Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
35 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Człowieku, rozumiem ten argument do Yakuzy, ale serio myślisz, że 99% nie ograło Gearsów, Medievila, Crasha, Shadowsów? Tym bardziej gier z poprzedniej generacji. xddd Próbujesz oszukać starego misia na sztuczny miód, przyjacielu. :lapka:

RemasterStation4 dostarcza sztucznego tłoku od początku generacji, ale jakaś sensowna treść od roku, może 1.5. Mimo wszystko z nieukrywaną przyjemnością wp.ierda.lam po raz n-ty pyszne WipEout Omega Collection. :cool:

zdziwiłbyś się ilu legitnych użytkowników nie nadrobiło jeszcze takiego RE4, DMC3 lub Okemi. zresztą nie piłem bezpośrednio do ciebie, no.

Cytat

@up: Gearsy 2? Najlepsza część. Pałac i boss fighty  Ogram z przyjemnością.

najlepszy action shooter VII generacji obok Vanquish. potwierdzam

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 508,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rayos napisał:

jaranie sie SOTC z 2005 roku za 150 zl? :yao: 

Lepiej jarac sie remakiem w 4K/lub 60 FPS za ludzkie pieniadze niz czekac na konfe "nowe interaktywne doswiadczenie " od Nintnedo.

Widac ze backslash po mini zenadzie dobrze siadl, ze od razu ratuja.

Xbox ? Oni sa tak do tylu gierkowo, ze dawac ten gyros 2.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
3 minuty temu, aphromo napisał:

Lepiej jarac sie remakiem w 4K/lub 60 FPS niz czekac na konfe "nowe interaktywne doswiadczenie " od Nintnedo.

Widac ze backslash po mini zenadzie dobrze siadl, ze od razu ratuja.

latest?cb=20131203000806&format=original

Opublikowano

Tak zapowiadaja, co wyjdzie zobaczymy. A nawet jesli nie, to i tak od groma nowych gier wychodzi.

Opublikowano

Ja bym nie jechał po ludziach, którzy nie ograli jakiś gier z poprzednich generacji, w niektórych przypadkach to akurat zbawienie. Np. ktoś nie grał w Resident Evil 4. To akurat na dobre mu wyszło, może od razu przeskoczyć do piątki i cieszyć się porządnym RE w TPP, a nie tym miałkim fabularnie eksperymentem z zabawnym AI przeciwników.

Poza tym w środowisku Playstation jest wystarczająco ex'ów, by coś przegapić. A nie to co xbox - Halo, Gearsy, Forza, z czego ostatnią zagrasz w jedną część i tak jakby we wszystkie...

Opublikowano

Zreszta, jeszcze sie moze okazac ze poczatek roku pod wzgledem nowych zapowiedzi nalezy do EA/UBI jesli chodzi o Switch,

Tak tylko mowie na wszelki wypadek.

6 minut temu, Mendrek napisał:

Np. ktoś nie grał w Resident Evil 4.

Kupilem RE4,5,6 na promocji z PSS i  pol dupy zza krzaka, slabe gry z zepsuta mechika.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Fajna sprawa pograc sobie najpierw 5h na switchku w xenogearsy, odpalic xbox one x i obczaic 4k update w forzie horizon a potem wieczorkiem jak czlowiek isc i pograc w NATYWNYCH 4k 60fps na ultra w wiedzmina, nier autoszmate, nioha, divinity original sin 2, shadow tactics,  fortnite, cities skyline, europa universalis itd itp na kompie.

Tak sobie mysle ze jesli.bylbym zakumplowany z tym los.erem mientkiem, to bym mu chyba z litosci kupil po prostu switcha, xboxa czy dobrego kompa. Ograniczenie umyslowe spowodowane posiadaniem 1 platformy zjada mu coraz wiecej szarych komorek (cokolwiek z nich zostalo). Ale jako ze jest on obe.sranym teoretykiem, bajkopisarzem i bredniarzem gadajacym co mu na reke, to tak na prawde je.bie mnie jego persona. Niech dalej gra w tokio hotel i inne (pipi)y podczas.gdy swiat idzie do przodu...

