Opublikowano 2 maja 20177 l Mimo że U4 zdecydowanie technologicznie jest lepszy od Horizon to moment w którym buszowałem po lesie w Horizon i nagle burza zaczęła wszystkim bujać zrobił ogromne wrażenie. Jak takie graficzne "SZTAJGENSY" dostajemy teraz to God of War czy Days Gone/TLOU2 na pro będą musiały wykręcać siuraka.
Opublikowano 2 maja 20177 l Autor Mam TV 4K z HDR i PS4 Pro, mam tez telewizor dobrze ustawiony. Tak U4>Horizon, to ze Ty masz coś ze wzrokiem to nie od dziś wiadomo. Pod programy sdr 480i może być a pod gry twoje ustawienie to drama do potęgi. Mi sie wydaje ze oni trolluja z tym horizon bo inaczej to nie uwierze. https://c1.staticflickr.com/3/2817/34340102515_4cdf69152f_o.png Spojrzcie na te biale gory w tle, jakby z siliconu byly zrobione xd No chyba ze po odpowiednim ustawieniu TV4K/HDR wygladaja tak. Po odpowiednim ustawieniu gra wygląda lepiej niż na tej drugiej fotce
Opublikowano 2 maja 20177 l Mimo że U4 zdecydowanie technologicznie jest lepszy od Horizon to moment w którym buszowałem po lesie w Horizon i nagle burza zaczęła wszystkim bujać zrobił ogromne wrażenie. Jak takie graficzne "SZTAJGENSY" dostajemy teraz to God of War czy Days Gone/TLOU2 na pro będą musiały wykręcać siuraka. No dokladnie - nagła. Ani zmiany pór dnia normalnych, ani pogody.
Opublikowano 2 maja 20177 l Gdybys może poznał inne suwaczki w menu poza ostrość i kontrast to byś miał troszkę więcej pojęcia, a tak to tylko beka z Ciebie. W sumie to zrób fotkę cyfrowka i wklej tutaj, pośmiejemy się.
Opublikowano 2 maja 20177 l nie wiem jak technicznie i mnie to nie obchodzi ale wizualnie tylko to co widze na ekranie to o wiele wieksze wrazenie zrobil na mnie horizon - to co sie dzieje na ekranie i jak to plynnie chodzi gdy walczysz z kilkoma wielkimi dinobotami, jakimis laserami, dronami itp nawala do ciebie z kazdej strony thunderjawy.....no epic no i te tekstury w wiekszosci swiata gry...dotychczas bylem wrecz przekonany ze taka jakosc zarezerowana jest tylko dla korytarzykowych gierek oczywiscie sa slabsze momenty, wszak do sandbox, woda to gniot itp ale wow factor wiekszy mialem niz przy u4
Opublikowano 2 maja 20177 l Na TV 4K Uncharted 4 to zupełnie inna gra, jeżeli chodzi o grafę...no ale to trzeba zobaczyć.
Opublikowano 2 maja 20177 l Autor W dniu 2.05.2017 o 14:07, eX4cT_PL napisał: Gdybys może poznał inne suwaczki w menu poza ostrość i kontrast to byś miał troszkę więcej pojęcia, a tak to tylko beka z Ciebie. W sumie to zrób fotkę cyfrowka i wklej tutaj, pośmiejemy się. Ostrość i kontrast to zaledwie ułamek ustawień. Do tv trzeba zajrzeć o wiele głębiej. Edytowane 10 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 4 kwietnia 20187 l Autor Taki niby nowy kozak graficzny FC5 a 10 letni FC2 jedzie go na tym porównaniu jak chce.
Opublikowano 4 kwietnia 20187 l Generalnie to chyba problem większości współczesnych wysokobudżetowych gier - brak dbałości o drobne szczegóły, pewna umowność i fasadowość wirtualnego świata oraz ogólne "niechciejstwo". Ubisoftowi jeszcze się wtedy chciało nad takimi szczegółami siedzieć, a później odkryli, że mogą wydawać podobne do siebie gry co 1/2/3 lata, pieniążek i tak spłynie Developerzy bardziej skupiają się teraz na wymyślaniu sposobów na monetyzację swojej gry, a mniej przejmują się detalami, które kompletnie nie mają na to wpływu. Edit: ale zawsze na taki filmik można znaleźć jakąś odpowiedź Choć większość z nich średnio mi podchodzi, bo w zasadzie nie wpływają w żaden sposób na gameplay. Edytowane 4 kwietnia 20187 l przez Cedric
Opublikowano 4 kwietnia 20187 l Autor Nie dotyczy to tylko Ubi. Jeśli chodzi o samą fizykę to takie GTA5 też jest zbiedzone względem GTA4.
