Opublikowano 26 września 20168 l Kiedyś w szczycie desperacji postanowiłem zaimponować dziewczynie upieczeniem szarlotki. O dziwo, całkiem mi się to spodobało, a moim ulubionym etapem jest ugniatanie ciasta. Upiekłem na razie szarlotke i piernika, teraz zastanawiam sie nad dalszymu wyzwaniami a co tam u Was panowie? czy heteroseksualnie meżczyźni pieką ciasta?
Opublikowano 26 września 20168 l To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/ Ja upiekłem pare razy babkę...
Opublikowano 26 września 20168 l Autor To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/ Ja upiekłem pare razy babkę... nie chciałem aby temat zaginął pośród takich tematów jak: pizza, fastfood czy piwo poza tym w pieczeniu jak sama nazwa wskazuje chodzi o pieczenie, konsumpcja jest całkowicie drugorzędna
Opublikowano 26 września 20168 l Minęło sporo wody w Odrze, zanim nauczyłem się wypiekać dobre ciasto do pizzy. Takie, które by się nie rozlewało lub też nie było zbyt zbite.Dziś już nie pamiętam przepisu...Swego czasu (jak jadałem częściej pieczywo) to też bułki piekłem.Najlepiej oczywiście kupić piekarnik, co ma podział komór. Ponoć w jednej pieczesz schab z czosnkiem, w drugiej tort weselny, a zapachy się nie mieszają. Ale to już wyższa inżynieria, ja takiej nie mam. To w smakoszu powinieneś założyć ten temat:/Ja upiekłem pare razy babkę... Jak pachniała? Edytowane 26 września 20168 l przez _Red_
Opublikowano 26 września 20168 l Upiekłem na ostatnie urodziny mojej kobiety tort czekoladowy przekładany masą malinową, polany malinowym musem zaruchałem
Opublikowano 27 września 20168 l Nic dziwnego. Jak przeczytalem opis ciasta to spodnie miałem juz zsuniete do kolan.
Opublikowano 27 września 20168 l Polecam kupić jakąś szynkę albo karkówkę, zamarynować i upiec w piekarniku na wędlinę do kanapek a nie jakieś peda,lskie ciasta Edytowane 27 września 20168 l przez Szejdj
Opublikowano 27 września 20168 l odkad jestem na diecie to nie pieke, ale potrafie upiec afroamerykanina, sernik, chleb czy bulki do burgerow.
Opublikowano 27 września 20168 l Szarlotkę piekłem ale mnie denerwuje właśnie wygniatanie ciasta i później tarcie go na wierzch. Najczęściej robię brownie i ciastka owsiane - te drugie banalne w przygotowaniu i wychodzi tyle, że wpyerdala się cały tydzień, z brownie minimalnie więcej roboty (rozpuszczanie czekolady i masła), ale po prostu uwielbiam ten smak
Opublikowano 27 września 20168 l tarta na spodzie z herbatników lotus z kremem z mleka koksowego z wanilią z góry pokrytą rozpuszczoną czekoladą z czilli - takie coś odje.bałem kiedyś bardzo fajne Edytowane 27 września 20168 l przez _Be_
Opublikowano 27 września 20168 l Ciasto na pizze, bulki, ciastka, pankejki, nalesniki. Czyli taki standard. Kolejny cel to muffiny. Ciasto francuskie nie bardzo bo chyba bardziej oplaca sie kupic rulon juz gotowego.
Opublikowano 27 września 20168 l Taką babkę kiedyś upiekłem, sam:Później miałem ją upiec na Wielkanoc, ale coś mi się poje.bało i zamiast 3/4 szklanki mleka, wlałem 3 szklanki mleka.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.