Skocz do zawartości

XBOX ONE X @ Project Scorpio

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 178,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

No dobrze. Jako, że spędziłem z najnowszą maszyną od M$ odpowiednio dużo czasu, to wypada przedstawić swoją opinię. Wiadomo, kto miał kupić, ten kupił. Niebieskich i tak się nie przekona, ale być może

• Nie ma czegoś takiego jak "marka sony", wsadź sobie to fanbojskie pierdolenie do kieszeni   Jakoś w latach 2005-2008 nie miała znaczenia marka playstation, która przecież dominowała wtedy już 10 lat

• Także ten...

Opublikowano

Aha xD

Opublikowano

Są też i tacy co różnicy pomiędzy 1080p a 2160p nie widzą i chcą 60fps.

Tylko różnica pomiędzy 1080p a 2160p i to jak bardzo jest widoczna, zależna jest od wielu czynników. Wielkości tv, odległości z jakiej patrzymy na ekran, samej jakość matrycy czy też rodzaju materiału źródłowego a różnica między 30 fps i 60 fps widoczna jest gołym okiem na każdym odbiorniku o co najmniej 60hz odświeżaniu. Rożnica jest kolosalna, ciężko z tym dyskutować i chyba tylko osoby mające problemy ze wzrokiem nie są w stanie tego dostrzec.

Opublikowano

Chyba jestem amebą bo wolę lepszą grafikę od mitycznych 60fps. Stabilne 30 powinno wystarczyć każdemu oprócz pryszczatych nastolatków z ADHD.

Opublikowano

Chyba jestem amebą bo wolę lepszą grafikę od mitycznych 60fps. Stabilne 30 powinno wystarczyć każdemu oprócz pryszczatych nastolatków z ADHD.

FGjODf8.gif

Tylko to nasuwa się na myśli po przeczytaniu takich postów, spróbuj zagrać w bijatykę w 30 fpsach - sam miód!

Opublikowano

Jak to jest być jednokomórkowym organizmem o zmiennym kształcie ciała?

Opublikowano

Nie oszukujmy się. Jak ktoś mało gra w gry, kupił konsole bo "jakiś durny powód". Pogra sobie 2 godziny przez tydzień, to tak. 30 klatek jest super. Ale na forum o grach, gdzie sie o nich rozmawia i generalnie jest to naszym hobby, takich głupoty już nie wypada pisać. Z drugiej strony wolę stabilne 30 niż często niestabilne 60 na PC, bo port zrąbany.

Opublikowano

Ja wole 4k@30. 1080p@60 to tylko do fpsów. Do takiego wiedźmina czy ffxv wystarczy mi 30fps z ładniejsza grafika.

Opublikowano

Uhm. Więc jako osoba dla której granie to hobby i posiadający PSX, PS2, DC, X1, X360, PS4, XO itd plus kieszonsolki oraz oczekujący na XOX stwierdzam, iż w d... (czyli w bardzo głębokim poważaniu) mam 60klatek bo wolę gdy moc konsoli idzie w gameplay, fajerwerki graficzne i bogatą scenografię niż jakąś tam 60klatkową superpłynność.  Dodam, iż PS4 i XO podpięte mam pod ampli 5.1 i duży TV (choć nie 4k) więc nie jest to kwestia wielkości TV. I rzeczywiście - nie lubię bijatyk - ostatnią, którą ogrywałem był chyba Tekken 3 na PSX.

60klatek to jakiś ostatnio fetysz, którym podnieca się część graczy, Mnie nie rusza.

Edytowane przez friedrich

Opublikowano

No spoko co kto lubi, gorzej, ze zdanie casuali jest tak słyszalne. Na szczęscie są jeszcze firmy jak Nintendo czy MS, które robią gierki w 60 fpsach. 

Opublikowano

I dlatego właśnie fajne będą presets jak w Final fantasy xv czy rise of the tomb raider, gdzie masz 3 opcje. Ja sobie wezmę +grafa 30fps lock a ktoś weźmie "tylko" 1080p +60fps in wszyscy będą zadowoleni.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy warto "pakować" się w tą konsolę. Nigdy nie miałem konsoli z rodziny MS, kolega na dole w salonie ma X360 i całkiem fajnie to wygląda że można sobie zagrać w demo każdej gry. Dodam że posiadam dobry TV FHD i PS4.

Opublikowano

Ja się Przesiadłem z steama. Nie dość, że gry tańsze do tego wbudowany voice chat (koniec wojen typu "ja tylko Skype, ktoś chce Tsa a inni nic poza mumble i vertillo" ... A jeszcze znajdą się fani komunikatora Dolby...

Opublikowano

goście z linus tech rozebrali skorpiona

Opublikowano

Mam dylemat - albo kupić TV 4k z HDR albo zostać przy obecnym Full HD i wziąć XOX. Mam ochotę, żeby pograć w Forze 7 i Horizon 3 w lepszej jakości, ale nie jestem w stanie kupić obu rzeczy na raz. Jest szansa, że na TV, który obecnie mam XoX mocno przebije to co widziałem na eSce czy nie będzie wielu różnic i lepiej najpierw wymienić TV ?

Opublikowano

Niektóre gry na xboxie działają w rozdziałce z 2005r czyli 720p. ZOstan przy obecnym a za rok wymienisz.

Opublikowano

Kup TV, a konsole za rok. 

Może gry będą. 

Opublikowano

DLZ1812UIAAJWbG.jpg

mały easter egg we wnętrzu KOXa

Master Chief ujeżdżający skorpiona xD