Skocz do zawartości

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

Opublikowano

No ziarno przecież już wyjaśnił, że gmeru nie zna się na tym co robi.

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano

Mimo że U4 zdecydowanie technologicznie jest lepszy od Horizon to moment w którym buszowałem po lesie w Horizon i nagle burza zaczęła wszystkim bujać zrobił ogromne wrażenie. Jak takie graficzne "SZTAJGENSY" dostajemy teraz to God of War czy Days Gone/TLOU2 na pro będą musiały wykręcać siuraka.

Opublikowano
  • Autor

Mam TV 4K z HDR i PS4 Pro, mam tez telewizor dobrze ustawiony.

Tak U4>Horizon, to ze Ty masz coś ze wzrokiem to nie od dziś wiadomo.

Pod programy sdr 480i może być a pod gry twoje ustawienie to drama do potęgi.

Mi sie wydaje ze oni trolluja z tym horizon bo inaczej to nie uwierze.

https://c1.staticflickr.com/3/2817/34340102515_4cdf69152f_o.png

Spojrzcie na te biale gory w tle, jakby z siliconu byly zrobione xd

No chyba ze po odpowiednim ustawieniu TV4K/HDR wygladaja tak.

Po odpowiednim ustawieniu gra wygląda lepiej niż na tej drugiej fotce :thumbsup:

Opublikowano

Mimo że U4 zdecydowanie technologicznie jest lepszy od Horizon to moment w którym buszowałem po lesie w Horizon i nagle burza zaczęła wszystkim bujać zrobił ogromne wrażenie. Jak takie graficzne "SZTAJGENSY" dostajemy teraz to God of War czy Days Gone/TLOU2 na pro będą musiały wykręcać siuraka.

No dokladnie - nagła. Ani zmiany pór dnia normalnych, ani pogody.

Opublikowano

Gdybys może poznał inne suwaczki w menu poza ostrość i kontrast to byś miał troszkę więcej pojęcia, a tak to tylko beka z Ciebie.

W sumie to zrób fotkę cyfrowka i wklej tutaj, pośmiejemy się.

Opublikowano

nie wiem jak technicznie i mnie to nie obchodzi ale wizualnie tylko to co widze na ekranie to o wiele wieksze wrazenie zrobil na mnie horizon - to co sie dzieje na ekranie i jak to plynnie chodzi gdy walczysz z kilkoma wielkimi dinobotami, jakimis laserami, dronami itp nawala do ciebie z kazdej strony thunderjawy.....no epic

no i te tekstury w wiekszosci swiata gry...dotychczas bylem wrecz przekonany ze taka jakosc zarezerowana jest tylko dla korytarzykowych gierek

oczywiscie sa slabsze momenty, wszak do sandbox, woda to gniot itp ale wow factor wiekszy mialem niz przy u4 

Opublikowano

Na TV 4K Uncharted 4 to zupełnie inna gra, jeżeli chodzi o grafę...no ale to trzeba zobaczyć. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 2.05.2017 o 14:07, eX4cT_PL napisał:

Gdybys może poznał inne suwaczki w menu poza ostrość i kontrast to byś miał troszkę więcej pojęcia, a tak to tylko beka z Ciebie.

W sumie to zrób fotkę cyfrowka i wklej tutaj, pośmiejemy się.

Ostrość i kontrast to zaledwie ułamek ustawień.

Do tv trzeba zajrzeć o wiele głębiej.

Edytowane przez Kyokushinman

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Generalnie to chyba problem większości współczesnych wysokobudżetowych gier - brak dbałości o drobne szczegóły, pewna umowność i fasadowość wirtualnego świata oraz ogólne "niechciejstwo". 

Ubisoftowi jeszcze się wtedy chciało nad takimi szczegółami siedzieć, a później odkryli, że mogą wydawać podobne do siebie gry co 1/2/3 lata, pieniążek i tak spłynie :/ Developerzy bardziej skupiają się teraz na wymyślaniu sposobów na monetyzację swojej gry, a mniej przejmują się detalami, które kompletnie nie mają na to wpływu.

Edit: ale zawsze na taki filmik można znaleźć jakąś odpowiedź ;) Choć większość z nich średnio mi podchodzi, bo w zasadzie nie wpływają w żaden sposób na gameplay.

