Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grim Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Naszła mnie ochota na jakis tytul w stylu Diablo 3 - hack'n'slash do piwa wieczorami, a Grim Dawn dostaje rewelacyjne oceny.

Gra powstawala dosc dlugo, pieniadze zostaly zebrane z Kickstartera i chyba wyszla z tego calkiem niezla gierka!

Duży, klimatyczny świat, fajny artstyle z przyjamna dla oka grafika, sporo klas do wyboru - chyba sie skusze!

Gral ktos ? Ciekaw jestem jak sprawuje sie na padzie...

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jeśli to jest szanujący się H'n'S to granie na K+M powinno być jedyną słuszną opcją

Opublikowano

Czaiłem się na ten tytuł już dawno temu, ale dopiero niedawno wyrwałem go w humble store po zniżce z dlc. Mocno mnie bolało, że nie wyszła w wer pudełkowej no ale cóż.

Ogólnie mam w pi.ździe czy można w tej grze dublować przedmioty w skrzynce, przerzucać save między kontami. Gram dla własnej przyjemności w kampanię i w tym ten tytuł jest wyborny. Granie online z randomami jakoś nigdy mnie w diablo nie kręciło, klimat i design tu się liczy. Do tego fani pracują nad polonizacją, na razie wyszła jakaś wersja tłumacząca główny wątek bodaj mimo to trzymam kciuki że uda im się z resztą.

Opublikowano

Czyli fabularnie daje radę ? Bo bym dopłacił w humblu do tego :) Czy fabuła tak durnowata jak w van helsingu czy  diablo 3

Opublikowano

Nie wiem, to zależy jakiej fabuły oczekujesz po klikadle poza uratuj świat, zabij złych ? Ogólnie jakiś tam wątek i srol jest ale nie przesadzajmy. Akurat Diablo 3 podoba mi się za uściślenie wydarzeń z poprzednich części.

Opublikowano

Ja zawiodłem się na diablo 3 z powodu braku tego klimatu 1 czy 2 . To zła gra nie jest ale poprzednicy zawyzyli poprzeczkę

Opublikowano

Ta gra jest bardziej rozbudowana i mhroczniejsza od diablo3. Mi tam grało sie świetnie.

Opublikowano
  • Autor

Przeza(pipi)ista gra! W rozwoju postaci z poczatku mozna sie zgubic, bo nie jest to tak przejrzyste i intuicyjne jak w Diablo, ale od czego jest Wiki. Grywalnosc na poziomie Diablo, mroczny setting, swietne otoczenie - no ja jestem kupiony! Na padzie co prawda gra sie slabo (widac ze tytul byl przygotowywany wylacznie z mysla o PC),ale nawet na taborecie nie moge sie oderwac! Jeszcze obecna cena - na allegro klucze po 40-50 zl, polecam z czystym sumieniem !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak się zastanawiam, bo chyba nie było posta, żebyś nie napisał jak to gra nie jest w stylu Diablo 3 i jaka to ona nie jest podobna do Diablo. Czemu po prostu nie kupisz sobie Diablo 3?

Opublikowano
  • Autor

Bo prawie scalakowalem na 360tce i zrobilem platyne na PS4 ? Chyba wystarczy ^^ 

Dlatego tez szukalem czegos w podobnym stylu.

Opublikowano
  • Autor

ja tam rzucam obecnie wszystko na rzecz Grim Dawn (no poza FIFA, bo znowu zbliza sie liga weekendowa ^^), ale gra juz mnie pochlonela. Wielka szkoda, ze nie wyszla na konsolach!

Opublikowano

az mnie tym zainteresowaliscie, tym bardziej ze teraz jest w bundlu, a obok niego duchowy nastepca ukochanego przeze mnie dungeon keepera :fsg: Czy granie na padzie jest bardzo niwygodne? mycha+klawiatura do glowny powod dla ktorego nie lubie grac na pc w D2. (i w sumi w kazda inna gre)

Edytowane przez Rayos

Opublikowano
  • Autor

Rayos - musze sprawdzic jeszcze raz, bo wczoraj ewidentnie podlaczajac pada podczas gry cos nie zadzialalo jak trzeba i zamiast klawiszy skrotu do skili otwieraly mi sie jakies rzeczy z dupy. Dzisiaj rano znalazlem w opcjach zmiane celowania, wiec jest szansa, ze jezeli ja zaznaczymy, a wybrane skille beda przypisane pod kazdy z klawiszy to bedzie sie gralo podobnie jak w Diablo. Dam znac pozniej.

Podoba mi sie tez mozliwosc laczenia 2 klas - swietny pomysl! Zaczynamy np. jako zolnierz i laczymy go z szamanem, zabojca, albo zaklinaczem co daje nam mase nowych mozliwosci! Oczywiscie jest to obligatoryjne, wiec kombinacji na Build jest cala masa !

Do tego jeszcze dochodza skille pasywne ktore zdobywamy za pomoca oczyszczania boskich kapliczek:

Devotion-Close-Up.jpg 

- no matura, ale daje to milion pomyslow na buildy postaci!

Opublikowano

a jak klimacik i itemy. Klimat bardzie diablo 1-2 czy raczej coś pod d3 lub torchlight. Design wrogów i miejscówek daje radę ?  Dużo ciekawych itemów leci czy większość takie se ?   Tzn poziom d2 na premierze czy d3 :D

Opublikowano
  • Autor

Gralem - ale tam rozwoj postaci mnie kompletnie przytloczyl. xD

Opublikowano

a jak klimacik i itemy. Klimat bardzie diablo 1-2 czy raczej coś pod d3 lub torchlight. Design wrogów i miejscówek daje radę ?  Dużo ciekawych itemów leci czy większość takie se ?   Tzn poziom d2 na premierze czy d3 :D

Jest kolorowo, ale mroczniej niż w D3. Bierz tego bundla blantman, ograsz kiedyś tam:)
Opublikowano

Gra wygląda nieźle, ale według mnie nie ma charakteru i nie przyciąga na dłużej. Po prostu po godzinie ma się dość grania w nią.

Lepiej już odpalić któreś ze starszych diablo lub mniej popularną (acz też świetną) grę NOX.

Opublikowano

Grałem w to od czasów pre-alphy. W skrócie dupy nie urywa. Już wolę w Titan Questa pograć, chyba od tego samego studia. 

W jakiejś promocji można kupić.