Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AGD małe, duże i średnie

Featured Replies

Opublikowano
26 minutes ago, BRY@N said:

Czy może ktoś polecić jakiś nie duży dobry ekspres do kawy, który robi też latte? Ni cholery się na tym nie znam bo nie piję kawy ale żona chce coś kupić to był jej kupił na urodziny to będę miał prezent z głowy D

Na forum ktoś mi polecił i jestem zadowolony

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/ekspresy-i-kawa/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-melitta-latticia-ot-f30-0-100-czarny?gad_source=1&gad_campaignid=11035859512

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 288,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dla lepszego komfortu rozważałbym surround:  

• Dobra, ekspres wylądował.  Chciałem przeznaczyć 2.5k poczym stwierdziłem, że te 5 stówek jeszcze dołożę.    Finalnie skończyłem z kombajnem za 4300 zł  z kodem rabatowym na 3900  na rat

• Ale to wpierdalałeś słonecznik a łupiny wywalałeś na podłogę zamiast do jakiejś miseczki czy coś? W lesie mieszkasz? Ja bym cię z domu wyjebał a nie kazał sprzątać po sobie 

Opublikowano
31 minut temu, BRY@N napisał(a):

Czy może ktoś polecić jakiś nie duży dobry ekspres do kawy, który robi też latte? Ni cholery się na tym nie znam bo nie piję kawy ale żona chce coś kupić to był jej kupił na urodziny to będę miał prezent z głowy D

My używamy Delonghi. Dlatego dla teściów kupiliśmy model już ze 2-3 lata tej samej marki, mają ten i są zadowoleni. Wszystko działa ok. My nasz mamy ponad 4 lata i zero problemów.

https://www.mediaexpert.pl/p/3421378

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi bo ja sam nie piję kawy to nie ogarniam a tu podobno będzie głównie latte chyba że goście przyjdą

Opublikowano
1 godzinę temu, Sedrak napisał(a):

Polecam bardzo, użytkuje od prawie roku i jestem mega zadowolony. Jedyny minus to utrudniona obsługa przez brak wyświetlacza (niska cena musi z czegoś wynikać) więc podczas każdego czyszczenia muszę korzystać z filmików z neta, w których jest opisane co jak klikać. No i nie ma zbiornika na mleko, ale dla mnie to nie wada bo też zależało mi na tym, żeby zajmował jak najmniej miejsca.

Opublikowano
1 hour ago, Alex van Cube said:

Polecam bardzo, użytkuje od prawie roku i jestem mega zadowolony. Jedyny minus to utrudniona obsługa przez brak wyświetlacza (niska cena musi z czegoś wynikać) więc podczas każdego czyszczenia muszę korzystać z filmików z neta, w których jest opisane co jak klikać. No i nie ma zbiornika na mleko, ale dla mnie to nie wada bo też zależało mi na tym, żeby zajmował jak najmniej miejs

Brak zbiornika to mnie plus. Wyciągam karton mleka, wkładam przewód robię kawę i chowam do lodówki. Zdecydowanie lepsza higiena i nie marnuje mleka.

Opublikowano
21 godzin temu, BRY@N napisał(a):

Nie ma być latte tylko Latte Macchiato

Nie byłem we włoskiej kawiarni ale dla przeciętnego zjadacza kawy to to samo ;) różnią się głównie wyglądem. Kawę i mleko nalewa się w odwrotnej kolejności.

image.png

Zresztą mój Delonghi robi jedną i drugą. problem

Opublikowano

Robi Latte Macchiato oraz cappuccino (o czym w ogóle zapomniałem i dopiero dzisiaj sie zorientowałem, że jest taka opcja).

Opublikowano
  • Autor

Mój robi zarówno latte jak latte macchiato i co z tego jak obydwie wychodzą tak samo. Nawet proces przygotowania jest ten sam. Leję kawę a potem pieni mleko. Latte ma ustawione po prostu więcej mleka także tego.

Opublikowano
15 godzin temu, BRY@N napisał(a):

w opisie tego co wrzuciłeś linka nie ma że robi taki rodzaj unknown

Wiesz zerknąłem jeszcze raz na spokojnie, link który podawałem jest do ekspresu moich teściów i jak teraz myślę, to ręki nie dam obciąć jakie latte zrobi. Ja mam wyższy model i tam oba są do wyboru (i są domyślnie zaprogramowane). Nie ma go już na rynku ale podają ten jako "następca".

