Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

człowieku, a czego wymagasz jak tą chuynię włączam raz na pół roku, tylko po to żeby się utwierdzić jaki ten tytuł jest ułomny w porównaniu do wersji sprzed 15 LAT?

Opowiedz o tych ułomnościach ekspercie, ciekaw jestem

HURR DURR SKINY KUPUJO I GRA JEST CHOOJOWA DLATEGO A VOLVO ZARABIA

Tak się czyta twoje posty Mazzeo.

https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/- najpopularinejsze miejsce dyskusji o CSie. Ale jak to, przecież większość wpisów powinna być o skinach. Reddit kłamie!

Nic nie wiesz o tej grze i o tym community, nie grasz w to i grać nie umiesz ale krzyczysz najmocniej. Idź już.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 986,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

mazeo jaki bol dupeczki ojojojojojooj

No juz, pograsz miesiac w halo, potem JAK ZWYKLE osrasz razem z 99% community, bo "to juz nie to samo"/zyebali to/zyebali tamto

:kaz:

Jakby co mozesz biegac 3 metry za mna w CSie i dobijac po wejsciu na kwadrat, bo grac to ty kurfa nie umiesz.

Zeby sie meczyc na padzie w szutery, ale typy maja nasrane.

Tak w ogole co to za poyeb sie klocil, ze niby najlepszy gracz na padzie wygra z najlepszym graczem na myszce?

Fil4?

To juz chyba podchodzi pod uposledzenie umyslowe.

Opublikowano

człowieku, a czego wymagasz jak tą chuynię włączam raz na pół roku, tylko po to żeby się utwierdzić jaki ten tytuł jest ułomny w porównaniu do wersji sprzed 15 LAT?

Opowiedz o tych ułomnościach ekspercie, ciekaw jestem

cała fizyka jest ułomna, każdy kto grał w stare csy i tego nowego dziwoląga ten wie, nie chce mi się pisać bo szkoda czasu.

Opublikowano

Deathmatch w CSie? Dużo ludzi tak gra? Dziwne.

Dużo, ale DM jest raczej traktowany jako rozgrzewka. Wchodzisz na 1-2 mecze żeby trochę rękę rozruszać i grasz normalnie

Opublikowano

Jak to samo bedziez Halo to ja chce ten zloty karabin.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

gralem w stare cs'y i fizyka jest jak najbardziej ok - prosze wiec nie wypowiadaj sie za "kazdego", bo jak widac tysiace osob z twoim zdaniem zupelnie sie nie zgadza. Wydaje mi sie ze w twoim wypadku jestes konserwatycznym czlowiekiem ktory nie potrafi sobie poradzic ze zmianami jakie maja miejsce. Dr. Freud pewnie by stwierdzil ze chcialbys aby wszystko zostalo po staremu. Nic w tym zlego moim zdaniem.

Opublikowano

Ocelot polubilem cie za pojazd na mendrku ale teraz przeginasz taknieco?

Opublikowano

mazeo jaki bol dupeczki ojojojojojooj

No juz, pograsz miesiac w halo, potem JAK ZWYKLE osrasz razem z 99% community, bo "to juz nie to samo"/zyebali to/zyebali tamto

:kaz:

Jakby co mozesz biegac 3 metry za mna w CSie i dobijac po wejsciu na kwadrat, bo grac to ty kurfa nie umiesz.

Zeby sie meczyc na padzie w szutery, ale typy maja nasrane.

Tak w ogole co to za poyeb sie klocil, ze niby najlepszy gracz na padzie wygra z najlepszym graczem na myszce?

Fil4?

To juz chyba podchodzi pod uposledzenie umyslowe.

czezky ocenia skilla po jednym meczu na dmie po pol roku przerwy :dynia: 10 lat temu bym toba zamiatal podloge :cool:

Opublikowano

Największy minus csa 64 tickowe serwery, jak odpali się grę na 128 to różnica jest naprawdę duża, szkoda, że mecze rankingowe nie są rozgrywane na 128

Opublikowano

cała fizyka jest ułomna, każdy kto grał w stare csy i tego nowego dziwoląga ten wie, nie chce mi się pisać bo szkoda czasu.

