Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

od dawna dziwie sie ze MS chce sie jeszcze inwestowac kase w wyrobnikow w UK/USA zamiast otworzyc jakies studio w Europie Centralnej gdzie koszta sa mniejsze, a talent o wiele wiekszy.

Edytowane przez hav7n

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Spencer nawet nie wie gdzie leży Europa, nie oczekuj od niego takich rzeczy

Opublikowano

mysle ze @Hendrix moglby nam pomoc w tej biznesowej dyskusji 

Opublikowano

Był jeszcze kiedyś taki mądrala donsteryd, ale on w sumie tylko wiedział kiedy wyjdą nowe zbroje do halo.

Opublikowano

no z klapami gorzej bo tylko skórki do overwatch i fortnite  ;)   a exów jak na lekarstwo.

Opublikowano
3 godziny temu, Mendrek napisał:

Szkoda że grafika nie pokazuje, które gry powodują ten wynik. Wielokrotnie takie dane były tutaj miażdżone gdy okazywało się, że połowa to jakieś chińskie MOBY i inne p2w-nowe MMO, a gdzieś tam jeszcze świtał patologiczny hazardem skrzynkowym CS:GO. Tak samo jak miliony razy wklejałem tutaj skalę cheaterstwa, piractwa i płatnych alfa gier o zbieraniu garnków na głowę i strzelaniu do zombie. Nie wiem czy jest sens dyskutować z podgraczami pokroju Wolfiego, Ocelota czy innego UberAdiego - którzy po prostu siedzą w szambie i udają że to szampan. Szamban to nie szampan, zapamiętajcie pc-towe karaluchy, a może kiedyś dostąpicie chwały konsolowej elity ;)

Oj boli,ze rynek pc przynosi prawie tyle samo kasy co rynek konsol. Podoba mi sie jak z ''nikt nie gra na pc'' przeszedles w '' no ludzie graja ale graja w moby,mmo itp. ''

A na ps4 ludzie glownie graja w cod,fife i bf. Jakie ma to znaczenie kto w co gra? Wiekszosc posiadaczy pc ma rowniez ps4 zeby raz na jakis czas odpalic ex wartego uwagi.  Z ciebie Serdelek taka elita,ze GoW jeszcze nie kupiles bo wolisz grac w indyka ktory na pc byl w 2013 roku a ps4 kupiles w 2017 roku. 

Opublikowano
Godzinę temu, Daddy napisał:

Początek maja a niebieskie przegrywy dalej podniecają się że drwal w tym samym czasie sprzedał się tylko o 1mln więcej niż Piraci?  XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD  

Jedna na 5 lat lat serio dobra gra od $ony a cygany po 3 dniach grę szybko na PT bo zabraknie na nowe skórki w overwatch, wspaniała społeczność  :)

Podobno Nier Automata w tym roku z innym dużym exem szrota4 wyjdzie w dopakowanej wersji na XO  :banderas:

W trzy dni poszły 3 miliony, w uk po 1 tygodniu spadek sprzedaży wynosił jedynie 35%. Nóż ostrożnie założyć że po dwóch tygodniach god of war przekroczył 5 milionów a 10 milionów wtul roku to pewniak.

Opublikowano

To jest właśnie różnica miedzi microsoftem i ich wewnętrznymi devami z wieczorówki, a najlepszymi z najlepszych w branży od rasy panów Sony.

Ci pierwsi robią guwno za 70mln na 69%, a drudzy klejnot generacji na 89% za 47mln.

Jak dobrze być w obozie tych wykształconych z pasją i talentem.
:banderas:

Opublikowano
1 godzinę temu, Andrew21 napisał:

Zgadzam się, Sony ma w tej chwilii najlepszych developerów first party. Ale microsoft inwestuje w swoich developerów trzy razy mniej niż sony. Pamiętam że kiedyś Sony Santa Monica po wydania GOW3 przewaliła 100 milioów $ na fps. Mimo to dostali koleną szanse. Natomiast  Lionhead zostało zlikwidowane gdy zmarnowało 70 milionów na Fable Legends.

Najlepszych devow first party ma nintendo, sony to wyrobnicy gdzie warci uwadzy sa pedalujacy naughty dog gdzie najwazniejsi odeszli i santa monica gdzie tylko barlog ogarniety

Opublikowano

ND pokazało po tlou jak robić gry i teraz klepią wszystko na jedno kopyto.

Opublikowano

To samo działo sie po wypuszczeniu MW. Kiedyś zbrzydnie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Klejnot Generacji? Chodzi o tego śmiecia od wyrobników z Guerilla Games? Może z następnym tytułem dodadzą fajny gameplay do tych swoich benchmarków. Top overated gamedevu ever.

Nie interesuje mnie, co siedzi w tej twojej przezartej psychotropami łepetynie. 

Opublikowano

1 godzinę temu, YETI napisał:

Nie interesuje mnie, co siedzi w tej twojej przezartej psychotropami łepetynie. 

Same fakty. Nawet takie klaperskie community jak PPE.pl rok po premierze dostrzegło to co każdy normalny na premierę: HZD to przehypowany ubisofciak w ładniej graficzce.

No, ale jaranko bo eks. :reggie: 

Opublikowano

GoW świetny, z aspiracjami na topkę mojego życia, a TLoU wciągnęło mnie do reszty. Niestety, gra jest na wpół skończona, bo musiałem oddać gierkę koledze. Inne gry z którymi świetnie spędziłem czas na PS4: Ratchet and Clank, bo lubię formę i Until Dawn, bo aż mi stoi na myśl o Silencie na tym silniku. Jest dużo dobrych gier, ale spójżmy prawdzie w oczy: GG nie są jakimiś mistrzami gamedevu, mają na koncie kilka niezłych gier, ale nie udało im się opanować tego gatunku pomimo tylu części KillZone. Tym bardziej nie dziwi mnie, że ich nowe IP, w całkowicie nowym gatunku, rok po premierze obnaża bolączki, które każdy pod wpływem hype'u skrzętnie ignorował.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

horizon: zero dawn? bardzo dobra gra

guerilla games zrehabilitowalo sie po chuyowym shadow fallu

Opublikowano
34 minuty temu, suteq napisał:

horizon: zero dawn? bardzo dobra gra

guerilla games zrehabilitowalo sie po chuyowym shadow fallu

no ja sie bawilem lepiej jak przy tym przehypowanym tomb ride.. tfu gowie

Opublikowano

Są różne zboczenia na tym świecie :)

Opublikowano

Piraty 70mln?  

Asax bronił gry że pracowało nad nią  tylko 100 osób i gra była robiona tanim kosztem a teraz że tyle kasy poszło w zrobienie jednego szkieletora i fajnej wody?  xD

Opublikowano

sea of thieves? jezu oby ten jotenhajm to juz byla koncowka bo wiaderko czeka

barlog powinien od coalition nauczyc sie równowagi pomiedzy walką a eksploracja czolgiem pudzianem

Opublikowano
15 minut temu, kermit napisał:

no ja sie bawilem lepiej jak przy tym przehypowanym tomb ride.. tfu gowie

Typowy zabijacz hipopotamów xD

Opublikowano

milan, juz jest 2 tygodnie po premierze, możesz przestać bronić tej gry na 8 :usmiech: 

Opublikowano

Dla mnie 10/10 forever, dla takich gier warto umrzec, prawdopodobnie

Opublikowano

To umrzyj i powiedz jak było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.