Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

switch jest slaby w stosunku do ps4 czy xone ale jest mocniejszy niz kazdy z pastgenow, a pastgeny oferowaly gry, ktore do dzis wygladaja bardzo zacnie wiec da sie z tego dosc sporo wyciagnac jak sie chce, ma checi i talent

No z tym mocniejszy od pastgenów to bym już tak nie przesadzał. Od WiiU to na pewno (całościowo), natomiast takie PS3 i nawet X360 znacząco odstawia Switcha pod względem mocy CPU.

WiiU nie jest pastgenem, bo to ta sama generacja (ósma) co obecne Xone i PS4. Była to po prostu pierwsza konsola obecnej generacji. Switch natomiast, to pierwsza konsola nowej generacji (dziewiątej).

Ja tam nie dziele generacji według tego kiedy wyszły, bo w zasadzie to absurdalne. Dla mnie generacja = moc obliczeniowa, albo jakieś wprowadzone innowacje.

Poza tym warto się zastanowić czy Switcha liczyć jak stacjonarki, czy jako przenośne bo dla mnie to jest ciągle konsola przenośna z dużym TV OUT w postaci docka.

Mierzenie generacji mocą obliczeniową jest bez sensu, bo w takim przypadku trzeba by np. uznać, że Wii było konkurencją dla PS2 albo że Nintendo jeszcze nie wypuściło konkurencji dla PS4 i Xone, bo ani WiiU ani Switch nie mają do nich startu pod względem mocy obliczeniowej.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 586 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

dzięki czemu zapewnią jej ogromną bibliotekę tytułów.

która i tak jest chvjowa w porównaniu do Vity, prawda Copper? :kaz:

No jakaś taka bez rewelacji, tylko dwie najlepiej oceniany gry w historii. Kto by się tam przejmował.

@graczdari taką logiką to PRO i XOX to nowa generacja w takim razie

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Screen wystarczy

https://imgur.com/99j0FU7

Opublikowano

Aha xD no to, że ty skończyłeś Forze na 360 nie znaczy, że sama gra się wtedy skończyła.

AS ku,rwa z ciebie niezły :pawel:

Opublikowano

wszystko się zgadza, zarówno Xboksa One jak i Forzy Horizon 2/3 widziałeś najwyżej w PE tak jak większość tutejszych klapów

Opublikowano

Graczdari, to pierwsza hybryda i nie ma co mówić, że to przenośniak z tv out, to, że ciągle inwestują w 3dsa i nie wypuścili żadnej "full" stacjonarki tylko potwierdza, że to ich nowa strategia na połączenie dwóch konsol w jedną, dzięki czemu zapewnią jej ogromną bibliotekę tytułów. 

Ależ to jest przenośniak z TV OUT. Dock nie spełnia żadnej funkcji poza wyjściem TV OUT i zasilaniem. Wyższe zegary, które mamy w tym trybie zdockowanym można wymusić na dev kicie w trybie przenośnym, po prostu bateria umiera wtedy ekspresowo a trzymanie konsoli w rękach staje się mało komfortowe ze względu na temperaturę. 

Dla mnie to jest ciągle konsole przenośna, tylko w wersji PREMIUM. No ale można się sprzeczać w temacie :)

Opublikowano

Nie lubie gier od nintendo to chyba oczywiste, ze nie robi na mnie wrazenia mario czy zelda nawet jakby dostaly 120%. Wyjda jakies ciekawe gry, a nie 20 raz to samo to kupie.

Opublikowano

Błagam nie zaczynaj znowu z tym "20 raz to samo".

@Graczdari, to równie dobrze można powiedzieć, że samochód hybrydowy to takie zwykłe auto, tylko, że ma wejście na prąd :/ 

Opublikowano

Aha xD no to, że ty skończyłeś Forze na 360 nie znaczy, że sama gra się wtedy skończyła.

AS ku,rwa z ciebie niezły :pawel:

Skad ta sol ? Poprosiles mnie o cos a ja spelniam tylko dla Twojej potrzeby a Ty z ryjem do mnie ?

Jeszcze wrzucilbym od razu halo i girsy ale mi sie nie chce szukac :D

Chyba nie zrozumiales co miales na mysli - kupilem Forze na 360 bo wtedy byla tego warta, teraz to odcinanie kuponow i musztarda po obiedzie.