Aha no tak, inny = ułomny, "kto grał ten wie, pozdro dla kumatych" 

Cała gra jest szybsza, jest mniejszy hitbox głowy, trudniej się bhopuje, inaczej się granaty odbijają i inaczej działają (bardziej można opierać na nich taktyki), trudniej nauczyć się spray patternów każdej broni bo nie widać aż tak dobrze gdzie lecą nasze pociski, pistolety nie są już tak mocne

to są te "ułomności" czy o czymś zapomniałem?  :yao:

Opublikowano

Aha no tak, inny = ułomny, "kto grał ten wie, pozdro dla kumatych" 

Cała gra jest szybsza, jest mniejszy hitbox głowy, trudniej się bhopuje, inaczej się granaty odbijają i inaczej działają (bardziej można opierać na nich taktyki), trudniej nauczyć się spray patternów każdej broni bo nie widać aż tak dobrze gdzie lecą nasze pociski, pistolety nie są już tak mocne

to są te "ułomności" czy o czymś zapomniałem?  :yao:

:dynia: w każdej części zdania się mylisz

wszystko jest dokładnie na odwrót

pozdrawiam

wróćmy do konsolek, ok?

Opublikowano

wróćmy do konsolek, ok?

Tylko Xbox.

Pozdrawiam.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

:dynia: w każdej części zdania się mylisz

wszystko jest dokładnie na odwrót

Jak się 1.6 zna z opowiadań kolegów z gimnazjum a w GO się gra raz na pół roku to pewnie tak

Opublikowano

no dobrze dobrze, idź zobacz czy ci nie dropnęło różowej emczwórki.

te dzieciaki dzisiaj, jak nie mają baita w postaci rangi albo pstrokatego skina to nawet nie będą grać :cool:

Opublikowano

*dźwięk pękających pośladów*

Ocelotowi znowu pękła pupa, bo przecież nie mogło być tak że wybulił kupę szmalu, a dostał najgorszą platformę. To bardzo popularna niestety pułapka ludzkich mechanizmów obronnych, na których żerują producenci hardware na PC od lat. Tak niestety powstają blachobetony, zbyt słabi by przyznać przed sobą że jednak sfrajerzyli tą kasę. Co ciekawe Ocelot czepia się tylko PS4, by potem napisać: "mam 20 gier". Sorry, mentalnie jesteś blachobetonem albo blachobotem (chwalisz wszak pada od XO).

Konsola za głośna? Serio, nie miałeś się czego czepić, prawda? :) Fps-y na konsolach sprzedają się świetnie (np. według danych Battlefield 4 na PC kupiło 1.28 miliona graczy, a na PS4 2.79 a na PS3 3.51). Ściąganie gier można przyspieszyć zmieniając ustawienia sieciowe (Fanek o tym wspominał stronę-dwie temu). Nie wszystkie gry kosztują 250, zawsze można poza tym kupić używkę (na PC nie ma pudełkowych wersji praktycznie). Gry włączają się po 3-4 minutach, że co? Pad od XO lepszy, aha to dlatego najczęściej kopiowaną formą pada jest jednak Dual Shock? W pudełkach gier na konsole karteczka z kodem na skina, a w pudełkach na PC karteczka z kodem wersji cyfrowej zamiast płyty z grą :D Przekładanie gier, aha no to przypomnij mi kiedy PC-towcy ogrywali GTA V a kiedy konsolowcy :) PS Store uyowy, uhm no a co byś tam jeszcze chciał, bo może trochę muli, ale spełnia rolę. Gram po sieci nawet na PS3 i jest dobrze.

Także jednak kupiłeś sobie sprzęty by udawać obiektywnego, a i tak żal ci pupę ściska że to jednak Playstation 4 się najbardziej udaje na rynku ;)

Opublikowano

Na PC rzadko gram, wole na konsolach. Potwierdzam ze CS Go to ulomna gra dla podludzi i dla mlodziezy ktorzy ciagna pieniadze od rodzicow na te skorki do broni lub dra sie niemilosiernie przez mikrofon. Jak kiedys zagrywalem sie w starego CS'a tak tutaj nie moge tego powiedziec,smierdzi guwnem na kilometr.

