Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Mały szoker, ze poszli w framrate kosztem grafiki. Pod tym względem szacunek im się należy. Na g.uwnie, drejk lata w 30 klatkach, zeby klapy się jarały garficzką.

a na zlomie quantum break w ilu klatkach smiga? bo nie przypominam sobie by to przeszkadzalo w jaranku

ale to już ms a nie sony więc się przymyka oko :yao:

dobry przykład z przeszłości to jarango korytarzowymi Gearsami z dropującymi 30 fps, ale to już było okay, bo super grafika dzifko nod.gifnod.gifnod.gif

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

standardy graficzne za to są na ps4, jak gra zrobione jest w rynnie z 3 przeciwnikami na ekranie i bez interakcji ze światem ;) taki odpowiednik supersamochodu który ma 500 koni, pięknie wygląda ale skręcać nie umie.

a jedyna w miare ladna gra jaka do tej pory wyszla w historii xzloma - ryse - 900p, ostre dropy, rynna i prerenderowane cutscenki bo by sie zlom spalil wyswietlajac modele ciut lepszej jakosci

Opublikowano

Gdy juz myślisz ze dyskusja nie może być bardziej żałosna, zawsze zjawi sie nobody i klepnie posta w obronie sony :yao:

Opublikowano

w Halo 5 masz cut scenki ładniejsze niż w Ryse a są w real-time i 1080p

dla mnie obecnie na next genach grą najbardziej robiącą wrazenie jest GTA V, tuż za nim Halo 5.

Opublikowano

mazzeo yebnij sie w czolo za ten trolling co piszesz, bo na powaznie tego posta chyba nie napisales xDDDD

Opublikowano

Gdy juz myślisz ze dyskusja nie może być bardziej żałosna, zawsze zjawi sie nobody i klepnie posta w obronie sony :yao:

proszę przestań, jesteś zbyt merytoryczny. :yao:

Opublikowano

to remaster, ladnie podciagneli samochody, dosc ciekawe efekty swietlne ale geometria swiata gry to totalny pastgen, puste tereny, malo przechodni w miejscie, wersja na loniaka ma mniej trawy, ma mocne dropy fps - no ale flagowy uzytkownik tej konsoli przyzwyczajony jest do grania w gierki wygladajace jak remastery gierek z x360 wiec nie dziwie sie, ze remaster jest do ciebie najladniejszy

polecam od 37sekundy

odpal sobie kiedys wiedzmina3 jak celujesz w sandboxy - wypluwa i przezuwa gta5 

Opublikowano

Wolę grać w remastery gierek z x360 niż w zapowiedzi gier na 2018. :cool: 

Opublikowano

Halo 5 to dla mnie kwintesencja nextgenowości - 60fps, nowatorskie rozwiązania technologiczne (dynamiczna rozdziałka),bardzo duże levele o otwartej strukturze, mnogość przeciwników na ekranie, nieznane na plejstejszyn ficzery gameplayowe ( pamiętacie może jakiegoś exa AAA posiadającego normalny co-op?) 

W nosie mam całe cinematic-experience serwowany przez Quantum Brake, Uncharted 4 i The Order sprzedawane nam jako "doświadczenie nowej generacji" bo postaci mają więcej wielokątów, a skrypty wywołują efekt "wow". Gardze tym rodzajem graczy 

Opublikowano

nowatorskie rozwiązania technologiczne (dynamiczna rozdziałka)

...

...

Opublikowano

lel to już było w Wipeout HD 7 lat temu.

Opublikowano

nowatorskie rozwiązania technologiczne (dynamiczna rozdziałka),

a jak jako pierwsze(choc glowy nie dam) te rozwiazanie wprowadzilo studio liverpool w wipeout hd to nie bylo to nowatorskie rozwiazanie technologiczne tylko beka, ze szrot3 nie potrafi caly czas wyswietlac obrazu w full hd xDDDD

Opublikowano

w takim razie wipeout jest Halo futurystycznych ścigałek 

Halo = Wipeout (za najlepszych lat) 

Pozdrawiam

Opublikowano

gta5 najbardziej robi wrazenie z wszystkich gier na tej generacji

dynamiczna zmiana rozdzieloczsci w halo - nowatorskie rozwiazanie technologiczne

beka z gierek w 30fps by byla lepsza grafa ale jaranko quantum break 

pieknie sie samooracie boty xDDD jakis zestaw nowy wyszedl i zamiast gierki lego dokladaja mocarze do tego zloma?

