Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Czy dzbany komentujacy liczbę wyświetleń wzięły pod uwagę, że konfa MS była o 22 i ludzie mogli obejrzeć, a Sony o 3 nad ranem, kiedy Europa spała i później ludzie nadrabiali oglądając np na YouTube?

Edytowane przez Shagohad

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
Godzinę temu, aphromo napisał:

Biznes jest elastyczny najlepszym przykladem MS. Przewiduje ze w przyszlej generacji bedzie wieksza konkurencja producentow, co wymusi walke o klienta.  Po prostu teraz maja taka przewage ze nic nie musza i kropka.

Wiem, ze teraz wyjde na niewolnika korpo,ale nie badz taki szybki w podcinaniu producentom zrodel dochodu,TloU Remaster zszedl pewnie w 10M+, przeciez z tego mozna 2 AAA gry ufundowac. Kochany MS jakos nie kwapi sie do wydawania Sunstet Overdrive2, i tez nie bedzie wiecznie prowadzic wojny cenowej.

remastery spoko bo sa zrodlem dochodu producentów? idzmy krok dalej zostawmy remastery, ale zablokujmy uzywki,  wyobrazcie sobie ile gierek AAA bedzie mozna sfinansowac z zarobionych w ten sposb pieniedzy

Opublikowano
3 godziny temu, oni napisał:

Następny Xbox też będzie zwykłą konsolą, ze standardowymi nośnikami, używkami itd. + opcjonalny abonament GamePass gdzie będzie można ogrywać gry z abonamentu w chmurze (również na innych nośnikach). Sam Spencer to jasna zaznacza że nikogo nie pozbawią wyboru i każdy będzie mógł sam zdecydować jak woli grać (ale sam Spencer przyznaje że to odległa jeszcze przyszłość).  

Ja nie widzę niczego złego w posiadaniu wyboru. Nie chcę aby jakaś korporacja decydowała za mnie czy potrzebna mi wsteczna kompatybilność, cross-play czy możliwość grania w chmurze

Ty trollujesz czy serio jesteś taki odrealniony? MS i dawanie wyboru? Aha. Takim jak z MS Office, czy może z Windows 10? :D

Generalnie "dawanie wyboru" przez Microsoft wygląda tak, że sprzedają Ci wycieraczkę, a dwa miesiące później przychodzą i pytają czy mogą na nią nas*ać? Mówisz im: "nie, nie chcę, spadówa stąd!", a potem rano budzisz się i masz kupę na wycieraczce. Wkurzony piszesz do Microsoftu w tej sprawie, a oni odpowiadają: "no ale daliśmy ci wybór, nieprawdaż?".

No ale niektórzy muszą obudzić się po szyję w szambie, aby zrozumieć że coś poszło nie tak...

Opublikowano
1 godzinę temu, oni napisał:

remastery spoko bo sa zrodlem dochodu producentów?

Wsteczna raczej bedzie na obu konsolach, wiec temat mozna odlozyc ad acta, choc cos mi mowi, ze bedzie osobna wersja GTA5 na next geny;)

10 minut temu, Mendrek napisał:

Ty trollujesz czy serio jesteś taki odrealniony? MS i dawanie wyboru?

Akurat MS teraz agresywnie walczy o klienta, ciezko im cokolwiek zarzucic w temacie X1.

Opublikowano

Kur/wa mamy to Panowie. Mamy! Może i walkę na wyświetlenia na YT przegraliśmy, wy przebrzydłe klapy, ale w trandach google TYLKO XBOX. 

Dziękuje Pan Spencer.

DfuUHqcWAAIbRf7.jpg

Edytowane przez zloto

Opublikowano
28 minut temu, Mendrek napisał:

MS i dawanie wyboru? Aha. Takim jak z MS Office, czy może z Windows 10? :D

Generalnie "dawanie wyboru" przez Microsoft wygląda tak, że sprzedają Ci wycieraczkę, a dwa miesiące później przychodzą i pytają czy mogą na nią nas*ać? Mówisz im: "nie, nie chcę, spadówa stąd!", a potem rano budzisz się i masz kupę na wycieraczce. Wkurzony piszesz do Microsoftu w tej sprawie, a oni odpowiadają: "no ale daliśmy ci wybór, nieprawdaż?".

No ale niektórzy muszą obudzić się po szyję w szambie, aby zrozumieć że coś poszło nie tak...

Ty trollujesz czy serio jesteś taki odrealniony? 

Opublikowano

Posty Mendrka?

polecam metodę opozycji oglądajacej piłte

Bez_tytu_u.jpg

Opublikowano

Ten fallout 76 na pierwszym miejscu :|

Opublikowano

Dla graczy nie ma nic lepszego jak dwie firmy walczące ich portfel. W 2005 roku sony chciało nas wy.dymać a w 2013 roku microsoft to już poszedł na całość.

Teraz microsoft jest zdecydowanie bardziej pronkonsumencką firmą - wsteczna kompatybilność, game pass, ea acces. A za 3 lata będzie miał dużo exów.

Sony natomiast robi sie coraz bardziej aroganckie. Blokada Ea access, brak wstecznej kompatybilności. Nawet porządnej konferencji nie chce sie im zrobić. Twierdzili że w tym roku skupią się  na 4 grach. Pokazali gameplay ale zapomnieli o datach premier...

Także dobrze że jest microsoft i sony które pilnują siebie nawzajem.

