Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

ale co on ma zrozumiec? gra na pc, gra na ps4, gra na loniaku, gra na konsolach nintendo

to raczej ty od zawsze masz duspko scisniete bo nie stac cie na inne systemy i pod niebiosa wychwalasz ps4, a z pc gamingiem miales stycznosc pewnie na powaznie ostatni raz w szkole sredniej gdy rodzice kupili "komputer do nauki" bo cale twoje hejty i wiedza praktycznie ograniczaja sie do przezyc z tego okresu

Marne prowo. Nie mam czasu na pół-środki, więc wybieram najlepsze możliwe rozwiązanie w każdej generacji. Kiedyś jeszcze kupowałem handheldy by mieć czas do grania w terenie albo poza domem. W sumie nadal czasami zabieram PSP, ostatnią najbliższą weteranom dobrą konsolę przenośną. Ale to sporadycznie. Jak zresztą widać po blantmanie, posiadanie wielu systemów nie oznacza że ktoś jest obiektywny. Ba, nadal nie zna się na grach, skoro promuje najgorszy z nich. A czemu? Bo jest słaby mentalnie. Niestety wielu wpadło w tą pułapkę - "pc master race", klepanie się po plecach, sztuczne uśmiechy gdy znowu ktoś robi z nich frajerów, udawanie że nie sfrajerzyło się kasy. To środowisko jest tak toksyczne, że psuje powietrze w całej społeczności. I mówi to człowiek który kiedyś sam był pc-ciarzem, tylko uciekł w porę z tego tonącego na morzu szamba okrętu...

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 646,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

mendrek był pcciarzem, a jedyna jego styczność z pcgamingiem to probówanie odpalenia emulatora ps2 na pentiumie 2

Opublikowano

Lol ale wychodzą te podwójne standardy przy premierze ProGunwa 4. Beka z blacharzy, nowa graficzka co pół roku. Wyszedł półśrodek Sony i już biegusiem do Saturna i pisać smęty typu: "zero podjarki Pro z mojej strony"

xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Dzięki Sony możecie teraz spełnić swoje marzenia kasolomaniaki-blacharaki. Zawsze marzyliście o lepszej, prawdziwszej graficzce. A to, że będziecie przy okazji słyszeć dźwięk odlatującego promu kosmicznego to juz szczegół.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Na chusteczkę w ogóle odpisujecie coś na te smuty Mendrka?

Opublikowano

Na chusteczkę w ogóle odpisujecie coś na te fakty Mendrka?

Też mnie to zastanawia. Zwykle staram się jak krowie na rowie wyjaśnić proste fakty, dorzucam jakieś źródło na wszelki wypadek by poprzeć słowa, brutalnie przedstawiam prawdę. Wobec czegoś tak oczywistego, przytaknięcie i zastosowanie się do przedstawionej sytuacji, albo choć pogodzenie się i cicha akceptacja, są jak najbardziej wskazane. No ale ludzie nawet jak powiesz że ziemia jest planetą, albo że pc do grania to kiepski wybór, to i tak będą się spierać z takimi "oczywistymi oczywistościami"...

Opublikowano

Serio Mendrek takie samoograniczanie do jednej firmy ma być lepsze niż multiplatformowość? Naprawdę to napisałeś?

Opublikowano

pro śmiecie, od 3 lat sie śmieją że graficzka tylko w głowie pecetowcom a temat o pro to chyba z pclaba tu przenieśli.

Edytowane przez Pawcio

Opublikowano

Ja rzuciłem okiem. Podobały mi się dyskusje nad tym jak przenieść dane z PS4 na Pro i ile godzin to zajmie. Chciałem zrobić filmik instruktażowy jak to wygląda na Xone: odpinam zewnętrzny dysk na USB od starej konsoli i podpinam do nowej. Czas - 10 sekund, jeśli po drodze wskoczyłem do KFC ;)

Opublikowano

pro śmiecie, od 3 lat sie śmieją że graficzka tylko w głowie pecetowcom a temat o pro to chyba z pclaba tu przenieśli.

Oj no, głęboko w sercach to ta sytuacja nikomu w smak, bo każdy by wolał konsole raz na generację. No ale MS (wywodzący się z rynku PC) pogoniony i zmiaźdżony postanowił jeszcze popsuć rynek i projektować middle-gena, a Sony by nie zostać w tyle asekuracyjnie swoją konsolę na szybko zkleciło. No ale przynajmniej nie jedzie po bandzie jak MS, gdzie Scorpio to będzie istny "dim mak" dla Xboxa One. PS4 Pro jest głównie dla bogaczy, snobów i tych co jeszcze konsoli nie mają - zwykli posiadacze PS4 nie będą się czuli pokrzywdzeni. To nie ma być PS4.5, raczej PS4 2.0. Mam tylko nadzieję, że Sony w momencie premiery Scorpio zapowie PS5 (nawet za rok czy dwa lata), to korposzuje z Redmont ob*rają się na miętowo ;)