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Już dawno udowodniono, że klapy to te exy widziały na półkach.

Akurat u mnie to raczej w szufladzie. Ale zaczyna miejsca brakowac.

1 minutę temu, Ocelot napisał:

podczas.gdy swiat idzie do przodu...

Swiat gna do przodu, a Ocelot dalej taki sam, niezmienny od lat. Jaranko graficzka i wyparcie.

Opublikowano

Majac tylko ps4, Ty o grafice rzeczywiscie tylko mozesz poczytac tu na forum...

Opublikowano

Jakos mnie to nie boli.

Opublikowano

Jak to mowia, jak sie nia ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Owe motto jest twoim jak i grubego zyciowym credo. Wchodzicie potem tutaj na forum majac kupsztyla w salonie aby pyer.dolac swoje fanaberie na temat wyzszosci tego (pipi), samemu w koncu uwierzyc ze na prawde nie jest tak zle. Spiesze wyjasnic iz nie zagniecie rzeczywistosci i konsola ktora w 2018 roku nie daje rady 4k natywnego w wiekszosci gier, jest po prostu produktem miernym. I nie pier.dolta mi tu znow cyferek iz miliony gimbazjalistow mylic sie przeciez nie moze - muchy rzekomo do (pipi) lgna.

Opublikowano

czyli co? Mendrek przykladem roznorodnosci?

Tp2W7y9.jpg

Opublikowano

Ile razy jeszcze bedziesz to wrzucał? Tak bardzo ładny obrazek, wszyscy widzieli.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ocelot napisał:

Jak to mowia, jak sie nia ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Owe motto jest twoim jak i grubego zyciowym credo. Wchodzicie potem tutaj na forum majac kupsztyla w salonie aby pyer.dolac swoje fanaberie na temat wyzszosci tego (pipi), samemu w koncu uwierzyc ze na prawde nie jest tak zle. Spiesze wyjasnic iz nie zagniecie rzeczywistosci i konsola ktora w 2018 roku nie daje rady 4k natywnego w wiekszosci gier, jest po prostu produktem miernym. I nie pier.dolta mi tu znow cyferek iz miliony gimbazjalistow mylic sie przeciez nie moze - muchy rzekomo do (pipi) lgna.

Widzisz, oto esencja Twojej gadaniny - malo wiesz, to czego nie wiesz sobie dopowiadasz i pozniej kwiatek za kwiatkiem.

Nie, kupilem PS4 swiadomie bo to najlepszy wybor dla mnie, inne platformy poki co mnie ani ziebia,ani grzeja, to juz nie czasy PS360 ze wybor byl ciezki, Mendrek jesli nie zauwazyles hintuje kupno Switch do czego absolutnie nie masz prawa mnie mieszac, inne konsole ? = jesli zaczna cos soba reprezentowac, albo Sony odwali wtope jak MS 2013, to wtedy sie bede zastanawial, moze nawet wrzuce na pchli, teraz sprawa jest prosta, najwieksza biblioteka, najwiecej zapowiedzi, juz nie najwyzsza, ale wciaz topowa jakosc grania. Nawet promocje lepsze juz.

W co tam cisniesz na swoim Switchu ? Zbierasz zbroje plytowa w Zeldzie ?

Image result for zelda botw heavy armor

Wycinanki w tym sredniaczku ?

Image result for snipperclips

Lapiesz ksiezyce w Mario ? 

Image result for super mario odyssey pants

To jest ta magia Nintendo, tak ? To ja dziekuje, postoje.

