Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Fajnie sie czyta obiektywne spojrzenie na swoje ulubione konsole, tylko Mendrek się wyłamał. Kiedyś pisałem o tym żeby w console wars patrzeć krytycznie na swoją ulubioną konsole.

Po tym E3 widzę że niestety Sony zaczyna odlatywać. Ta cała ich konferencja pokazuje ich zgubne myślenie o byciu  artystami, koneserami, byciu lepszym od reszty. Widać też u nich straszną arogancję.

Na początku tej generacji udawali firmę pro konsumencką jednak gdy zdominowali rynek nastąpiła zmiana. Najpierw blokada ea access, brak wstecznej kompatybilności i odpowiedzi na game pass, potem podwyżka cen ps plus a teraz blokada kont fortnite.

Ogólnie koszty grania na PS4 są dużo większe niż na xboxie. Konsola jest 200 złotych droższa a dodatkowo pady bardzo szybko się zużywają. Ostatnio nawet poleciłem koleżance(dla jej synka) xboxa właśnie ze względów ekonomicznych: game pass, ea access. Nazbierało się tego ale wracając do gier. Na ps4 zmierza niszczyciel gamingowych światów last of us 2, dwa super exy: spiderman, ghosts of tshushima, jeden tylko dobry ex: Days Gone i jedna niewiadoma: Death Stranding. I jak zwykle u sony daty premier to wielka zagadka, oprócz spidermana.  Dobrze że chociaż widzieliśmy gameplay tych gier bo tych targach zacząłbym się martwić. Rozumiem że te gry wymagają dopracowania ale jest to naprawdę wkurzające. W przeszłości evolution studios nie dostało wystarczająco czas co doprowadziło do ich  zamknięcia. A taki drveclub miał naprawdę ogromny potencjał, po wyjściu łatek i dodatków ta gra była mega super. Takie polyphony natomiast robi co chce i nikt ich nie pogania ani nie rozlicza.

Jeszcze sprawa tych gier widmo jak Dreams, FFVII remake, Shenmue 3. Pokazali trailery i cisza, żadnej informacji. Mogli chociaż wydać remastera shenmue wydać.

Także dobrze że znowu będziemy mieli konkurencje. Przyszłość dla graczy zapowiada sie wspaniale. Niech tylko nintendo zrobi konsole o porównywalnej mocy co xbox i playstation. Wtedy dopiero będzie dylemat którą konsole przyszłej generacji kupić.

Edytowane przez Andrew21

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

A tak w ogóle to jakoś cicho n/t Blaszana Kanapa Pisi Gejming Szoł na E3 2018. Oglądał ktoś? Zaprezentowano jakieś ekscytujące blaszane eksy, np "Kąpiel ze Starym 2"?:ragus:

Opublikowano
Godzinę temu, Andrew21 napisał:

Fajnie sie czyta obiektywne spojrzenie na swoje ulubione konsole, tylko Mendrek się wyłamał. Kiedyś pisałem o tym żeby w console wars patrzeć krytycznie na swoją ulubioną konsole.

Po tym E3 widzę że niestety Sony zaczyna odlatywać. Ta cała ich konferencja pokazuje ich zgubne myślenie o byciu  artystami, koneserami, byciu lepszym od reszty. Widać też u nich straszną arogancję.

Na początku tej generacji udawali firmę pro konsumencką jednak gdy zdominowali rynek nastąpiła zmiana. Najpierw blokada ea access, brak wstecznej kompatybilności i odpowiedzi na game pass, potem podwyżka cen ps plus a teraz blokada kont fortnite.

Ogólnie koszty grania na PS4 są dużo większe niż na xboxie. Konsola jest 200 złotych droższa a dodatkowo pady bardzo szybko się zużywają. Ostatnio nawet poleciłem koleżance(dla jej synka) xboxa właśnie ze względów ekonomicznych: game pass, ea access. Nazbierało się tego ale wracając do gier. Na ps4 zmierza niszczyciel gamingowych światów last of us 2, dwa super exy: spiderman, ghosts of tshushima, jeden tylko dobry ex: Days Gone i jedna niewiadoma: Death Stranding. I jak zwykle u sony daty premier to wielka zagadka, oprócz spidermana.  Dobrze że chociaż widzieliśmy gameplay tych gier bo tych targach zacząłbym się martwić. Rozumiem że te gry wymagają dopracowania ale jest to naprawdę wkurzające. W przeszłości evolution studios nie dostało wystarczająco czas co doprowadziło do ich  zamknięcia. A taki drveclub miał naprawdę ogromny potencjał, po wyjściu łatek i dodatków ta gra była mega super. Takie polyphony natomiast robi co chce i nikt ich nie pogania ani nie rozlicza.

Jeszcze sprawa tych gier widmo jak Dreams, FFVII remake, Shenmue 3. Pokazali trailery i cisza, żadnej informacji. Mogli chociaż wydać remastera shenmue wydać.

