Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
15 godzin temu, nobody napisał:

ten jak powrót sutqa przepowiedział

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
9 godzin temu, MaZZeo napisał:

dobrze napisali

Kup Ferrari juz dziś, zatankuj za rok.

Opublikowano

Raczej:

"Zatankuj za rok, o ile będzie paliwo, ale zapewniamy że będzie. Znaczy, wiemy że zwykle go brakowało i dymaliśmy was bez masła, ale tym razem będzie inaczej. Naprawdę... !" :Coolface:

Opublikowano

Brzmi jak zapowiedzi exów od Sony

Opublikowano

>bardzo dobra końcówka roku, najlepsze multiplatformy, najlepsze wyścigi

>nie ma w co grać

OK

Rozumiem że to CW, ale klapy zaczynają coraz bardziej odklejać się od rzeczywistości.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

:(

Opublikowano

Można nie jarać się GoWem ale to, że kolejna singlowa gra źle się sprzedaje oznacza, że jesteśmy w dupie. 

Opublikowano

Gracze przy premierze God of War Ascension:

Buuu, dlaczego nam dajecie kolejną część starej serii bez większych zmian?! CHCEMY ZMIAN, NOWOŚCI, NIE ROBIĘ PREORDERA, GŁOSUJĘ PORTFELEM!

Gracze przy premierze God of War (2018)

Buuu, dlaczego nam dajecie tak bardzo zmienioną cześć starej, lubianej serii?! CHCEMY STAREGO KRATOSA, NIE CHCEMY ZMIAN, NIE ROBIĘ PREORDERA, GŁOSUJĘ PORTFELEM!

:reggie::gayos: 

nigdy nie dogodzisz, i to odnosi się nie tylko GoWa :/ 

Opublikowano
4 minuty temu, _Be_ napisał:

Można nie jarać się GoWem ale to, że kolejna singlowa gra źle się sprzedaje oznacza, że jesteśmy w dupie. 

Może to zmęczenie materiału? Po całej serii Souls, Bloodborne, The Surge, Lords of the Fallen i innych Soulsach 2D można czuć znużenie, nawet jeśli  podejście do marki jest świeże.

Poza tym nie przesadzajmy, że z singielkiem jest źle: Nier Automata i Cuphead to unikatowe projekty w perspektywie tej generacji co opłaciło się twórcom, bo obie sprzedały się przyzwoicie jak na tytuł niszowy/nowe IP od nieznanych twórców. Resident Evil VII też zmienił koncepcję i gry rozeszło się kilka baniek (+wsparcie VR). Nie jest źle.

Opublikowano

Ale jak ludzie maja składać pre-ordery jak jeszcze nie ma oficjalnej daty i tysiąca wersji do wyboru ?

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Może to zmęczenie materiału? Po całej serii Souls, Bloodborne, The Surge, Lords of the Fallen i innych Soulsach 2D można czuć znużenie, nawet jeśli  podejście do marki jest świeże.

nie nazwałbym GoWa świeżym podejściem do tematu 

Swoja drogą jeśli GoW okaże się niewypałem, to przyszłość Santa Monica stanie pod dużym znakiem zapytania. Duże drogie w utrzymaniu studio, ostatnia ich gry wyszła pół dekady temu i otrzymała mało zadowalające recenzje, a przede wszystkim mają na koncie olbrzymi kosztujący dziesiątki milionów projekt, który został skasowany przez Sony.

Mam nadzieje że Sony nie zamknie kolejnego studia  

Opublikowano

Świeże podejście do marki, nie do gatunku. To pierwszy GoW gdzie akcję obserwujemy bezpośrednio zza pleców bohatera.

1 minutę temu, Playstation napisał:

Mam nadzieje że Sony nie zamknie kolejnego studia  

To zależy co będzie lepsze dla graczy.

Opublikowano
40 minut temu, Hum napisał:

Brzmi jak zapowiedzi exów od Sony

Widzisz, sęk w tym że Sony zapowiada i one wychodzą, dlatego 2017 był tak dobry. Spójrzmy na średnie ocen ex'ów konsolowych i pełnych na PS4 (minimum 10 recenzji), które mają powyżej 79 na Metacritic (czyli od 8-10/10)

• Persona 5 - 93
  • Undertale - 92
  • Horizon: Zero Dawn - 89
  • Nier: Automata - 88
  • Nex Machina: Death Machine - 88
  • Nioh - 88
  • Zero Escape: The Nonary Games - 87
  • Guilty Gear Xrd: Rev 2  - 86
  • Yakuza 0 - 85
  • Ys VIII: Lacrimosa of Dana - 85
  • Pyre - 85
  • Polybius - 84
  • Uncharted 4: Lost Legacy - 84
  • Puyo Puyo Tetris - 83
  • Danganronpa V3: Killing Harmony - 81
  • Hellblade: Senua's Sacrifice - 81
  • Gravity Rush 2 - 80

Dodajmy remastery i remake'i:

• Final Fantasy XII: The Zodiac Age - 86
  • Final Fantasy IX HD - 85
  • Wipeout Omega Collection - 85
  • Kingdom Hearts HD I.5 + II.5 Remix - 85
  • Danganronpa 1-2 Reloaded - 83
  • Yakuza Kiwami - 80
  • Crash Bandicoot N.Sane Trilogy - 80

Exy bardziej znane i zbiorczo powyżej 74 na MC (czyli wciąż na zielono)

• LocoRoco HD - 79
  • Tales of Berseria - 79
  • Echo - 78
  • Everybody's Golf - 78
  • YS Origin - 77
  • Toukiden 2 - 77
  • Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue - 76
  • Dragon Quest Heroes 2 - 76
  • Chaos;Child - 76
  • Windjammers - 76
  • LawBreakers - 76
  • .hack//G.U. Last Recode - 76
  • Full Throtle Remastered - 76
  • Gran Turismo Sport (beka XD) - 75
  • Last Day of June - 75
  • .hack//G.U. Last RecodeUtawarerumono: Mask of Truth - 75

Ex'ów było jeszcze więcej oczywiście, niektóre mniej znane, niektóre poniżej 75.