Jesli konsola ktora nie daje rady z 4K w 2018 jest mierna, jako mi powiadasz, to co powiedziec o ... fanach Nintendo na forum, czyli tez i Tobie ?  Tam nawet 1080p to jest piata woda po kisielu.  Ze handheld, no spoko, ale nawet tryb handheld nie jest dobrze zrobiony, nic nie jest dobrze zrobione w tym gowwnie o czym wszyscy wiecie, dlugosc zycia baterii, joycony, internet, system, je bane monetki, nawet fani N na zachodnich forach od razu wiedzieli, worst of both worlds, przeciez tutaj dziala magia gimmicka, znane literki na pudelkach i kazdy to widzi.

I widzisz, Ocelot, znow, po raz kolejny, jak sie odrzuci ta Wasza paplanine, zdejmie dekoracje, to w ostatecznym rozrachunku wychodzi to co zawsze mowilem, czytaj

mamy Zelde,Mario i Metroida, no ok moze sobie porysujesz konsole w docku ale beda jeszcze Poki, kup pan,

mamy Halo, Forze i Girsy, natywne nie szachownicowe 4K, najlepsze community, Mazzeo tylko udawal, kup pan,

mamy promocje,mamy indyki,early acces, strategie, dobra teraz nie kupuj bo bitcoiny.

To wszystko. Nie wiem jak mozna byc tak zaslepionym by tego nie wiedziec. 

Miliony gimbazjalistow rzucaja sie na ochlapa ? Nie, sredni wiek gracza na swiecie to nie gimnazjum, raczej srednia forumowa. To nie jest tak ze mam cos do ludzi po 30, w razie W.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
Majac tylko ps4, Ty o grafice rzeczywiscie tylko mozesz poczytac tu na forum...
Horizon, Uncharted 4, God of War, GT, no czekam kiedy taka grafika na xboxie, tym z 6terafankami, bo tam obecnie co najwyżej pubg wyglądający jak rzygi.
Opublikowano

Ralph Fulton creative director i współzałożyciel Playground Games potwierdza, że KOX jest bazową konsolą dla ich następnej gry. 

Cytat

What does 4K and HDR mean for your game, games in the future and development at your studio?

We know our players value incredible visuals, effects and image quality, and we put a huge amount of effort into delivering them with every title. Native 4K resolution, especially when combined with HDR, is a huge step forward in visual fidelity and as mass adoption of 4K displays continues it will become the standard by which game visuals are judged. For us, as a studio, the power of the Xbox One X, as well as its ease of development and straightforward compatibility across the Xbox One family of devices, has made it the lead development platform for the new title we’re currently working on. This means a couple of things. First, it means we’re developing from the ground up to take advantage of the Xbox One X’s enormous graphical horsepower, an approach which will continue to yield massive advances in visual quality. Secondly, though, it also means you’ll see improvements on Xbox One and Xbox One S as a result – we find that there’s a trickle-down effect when you develop for the most powerful hardware which brings improvements even on the less powerful machines.

dobra wiadomość, mam nadzieje że więcej developerów pójdzie tą drogą, pozwoli to jeszcze uwidocznić przepaść technologiczną między KOXem a Prosiakiem

Opublikowano

Czy horizon to ta gra co jest w 30fps (niestabline) i w 1440p? A Uncharted to ta gra co smiga w 30fps i w 1080p? O tej grafice mowisz? Bo ja bym nazwal to GO.WNO rozmazane - jak zwierze grac w takich warunkach to tylko mozna na ps4. A co do Gran Turismo - nawet nie skomentuje tego yeb.anego BUBLA co od lat nie potrafi wstac z kolan gdzie jest z pelnymi ustami po tym jak co dwa lata forza motorsport ja rypie jak stara sz.....

Opublikowano

Playground Games, jedni z najzdolniejszych obecnie na rynku produkują nową grę? W dodatku w najlepszej jakości tylko na XoX? :obama: Cóż, plejbeka wstała z kolan, ale tylko na moment, żeby przyjąć większą dawkę białka. xdddd

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
Godzinę temu, Ocelot napisał:

Czy horizon to ta gra co jest w 30fps (niestabline) i w 1440p? A Uncharted to ta gra co smiga w 30fps i w 1080p? O tej grafice mowisz? Bo ja bym nazwal to GO.WNO rozmazane - jak zwierze grac w takich warunkach to tylko mozna na ps4. A co do Gran Turismo - nawet nie skomentuje tego yeb.anego BUBLA co od lat nie potrafi wstac z kolan gdzie jest z pelnymi ustami po tym jak co dwa lata forza motorsport ja rypie jak stara sz.....