Także dobrze że znowu będziemy mieli konkurencje. Przyszłość dla graczy zapowiada sie wspaniale. Niech tylko nintendo zrobi konsole o porównywalnej mocy co xbox i playstation. Wtedy dopiero będzie dylemat którą konsole przyszłej generacji kupić.

łajning

Opublikowano

IMO czepianie się na siłę. Zresztą, taki przywilej lidera że rządzi i dzieli, a konkurencja ściąga gacie i rozdaje prezenty. Przecież gdy X360 wygrywał, to MS nie szedł na ugody i długo nie odpowiadał na Playstation Plus 2.0. W zasadzie odpowiedział jak przewaga stopniała. Jest jakaś teraz niby afera o Fortnite. Sony jednak nie dzieli się z Microsoftem od początku ich rywalizacji. Nawet mogą nie mieć takiej technologii. Kto wie? Brak EA Access wynika z umów między MS a EA, a niczego alternatywnego za bardzo nie ma na rynku. Game Pass - ok, Sony mogłoby odpowiedzieć bardzej adekwatnie i nie tylko dla USA, acz chyba nie stać ich. Albo nie potrzebują - bo w sumie ex'y i tak się świetnie sprzedadzą, a przecież zwrócić się muszą. Czy to jest odlatywanie? Nie, to zbieranie zasłużonych plonów. Firma wydająca konsole to nie instytucja charytatywna, za każdym "rozdajo" kryje się chęć zarobienia więcej. Jako konsument oczywiście że wolałbym aby Sony rozdawało jak najwięcej, ale realnie patrząc to wiadomo że oni woleliby nie, jeśli nie muszą. Jak każdy ;)

Opublikowano

w sensie spoko że Sony nie oferuje tego co konkurencja bo sprzedało więcej konsol?

a-aha okeeej 

Opublikowano

11 minut temu, Mendrek napisał:

Game Pass - ok, Sony mogłoby odpowiedzieć bardzej adekwatnie i nie tylko dla USA, acz chyba nie stać ich.

Jak ich nie stac? Przeciez jest w tym miesiacu za funta.

Opublikowano

„jaranie na siłę” czyli cała prawda o bociarni na temat exów na Xboxa

dobrze napisane Bartek :lapka:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
9 godzin temu, Czezare napisał:

A tak w ogóle to jakoś cicho n/t Blaszana Kanapa Pisi Gejming Szoł na E3 2018. Oglądał ktoś? Zaprezentowano jakieś ekscytujące blaszane eksy, np "Kąpiel ze Starym 2"?:ragus:

Jedna gra na którą czekam bardziej niż na Gears 5, forze horizon 4, spidermana czy days gone. :newell:

Będzie grane day one

Opublikowano
46 minut temu, blantman napisał:

Jedna gra na którą czekam bardziej niż na Gears 5, forze horizon 4, spidermana czy days gone. :newell:

Będzie grane day one

ciekawe czy przed gabinetem ordynatora będzie siedziało  5 blantmaników.

Opublikowano
2 godziny temu, MYSZa7 napisał:

„jaranie na siłę” czyli cała prawda o bociarni na temat exów na Xboxa

chodziło mi o god of wara ;x

Opublikowano
Godzinę temu, milan napisał:

ciekawe czy przed gabinetem ordynatora będzie siedziało  5 blantmaników.

w theme hospital do teraz czasem gram dzięki gog i dla mnie to obok ufo, dungeon keeper, fallout 1 i 2, baldurs gate, diablo, heroes i civilizacji najlepsza gra lat 90'tych.

No ale wiadomo zbyt skomplikowane dla przeciętnego konsolowego gracza :D Jak w sumie wszystkie te gry co wymieniłem może poza diablo ;)

Opublikowano

theme park > theme hospital

rollercoaster tycoon> theme park

Opublikowano
31 minut temu, _Be_ napisał:

chodziło mi o god of wara ;x

JASNE

Opublikowano

god of war xd

daaaaleeeekoooo jeeeeeszczeeeeeee?

Opublikowano

byle do kolejnej zagadki z rzucaniem toporkiem w tarczę

Opublikowano

14-latkom moze sie podobac.

Opublikowano
24 minuty temu, Ficuś napisał:

theme park > theme hospital

rollercoaster tycoon> theme park

obie świetne ale zawsze miałem ciągoty do służby zdrowia więc dla mnie theme hospital ponad wszystko a z gier bullfroga tylko dungeon keeper lepszy. Czemu nie zrobią pełnoprawnego dungeon keepera nowego :(

Opublikowano

Ale bym gral w Dungeon Keepera 3. ;/

Opublikowano

kurłłłłłła Dungeon Keeper to był sztos :nosacz: dobrze, że jest GoG i obie części na wirtualnej półeczce :banderas: 

Opublikowano

Niestety nie, ale żaden problem podmienić pliki na polskie :lapka: 

to intro :fsg: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.