Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

ps4 będzie ciągnęło ps4 neo w dół nie jakością grafy ale wszystkim innym. Ok można będzie na low odpalić na ps4 ale mechanika czy tłumu już nie dorobisz zależnie od platformy,

Przykładowo dajmy np Uncharted 5 albo GTA 6. Gdyby producent mógł zastosować wszystkie możliwości ps4 neo to nie wyobrażam sobie aby nawet zmieniając ustawienia graficzne ps4 by to pociągnęło. Tu chodzi o takie dodatki jak np  większa ilośc przeciwników czy osób na ekranie, może dodatkowa przyroda, roślinność realistyczna , lepsza fizyka zniszczenia etc . Tego nie zawsze suwakiem można zmienić. Samo to że producent będzie musiał na dwa sprzęty o tak różnej mocy coś robić zamieni ps4 w pc'ta. I to już takiego 100 % . A wtedy mendrek, figaro i maciomaniak popełnią sepuku.  :(

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

klapy ukryta opcja blacharska od zawsze powtarzalem

Opublikowano

NEO i tak będzie przejściowy, za 2 lata zapowiedzą nową generację pełnoprawną i będzie git majonez. NEO robią tylko dla takich ulungów jak YETI, żeby się tasowali do indyków o strażakach w 1080p 60 fps a nie 30 fps.

Opublikowano

Blantman ale co to za problem? Zrobią optymalną wersje pod mocniejszy sprzęt a potem będa cieli pod starego trójnoga i po problemie. Oczywiscie to rozwiązanie ma dużo minusów, ale nie jest nierealne. Chociaż szczerze to wydaje mi się, że nowa wersja będzie głownie pod VR tworzona a gry będą miały lekko lepszy performance typu brak dropów na PS4 Neo lol.

Opublikowano

Bloodborne i dlc.

Opublikowano

Bloodborne NEO i dlc.

Fix'd 4 ya ;)

Opublikowano

Trochę lipa bo pewnie się złamie i kupie neło jak wyjdzie nowy rdr.

Opublikowano

Ciekawe jaki geniusz ne nesrafie wyliczyl ze podkrecone GPU daje prwawie 3x przyrost mocy XDDD No i to samo procek ktory w pierwszej kolejnosci hamuje cale zestawienie tez tylko podkrecony juz nie wspomne gdzie sie upchnie te wszystkie textury w 4k w 5.5GB ramu biorac pod uwage ze 2.5gb idzie na system, a takie smoki same na pokladzie maja 6-8gb.

Robia was w chuya, a wy sie cieszycie. 

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Fanek + plotki o Neło. Tak to widzę:

giphy.gif

Opublikowano

Opublikowano

Ciekawe jaki geniusz ne nesrafie wyliczyl ze podkrecone GPU daje prwawie 3x przyrost mocy XDDD No i to samo procek ktory w pierwszej kolejnosci hamuje cale zestawienie tez tylko podkrecony juz nie wspomne gdzie sie upchnie te wszystkie textury w 4k w 5.5GB ramu biorac pod uwage ze 2.5gb idzie na system, a takie smoki same na pokladzie maja 6-8gb.

Robia was w chuya, a wy sie cieszycie. 

Jakiś 2.2 razy większy

Dwa razy więcej jednostek CUs na GPU

36 x 64 x 911 x 2 = 4197888

XD

Te twitty rozwalają mnie za każdym razem.

Jak Kudlaty napisał strone temu kwestia cenowa, nie możemy przeliczać tego do końca cena karty GTX780 włożona do konsoli, bo w tutaj tak to nie działa.

Ale to wszystko zbyt pieknie wyglada, no chyba że serio Greatness Awaits! :kaz:

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Czy po tej kompromitacji Macio przestanie pisać? oby, kolejny nie chciany zaorany, nice!

Opublikowano

Ale to wszystko zbyt pieknie wyglada, no chyba że serio Greatness Awaits! :kaz:

No, ja już pieniążki mam odłożone, 4 teraflopy :obama:

Zzekam na kolejne, nowe standardy graficzne i cytaty z DF, znów blacharom popękają doopy, ale najpierw Ratchet, Alienation i kolejny raz ośmieszanie tytanów 10 maja.