Opublikowano 4 kwietnia 20187 l w przypadku gta jestem w stanie to zrozumiec bo krecimy sie wokol jednej generacji sprzetu wiec mozliwe, ze musieli z czegos zrezygnowac kosztem podkrecenie czegos innego ale w przypadku fc nie ma przebacz, po prostu ubi zrozumialo, ze z tym za duzo zachodu, a i tak to sie nie sprzedaje
Opublikowano 4 kwietnia 20187 l Autor W FC 4 cześć fizyki z dwójki wróciła np. kapitalne wybuchy. Z tego co widzę na filmiku to FC5 poszedł w ślady FC3 i znów fizyka leży. Teraz już wiem dlaczego jest natywne 4k na Koksie FC5 z detalami FC2 oraz AI FC1 nie ma szans na tej konsoli w natywne 4k. Edytowane 4 kwietnia 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 6 kwietnia 20187 l No i po co się starać, przecież graficzka bardziej sprzedaje gierkę niż fizyka czy inteligencja przeciwników.
Opublikowano 6 kwietnia 20187 l no ale ten temat nazywa sie najladniejsze gry, a nie gry z najlepsza fizyka wiec fc5 > fc2
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l Przedstawiam moje top 3 Horizon zero dawn Uncharted 4 The order 1886 szkoda tylko że nie ma patcha pod pro Ciekawe czy god of war uda się chociaż dorównać graficznie którejś z tej trójki. Po ostatnim downgradzie mam co do tego wątpliwości. Edytowane 7 kwietnia 20187 l przez wulfen
Opublikowano 7 kwietnia 20187 l Autor U mnie na chwile obecną pierwsze dwa miejsca tak samo. Trzecie jednak ma Rise of the Tomb Raider w wersji Pro tryb 4k. Lara grafą na mocniejszej konsoli robi mega wrażenie. Jak faktycznie na Koksie jest jeszcze lepiej to całkiem możliwa, że zastąpi Uncharted 4. Pozycja nr 2 i 3 może już niebawem zostać zmieniona ponieważ jest już Far Cry 5 co ponoć grafą rozwala oraz niebawem wychodzi GOW. Horizon jest poza zasięgiem i być może nawet do końca generacji zostanie niepokonany. Jedyne gry co mogą mu zagrozić to Death Stranding i o ile się pojawi nowy Killzone. GOW niestety zaliczył downgrade, ale i tak gra wygląda kapitalnie na gameplejach, jednak otoczenie to do Horizona startu nie ma. W TLOU 2 grafa na bank rozwali, ale będzie pewnie ziarno i 1440p. Days Gone to plastik. Spider spoko, ale jakoś mnie nie powala tj. widać uproszczenia w budynkach. Nowy Tomb to może być grubo na Koksie i Pro Nowe Girsy o ile zapowiedzą też Koksa powinny zmęczyć. Wydaje mi się, że warto obczaić dla grafy singla z BF 2 na Koksie. Giera ponoć na sprzęcie MS robi dość konkretnie. Co do tych gier co powinny mieć wsparcie do mocniejszej konsoli to taką mam listę: Bloodborne (aż się gra sama prosi), DriveClub, Order, Far Cry 4, Primal, Tekken 7 (na Koksa, może w końcu bym zagrał), Assassins Creed Unity, Batman Arkham Knight, no i oczywiście najładniejsza gra na ps4 amator tj. Killzone Shadow Fall. Edytowane 7 kwietnia 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 11 kwietnia 20187 l W dniu 4.04.2018 o 17:44, Kyokushinman napisał: Taki niby nowy kozak graficzny FC5 a 10 letni FC2 jedzie go na tym porównaniu jak chce. Widze że z tymi detalami i fizyką w Far Cry 2 na PC, to nie masz szans nawet U4 zlutowany z Horizon.
Opublikowano 11 kwietnia 20187 l Autor W dniu 10.04.2018 o 13:44, Ficuś napisał: kuku co ma lepsza grafe u4 czy nioh? U4 wersja Ps4Pro grafa: 9 Nioh wersja Ps4Pro grafa: 8 U4 wersja Ps4Amator grafa: 6+ Tak to wygląda u mnie na ekranie.