Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Oho, zewn. zasilacz do tv przeszkadza, ale cegła, dodatkowy dysk, kinekt i cholera wie co jeszcze do bonera super sprawa, nie?

Jak wykorzystujesz ta cudowna przestrzen miedzy sciana, a cienka bravia, ktora zostala uzyskana dzieki cienszej polowie telewizora? Trzymasz tam swoj mozg?

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Kupować ps4 żeby zagrać w uncharted... zaraz dostanę raka.

Opublikowano

:obama: :obama:

Opublikowano

Kogoś ma szczypać, że dziewczyna cie utrzymuje? 

No chyba nie. 

:usmiech:

Jakoś musiała mi się odwdzięczyć za wielokrotne orgazmy i poczucie bezpieczeństwa w męskich ramionach. Koleś o nicku "suteq aka (nene)eq" nigdy tego nie zrozumie.

rainbowsheep2.gif

:obama:

Wszystko z powodu jednego, niepozornego "buga" - Valve deklaruje, że już rozwiązano problem. Ale Steam i tak nie działa...

W weekend miała miejsce cholernie nieprzyjemna sytuacja; ktoś znalazł dziurę w zabezpieczeniach Steama. Z jej powodu przez całe dwa dni użytkownikom kradziono konta. Dokładnej liczby osób, które padły ofiarą tego zamieszania, oczywiście nie podano.

Valve nazywa to "bugiem", a polegał on na tym: Steam wysyłał kod na naszego maila, gdy próbowaliśmy zmienić hasło. Okazuje się jednak, że nawet jeśli kontynuowaliśmy bez wpisania kodu z maila, wszystko działało tak, jakby się wpisało poprawny... Więc wystarczyło znać nazwę naszego konta, żeby przekręt się udał. Oszukanie i podebranie ludziom ich własności w takim momencie to bułka z masłem. Widać to na wideo wrzuconym na YouTube'a:

Teraz podobno Valve znalazło sposób na złodziei, wprowadzając nowe zabezpieczenia i restrykcje:

Żeby chronić użytkowników, resetujemy hasła na kontach z podejrzanymi zmianami haseł w ciągu tego czasu, albo te na które wpłynięto w jakikolwiek inny sposób. Użytkownicy dostaną e-mail z nowym hasłem. Gdy e-mail zostanie otrzymany, polecamy zalogować się na swoje konto poprzez klienta Steama i ustawić nowe hasło.

Prosimy o zwrócenie uwagi, że mimo iż hasło mogło zostać zmienione w trakcie tego okresu, nie było możliwości, żeby zostało odkryte. A nawet jeśli je zmieniono podczas gdy Steam Guard był włączony, konto było chronione przed nieautoryzowanym logowaniem.

Przepraszamy za niedogodności.

Swoją drogą - dziwne, żeby firma ciesząca się tak ogromnym zaufaniem jak Valve zaliczyła aż tak ogromną wpadkę. Fajnie, że problem naprawiony, ale strona nadal nie działa - a w każdym razie na ten moment jest kompletnie niedostępna. Wy napotkaliście jakieś problemy?

http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2015/30/wlasnie-ukradziono-ci-konto-na-steamie-nie-jestes-jedyny

Opublikowano

klapy alias "miesiąc bez neta" mają odwagę steama obśmiewać :D

To tak jakby norek wyszedł z kanału cały w gunvie i zaczął się śmiać, że kolesiowi jakiemuś gołąb narobił na maybacha.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

I to jest ta różnica w podejściu do klienta. Steam ich chroni, a sony zaraz wykorzystuje sam fakt, ze masz podpiętą kartę do konta. cyk- a to bezwiedne przedłużenie plusa, jakies doładowanie konta z dopy

Opublikowano

Zaczęło się. Nawet Xboxy nie wytrzymują z botami.

2Y55v3G.png

Opublikowano

Jakieś doładowanie konta z dopy chyba z owej dopy właśnie wyciągnąłeś, bo nic takiego raczej się nikomu nie przydarzyło, a automatyczne przedłużanie plusa nazywa się wygoda i - niespodzianka - Microsoft robi dokładnie to samo:

When you purchase an Xbox Live Gold subscription, automatic renewal turns on by default if you have a payment option associated with your account.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Zaczęło się. Nawet Xboxy nie wytrzymują z botami.