SONY <333333333333333

PS. Fanek, będziemy razem najeżdżać światy innych graczy w BB2 w 60fps na ultra z 2 metrów na 55 calach :banderas:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Na Inosa ten text maciomaniaka xddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Jaka to jest skamielina umyslowa to ja (pipi) nie pojmuje xDDD. Juz pomijam ze jest to kolejna zmiana frontu, tym razem z pc na ps4 ale co on tam pisze XDDDDDDDDDDDDDDDDD 3/4 textu to cyferki ze cos mu na blaszcce za 10k nie idzie, potem ze najwiesza wada to monitor 1080p bo jakis z gsynckiem go nie stac a w pracy innych nie maja. Stem controlerem sie jaral w zakupach, ze cudo, ze zyroskopy, ze taka prezycja wychylajac sie zza rogu i celujac, a w texcie ze no fajny ale inny juz sprzedalem xDDDDDDDDDDDDDD I to wchodzenie pod pulpit zeby miec 2k w QB (przypominam ze monitor 1080p i to w pracy XDDD) bo inaczej nie idzie grac XDDDDD. (pipi) kupic kompa za tyle szmalu i zamiast cieszyc sie gierkami to ten szuka chuya w smietniku i sam sobie perdoly zabawe. Jak dobrze byc konsolarzem gdzie wkladasz plyte i grasz :banderas:

Matko :(

Najlepsze jest pieprzenie o jakichkolwiek "zmianach frontu" xD 3/4 tekstu to cyferki bo takie było założenie tego tekstu, podobnie jak fakt, że to tylko blog i chodziło wyłącznie o przekazanie opinii, a nie jakieś rzetelne testy, miarodajne porównania czy inne (pipi), które próbujesz mi tu wcisnąć.

Nie jarałem się Steam Controllerem w zakupach, tylko podkreśliłem, że bardziej mnie wpienia niż daje fun, bo nie mogę się przyzwyczaić. Nigdzie nie napisałem, że ten kontroler jest (pipi)owy, tylko że mi nie przypasował, wymieniłem nawet w tekście jego atuty.

Kompa nie kupiłem, gdybyś ten tekst faktycznie przeczytał, to wiedziałbyś, że został poskładany w mojej firmie, gdzie komponenty i tak pozostają w ramach sampli do testów po zwrocie. 

Jedyne co umiesz napisać to "beeeeka" albo "XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD", czytać ze zrozumieniem też nie potrafisz :( i połowę tego co napisałeś powyżej to jakieś wyssane z dupy brednie, których w tym tekście nie ma.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

kompa nie kupiłem ale dałem do zakupów growych za to wy niedoyeby nie potrafiliscie tego przeczytac ze zrozumieniem

Opublikowano

Co innego przeczytać tekst, a co innego go zrozumieć.

Jak miałbym każdą informacje z netu przedstawiać tak jak hav3n to bym wszędzie na wszystkich pluł jadem i pisał o słonecznikach, kiedy wyraźnie było napisane o stokrotkach. Ale słoneczniki bardziej pasują do "xDDDDDDDDDDDDDD" i "beka",

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BEKA

a potem konsolomaniaki wierzą w takie bzdury i wracają do gry w wiedzmina 3 w 20 fpsach

Opublikowano

Alez Macio zaoral pecetowych guwniakow. :banderas:

Huk bylo slychac az u Zetty w klubie. :obama:

Opublikowano

a nich ci na ppe wierzą i żyją w swoim mały świecie czekając na ochłapy od kaza :D

Opublikowano

bo do wieska 3 na pc wymagany jest gog galaxy :/

Opublikowano

Alez Macio zaoral pecetowych guwniakow. :banderas:

Huk bylo slychac az u Zetty w klubie. :obama:

xD

druteq jak tam twój PC do bfa na ultra?

Opublikowano

ja gram w wersje goga i NIC NIE JEST WYMAGANE . GOG galaxy to opcja a można grać bez żadnego klienta jest drm free . I zawsze możesz sobie na steam kupić. No ale macio woli upraszczać na swoją korzyść.

Opublikowano

bo do wieska 3 na pc wymagany jest gog galaxy :/

Tego też nie napisałem ;)

Najbardziej mnie rozbraja jak ludzie próbują mi wcisnąć do ust dziesiątki rzeczy których nigdy nie powiedziałem. Opisałem, że na PC jest 7 klientów pod różne gry. Tyle. Nie pisałem, czy to dobrze, czy to źle, czy fajne są, czy nie. 

Na PPE wywiązała się z tego ciekawa dyskusja, setki komentarzy i multum argumentów, no i fajnie. 

W CW jest hav3n z "XDDDDDDDDDDDDDDDDD" no i "beka" - gratuluję poziomu :)

Blantman - doskonale wiem że GOG Galaxy nie jest wymagany do odpalenia Wiedźmina 3 i nigdzie nie napisałem, że jest. Napisałem, że Wiedźmin 3 korzysta z GOG Galaxy.

EOT.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

twój poziom to metr mułu jak jedyne co znalazłeś na pc to GTA V i Wiedzmina 3 i oddałeś sprzęt do sklepu bo wolisz grać na przegrzewającym się trójnogu xDDDDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.