Edytowane przez Cedric

Opublikowano

w przypadku gta jestem w stanie to zrozumiec bo krecimy sie wokol jednej generacji sprzetu wiec mozliwe, ze musieli z czegos zrezygnowac kosztem podkrecenie czegos innego 

ale w przypadku fc nie ma przebacz, po prostu ubi zrozumialo, ze z tym za duzo zachodu, a i tak to sie nie sprzedaje

Opublikowano
  • Autor

W FC 4 cześć fizyki z dwójki wróciła np. kapitalne wybuchy.

Z tego co widzę na filmiku to FC5 poszedł w ślady FC3 i znów fizyka leży.

Teraz już wiem dlaczego jest natywne 4k na Koksie:lapka:

FC5 z detalami FC2 oraz AI FC1 nie ma szans na tej konsoli w natywne 4k.

Opublikowano

No i po co się starać, przecież graficzka bardziej sprzedaje gierkę niż fizyka czy inteligencja przeciwników. 

Opublikowano

no ale ten temat nazywa sie najladniejsze gry, a nie gry z najlepsza fizyka wiec fc5 > fc2 :reggie: 

Opublikowano

Przedstawiam moje top 3

Horizon zero dawn

Uncharted 4

The order 1886

szkoda tylko że nie ma patcha pod pro :(

Ciekawe czy god of war uda się chociaż dorównać graficznie  którejś z tej trójki. Po ostatnim downgradzie mam co do tego wątpliwości.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
  • Autor

U mnie na chwile obecną pierwsze dwa miejsca tak samo.

Trzecie jednak ma Rise of the Tomb Raider w wersji Pro tryb 4k.

Lara grafą na mocniejszej konsoli robi mega wrażenie.

Jak faktycznie na Koksie jest jeszcze lepiej to całkiem możliwa, że zastąpi Uncharted 4.

Pozycja nr 2 i 3 może już niebawem zostać zmieniona ponieważ jest już Far Cry 5 co ponoć grafą rozwala oraz niebawem wychodzi GOW.

Horizon jest poza zasięgiem i być może nawet do końca generacji zostanie niepokonany. Jedyne gry co mogą mu zagrozić to Death Stranding i o ile się pojawi nowy Killzone.

GOW niestety zaliczył downgrade, ale i tak gra wygląda kapitalnie na gameplejach, jednak otoczenie to do Horizona startu nie ma. 

W TLOU 2 grafa na bank rozwali, ale będzie pewnie ziarno i 1440p.

Days Gone to plastik.

Spider spoko, ale jakoś mnie nie powala tj. widać uproszczenia w budynkach. 

Nowy Tomb to może być grubo na Koksie i Pro

Nowe Girsy o ile zapowiedzą też Koksa powinny zmęczyć.

Wydaje mi się, że warto obczaić dla grafy singla z BF 2 na Koksie. 

Giera ponoć na sprzęcie MS robi dość konkretnie.

Co do tych gier co powinny mieć wsparcie do mocniejszej konsoli to taką mam listę:

Bloodborne (aż się gra sama prosi), DriveClub, Order, Far Cry 4, Primal, Tekken 7 (na Koksa, może w końcu bym zagrał), Assassins Creed Unity, Batman Arkham Knight, no i oczywiście najładniejsza gra na ps4 amator tj. Killzone Shadow Fall.

Opublikowano

uncharted 4 jest ładne

Opublikowano

zmtgd

Opublikowano

kuku co ma lepsza grafe u4 czy nioh?

Opublikowano
W dniu 4.04.2018 o 17:44, Kyokushinman napisał:

Taki niby nowy kozak graficzny FC5 a 10 letni FC2 jedzie go na tym porównaniu jak chce.

Widze że z tymi detalami i fizyką w Far Cry 2 na PC, to nie masz szans nawet U4 zlutowany z Horizon.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 10.04.2018 o 13:44, Ficuś napisał:

kuku co ma lepsza grafe u4 czy nioh?

U4 wersja Ps4Pro grafa: 9

Nioh wersja Ps4Pro grafa: 8

U4 wersja Ps4Amator grafa: 6+

Tak to wygląda u mnie na ekranie.