2Y55v3G.png

fake and gay

a automatyczne przedłużanie plusa nazywa się wygoda

chrzanie taka wygode, po kupieniu plusa z zaladowanym portfelem/podpisana karta powinna mi wyskoczyc opcja ktora pyta sie czy ustawic automatyczne przedluzanie, a nie byc z automatu wlaczone cichaczem i napisane drobnym druczkiem o tym, bo potem dochodzi wlasnie do takich sytuacji:

Panowie Da Fak ?! Skonczyl mi sie plus na poczatku tego miesiaca i nie chcialem przedluzac odrazu a tu mi (pipi) zjadlo z portfela 59zl na 3miesieczne abo :/ Mialem w portfelu loozne 99zl i zostalo mi 44zl teraz. jak to (pipi) wylaczyc ?!?!

kazda firma ktora cos takiego stosuje powinna otrzymac karnego kutasa

Opublikowano

No i bardzo dobrze, chcieli tego szrota to teraz na kolanach.

Opublikowano

Star Ocean 5, Disgaea 5, DQ XI, FF7R, Persona 5, Nier 2, Talesy, BB... Odrodzenie gatunku tylko na PS4. Wymieńcie mi jakiegoś exowego japońskiego rpga na Xboxa One ;/ I wy się śmiejecie z różnorodności. 

Wyjedź sobie do japonii i tam się tym podniecaj, a nie w europie. 

A ty wyjedź ze swoim x.gównem do USA  i tam się tym szrotem podniecaj a nie w Europie gdzie PS4 ma 80% rynku konsol stacjonarnych.

Opublikowano

Kogoś ma szczypać, że dziewczyna cie utrzymuje?

No chyba nie.

:usmiech:

Jakoś musiała mi się odwdzięczyć za wielokrotne orgazmy i poczucie bezpieczeństwa w męskich ramionach. Koleś o nicku "suteq aka (nene)eq" nigdy tego nie zrozumie.

rainbowsheep2.gif

Jak będę duży chcę być taki, jak Figaro.

Opublikowano

Star Ocean 5, Disgaea 5, DQ XI, FF7R, Persona 5, Nier 2, Talesy, BB... Odrodzenie gatunku tylko na PS4. Wymieńcie mi jakiegoś exowego japońskiego rpga na Xboxa One ;/ I wy się śmiejecie z różnorodności. 

A ty wyjedź ze swoim x.gównem do USA  i tam się tym szrotem podniecaj a nie w Europie gdzie PS4 ma 80% rynku konsol stacjonarnych.

gów.no to masz zamiast mózgu. :lapka:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

gów.no to masz zamiast mózgu. :lapka:

żal mi ciebie i twojego chłopaka

Opublikowano

Zdominowałem cie jak za czasów ps2. 

Opublikowano

a automatyczne przedłużanie plusa nazywa się wygoda

chrzanie taka wygode, po kupieniu plusa z zaladowanym portfelem/podpisana karta powinna mi wyskoczyc opcja ktora pyta sie czy ustawic automatyczne przedluzanie, a nie byc z automatu wlaczone cichaczem i napisane drobnym druczkiem o tym, bo potem dochodzi wlasnie do takich sytuacji:

Panowie Da Fak ?! Skonczyl mi sie plus na poczatku tego miesiaca i nie chcialem przedluzac odrazu a tu mi (pipi) zjadlo z portfela 59zl na 3miesieczne abo :/ Mialem w portfelu loozne 99zl i zostalo mi 44zl teraz. jak to (pipi) wylaczyc ?!?!

kazda firma ktora cos takiego stosuje powinna otrzymac karnego kutasa

No i fajnie, ale beka, bo temat wraca jak bumerang i za każdym razem jechane jest za to sony, a m$ robi dokładnie to samo (i pewnie każda firma oferująca subskrypcję z płatnością kartą).

Opublikowano

nie rozsiewaj guvien, MS nie włącza samodzielnie przedłużenia GOLDa przy okazji podpisywania nowego regulaminu tak jak to robi Szrony

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

nie rozsiewaj guvien, MS nie włącza samodzielnie przedłużenia GOLDa przy okazji podpisywania nowego regulaminu

Sony również. Nie ćpaj.

Opublikowano

u Sony jak akceptujesz zmianę regulaminu to włączają przedłużenie PS+, miałam tak ja i wiele osób, które znam. Nie zaciągaj się skarpetami.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

nie rozsiewaj guvien, MS nie włącza samodzielnie przedłużenia GOLDa przy okazji podpisywania nowego regulaminu

Sony również. Nie ćpaj.

Nie kur.wa w ogóle. HAhahahaahahaha xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

A jakieś źródło potwierdzające, że akceptacja ToS powoduje włączenie odnawiania PS+ czy mam na słowo uwierzyć w xbocki bełkot? :kaz:

Opublikowano

Przecież w temacie ludzie pisali, że im odnowiło samoczynnie po akceptacji regulaminu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.