Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

PUBG Mobile ma problem, a jego nazwa to pececiarze. Grają na emulatorach używając myszki i klawiatury. Jaką to robi przewagę wobec ludzi na telefonach czy tabletach nawet nie chcę mówić. Mam nadzieję, że coś z tym zrobią. Bogowie, co jest z tymi ludźmi? Czy pececiarzom nie wystarczy sranie we własne gniazdo, muszą obsrywać wszystko dookoła? Co za toksyczne środowisko. Pobanować tych podludzi, usunąć podforum pececiarskie, niech siedzą na końcu sali w kącie. Wśród swoich. Spory konsolowe to jedno, ale prawdziwy wróg jest jeden. 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 501,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Piec jest dla konsol tym, czym Xbox dla plejstejszyn - wyznaczamy Wam trendy, którymi za dwa-trzy lata będziecie się jarać, jak coś skapnie ze stołu pańskiego dla biedaka.

Serio? PUBG bardzo ok, ale mobile? Banować podludzi, którzy grają na telefonach i uważają to za serious byznes, yebany rak bez godności

Opublikowano

Jedyne co wyznaczacie to nowe poziomy s(pipi)iny

Opublikowano

Gdyby nie piec to w ogóle byś tego PUBGa nie miał, więc zm

Opublikowano

Wszystkie gry powstają na piecu. Bo to narzędzie pracy i jako takie szanuję. Nie szanuję s(pipi)onego środowiska pececiarzy, którzy zupełnie omyłkowo zwą się Graczami. 

Opublikowano

No tego jeszcze w CW nie grali, żeby ktoś płakał, że mu w gierce na komórce oszukiwali, a wydawać by się mogło, ze Prima Aprilis dopiero w niedzielę.

Opublikowano
22 minuty temu, Bzduras napisał:

Gdyby nie piec to w ogóle byś tego PUBGa nie miał, więc zm

Co to w ogóle za argument, jaki ma to mieć niby związek z tą sytuacją? Yebanym rakiem bez godności jest właśnie taka patologia, o której wspomniał Godot, a chyba czymś jeszcze gorszym bronienie jej. Dlatego konsola  >>>>>>>>>>>>>>>> PC.

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

Metoda, niczego nie zrozumiałeś z posta. W sumie się nie dziwię

Edytowane przez Godot

Opublikowano
1 minutę temu, Shagohad napisał:

Co to w ogóle za argument, jaki ma to mieć niby związek z tą sytuacją? Yebanym rakiem bez godności jest właśnie taka patologia, o której wspomniał Godot, a chyba czymś jeszcze gorszym bronienie jej. Dlatego konsola  >>>>>>>>>>>>>>>> PC.

Patologią jest wypuszczenie tej gry na komórki, w ramach jak największego wyduszenia kasy z jej popularności i zmuszanie użytkowników do używania (pipi)owego interfejsu za pomocą paluchów z obgryzionymi paznokciami.

Czyli wg. waszego toku rozumowania, to wszystkie te dodatki do telefonów typu nakładki na ekran itp, to jest patologa. Lepiej kręcić paluchem wskazującym w kółko, żeby kogoś usadzić ze snajperki.

Opublikowano
4 minuty temu, Shagohad napisał:

Co to w ogóle za argument, jaki ma to mieć niby związek z tą sytuacją?

PUBG został stworzony najpierw na pieca, taknieok?

Granie na komórce ostoją gejmingu

Opublikowano

PC był kiedyś w miarę fajny. Posiadał odrębną mocno bibliotekę, gry wyznaczały standardy, cheaterstwo nie było intratnym biznesem pozycjonującym się w Google, grało się w kafejkach po LAN-ie, gry były na płytach, neostrada grała w Metina 2 i Tibię, a tak w ogóle to nawet dziś PC to świetna maszyna do tych retro wspaniałych gier.

Ale dziś PC to garnek pełen zepsutych portów AAA z konsol, cheaterstwa w online, piractwa, żebractwa, bagna MMO i p2w, płatnych alfa wersji, tysięcy steamowych bieda-podróbek, wielomilionowych scamów (pokroju Star Citizen), głupich indyków (w stylu "Kąpiel ze starym") i zastopowania w rozwoju gdy triumfy święcą izometryczne rpg-i w stylu graficznym Icewind Dale 2 HD (a nie gry pokroju Crysis, które wyznaczały technologiczne standardy). Kto gra na PC w nowe gry, ten ewidentny koneser brązu i ręki bym mu nie podał...

