Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

switch jest slaby w stosunku do ps4 czy xone ale jest mocniejszy niz kazdy z pastgenow, a pastgeny oferowaly gry, ktore do dzis wygladaja bardzo zacnie wiec da sie z tego dosc sporo wyciagnac jak sie chce, ma checi i talent

No z tym mocniejszy od pastgenów to bym już tak nie przesadzał. Od WiiU to na pewno (całościowo), natomiast takie PS3 i nawet X360 znacząco odstawia Switcha pod względem mocy CPU.

WiiU nie jest pastgenem, bo to ta sama generacja (ósma) co obecne Xone i PS4. Była to po prostu pierwsza konsola obecnej generacji. Switch natomiast, to pierwsza konsola nowej generacji (dziewiątej).

Ja tam nie dziele generacji według tego kiedy wyszły, bo w zasadzie to absurdalne. Dla mnie generacja = moc obliczeniowa, albo jakieś wprowadzone innowacje.

Poza tym warto się zastanowić czy Switcha liczyć jak stacjonarki, czy jako przenośne bo dla mnie to jest ciągle konsola przenośna z dużym TV OUT w postaci docka.

Mierzenie generacji mocą obliczeniową jest bez sensu, bo w takim przypadku trzeba by np. uznać, że Wii było konkurencją dla PS2 albo że Nintendo jeszcze nie wypuściło konkurencji dla PS4 i Xone, bo ani WiiU ani Switch nie mają do nich startu pod względem mocy obliczeniowej.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

dzięki czemu zapewnią jej ogromną bibliotekę tytułów.

która i tak jest chvjowa w porównaniu do Vity, prawda Copper? :kaz:

No jakaś taka bez rewelacji, tylko dwie najlepiej oceniany gry w historii. Kto by się tam przejmował.

@graczdari taką logiką to PRO i XOX to nowa generacja w takim razie

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Screen wystarczy

https://imgur.com/99j0FU7

Opublikowano

Aha xD no to, że ty skończyłeś Forze na 360 nie znaczy, że sama gra się wtedy skończyła.

AS ku,rwa z ciebie niezły :pawel:

Opublikowano

wszystko się zgadza, zarówno Xboksa One jak i Forzy Horizon 2/3 widziałeś najwyżej w PE tak jak większość tutejszych klapów

Opublikowano

Graczdari, to pierwsza hybryda i nie ma co mówić, że to przenośniak z tv out, to, że ciągle inwestują w 3dsa i nie wypuścili żadnej "full" stacjonarki tylko potwierdza, że to ich nowa strategia na połączenie dwóch konsol w jedną, dzięki czemu zapewnią jej ogromną bibliotekę tytułów. 

Ależ to jest przenośniak z TV OUT. Dock nie spełnia żadnej funkcji poza wyjściem TV OUT i zasilaniem. Wyższe zegary, które mamy w tym trybie zdockowanym można wymusić na dev kicie w trybie przenośnym, po prostu bateria umiera wtedy ekspresowo a trzymanie konsoli w rękach staje się mało komfortowe ze względu na temperaturę. 

Dla mnie to jest ciągle konsole przenośna, tylko w wersji PREMIUM. No ale można się sprzeczać w temacie :)

Opublikowano

Nie lubie gier od nintendo to chyba oczywiste, ze nie robi na mnie wrazenia mario czy zelda nawet jakby dostaly 120%. Wyjda jakies ciekawe gry, a nie 20 raz to samo to kupie.

Opublikowano

Błagam nie zaczynaj znowu z tym "20 raz to samo".

@Graczdari, to równie dobrze można powiedzieć, że samochód hybrydowy to takie zwykłe auto, tylko, że ma wejście na prąd :/ 

Opublikowano

Aha xD no to, że ty skończyłeś Forze na 360 nie znaczy, że sama gra się wtedy skończyła.

AS ku,rwa z ciebie niezły :pawel:

Skad ta sol ? Poprosiles mnie o cos a ja spelniam tylko dla Twojej potrzeby a Ty z ryjem do mnie ?

Jeszcze wrzucilbym od razu halo i girsy ale mi sie nie chce szukac :D

Chyba nie zrozumiales co miales na mysli - kupilem Forze na 360 bo wtedy byla tego warta, teraz to odcinanie kuponow i musztarda po obiedzie.