DELONGHI ECAM310.60.B Czarny Ekspres - niskie ceny i opinie w Media Expert

Mój ekspres przy Latte Macchiato w pierwszej kolejności podaje mleko, a potem kawę dzięki czemu masz efekt 3 warstw (ten powyżej też). Jeżeli najpierw naleje kawę to potem mleko się z nią zmiesza i jest zwykłe Latte, jednak to tylko kwestia wyglądu a nie smaku bo i tak po dwóch łykach się miesza i na jeden c*uj wychodzi ;). No i nie zawsze wyjdzie tak ładnie jak na zdjęciach.

Ogólnie ten lepszy model ma już tam sporo możliwości, łącznie z programowaniem własnej dopasowanej do gustu wersji.

Tak to wygląda w akcji

Ekspres DELONGHI Magnifica Evo Next latte macchiato ECAM310.60.B ECAM290.81.TB ECAM290.61.B #latte

Prawda jest też taka, że wysoka szklanka do Latte jak na zdjęciu powyżej się do tych ekspresów nie mieści a im węższa i wysoka tym lepiej to wygląda, ale idzie coś fajnego dopasować.

Opublikowano

Ten co teraz przesłałeś też patrzyłem, tylko miał trochę negatywnych opinii.

Z jednej strony niech sobie żona wybiera co chce ale z drugiej jak się coś spierdzieli to ja się później będę z tym bujał sadkek

Opublikowano

Delonghi Eletta Explore Cold Brew.

Żona zakocha się w Tobie na nowo, a znajomi przychodzący w odwiedziny znienawidzą.

Opublikowano
13 godzin temu, D.B. Cooper napisał(a):

Delonghi Eletta Explore Cold Brew.

Czego to teraz nie wymyślą. Ale fajna ciekawostka z tym zaparzaniem na zimno.

Poza pełną ilością bajerów ma jedną bardzo przydatną funkcję, czyli możliwość wsadzenia wysokich szklanek i kubków termicznych.

Poza tym teraz zwróciłem uwagę, że te modele poniżej 2k nie mają regulacji spieniania mleka. Ja np. lubię duże kawy, więc robię sobie capuccino x2, pierwsze tylko z podgrzanym mlekiem a drugie ze spienionym i idealnie mieści się w kubku 330ml. Gdyby oba spienić to już by się nie zmieściło.

DELONGHI Magnifica Plus ECAM320.70.TB Kawa mrożona Ekspres - niskie ceny i opinie w Media Expert

ten ma już tą regulację i jeszcze więcej możliwości wyboru i personalizacji a jeszcze poniżej 3k. Jak bym miał porównywać to ten model by odpowiadał temu co mam.

Opublikowano

Też posiadam to Delonghi od Coopera. Już sobie nie wyobrażam wiosny/lata bez tych mrożonych kaw. Złoto.

Opublikowano

Jedyne co mnie przeraża w tych sprzętach to te negatywne opinie. Nie wiem czy ludzie to aż tacy debile i nie potrafią z tego korzystać czy jest to aż tak awaryjne.

Opublikowano
4 godziny temu, BRY@N napisał(a):

czy jest to aż tak awaryjne.

Nie będę przekonywał, bo to tylko sprzęt jeden może być wadliwy inny nie.

Z moich doświadczeń, ekspres Delonghi mam 5 lat, z reguły robi 2-4 porcji capuccino dziennie, w weekend 6 porcji dziennie. Dni w których nas nie ma mniej więcej równoważą się z tymi gdy przychodzą goście i robi się tego więcej. Nie dbamy o niego jakoś specjalnie, bebechy czyściłem może dwa razy. A tak tylko odkamienianie. Nie zawiódł ani razu.

Teściowie swój model mają od dwóch lat i też bez żadnych kłopotów.

Ale czy tak będzie z tym który kupicie to nie wiem ;).

Opublikowano

Nie wiem o jakiej marce czytałeś, ale ja też czytałem przed zakupem i właśnie wybór padł na markę Delonghi przez długoletnie bezawaryjne działanie.

Teraz sam mogę to potwierdzić, póki co 2 lata bez najmniejszych problemów. Pewnie już ponad 1.5 tysiąca kaw na liczniku. Odkamieniam i wymieniam filtr na czas, o czym ekspres informuje. Raz na dwa miesiące umyję zaparzacz pod wodą. Trzeba pamiętać, że to nie są sprzęty bezobsługowe. W Delonghi masz 3 lata gwarancji.

Jak ludzie do takiego stanu ekspresy doprowadzają to nie dziwne, że mają problemy. Smacznej Kawusi )

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

Patrzyłem Delonghi i Krups, wiadomo że to jest tylko część opinii ale jednak człowiek się zastanawia.

Co do wideo identyczny ekspres jest u mnie w robocie i wcale bym się nie zdziwił jakby te fleje doprowadziły go do takiego stanu yao

Edytowane przez BRY@N