Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Życie jest dla słabych.  

Tylko gierki. :banderas: 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

DAT klimat, postacie, soundtrack, atmosfera, fabularne nawiązania do trójeczki i przeszło 80h na masterowanie wszystkich misji wraz z multiplayerem. 

jak można się non stop dopjerdalać do Halo i jednocześnie jarać się czymś tak pretensjonalnym?

Opublikowano

Spokojnie panowie, nie zapominajcie ze Mazzeo dopiero w 1999 odkryl Playstation, pewnie dopiero pierwsze slyszy o tej genialnej serii.

no-more-nodding-o.gif

Opublikowano

pytanie w stylu dlaczego ludzie stawiają poziom komiksowych Watchmenów ponad Fantastyczną Czwórkę.

edit:

zresztą ja się tylko dopjerdalam do jego art designu i kampy dla samej kampy, bo sam gameplay na splicie podobał mi się tak samo jak rozrywka w cepeliadowym tekkenie (͡° ͜ʖ ͡°)

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Kampa w Halo? Serio?

Opublikowano

Nobody a próbowałeś wyłączyć hud i grac na hardzie ? :yao:

Opublikowano

Nobody a próbowałeś wyłączyć hud i grac na hardzie ?  :yao:

tryb nasłuchiwania* 

no nie, bo nie zmienia to shootera fpp w skradankowy survival

Kampa w Halo? Serio?

ups chodziło mi o inne trudne słowo; patetyzm. operowanie kampą jak i tym pierwszym terminem znajduje się właśnie u Kojimy, ale służy jedynie jako narzędzie do mocniejszego pjerdolnięcia na koniec scenariusza

gdy okazuje się że pod płaszczykiem patriotyzmu grało się nieświadomie do złej bramki

Opublikowano

Tlou gre akcji nazywasz skaradnkowym survivalem ? :yao:

Opublikowano

nobody, ale czy Ty też nie możesz spojrzeć na Halo po kątem, tym samym z resztą co w MGS, klasycznej opowieści o bohaterze wojennym, ostatniej nadziei ludzkości? Klasyczne SciFi okraszone genialnym multi i bardzo bogatym uniwersum, który oprócz gier doczekał się książek, komiksów i kreskówek. Jeszcze naczelne klapy spuszczają się nad nijakim killzłomem, a gardzą Halo. Pluję na Was.

BTW Czy w MGS nie ma też jakiś potwornych absurdów typu ruski strzelający piorunami z dłoni czy pozbywanie się ciał na balonikach? Pomijam już nawet kartony, bo to kwestia umowności. Sirusly, nobody blz.

Opublikowano

gdy okazuje się że pod płaszczykiem patriotyzmu grało się nieświadomie do złej bramki

wow, jak oryginalnie niczym w 90% filmów na polsacie xd no ale jak sie mialo 9 lat grajac na ps2 moglo szokowac

Opublikowano

Tlou gre akcji nazywasz skaradnkowym survivalem ? :yao:

Kubson grałeś kiedyś w RE3? :lapka:

W zależności od wyboru poziomu miałeś tam do czynienia z shooterem, pozwalającym załatwiać Nemesisa dysponując arsenałem, starczającym na cały singiel, lub klasyczny s.horror w stylu RE1, gdzie na start dostawałeś skromną berettą, dzięki czemu większość spotkań z nim kończyło się nerwową ucieczką. Na survivor w Lastach liczba znajdywanych rzeczy do craftingu apteczek i mołotowów zmiejsza się o 80% w stosunku do normal, przez co każdy killroom zmusza cię do cichego załatwiania wrogów, których nie zlokalizujesz lamerskim wallhackiem, ale nasłuchując i obserwując ich ruch w półmroku. O ile algorytm gry zawsze podrzuca ci min. ammo, tak damage zadawany przez wrogów i zapasy skutecznie zniechęcają do face to face (kilkakrotnie przez 5-10 min. porusza się wtedy na strzała). Mam nadzieję w końcu pomogłem.

@Wezyr

Mogę i gameplay mi się podobał, ale nie zmieni to faktu że jego setting mnie odrzuca, t.j. was np. FF. 7 lat temu, na dedykowanym forum popełniłem temat poświęcony sensowi zastosowania absurdów w tej serii. 6 lat później moją interpretację podzielił jutjuber, który dla fanów MGS2 dzięki jej analizie uchodzi za guru. 

http://www.psxextreme.info/topic/106958-metal-gear-solid-3-a-popkultura-lat-60-spoilery/

Tobie też mam nadzieję że pomogłem. :hi:

Opublikowano

Chodzi Ci o absurdy z MGSa czy FF? Jeśli te drugie to poproszę o link. Nie wierzę, że będąc zdrowym i heteroseksualnym człowiekiem można nie czuć zażenowania widząc np. kobiety motory na kryształowych arenach. Wątpię że tu jest wielkie przeslanie. Jak w większości jRPGów jest to po prostu kicz zafascynowany światem zachodnim, co z resztą potwierdza każdy kto miał styczność ze zjaponizowaną kulturą amerykańska.

Opublikowano

Pozdrowienia od Hideo dla poszukiwaczy absurdow.

tumblr_nqxhcrwmHc1sh3gcco1_400.gif

Opublikowano

ale mogli sie bardziej postarać z postacią a nie kopiuj wklej Geralt z czarnymi wlosami i przepaską na oko, pewnie broda tez rosnie real time

Opublikowano

Chodzi Ci o absurdy z MGSa czy FF? Jeśli te drugie to poproszę o link. Nie wierzę, że będąc zdrowym i heteroseksualnym człowiekiem można nie czuć zażenowania widząc np. kobiety motory na kryształowych arenach. Wątpię że tu jest wielkie przeslanie. Jak w większości jRPGów jest to po prostu kicz zafascynowany światem zachodnim, co z resztą potwierdza każdy kto miał styczność ze zjaponizowaną kulturą amerykańska.

mgsa.

kek ale weź mi nie wyjeżdzaj z tym guanem obesranym FF13, zresztą ta o której mówisz to akurat bóstwo uniwersum FF, której wizerunek zmieniał się w każdej odsłonie. zostawiłem linki, ale ostrożnie bo spoilerują ending trójki (video warto skończyć po 7 minutach)

Opublikowano

Pozdrowienia od Hideo dla poszukiwaczy absurdow.

tumblr_nqxhcrwmHc1sh3gcco1_400.gif

D SHARK :obama:

:banderas:

Opublikowano

Ej nobody, ale wiesz, że MGS wychodzi też na wszystko i to nie jest ex? :teehee:

Opublikowano

na xbonie 34p mniej czyli jak ex

Opublikowano

95% posiadaczy xboxa nie zagra w MGS wiec można powiedzieć że to ex

Opublikowano

Kampa w Halo? Serio?

ups chodziło mi o inne trudne słowo; patetyzm. operowanie kampą jak i tym pierwszym terminem znajduje się właśnie u Kojimy

Chyba kampem :teehee:

Opublikowano

95% posiadaczy xboxa nie zagra w MGS wiec można powiedzieć że to ex

Więc Bloodborne to nie ex, ze sprzedażą na poziomie jednego miliona na 22 miliony PS4 :reggie:

Opublikowano

A juz potwierdzili, ze nie zrobia wiecej niz 720 ?

Potwierdzili 1080p.

No to prawilna multiplatformqa przeciez !

Opublikowano

A juz potwierdzili, ze nie zrobia wiecej niz 720 ?

Potwierdzili 1080p.

Nikt niczego nie potwierdzał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.