Opublikowano

Ja rzuciłem okiem. Podobały mi się dyskusje nad tym jak przenieść dane z PS4 na Pro i ile godzin to zajmie. Chciałem zrobić filmik instruktażowy jak to wygląda na Xone: odpinam zewnętrzny dysk na USB od starej konsoli i podpinam do nowej. Czas - 10 sekund, jeśli po drodze wskoczyłem do KFC ;)

Szkoda że instalacja gry zależy od twojej prędkosci internetu i trzeba robić cyrki z odpinaniem routera :>

Opublikowano

mgs v, wolfstein, doom, każda bijatyka? 

zresztą V i VI generacje były pod tym względem lepsze?

o to masakra, w cholerę tego rzeczywiście

xD

Opublikowano

Szkoda że instalacja gry zależy od twojej prędkosci internetu i trzeba robić cyrki z odpinaniem routera :>

Chyba na Marsie. Gra instaluje się zawsze tyle samo, kwestia ile czasu patche ściągasz, a to zależy od internetu tak jak i na każdym innym sprzęcie. Chyba że ktoś lubi grać bez patchy, różne są sporty ekstremalne ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie mam czasu na pół-środki, więc wybieram najlepsze możliwe rozwiązanie w każdej generacji.

Przetłumaczę wam to zdanie : "Nie stać mnie na więcej jak jeden sprzęt więc wybieram jedyny możliwy bo wykupiłem plusa w cebuli na 3 lata z góry i za dużo kosztowałaby mnie przesiadka. Wybieram też konsole z powodu możliwości kupowania używek za 40-60 zł i w ten sposób wspierania developerów bardziej niż na pc ludzie pokroju ravena czy blantmana kupujący humble bundle za 5 dolców. W końcu moje 60 zł to więcej dla developera niż ich 5 dolców"

Pozdrawiam i wracam grać w Tyranny. Za(pipi)ista gra ale nie dla mendrka. Trzeba przy niej czytać i myśleć. No i system walki jest skomplikowany.

P.S. Bansai pamiętaj dzisiaj 17 gramy w halo :>

Edytowane przez blantman

Opublikowano

giphy.gif

Mam nadzieje ze Sony za rok zrobi Pro EXTREME :kaz:

Opublikowano

Oj no, głęboko w sercach to ta sytuacja nikomu w smak, bo każdy by wolał konsole raz na generację. No ale MS (wywodzący się z rynku PC) pogoniony i zmiaźdżony postanowił jeszcze popsuć rynek i projektować middle-gena, a Sony by nie zostać w tyle asekuracyjnie swoją konsolę na szybko zkleciło. No ale przynajmniej nie jedzie po bandzie jak MS, gdzie Scorpio to będzie istny "dim mak" dla Xboxa One. PS4 Pro jest głównie dla bogaczy, snobów i tych co jeszcze konsoli nie mają - zwykli posiadacze PS4 nie będą się czuli pokrzywdzeni. To nie ma być PS4.5, raczej PS4 2.0. Mam tylko nadzieję, że Sony w momencie premiery Scorpio zapowie PS5 (nawet za rok czy dwa lata), to korposzuje z Redmont ob*rają się na miętowo ;)

Czasem nie powiem... rzadko bo rzadko, ale jak cos mondrego już napiszesz Mendrek np bomby prawdy na temat blacharskich wymiocin, to zaraz pozytywne wrażenie mija, kiedy do atmosfery wypusczasz fetornianego bąka nieprawdy, a tym jest bez wątpienia oskarżanie Mikroszafotu o blacharyzację konsol. Kolego, za ten niecny proceder w głównej mierze odpowiada twoje ukochane Sory. Kto pierwszy wypuszcza middlegena z lepszo graficzko? Mikroszafot? :reggie:

Opublikowano

Chyba na Marsie. Gra instaluje się zawsze tyle samo, kwestia ile czasu patche ściągasz, a to zależy od internetu tak jak i na każdym innym sprzęcie. Chyba że ktoś lubi grać bez patchy, różne są sporty ekstremalne ;)

Pragnę się nie zgodzić. Na PS4 czy miałem łącze 30, 60 czy 120 to ściągało się zawsze tak samo (wolno).

Opublikowano

No jak, wkładasz płytę i grasz przecież :dynia:

Po 40 minutach :dynia:

Opublikowano

Instalacja gier na XO to beka w ch.uj

Gdyby tak zsumowac czas sciagania i instalacji gry na Xbonie z czasem sciagania i instalacji na PS4 to nie zdziwilbym sie gdyby wynik byl podobny xD

PS4 jest jednak bezkonkurencyjne jesli mamy sama plyte, instalacja jest wtedy blyskawiczna.

Opublikowano

Pragnę się nie zgodzić. Na PS4 czy miałem łącze 30, 60 czy 120 to ściągało się zawsze tak samo (wolno).

Mi zawsze idzie moimi pełnymi 6 Mbit :obama:

Opublikowano

No jak, wkładasz płytę i grasz przecież :dynia:

No niestety Moldar nie to co się dzieje przy Girsach 4 to totalna porażka.

Opublikowano

Patola troche kupujesz płytę i chcesz zagrać z miejsca ale czeka cie godzinny patch albo odłączania routera bo w sofcie nie dali opcji jak na ps4 (graj bez patcha)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.