Opublikowano

Assassin's Creed: Syndicate to have TWO Day One Patches

NEXT GEN

Opublikowano

lel to już było w Wipeout HD 7 lat temu.

Szkoda, że studio zamknięto, bo #forthefrajers woli CoDa i Assassiny.

Liczę, że MS ocknie się w porę i wykupi Psygnosis. Wyobrażacie sobie next-genowe WipEouta na jedynej konsoli dla graczy starej daty? :banderas: Ja też nie :( My, gracze HC, jesteśmy wymierającym gatunkiem co potwierdza sprzedaż One'a. Nawet jeśli ten sprzęt zejdzie w krótkim czasie to i tak zostanie zapamiętany jako kolejny DreamCast. Konsola dla graczy, zabita przez marketing januszowskiej konkurencji :(

Opublikowano

dreamcast mial pelno exow z srednia ponad 90% ile takich jest na loniaku?

Opublikowano

kur.wa ficek jaka wścieklizna piz.dy 

zamiast grać w gierki to siedzi w cw lol

Edytowane przez suteq

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

widze ficuś że jesteś totalnym klapem, bo dla ciebie stwierdzenie czy coś jest pastgenem czy nie ogranicza się tylko do grafiki. GTA V wielkością i dokładnością świata, silnikiem fizycznym, sztuczną inteligencją i złożonością skonstruowania rozpie/rdala na atomy w zasadzie wszystkie gry dostępne na rynku. Do tego ma jedno z najbardziej naturalnych oświetleń w grach działające w real-time a oteksturowanie to poziom który można spotkać co najwyżej w jakiś modach na PC. W Halo 5 masz za to największe obszary w serii, najwięcej przeciwników na ekranie, do tego w stałych 60 klatkach, a cut scenki DF określił jako jedne z najlepiej wykonanych w historii.

oczywiście oba tytuły cierpią na kompromisy, takie jak dość słabe modele w GTA V albo sporadycznie słabe tekstury i spadająca rozdziałka w Halo 5, ale czemu nie wspomnisz o szlagierowych tytułach Sony, określane jako next genowe?

next genowość takiego The Order zaczyna się i kończy na oprawie graficznej, bo sama konstrukcja gry to totalna degrengolada i siedzenie po pachy nawet nie w erze playstation 3, ale w czasach ps2, bo niektóre tytuły z 6 generacji złożonością przykrywają czapką ten tytuł. Totalnie ograniczona swoboda, żenująca liniowość i płytkość gameplayu, brak trybu kooperacji. A taki driveclub? 30 fps, zamknięte trasy, mała ilość aut na trasie, uboga fizyka, ograniczony multiplayer przez wiele miesięcy. To jest next-gen według ciebie?

Inny taki przykład ode mnie to Alien Isolation, który wygląda kosmicznie moim zdaniem lecz nie powinien wzbudzać zachwytu bo w grze przez 90% czasu nic się nie dzieje i jest pusto. Podniecanie się oprawą graficzną w tych wszystkich grach to tak, jakby ekscytować się wyścigami dragsterów, które owszem jadą po 400km na godzinę chwilę po starcie, ale przez 7 sekund i to w linii prostej jedynie.

Nic dziwnego że Sony inwestuje w oprawę graficzną gier,  bo przecież dla typowego klapojanusza właśnie to jest najbardziej namacalne i nie przeszkadza mu to że technicznie te tytuły są zawstydzane przez gierki z PS2.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

o orderze pisalem setki razy ze na mnie nawet przez sekunde nie zrobil wrazenia graficznie 

realtimowe oswietlenie, odbicia i efekty pogodowe w driveclubie to najbardziej next genowe bajery ze wszystkich gier jakie wyszly do tej pory na tej generacji

suteq ja mam beke jak sie twoi bracia boty samooraja xDDDDDDDDD 

Opublikowano

Ulubiony fragment z Halo:

Dla graczy oznacza to ciągłe zmienianie natywnej rozdzielczości podczas rozgrywki, od czegoś w rodzaju 1152×810, aż do pełnego 1080p

Na szczęście kampania działa najczęściej w okolicach 1344×1080

giphy.gif

Opublikowano

Ja też mam beke. 

Tylko szkoda, ze takiej beki nie masz z yetiego bo pier.doli takie same albo i gorsze pierdoły. :lapka: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.