I TO WSZYSTKO JEDYNIE W 2017 ROKU NA PS4, XBOX ONE TEGO NIE MA, BO NIE DLA PSA KIEŁBASA. ZM XBOXIE!

;)

Opublikowano

undertale spadlo ze stołu dla konsolowych robaków i nagle wielki ex :pawel: 

Opublikowano

Jedyne, co jest ekskluzywne w Puyo Puyo Tetris to brelok dla wersji Switchowej xd.

Opublikowano

W sumie exem na ps4 to tam jest Gravity Rush 2, Y0, Horizon Zero Dawn i dlc do Uncharted - trochę bieda jak na ten genialny 2017 - gierki z ocenami, które nie przekroczyły 90+ gdzie switch dostał dwie najwyżej oceniane gry w tej generacji, trochę smiech stawiać coś takiego obok konsoli Nintendo

Opublikowano

A tak, przypomniałem sobie że faktycznie istnieje coś takiego jak Switch, gdzie czasami wychodzą jakieś porty. Mae culpa, macie tego Tetrisa i pewnie jakieś ochłapy się tam jeszcze znajdą :) Kupować Switcha dla dwóch tasiemców w postaci ratowania księżniczki w lesie i ratowania księżniczki czapką? NIGGA PLZ!

Powyższa lista pokazuje gry które wyszły na PS4, ale nie na Xboxa ;)

Opublikowano

ta lista mendrka tylko pokazuje mi jakie gooowno oferuje plejbeka w swoim najlepszym roku istnienia, jeszcze wciskanie puyo puyo byle tylko ilosc wierszy i akapitow w poscie byla spora xd

Opublikowano
1 minutę temu, Mendrek napisał:

Powyższa lista pokazuje gry które wyszły na PS4, ale nie na Xboxa ;)

xDDDDDD bo ty k.rwa myślisz, że każdy siedzi jak zwierzę z jedną konsolą. czekałeś na gierki z plusa, teraz czekasz na konwersje z 3dsa (xdddddddddd) żeby coś ograć.

weź się zabij

Opublikowano

Puyo Puyo Tetris, faktycznie dealbreaker, chciałem sztucznie zawyżyć listę ex'ów :)

Po prostu poleciałem listą, ignorując niszowe platformy jak PC i Switch, no w sumie Switcha trochę szanuję, więc poprawię w wolnej chwili i dopiszę że jakiś tytuł wyszedł na niego.

@Paolo de Vesir No niewątpliwie ktoś kto kupił Xbox One nie mógłby siedzieć na jednej konsoli, bo tam nie ma ex'ów. Dlatego musi dokupić PS4, żeby mieć w co grać i żeby zażyć esencji najlepszych gier generacji. Ale jakby kupił PS4, to w sumie po ch*j mu Xbox One? ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Mendrek napisał:

Ale jakby kupił PS4, to w sumie po ch*j mu Xbox One? ;)

Po co mam grać w jakieś ch.jowe exy od Sony skoro są lepsze gry (multiplatformowe) w najlepszej jakości na BeastBoxie?

Swoją drogą mam bekę, że kupujesz PS4 żeby ograć gry, które co bardziej zorientowani ograli już dawno na innych platformach.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Po co mam grać w jakieś ch.jowe exy od Sony skoro są lepsze gry (multiplatformowe) w najlepszej jakości na BeastBoxie?

No jeśli ch*jowe uznajesz te, które krytycy ocenili tak wysoko, to nie znasz się na grach, zm.

Grać jedynie w raki od 3rd party bo nie ma ex'ów, nawet mi was nie żal :D

PS. Faktycznie, najlepsza jakość XD http://www.eurogamer.pl/articles/2017-11-07-cos-jest-nie-tak-z-titanfall-2-na-xbox-one-x-pomimo-momentow-w-6k ;)

Opublikowano

Mendrek a ile exow z tej swojej listy skonczyles?

bo szybki podglad profilu daje jeden wniosek - albo ty exow praktycznie nie kupujesz, albo kupujesz i po chwili olewasz i juz nie wracasz, a jedyne praktycznie gry w jakie grasz dluzej to yebane multiplatformy w jakie grac moze kazdy tak gardzony przez ciebie bot w lepszej jakosci

caly 2017 spedzony z multiplatformami i yakuza, o ktorej istenieniu na plejbece dowiedzial sie i zainteresowal jak juz nie mial w co grac, a inne exy go wynudzily wiec z biedy probowal ta serie, ktora olewal na ps2 i ps3

Opublikowano
3 minuty temu, Mendrek napisał:

które krytycy ocenili tak wysoko

To sobie graj w to co krytycy chwalą XDDDDDDDD W życiu tez jesteś taki niesamodzielny?

@up: pięknie spaślak wyjaśniony :banderas: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.