Gaben i reszta gargamelow daja promocje na steamie jakis indykow i reszty gier ktore mnie go,wno obchodza bo dawno ograne. Wiekszosc podludzi nakupuje to i nawet nie odpali albo wlaczy na chwile i tyle.

Opublikowano

Steam widzę dalej kopiuje od najgorszego sony i ciągle coś nie działa. xD

Dobrze, że uciekłem z tamtego bagna do zielonego raju Króla Spencera. :xboss:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

A co tam znowu nie działa bo akurat gram w csa?

Opublikowano

Steam Store and Steam Community are down.

:lapka:

A przez ostatni tydzień-dwa nie było dnia, żeby nie było problemów z działaniem jakiejś sekcji. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Steam Store and Steam Community are down.

:lapka:

A przez ostatni tydzień-dwa nie było dnia, żeby nie było problemów z działaniem jakiejś sekcji. 

Skoro PC kopiuje od najgorszego (Sony) to może zmień ustawienia routera :cool:

Tak serio, to u mnie też działa. I sklep i gra.

Opublikowano

No trudno, będę musiał jakoś grać wiedząc o tym, że steam padł. Pozdrawiam :czesc:

Opublikowano

*dźwięk pękających pośladów*

Ocelotowi znowu pękła pupa, bo przecież nie mogło być tak że wybulił kupę szmalu, a dostał najgorszą platformę. To bardzo popularna niestety pułapka ludzkich mechanizmów obronnych, na których żerują producenci hardware na PC od lat. Tak niestety powstają blachobetony, zbyt słabi by przyznać przed sobą że jednak sfrajerzyli tą kasę. Co ciekawe Ocelot czepia się tylko PS4, by potem napisać: "mam 20 gier". Sorry, mentalnie jesteś blachobetonem albo blachobotem (chwalisz wszak pada od XO).

Konsola za głośna? Serio, nie miałeś się czego czepić, prawda? :) Fps-y na konsolach sprzedają się świetnie (np. według danych Battlefield 4 na PC kupiło 1.28 miliona graczy, a na PS4 2.79 a na PS3 3.51). Ściąganie gier można przyspieszyć zmieniając ustawienia sieciowe (Fanek o tym wspominał stronę-dwie temu). Nie wszystkie gry kosztują 250, zawsze można poza tym kupić używkę (na PC nie ma pudełkowych wersji praktycznie). Gry włączają się po 3-4 minutach, że co? Pad od XO lepszy, aha to dlatego najczęściej kopiowaną formą pada jest jednak Dual Shock? W pudełkach gier na konsole karteczka z kodem na skina, a w pudełkach na PC karteczka z kodem wersji cyfrowej zamiast płyty z grą :D Przekładanie gier, aha no to przypomnij mi kiedy PC-towcy ogrywali GTA V a kiedy konsolowcy :) PS Store uyowy, uhm no a co byś tam jeszcze chciał, bo może trochę muli, ale spełnia rolę. Gram po sieci nawet na PS3 i jest dobrze.

Także jednak kupiłeś sobie sprzęty by udawać obiektywnego, a i tak żal ci pupę ściska że to jednak Playstation 4 się najbardziej udaje na rynku ;)

Po tym poscie jeszcze bardziej widze ze jestes jak kon z klapami brnacy slepo w jednym kierunku. Mam to szczescie ze mam wszystkie konsole i dobrego kompa - w przeciwienstwie do ciebie moge wiec byc obiektywny i nie bronic w (pipi)e jednej platformy. Nie ma wiec zadnego powodu dlaczego mialbym zyczyc ps4 porazki. Ba, chcialbym wielce aby wypuszczali na ta konsole coraz lepsze i wiecej gier. A powod dlaczego sobie kupilem konsole troll twojego pokroju nie ma prawa wiedziec-  byl on jednak prosty: uwielbiam grac.

