuską tołpygi żeby mi sie literka nie zdarła :/

Opublikowano

tak mnie zestresowaleś tą drapką zę chyba 2h siedziałem i miziałem pod suszarką i tarłem łuską tołpygi żeby mi sie literka nie zdarła :/

:yao:

Opublikowano

PS4 NEO, ładnie brzmi i jak nie będzie dużo droższy od zwykłego PS4, to bierę do końca roku, zaraz po NXie :banderas: 

Opublikowano

PS4 NEO

Xbox One Trinity 

Cross multiplayer platformowy

:obama:

Opublikowano

wlasnie przeczytalem te wypociny maciomaniaka

to jest jakas macioincepcja sram z beki

Edytowane przez kermit

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.