Opublikowano

wiesz bo grałeś czy tak w internecie przeczytałeś?

osobiście uważam, że Horizon 1 > Horizon 3 ale to tylko dlatego, że nie do końca spodobał mi się kierunek w jakim seria poszła, ale w życiu bym nie powiedział, że Godrizon to odcinanie kuponów  

Opublikowano

A co mam ci napisac, jak twoje argumenty laczy jedna cecha wspolna z grami nintendo - sa ciagle takie same xd

Opublikowano

A co mam ci napisac, jak twoje argumenty laczy jedna cecha wspolna z grami nintendo - sa ciagle takie same xd

Nie grałem, ale się wypowiem :sorcerer:

Opublikowano

No właśnie one nigdy nie są takie same. 

Tak wiem, zaraz wyskoczysz z argumentem:

No ale w każdym mario się skacze i ratuje księżniczkę, a w każdej zeldzie Link nie rucha Zeldy. 

Nintendo więcej zmienia w obrębie swoich marek niż wszystkie inne firmy razem wzięte. Zelda BOTW i Mario Odyssey dobitnie to pokazały. No ale lepiej powtarzać swoją mantrę raz po raz zamiast ściągnąć klapki z oczu i spróbować. Lepiej zagrać na Vicie w kolejnego dungeon crawlera z macaniem dziewczynek 

Opublikowano

@graczdari taką logiką to PRO i XOX to nowa generacja w takim razie

I w zasadzie jest, dla mnie przynajmniej. To takie gadanie SONY i MS to chyba tylko po to, by klienci PS4 i XONE nie czuli się jeszcze bardziej jak gorszy sort :P

Już nic się nie zmieni, konsole nie wrócą do PowerPC, nie przejdą na pewno na ARM (Sony i MS) tylko będą tkwiły w x86. Za pewne również będę kompatybilne w dół, bo teraz nie ma żadnego logicznego powodu by nie było, a jeśli tak to już w kółko można nazywać następców PS4 i XONE....po prostu zaktualizowanymi wersjami. PS4 PRO i XONE X to nie sa konsole gdzie zmieniono design i tyle, tutaj wydajność skoczyła tak znacząco, że równie dobrze można by to nazwa PS5 i Xbox Two.

Dzielenie konsol na generacje w ogóle jest bez sensu, bo jest umowne. W jaki sposób dzielić generacje? bo dacie premiery? Okresie premiery? Czyli np. rok od premiery to jest ciągle ta sama generacja (X360 - 2005, a PS3\Wii - 2006) a 3 czy 5 to już nie? Dreamcast wyszedł w 98 a GC\XBOX w 2001 choć zaliczane są do tej samej generacji.

To przynajmniej po potencjale sprzętu można te konsole jakoś zgrupować. 

Edytowane przez Graczdari

Opublikowano

Nie grałem, ale się wypowiem :sorcerer:

no tak, bo jak sie zagra w 3- czesci danej serii i sie nia rzyga, to trzeba sprawdzac kazda kolejna czy czasmi nie jest teraz super :lapka: nie mam zamiaru grac w nowe mario, czy w nowe gta, jest tyle gier, ze nie musze grac w serie, ktore mi nie leza

Opublikowano

To nie graj, ale też nie wygaduj głupot. 

Opublikowano

No to nie graj, ale nie gadaj głupot :usmiech:

Opublikowano

(pipi) pan glupoty jak potluczony panie Rayos, akurat mario i zelda to tylko ostatnie byly zmianami w serii, Zeldoubigame i Mario remaster 64 no dobra niech bedzie, tak to to samo w kolo macieju i ci ciagle grube hajsy daja :D

Opublikowano

To nie graj, ale też nie wygaduj głupot.

No to nie graj, ale nie gadaj głupot :usmiech:

nono, co to nintendo robi z ludzmi, dotykacie sie juz benisami?

Opublikowano

zreszta te gry od ninny najczesciej sa tak ubogie, ze nawet dodanie czegos w stylu hordy rodem z girsow z 2006 do splatoon2 wywolalo fale banderasow od niewolnikow :D

Opublikowano

zreszta te gry od ninny najczesciej sa tak ubogie, ze nawet dodanie czegos w stylu hordy rodem z girsow z 2006 do splatoon2 wywolalo fale banderasow od niewolnikow :D

ubogi to ty jesteś, ale umysłowo

Opublikowano

Sa zmiany czy ich nie ma to nieistotne. Istotne ze zeshrali sie na te wszystkie kaprawy exy sony ktore juz wyszly i ktore dopiero wyjda :cool:

Opublikowano

ubogi to ty jesteś, ale umysłowo

slabe 2/10 wez sie postaraj chociaz a nie suche pierdy :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.