May 23, 201610 yr Przy jedzeniu najlepszej zupy pomidorowej z makaronem naszła mnie myśl. Jakie lubicie zupy? Ja bardzo pomidorową, rosołek i pieczarkową. Oczywiście wszystko z przepysznym makaronem. Świderki one love <3
May 23, 201610 yr Krem z pieczarek z ptysiowymi kulkami <3 Żurek ze świeżym chlebem <3 Oczywiście nie traktuję zupy jako pełnoprawnego dania. Musi być 'treść'.
May 23, 201610 yr Ogólnie nie lubie zup tradycyjnych, nie znoszę rosołu, pomidorowej i wszelakiej maści barszczy, zjadliwe zupy dla mnie z tradycyjnych to grochówka kapuśniak i ogórkowa. Bardzo za to lubie orientalne zupy czy z owoców morza. już nie wspomne o takich (pipi)owatościach jak wodzionki, krupniki czy inne kompoto z makaronem ;/ no bełt na sam widok Zupa to nie obiad. Edited May 23, 201610 yr by Orzeszek
May 23, 201610 yr Barszcz ukrainski, krem z dyni z mlekiem kokosowym i przeróżne wariacje tajskich Tom Yum'ów te najbardziej lubie reszta to raczej buła i nie lubie. Edited May 23, 201610 yr by _Be_
May 23, 201610 yr Rosól ze swojej wyhodowanej tłustej kury czaicie, kto z miasto może nie wiedziec co to ale jak widze jak wrzucacie zdjecia swiderek to chyba własnej roboty nawet u jakiejs babci makaronu nie jedliście wiec co ja o rosole pisze Edited May 23, 201610 yr by obrazus
May 23, 201610 yr Dla mnie żurek to najgorsza zupa jaką kiedykolwiek jadłem. Dosłownie rzygać mi się chce jak tylko czuję ten zapach, o smaku nie wspominając.
May 23, 201610 yr 10 postów a nikt flaków nie wymienił czy są na tym forum jacyś prawdziwi Polacy jeszcze?
May 23, 201610 yr A ja jutro mam szparagową . Flaki sa dobre ale tylko ostre plus swieża bułka ale dawno dobrych już nie jadlem, te kupne do zrobienia przestały mi smakować. Jedna restauracje znam w okolicy tylko co dobre robią. Pamietam rok temu z weekendu jak jechałem taka ochote na flaki mam, patrze ladna restauracja - mieli no to biore. Okazało się ze to na rosole były - fuj A jak ktoś dobry barszcz albo rosół zrobi i jak się zostanie jeszcze nie ma to jak podgrzać, wlac w szklanke i pic cieple jak herbate - cos wspaniałego a jeszcze pieprzu dodać mmmm pyszne
May 23, 201610 yr Dzisiaj kobita zrobiła zupę z młodej kapusty. Takie lekkie na upały w sam raz:) Ale ja musze mieć dwa dania i wcześniej po prostu byłem w macu.
May 23, 201610 yr Ty uważaj jak będziesz po niej pierdział, bo oglądałem dopiero Kapuśniaczek i tam niezła heca z tego była! Edited May 23, 201610 yr by acidizer
May 23, 201610 yr Kurde jako dzieciak nienawidziłem zup, a teraz jak przyjeżdżam z wizytą do mamy albo którejś z babć to po prostu Wpyerdalam jak głupi, jedyne co mi nie wchodzi to jarzynowa.
May 23, 201610 yr Ty uważaj jak będziesz po niej pierdział, bo oglądałem dopiero Kapuśniaczek i tam niezła heca z tego była! Pierdzę dziś przeokrutnie i nie wiem, czy to zupa z kapustki, czy Bacon Clubhouse z Maca.
May 23, 201610 yr bez rosołu u mnie ciężko wyobrazić sobie niedziele, pomidorówka też na plusie zawsze i barszczyk czerwony (wigilijny to w ogóle jest po za skalą)
May 23, 201610 yr Nie wiem czemu jest taka różnica w smaku między pomidorową ze świderkami (ten typ makaronu) a nitkami. Ktoś też tak ma? Jakbym inną zupę jadł, mimo że to tylko (chyba) kształt makaronu.
May 23, 201610 yr Wszystkie lubię, najbardziej pikantne flaki i wiśniową z makaronemKompot z makaronem? Nie jadam owocowych zup. To sie je na zimno?