Skocz do zawartości

3DS Scena, Underground. Piraty i BM = Warn

Featured Replies

Opublikowano

3dsa mam od niedawna więc tak łopatologicznie powiedzcie czy dobrze rozumiem. Exploit to narzędzie wykorzystane w grach do hackowania jak np czyynik qr w Cubic ninja umożliwiajacy pobieranie piratów i coś podobnego ma być w ironfall?

• Odpowiedzi 734
  • Wyświetleń 147,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://github.com/skyfloogle/red-viper/    

• ooo oooo ooooo, a to jakas skomplikowana przerobka i pozniejsze uruchamianie pozycji czy po bozemu jak np na psp?

• raven_raven
    raven_raven

Dobra, podkładka pod dalszą zabawę jest. Na razie zostawiam sobie go w takim stanie aż się dobrze nie przygotuję. Jakieś tipy, żebym tym razem nie spier,dolił i kolejnego 3DS-a bezmyślnie nie zupdate'

Opublikowano
  • Autor

Sam Cubic Ninja nie odpali piratów.

Cubic Ninja jedynie ma w sobie furtkę na odpalenie homebrew, czy regionfree.

Są dwa programatory odpalające gry z 3DSa i jeden z nich wymaga oryginalnej gry Cubic Ninja - więc ceny tejże gry są w ch.uj drogie.

Możesz też kupić za dwie dyszki programator, do homebrew i gier z NDSa, co by powspominać stare dzieje (jak miałeś wcześniej NDSa).

W sumie co to za frajda mieć 3DSa i grać w gry z NDSa...

http://www.konsolopedia.pl/component/content/article/45-viii-generacja/218-artyku-programator-do-3dsa-odpalajcy-gry-i-nie-tylko-z-nintendo-ds

r41-700x525.jpg

Mój tekst, więc jak coś nie pasuje, to piszcie :) ale starałem się pisać tak, by przeciętny Janusz sobie poradził.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano
  • Autor

Co do ironfall to jeszcze nie wiadomo, co to będzie, czy tylko homebrew i freeregion, co będzie potrzebował itp. A tak poza tym to masz 2 programatory: Sky3DS i GateWay, które kosztują odpowiednio 300 i 350 zł :/

Opublikowano
  • Autor

wololo.net/2015/08/17/tubehax-released-for-3ds-semalum-releases-homebrew-launcher-region-free-for-all-3ds-models/

Jestem na telefonie i jakoś link się źle wkleil, ale działa. W ogóle to jest na strasznym odludziu, bez internetu, jakieś 10 km od granicy z Ukrainą, wziąłem 3DSa i udalo mi się pobrać apkę:))

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano
  • Autor

A jutub pewnie załatany po cichu. Ja tam mam i tak Rom z cubic ninja, ale sposób z yt wydaje się najlepszy, bo po prostu odpalamy ikonkę z menu konsoli.

Opublikowano
  • Autor

Do gier programator, do sceny homebrew i freeregionu - YouTube, ironfall, lub gierka Cubicninja (lub właśnie jej Rom na programatorze).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odpaliłem Retroarch SNESa  no i teraz wiem, że zakup new 3DSa to był dobry pomysł już dla samego emulatora SNESa. Jak to zapie.rdala :fsg:

Opublikowano

Jakieś info skąd brać ten emu i jak odpalić? Z miłą chęcią bym spróbował. Tyle miodu przeca na tym snesie że :obama:

Opublikowano

Ściągasz

-youtube

-ironfall

Robisz z tej strony najpierw Tubehax, a potem dla wygody Ironhax (żeby nie odpalać za każdym razem neta)

http://smealum.github.io/3ds/

Potem wchodzisz tutaj:

http://buildbot.libretro.com/nightly/nintendo/3ds/

I ściągasz najnowszy release. Ładujesz na kartę, odpalasz ostatnią ikonkę w menu Homebrew Launchera (ta z ikonką pada do SNESa) i grasz.

OCZYWIŚCIE JEŻELI MASZ NEW 3DSa, bo na zwykłym działa słabiutko.

Opublikowano

Dzięki :lapka: Oczywiście mam New 3DSa w wersji XL. :)

Opublikowano

świetne w tym jest, że nie umożliwia odpalania piratów, tylko homebrew i region free :fsg: Faith in humanity restored

Opublikowano
  • Autor

Ja nie wiem ragus, ale ten hack to dalej emulacja ARM7, czy jak to ten procek z DSa sie zwie. Nie jest to procek ARM9, jaki siedzi w 3DSie.

Sprawdzałeś na zwykłym 3DSie? Bo wyżej wkleiłem tekst, w którym koleś zczaił, że emu GBA chodzi wolno, bo tak naprawdę emulowane są bebechy DSa, a nie 3DSa

Opublikowano

Oprócz Tubehaxa i IronHaxa pojawił się nowy sposób, dla posiadaczy SSB albo.. demka tej gry.
https://gbatemp.net/threads/new-wlan-based-3ds-hack-released-by-yellows8-smashbroshax.397127/

Dodatkowo ma być zaktualizowany exploit do odpalania HB przez przeglądarkę:
https://gbatemp.net/threads/announce-yellows8-has-updated-the-3ds_browserhax_common-to-support-9-9-o3ds-n3ds.397281/

Opublikowano

Ja nie wiem ragus, ale ten hack to dalej emulacja ARM7, czy jak to ten procek z DSa sie zwie. Nie jest to procek ARM9, jaki siedzi w 3DSie.Sprawdzałeś na zwykłym 3DSie? Bo wyżej wkleiłem tekst, w którym koleś zczaił, że emu GBA chodzi wolno, bo tak naprawdę emulowane są bebechy DSa, a nie 3DSa
No ale ja pisałem o SNESie, gdzie wykorzystywany jest już new 3ds i gry działają w 60fpsach. Donkey Kong Country czy Metroid robią wrażenie.

Gba działa tylko lekko gorzej. W pokemonkach zdarzają się dropy do 50 fpsów, ale już taka Castlevania działa znakomicie bez dropów.

2nYlmbY.jpg

wxme1lh.jpg

FyKTjTO.jpg

mltqD94.jpg

Pokemony że starszego o 2 generację handhelda na nowszym. Wreszcie.

Edytowane przez ragus

Opublikowano
  • Autor

Ragus, updejtnąłeś swojego 3DSa? Ja nie wiem, czy po prostu miałem starą wersję ninjahacka, ale nie działa mi już ten hack :(

Opublikowano

Dobra, jeszcze się w tym wszystkim nie orientuję. Ten ziomek cośtam uruchomił na 10.1, ale to chyba jest homebrew. Jeśli dobrze rozumiem to ninjahack to jest coś innego i to to jest odpowiedzialne za region free?

Tja, zrobiłem update. W sumie gram głównie w Poksy i chcę być online :<.

Opublikowano

Ragus, updejtnąłeś swojego 3DSa? Ja nie wiem, czy po prostu miałem starą wersję ninjahacka, ale nie działa mi już ten hack :(

Smea właśnie z tego co wrzucił Ragus zauktalizował Ninjahacka :) 

Dobra, jeszcze się w tym wszystkim nie orientuję. Ten ziomek cośtam uruchomił na 10.1, ale to chyba jest homebrew. Jeśli dobrze rozumiem to ninjahack to jest coś innego i to to jest odpowiedzialne za region free?

Tja, zrobiłem update. W sumie gram głównie w Poksy i chcę być online :<.

Nie. Ninjahack to był pierwszy sposób na odpalanie homebrew na 3DS/N3DS bez używania Gateway'a itd. Z tego co wiem region free jest chyba teraz na każdym hacku.