Gadanie, że Horizon jest niestabilne w fps to można sobie w między bajki włożyć, tak samo pitolenie o Uncharted 4 jakoby grafika była ujowa, jednak kolega Ocelot niech idzie do okulisty, bo większej bzdury już nie widziałem. W ogóle cały ten robak dogania już jednak poziom aphromo, ciągle tylko grafika i grafika i jakie to ps4 to guwno rozmazane, możesz również to samo się przyłączyć do mendrka, bo Ci się płyta już dawno zacięła od tego ciągłego samego piedolenia dupy maryny, męczysz tak samo jak mendrek.

Edytowane przez Faka

Opublikowano
4 godziny temu, Ocelot napisał:

Fajna sprawa pograc sobie najpierw 5h na switchku w xenogearsy, odpalic xbox one x i obczaic 4k update w forzie horizon a potem wieczorkiem jak czlowiek isc i pograc w NATYWNYCH 4k 60fps na ultra w wiedzmina, nier autoszmate, nioha, divinity original sin 2, shadow tactics,  fortnite, cities skyline, europa universalis itd itp na kompie.

To jasno mi pokazuje, że jesteś typowym, trollem, graczem teoretykiem i pewnie alterem albo snobem o kiepskim guście (bo nie chcesz się ID growymi chwalić). Dlaczego? Bo nie wiesz o czym piszesz:

http://www.pcgamer.com/nier-automata-still-needs-a-patch-on-pc-8-months-later/

Spoiler
Cytat

When Andy reviewed Nier: Automata back in March, he wrote "cutscenes are locked to 30fps, which make them look distractingly jerky. The mouse cursor kept appearing in the centre of my screen. And on one test machine running an AMD card, the game crashed to a white screen every ten minutes for seemingly no reason. A game this interesting deserves a better port, frankly."

Port Niera na PC jest zrąbany, ale pewnie o tym nie wiesz, wrzuciłeś sobie ot tak bo było na liście portów na PC. Nioh zresztą też miał kilka problemów (nawet myszki nie obsługiwał XD), ale naprawili (bo to normalne, że kupujesz na PC i czekasz na patche, które wyjdą albo nie i w grę jak człowiek nie pograsz).

Sorry, ale to ty jesteś dla mnie wyznacznikiem herezji. Grasz na tym pożyczonym od kuzyna Switchu i nie przeszkadza ci jego bieda technologiczna, zaraz przeskakujesz do PC gdzie wskazujesz i tak popsute porty z konsol, a potem wskazujesz symulatory mapy pokroju Europy Universalis IV czy izometrycznych "duchowych następców Icewind Dale" w które można pograć na kompie z biedry a nie na tajtan gdzieforsie 3000 PLN. Na koniec dorzucajasz f2p patologię (battle royale) Fortnite :/

A żeby cię dobić i wbić pod taboret, to - miałem PC-ta kiedyś, mam go dziś. NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO. Nadal problemy techniczne (nawet jak piszę tego posta, to Spotify mi mikro-przycięcia robi, system świeżutki, bez syfu i z topowym płatnym AV :D ). Cheaterstwo na PC jest tak duże, że nawet rząd chiński zaczął ich aresztować :yao: Próbujesz na PC nagonić kogoś kto go ma, używa, widzi i wie że to kupa tak wielka, że nie wytrzymuje i musi odpisać by nikt się nie dał też na to nabrać.

Proponuję byś wylogował się teraz z tego forum i nie wracał tutaj, bo nie chcemy szkodników i trolli.

Opublikowano

O kolejny taborecik, witamy witamy. Boli pupa od prawdy, co nie? Ok, ale możesz już też iść. Nara ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.