Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Sterydo to co ma powiedziec sony z PS MORTEM 

A co mnie obchodzi Vita? Zdziwiłem się tylko, że zjazd na handheldzie Niny jest aż tak duży, myślałem, że te 70+ mln przynajmniej poszło.

Nie wiem pomyśl to moze odkryjesz tę zagadkę. Podpowiem tylko - wyniki sprzedażowe DS i PSP i analogicznie 3DS i Vita a potem jeszcze pomyśl o rynku mobilnym i zastanów się nad tym czy to jest taki zły wynik. 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 988,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

PS MORTEM? A bardzo dobrze się ma, trzecia gierka mi dziś przyszła, czwarta w sumie w ciągu tygodnia a piąta niedługo :lapka: a backlog rośnie i jeszcze sporo gierek do kupienia :cool: 3DSa odpaliłem po raz pierwszy od miesiąca niedawno

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

podobno nowa nazwa NX to N XDDDD

Opublikowano

Głupszej nazwy niż WiiU się chyba nie da wymyśleć więc może tym razem będzie się to zwało jakoś fajnie. Ale beka z Ninny się pomału kręci. Zobaczymy jaki bzdetowy ficzer tym razem wcisną do swojej stacjonarki.

Opublikowano

Nintendo NXDDDDD calkiem sptrytna nazwa.

Opublikowano

rynek konsol przenośnych się właśnie konczy (swoją drogą aż zbyt cicho o potencjalnym nastepcy 3DS'a).

No na bank, szczególnie ze najwieksze hity na 3ds nadal schodza w milionach sztuk. Mimo mniejszej ilosci konsol, takie Pokemon XY sprzedalo sie podobnie jak BW na DS.

Dalej zarabiaja wywrotki kasy na grach.

Nadal nie rozumiem w jaki sposób to ma być sukces skoro stracili 90mln klientów. Na WiiU gierki takie jak MK8 czy Smash też robią worki pieniędzy a ostatecznie kazdy wie, że konsola zdycha nadspodziewanie szybko. Rynek mobilny dla konsol sie kurczy w zastraszającym tempie. AC ma byc na telefonach. Bedzie pewnie F2P. Jak mechanika będzie identyczna + mikrotransakcje to już widze jak dzieciaki biegną po nowego hh od N za 200 euro + 50 euro za samą gierkę jak będa mieć za free na iphone'a + kilka euro wydane na szybszy start.

Edytowane przez pawelgr5

Opublikowano

Nintendo NXDDDDD calkiem sptrytna nazwa.

To bedzie sztos nazwa. i ogromny kutas w klientele :D

Opublikowano

Nintendo N(o).

Opublikowano

W sumie jeden czort jak to się będzie nazywać, i tak mniejsza beka niż nowy, trzeci w kolejce Xbox "Jeden". Mogli też pójść w bardziej kreatywną stronę i wziąć przykład z Sony 1,2,3,4,5

Opublikowano

rynek konsol przenośnych się właśnie konczy (swoją drogą aż zbyt cicho o potencjalnym nastepcy 3DS'a).

No na bank, szczególnie ze najwieksze hity na 3ds nadal schodza w milionach sztuk. Mimo mniejszej ilosci konsol, takie Pokemon XY sprzedalo sie podobnie jak BW na DS.

Dalej zarabiaja wywrotki kasy na grach.

Nadal nie rozumiem w jaki sposób to ma być sukces skoro stracili 90mln klientów. 

zapominasz, że konsola wyszła 5 lat temu gdzie DS jest na rynku od 12 lat, sprzedaż 3ds w porównaniu do ds była dość zbliżona przez pierwsze 19 miesięcy, mianowicie sprzedało się 22mln 3dsów gdzie w analogicznym okresie sprzedano 26 mln no nie jest jakiś gigantyczny spadek. Oczywiście w ogólnym rozrachunku 3DS nawet jakby był wspierany jeszcze przez 5-6 lat to nie dobil by do wyniku DS, ale też nie ma co się tak strasznie na tym spuszczać, rynek się zmienił a Nintendo nadal się mocno trzyma dośc powiedzieć, że 3DSów jest więcej niż XO i PS4 łącznie (choć fakt niebawem się to zmieni). 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Za to przepaść między Wii, a WiiU jest tak duża, że muszą mocno śpiąć poślady by jakoś to odrobić przy okazji NX. To, co obecnie robią jakoś zbytnio nie zachęca do zainteresowania się ich nadchodzącą konsolą.

Opublikowano

Podnieta nxem to jakas ukryta beka? Przeciez ta firma ostatnie 20 lat nie wydala żadnej stacjonarki ktora osiagnela sukces. Wii nie liczę bo to byl kompletny przypadek który sie nigdy nie powtórzy

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Podnieta nxem to jakas ukryta beka? Przeciez ta firma ostatnie 20 lat nie wydala żadnej stacjonarki ktora osiagnela sukces. Wii nie liczę bo to byl kompletny przypadek który sie nigdy nie powtórzy

vkMfQug.gif

Opublikowano

niektórzy userzy tak samo

Opublikowano

• PlayStation 4K is expected to launch just ahead of PlayStation VR in October (via WSJ), opening the door to multiple bundles and packages leading into the busy Christmas period.
  • The base PlayStation 4 500GB model in Australia retails for $449. Reports have pinned the PS4K Neo at US$399. A direct conversion would put the console at around A$517, which seems low. A more believable price point would be in the $650-$700 range. That is of course based on whether it’ll be a 500GB or 1TB HDD. The latter you would expect would attract a higher RRP.

http://fenixbazaar.com/playstation-4k-australian-release-date-details/

PS4Neo wyjdzie najprawdopodobniej jeszcze w tym roku i jednak może być droższe, choć to i tak wszystko spekulacje

Opublikowano
Tropico 5 (PS4)

Table Top Racing: World Tour (PS4)

Bionic Commando Rearmed 2 (PS3)

LocoRoco Cocoreccho! (PS3)

Switch Galaxy Ultra (PS Vita, PS4)

God of War: Ghost of Sparta (PSP, PS Vita)

XDDDDDDDD

chvja, nie PACZ_PSY :dynia:

LOCOROCO COCORECCHO, TO NAWET GRA NIE JEST XDDD

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Ta gra jest z 2007 roku. 

Oprócz tego dają grę z PSP. 

[*]

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Dla mnie mogliby nic nie dawac. Dadza cos dobrego zle, nie dadza tez zle.

Dobrze chociaz, ze serwery dzialaja wysmienicie, to dla nich wielki plus.

Opublikowano

3ds łyknął całą waszą generację, a wy jeszcze mówicie o porażce xdddd to nawet śmieszne nie jest

Nie dobijajcie się, pls

Opublikowano

No czoraj tylko dwa razy rozyebalo party podczas gry w Alienation. Szczerze spodziewalem sie gorszego wyniku.

Edytowane przez hav7n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.