Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma bo juz wyprzedane.

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 646 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Bo byl limitowany rzut eSek z 2tb przy premierze Fh3 beda pewnie od zaje.bania

Opublikowano

Serio, wy wszyscy braliscie mocarza przed tą konfą? Te gry były odpalone z PIECA i to widać gołym okiem.

Koleś ruchany w dupe przez ojca Yanusza opowiadał o rzucaniu molotowem w days gone (czy jak to sie nazywało) i efektem HDR który daje wodotryski (nie wiadomo jakim kosztem, może nowy rdzeń zaczął w końcu chodzić?)

Dalej - pokazywanie konfy 4k gdzie twitch ma fullhd to jest jawna kpina z mojej inteligencji. A na końcu ten atencjusz mówi że później możesz sobie zobaczyć fszystko na Tubie w 4k, tylko nie zapomnij kupic nowej bravi bo wtedy będziemy cie kochali bardziej.

4k które nie jest natywne to to jest na prawdę jakiś żart. Takie 4k ready :dynia:

Kocham sony, ale ta konfa była beką na miarę xszamba ze świecącymi hantlami.

4k będzie popularne jak stanieja telewizory. A ciekaw jestem czy input lag teraz znowu się nie zwiększy.

Opublikowano

Blantman - ale chodzi o skalowanie obrazu wykonane przez konsole, które daje lepsza jakość obrazu niż robił by to TV

Jak ktoś będzie potrafił ładnie wyjaśnić jak rozumieć Custom 4K to napiszcie w odpowiednim temacie xD

no ale w JAKI sposób lepsze? Co będzie lepszego w skalowaniu konsoli od skalowania w dobrym tv ?

Df ci napisało jak byk jak to ma wygladac a ty nadal nie rozumiesz? Telewizyjne skalowanie to o dupe mozesz rozbić

Opublikowano

Uwaga, CW OFF!

Miśki, misiaczki, możecie stać się częścią historii, możecie wziąć udział w niebywałym zdarzeniu. Możecie sprawić, że jeden z najbardziej zatwardziałych klapów tego forum sięgnie po sprzęt znacznie lepszy i ciekawszy. Dołóżcie swoją cegiełkę, by nasz przyjaciel Ficuś nareszcie posiadał inną konsolę niż SONY. Sprawdzie, by ten wiecznie w(pipi)iony ze wścieklizną macicy ślunski kumpir poczuł magię heteroseksualnego Nintendo. By żyło się lepiej, by człowiek poznał radosną stronę życia. Nie zawiedźcie go! 

https://zrzutka.pl/g4bt43

CW ON!

NX Was Zayebie :shotgun:

Opublikowano

Nic mu nie dam bo za darmo bedzie narzekal a jakby kupil za swoje to by chwalił bo tak robia klapy

Opublikowano

lol xDDDDD

poprosze na to osobny temat by nie przepadlo w betoniarni lub graczpospolitej :P

do tego jutro mam urodzinki to bym przyjal ten pedelski prezent od kochanego forumka :P :P :P

bluber jak za darmo to bede obiektywny :P

Opublikowano

może mu serce zmieknie jak zobaczy pięknego różowego 3dsa :dog: 

Opublikowano

:pope:

Opublikowano

Blantman - ale chodzi o skalowanie obrazu wykonane przez konsole, które daje lepsza jakość obrazu niż robił by to TV

Jak ktoś będzie potrafił ładnie wyjaśnić jak rozumieć Custom 4K to napiszcie w odpowiednim temacie xD

no ale w JAKI sposób lepsze? Co będzie lepszego w skalowaniu konsoli od skalowania w dobrym tv ? 

Ja rozumiem to tak - konsola wysyła Ci już przeskalowany obraz powiedzmy 1080p (source) zwiększony do 4K aby TV nie musiał już nic robić z sygnałem (nie musiał go obrabiać) tylko go wyświetlić.

W przypadku gdy PS4 wysyła obraz 1080p, TV musi go sam przeskalować do rozdzielczości 4K aby był wyświetlany na pełnym ekranie.

Przeskalowany/przygotowany już obraz przez konsole do rozdzielczości 4K jest lepszej jakości/gubi mniej detali niż musiałby robić to TV.

pierwsze słyszę aby skalowanie w ultra hd na dobrym odbiorniku gubiło detale.... skalowanie to skalowanie. 

