Opublikowano 8 lutego 20178 l To wyślij chętnie zerknę, bo faktycznie planuje box, tylko jeszcze nie mam relingów. A felgi chyba pomaluje po prostu na srebrno, cisnienie mam bo juz opony są na horyzoncie ;) Edytowane 8 lutego 20178 l przez Pajda
Opublikowano 8 lutego 20178 l A jak już mowa o malowaniu, co dać na drobne ślady korozji na nadkolu przed pomalowaniem? Punktowo to chciałem zrobić, drobna rzecz, ale chcę to zrobić niedługo.
Opublikowano 8 lutego 20178 l Jesteś pewny, że są drobne? Rozszlifuj je dobrze, bo jak na lakierze widać "pypcia" to pod lakierem może być niemiła niespodzianka. Jesli chcesz to zrobic doraźnie to rozszlifuj, użyj neutralizatora ( np. http://brunox.pl/brunox-epoxy/) i pomaluj. Będe w domu to zrobie zdjeciia jak zzarte nadkola we fiescie zostały tym brunoxem pomalowane dwa lata temu. Sam jestem ciekaw jaki jest ich stan.
Opublikowano 8 lutego 20178 l Link coś nie działa, ale spoko, znajdę po nazwie. Ważne, że orientacyjnie wiem, co i jak. A właśnie co do szlifowania, to czym to najlepiej robić? Papier ścierny drobny, gruboziarnisty, jakaś szczotka?
Opublikowano 8 lutego 20178 l Kurde, od półrocza nic nie majstrowałem przy aucie. Wszystko działa, rdzy ni kropki. Ostatnio myłem na zewnątrz późną jesienią (w środku, naturalnie, regularnie trzepię dywaniki i czyszczę pędzelkiem nawiewy). 20-letnie auto marki o zerowym prestiżu. No, ale zapłaciłem zań aż półtorej minimalnej krajowej, a więc logiczne, że należało się spodziewać wysokiej jakości i niezawodności. Edytowane 8 lutego 20178 l przez noob_IRA
Opublikowano 17 lutego 20178 l Felgi poszły na grafitowy kolor, ale chyba będą się zbyt mocno zlewały z autem, jutro zadecyduje, czy drugi raz pójdą do malowania.
Opublikowano 17 lutego 20178 l W niedzielę myłem auto przy minus sześciu stopniach. Najpierw mycie ręczne, potem wycieczka na myjkę ciśnieniową (3 km), suszenie ręczniczkiem i ostateczne poprawki (progi, wlew paliwa itp.), na końcu odkurzanie wnętrza i trzy godzinki zleciały jak z bicza (pipi)nął. Da radę, tylko musi być sucho i słonecznie.
Opublikowano 17 lutego 20178 l Autor teraz to kompletnie nie opłaca się myć auta, wszystko się topi i robi się ciapa, wszędzie pełno kałuż. Czekam na wiosnę i cały środek daje do odświeżenia po zimie.
Opublikowano 18 lutego 20178 l Boli też jak umyjesz w weekend, postawisz na tydzień pod drzewem i w kolejny weekend auto jest całe obsrane. Ostatnio tak miałem. Zaparkowałem po myjni i kolejna przejażdżka znowu do myjni. No ale powinien być garaż niedługo.
Opublikowano 18 lutego 20178 l Z tymi myjkami samoobsługowymi to uważajcie jeśli chodzi o mycie kloszy lamp. Mikroproszek elegancko niszczy warstwę ochronną. Monologu ciąg dalszy, póki co założyłem. Edytowane 18 lutego 20178 l przez Pajda
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Autor wymiana oleju dziś była + filtry. Udało się zrobić u kolegi na kanale to parę złotych zostało w kieszeni. wcześniej 2 razy lałem mobila, teraz zalałem valvoline, czy mogę spodziewać się większej kultury pracy silnika?
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Jeżeli nowy olej ma inne parametry to tak, jeżeli zmieniła się tylko marka to nie.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Calkiem bez sarkazmu to wlasnie jedna z fajniejszych zalet tego zabiegu.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Mówi się, że do miasta dobre małe auto, ale mi o wiele lepiej jeździ się dużym suvem z wysokim prześwitem, wszędzie można się wrypać.
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l Pajda gdzie kupiłeś vitare? Bo jakiś czas temu robiłem małe popraweczki handlarzowi do sprzedaży :) https://www.instagram.com/p/BQVzfXPA3ZP/
Opublikowano 6 kwietnia 20178 l wymiana oleju dziś była + filtry. Udało się zrobić u kolegi na kanale to parę złotych zostało w kieszeni. wcześniej 2 razy lałem mobila, teraz zalałem valvoline, czy mogę spodziewać się większej kultury pracy silnika? 1) wymiana oleju jest w cenie w wiekszosci miejsc 2) w lidlu ostatnio byla pompa do wysysania oleju - nie potrzeba wtedy kanału