Opublikowano

wiesz bo grałeś czy tak w internecie przeczytałeś?

osobiście uważam, że Horizon 1 > Horizon 3 ale to tylko dlatego, że nie do końca spodobał mi się kierunek w jakim seria poszła, ale w życiu bym nie powiedział, że Godrizon to odcinanie kuponów  

Opublikowano

A co mam ci napisac, jak twoje argumenty laczy jedna cecha wspolna z grami nintendo - sa ciagle takie same xd

Opublikowano

A co mam ci napisac, jak twoje argumenty laczy jedna cecha wspolna z grami nintendo - sa ciagle takie same xd

Nie grałem, ale się wypowiem :sorcerer:

Opublikowano

No właśnie one nigdy nie są takie same. 

Tak wiem, zaraz wyskoczysz z argumentem:

No ale w każdym mario się skacze i ratuje księżniczkę, a w każdej zeldzie Link nie rucha Zeldy. 

Nintendo więcej zmienia w obrębie swoich marek niż wszystkie inne firmy razem wzięte. Zelda BOTW i Mario Odyssey dobitnie to pokazały. No ale lepiej powtarzać swoją mantrę raz po raz zamiast ściągnąć klapki z oczu i spróbować. Lepiej zagrać na Vicie w kolejnego dungeon crawlera z macaniem dziewczynek 

Opublikowano

@graczdari taką logiką to PRO i XOX to nowa generacja w takim razie

I w zasadzie jest, dla mnie przynajmniej. To takie gadanie SONY i MS to chyba tylko po to, by klienci PS4 i XONE nie czuli się jeszcze bardziej jak gorszy sort :P

Już nic się nie zmieni, konsole nie wrócą do PowerPC, nie przejdą na pewno na ARM (Sony i MS) tylko będą tkwiły w x86. Za pewne również będę kompatybilne w dół, bo teraz nie ma żadnego logicznego powodu by nie było, a jeśli tak to już w kółko można nazywać następców PS4 i XONE....po prostu zaktualizowanymi wersjami. PS4 PRO i XONE X to nie sa konsole gdzie zmieniono design i tyle, tutaj wydajność skoczyła tak znacząco, że równie dobrze można by to nazwa PS5 i Xbox Two.

Dzielenie konsol na generacje w ogóle jest bez sensu, bo jest umowne. W jaki sposób dzielić generacje? bo dacie premiery? Okresie premiery? Czyli np. rok od premiery to jest ciągle ta sama generacja (X360 - 2005, a PS3\Wii - 2006) a 3 czy 5 to już nie? Dreamcast wyszedł w 98 a GC\XBOX w 2001 choć zaliczane są do tej samej generacji.

To przynajmniej po potencjale sprzętu można te konsole jakoś zgrupować. 

Edytowane przez Graczdari

Opublikowano

Nie grałem, ale się wypowiem :sorcerer:

no tak, bo jak sie zagra w 3- czesci danej serii i sie nia rzyga, to trzeba sprawdzac kazda kolejna czy czasmi nie jest teraz super :lapka: nie mam zamiaru grac w nowe mario, czy w nowe gta, jest tyle gier, ze nie musze grac w serie, ktore mi nie leza

Opublikowano

To nie graj, ale też nie wygaduj głupot. 

Opublikowano

No to nie graj, ale nie gadaj głupot :usmiech:

Opublikowano

(pipi) pan glupoty jak potluczony panie Rayos, akurat mario i zelda to tylko ostatnie byly zmianami w serii, Zeldoubigame i Mario remaster 64 no dobra niech bedzie, tak to to samo w kolo macieju i ci ciagle grube hajsy daja :D

Opublikowano

To nie graj, ale też nie wygaduj głupot.

No to nie graj, ale nie gadaj głupot :usmiech:

nono, co to nintendo robi z ludzmi, dotykacie sie juz benisami?

Opublikowano

zreszta te gry od ninny najczesciej sa tak ubogie, ze nawet dodanie czegos w stylu hordy rodem z girsow z 2006 do splatoon2 wywolalo fale banderasow od niewolnikow :D

Opublikowano

zreszta te gry od ninny najczesciej sa tak ubogie, ze nawet dodanie czegos w stylu hordy rodem z girsow z 2006 do splatoon2 wywolalo fale banderasow od niewolnikow :D

ubogi to ty jesteś, ale umysłowo

Opublikowano

Sa zmiany czy ich nie ma to nieistotne. Istotne ze zeshrali sie na te wszystkie kaprawy exy sony ktore juz wyszly i ktore dopiero wyjda :cool:

Opublikowano

ubogi to ty jesteś, ale umysłowo

slabe 2/10 wez sie postaraj chociaz a nie suche pierdy :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.