Opublikowano
13 minut temu, Orzeszek napisał:

Ten fallout 76 na pierwszym miejscu :|

ludzie mysleli że przegapili poprzednie 70 części i googlowali wtf

Opublikowano

Te 76 to od sredniej?

Opublikowano
8 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

ale o czym ty w ogóle pi.rdolisz? O_o

Nie wiem jak ci to wbić do łba, może spójrz na przycisk do papieru dodawany do Xboxa One na premierę mimo że nikt go nie chciał (i z jakiś przyczyn nazwany dziwacznie "Kinect 2.0"), to może zrozumiesz o co mi chodzi? ;)

Opublikowano
39 minut temu, Ficuś napisał:

Te 76 to od sredniej?

przy dobrych wiatrach i opłaconych recka to tak bedzie.

Opublikowano

Po słupkach sprzedażowych widać było że jednak graczom spodobał się Kinect, a MS postawił na nowoczesność i bardziej HC zastosowanie tej kamerki. Szybko się jednak z tego pomysłu wycofali, nikt nikomu już tym Kinectem dupy nie truł.

Jesteś obłąkany typie.

Opublikowano

No Kinect byl porażką i jedną z przyczyn porażki Xboxa One (drugim powodem jak sam przyznaje Spencer był lineup oparty na HaloGearsyForza) nikt tego nie neguje. Ale to było 5 lat, przez  porażkę Xboxa One musiał przejść restrukturyzację na każdym polu,  dzisiaj wygląda na zupełne przeciwieństwo tego MS sprzed lat

Edytowane przez oni

Opublikowano

Potwierdzam

Opublikowano
33 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Po słupkach sprzedażowych widać było że jednak graczom spodobał się Kinect, a MS postawił na nowoczesność i bardziej HC zastosowanie tej kamerki. Szybko się jednak z tego pomysłu wycofali, nikt nikomu już tym Kinectem dupy nie truł.

Jesteś obłąkany typie.

Brzmisz jak marketingowiec z Microsoftu, który musi opinii publicznej wytłumaczyć, dlaczego wciskał ludziom kit i szajs, ludzie zapłacili i byli pełni nadziei (oj pamiętam spusty Zeratula że sobie pizze może zamówić :kaz:  ), a potem jak już się nachapał i wyruchał klientelę, to uznał że zamykamy teatrzyk i teraz będą sprzedawać taniej konsolę pozostałym. No brawo, może dostaniesz podwyżkę. Bo jak robisz to za darmo,  to serio masz przykre życie.

Prawda jest taka, że Microsoft wyłączył dildosa tylko dlatego, że faktycznie odczuł że przesadził i wtopił generację. To jest korpo mega oportunistyczne i pazerne, które jest jak gwałciciel czyhający na osiedlu. Gdy wszyscy szukają i media rozgłaszają, to siedzi w ukryciu. Gdy sprawy ucichną i ofiary znowu tracą czujność, to atakuje. Jeśli tylko ma pozycję, to wciska ludziom na siłę co popadnie.

I choć Sony czy Nintendo mają swoje za uszami, to odnoszę jakieś wrażenie że mają jeszcze jakieś kręgosłupy moralne i zasady, by nie psuć rynku. Może to dlatego, że jak i Sony jak i Nintendo w dużej mierze żyją teraz z branży growej. W MS jak popsują tą branżę, to mają wiele innych aktywów, no big deal dla kogoś takiego. Nachapać się, wynieść się, a po nich choćby potop. Dlatego nie będę wspierał tych szkodników...

Opublikowano

Porównanie korporacji do do gwałciciela, nono. Dildosy, spusty i ruchanie, jesteś ewidentnie sfrustrowany. Wszystko w porządku? Poczekaj, wiem jak rozprawić się z Twoim problemem. Niestety, ignore nie zadziała.

Lecz się gościu, lecz się.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Ciekawe jak by ta branża wyglądała gdyby nie wszedł MS z XBL. Pewnie nadal były by network adaptery i inne takie. 

Edit: W sumie to nadal są xD (Switch :lapka:) 

Opublikowano

Sony nigdy sie nie wypielo, pamietam dlugoletnie wsparcie 3d, ogrom cudownych gier na eyetoya czy move i wspierana milionem exow vite

Opublikowano

Dlaczego wy jeszcze dyskutujecie z Mendrkiem. Przeciezon gra na PS4 w Fortnite (pad, 30 fps, 60hz 50ms lag), bo jest mniej cheaterow, niz na PC (mysz+klawiatura, 120fps, 120hz, 0.5ms), ale mozna ich (tak jak na PC) raportowac!

Opublikowano

Vita to chyba największa porażka w historii sony. Mogli jeszcze jakoś uratować ten sprzęt np udostępnić najlepsze tytuły z ps2 za darmo.

W ogóle to zastanawiam sie dlaczego sony nie stworzy przenośnej wersji ps4. Na pewno znalazłoby sie na to chętni, szczególnie w japonii.

Opublikowano

No gierki z PS2 na Vicie to byłby sztos. Konsolka miała potencjał i szkoda, że tak szybko padła.

Opublikowano

może dlatego że japończycy wolą grać na komórkach? i jedyną platfromą która jest sobie w stanie poradzić na dzisiejszym, zdominowanym przez smarfony rynku jest Nintendo. 

W ogóle te 2 próby Sony zawojowania konsol przenośnych to mocne iksde, pokazujące jak ta korporacja w ogóle nie czai platform mobilnych. Więc znając życie trzecia próba zakończyłaby się jeszcze bardziej spektakularną porażką,  może lepiej dla nich aby trzymali się jak najdalej od tego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.