Ja mówię blubciu o grach bez patchy jak bloodborne czy filmach i netfliksie. Dla tych kilku exów nie będę konsoli kupował a tam mówili o grach pod to robionych bądź patchowanych. Wcześniej w tym temacie mówili o skalowaniu wszystkiego to to już mam. Dlatego się zastanawiałem . 

Opublikowano

Ja rozumiem to tak - konsola wysyła Ci już przeskalowany obraz powiedzmy 1080p (source) zwiększony do 4K aby TV nie musiał już nic robić z sygnałem (nie musiał go obrabiać) tylko go wyświetlić.

W przypadku gdy PS4 wysyła obraz 1080p, TV musi go sam przeskalować do rozdzielczości 4K aby był wyświetlany na pełnym ekranie.

Przeskalowany/przygotowany już obraz przez konsole do rozdzielczości 4K jest lepszej jakości/gubi mniej detali niż musiałby robić to TV.

pierwsze słyszę aby skalowanie w ultra hd na dobrym odbiorniku gubiło detale.... skalowanie to skalowanie. 

[Dr hab. Kazub]

TV skaluje obraz po prostu rozciagajac pixele np czterokrotnie zeby wypelnic caly ekran, nie doda to zadnych dodatkowych efektow, oraz w niektorych przypadkach obraz przez to moze wygladac troche gorzej, np aliasing moze znacznie bardziej rzucac sie w oczy. Najbardziej widoczne jest to oczywiscie w grach, a mniej np w filmach.

Xbox Suka, jako maszyna z mysla o grach a nie filmach z kolei, bedzie uskuteczniac podczas skalowania dodatkowy proces ktory sie nazywa interpolacją, najprosciej jak sie da, interpolacja sprawia ze obraz zostanie rozciagniety, ale super ekstra magiczna fankomatyka w tym procesie powoduje ze w niektorych strategicznych grupach pixeli zostaja utworzone dodatkowe pixele przez co jakosc obrazu wyglada troche lepiej. Nie tylko rozciagasz obraz, ale w potrzebnych miejscach wypelniasz go jeszcze dodatkowymi pixelami.

PS4 PROsto bedzie uzywac cos co nazywaja "4K Custom" (4Kinda), czyli najprosciej jak sie da, bedzie to cos w rodzaju dynamicznego skalowania od bodajze 1080p do 2160p (przy czym 2160p to pewnie bedzie gapiac sie w sciane lub w menu glownym), czyli jakosc bedzie znacznie lepsza od zwyklego upscale'a, ale dalej to nie bedzie to samo co natywne 4k.

[/Dr hab. Kazub]

Opublikowano

Dokladnie tak!

PS. uwielbiam jak ktos wrzuca porownania grafy z YT xD Przypominaja mi sie specjalisci, ktorzy pisza, ze BF wyglada identycznie na konsolach, albo Wiedzmin,  w Doomie nie ma praktycznie zadnych roznic - no powiem wam szczerze ze na YT rzeczywiscie czasami ciezko to dostrzec, a pozniej czlowiek odpala to wszystko na kompie i czuje sie jakby gral w zupelnie inne gry...

Edytowane przez easye

Opublikowano
:banderas:
Opublikowano

Ja mam jedno pytanie, czy MaZZeo pracuje nad kolejnym sequelem Upadku?

Opublikowano

nie pisze od jakiegos czasu, moze jego giulietta poszla na czołowe

Opublikowano

ostatnio ma duzo na glowie

Opublikowano

Pracuje w pocie czoła! :obama:

Aj sii łacz ju did der  :Coolface:

Opublikowano

Bansai - dokładnie tak chciałem napisać!  ale jestem tylko inżynierem :mellow:

Opublikowano

nie

No nie daj się prosić, nooo ;)

Opublikowano

Pracuje w pocie czoła! :obama:

Aj sii łacz ju did der  :Coolface:

:ohstop:

Opublikowano

Opublikowano

emu jest legalne ok, a gierki? nagle pojawia sie do kupienia na storze czy na xone bedzie mozna instalowac sciagniete romy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.