Moje argumenty apropo ps4 sa prawdziwe ale nie czynia z niej zlej platformy - gdybym uwazal ze jest zla, to bym jej sie pozbyl. Ty natomiast nie mozesz przyjac ze sprawni umyslowo ludzie sa w stanie w dzisiejszych czasach posiadac komputery ktore nie sprawiaja zadnych problemow ktore opisales pare stron wczesniej. Zarowno konsole jak i PC'ty maja swoje dobre i zle strony - wniskujac z twoich postow widac ze ty jestes zaslepiony marka sony i niczym jihadzista bylbys w stanie zginac w walce o jej dominacje. Osobiscie zwisa mi i powiewa czy sony, xbox czy pecet bedzie dominowal na rynku - jako ze moge sobie pozwolic na kazda z tych opcji, czytam sobie recenzje i biore to na co mam ochote. 

Jednak aby odniesc sie do twoich argumentow:

- Tak, konsola jest momentami wybitnie glosna. Tak, moge sie o to przyczepic bo jest to jej WADA.

- Nigdzie nie pisalem ze fpsy nie sprzedaja sie swietnie (czytanie ze zrozumieniem kuleje). Napisalem ze fpsy to smiech na sali. Dalej potwierdzam ze granie w fpsa zarowno na ps4 jak i xboxie jest duzo gorsze niz na pc'tach z myszkami. NIe jest to moja subiektywna opinia - to fakt. Myszka pod wzgledem precyzji duzo lepiej pasuje do fpsow niz galki. Nie bez powodu w wiekszosci gier jest mniej badz bardziej odczuwalny autoaim na konsolach.

- Nie napisalem nigdzie ze wszystkie gry kosztuja 250. Jesli mowimy jednak o tytulach AAA, to znajdzie sie jedynie garstka gier chodzaca w dniu premiery ponizej tej ceny. Na kompach w zaleznosci od gry mozna je wyrwac nawet do 50% taniej niz na konsolach.

- Ladowanie gier:GTA5. I tyle w temacie.

- Wiedza o statystyce/ekonomii jest u ciebie na poziomie podstawowki. Fakt, wiecej sie sprzedalo dual shockow. Powod: ilosc sprzedanych konsol. Wniosek: Muchy leca tez do (pipi) :) Wniosek powazny: na konsolach inne controlery niz te standardowe sa produktami niszowymi. Dodatkowo nie mozna np. podlaczyc pada od xboxa do ps4. Gdyby mozna bylo ow zmiane zrobic, to pewnie niemala grupa ludzi by tak postapila.

Dodatkowo zapomnialem zaczac od najwiekszych minusow aktualnych konsol: ich performance. Gry w 1080/60 sa bialymi krukami. Jest ich tyle ile twoich szarych komorek. Najgorsze w tym jest to, iz majac konsole nie jestes w stanie nic z tym zrobic: wiedzmin chodzi ci w 20fps na bagnach? Chocbys i sie zesral to tego nie zmienisz. Na kompie zlozonym 1,5 roku temu jade w ta sama gre w 60 fpsach z wiekszymi ustawieniami typu draw distance itd. Gdy pc't zacznie chrupac, wymienie w nim karte, dodam ramu moze nawet zmienie procka i znowu wszystko smiga. Ty z racji nie posiadania niczego innego niz ps4, atomiast nie bedziesz nigdy w stanie tego uswiadczyc bo konsola cie tu ogranicza. 

Taka nasza roznica; ty bedziesz sie zadowalal jednym sprzetem i bronil go dalej jak to robil frustrat lem, ja bede wybieral to co jest najlepsze nie bojac sie mowic zle o innych sprzetach :) 

Zaorane p2.

Opublikowano

@Ocelot

Przecież mendruś nawet ps4 nie posiada. On się dalej kisi z ps3, bo ogrywa takie perełki jak saints row 4 i medal of honor z ps2. 

xD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

no to znowu dalem sie nabrac na tania prowokacje janusza cebulowatego. EOT. Niech dalej poci sie wypowiadajac sie i broniac rzeczy ktorych nie ma.

pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.