Opublikowano

A lepiej grać na plastikowym padzie? Chodzi o równe szanse dla wszystkich. Granie na emulatorach z wykorzystaniem myszek to oszustwo. To tak jakbyś robił speedruny na emulatorze z ułatwieniami i szczycił się tym. Patologia. Ja wiem, że nie ma PUBGa na PS4 i ból dupska cię oślepia, ale wznieś się ponad to. Zaraz będą używać haków i inncy gówien znanych z pieca. Nie chodzi o giereczkę na komóreczkę, ale o zjawisko jako takie. 

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał:

PUBG został stworzony najpierw na pieca, taknieok?

Granie na komórce ostoją gejmingu

Powtarzam: co to MA WSPÓLNEGO z tym, że frajerzy z PC żeby podbudować swojego ego niszczą rozrywkę graczom na telefonach? 

Opublikowano

A weź mi pokaż paluszkiem, gdzie odnosiłem się do tego grania na emulatorach androida, bo cały czas mówię o czymś innym

Opublikowano

Telefony

Cheaterzy

Emulatory

Gruba zaczął się ten dzień w cw

Opublikowano
Teraz, Metoda napisał:

to i dostarczają contentu.

To moze jakies CV do Rare? :kaz: 

Opublikowano

yeti jakie gierki wymienil xd myślałem ze to oferta ps plus na kwiecień

Opublikowano
8 minut temu, Bzduras napisał:

A weź mi pokaż paluszkiem, gdzie odnosiłem się do tego grania na emulatorach androida, bo cały czas mówię o czymś innym

Właśnie rzecz w tym, że nigdzie. Godot pokazał jak rakowa jest społeczność graczy na PC, a Ty jako kontrargument podajesz, że PUBG nie powinno się pojawić na komórkach (nie powinno... bo?) i teksty o tym, że gdyby nie PC, to by nie było w ogóle gier, bla bla bla. Nie wiem co to miało oznaczać w kontekscie cheaterów i wszelkiej maści kanciarzy.

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

Wow, prawie jak interpretacja wiersza na polskim - "drzwi są czerwone, więc autor uważa, że niedługo koniec świata". Przejdźmy po kolei.

1 minutę temu, Shagohad napisał:

Godot pokazał jak rakowa jest społeczność graczy na PC

Pokazał :yao: Płacze, bo mu psują grę na komórkę. Cziterzy to rak, gry na komórki to rak. Gdzie tu jakaś obrona z mojej strony?

2 minuty temu, Shagohad napisał:

a Ty jako kontrargument podajesz, że PUBG nie powinno się pojawić na komórkach (nie powinno... bo?)

Cytat poproszę.

3 minuty temu, Shagohad napisał:

teksty o tym, że gdyby nie PC, to by nie było w ogóle gier

"Gdyby nie PC to byś nie miał tego PUBGa" - bo najpierw gra pojawiła się na PC, potem ją skonwertowano na konsolę. Gdyby nie powstało na PC (jako platformie docelowej) i tam nie osiągnęło takiego sukcesu to nie miałbyś gry na konsoli. Ty dalej myślisz, że mi chodzi o to, że gry się robi na PC, więc gdyby nie PC to żadnej gry by nie było?

5 minut temu, Shagohad napisał:

Nie co to miało oznaczać w kontekscie cheaterów i wszelkiej maści kanciarzy.

I słusznie, akurat do tego w ogóle się nie odnosiłem - dla mnie jako singlowca temat zwisa i powiewa.

Opublikowano

Proszę, przestańcie z tym PC. Jakie standardy? Wystarczy mieć polubione TVGry czy Morele, żeby zobaczyć, że blacharze liczą klatki głównie w rakach od Ubi/EA, sieciówkach typu GTA Online czy PUBG i (obowiązkowo) w 3-letnim Wiedźminie. Reakcja na każdy dobry tytuł na konsoli to beka z grafiki i 30 klatek. Rzuć im Shadow of the Colossus czy Niera to nie wiedzą co zrobić, bo nie są przyzwyczajeni do gier ponad mainstreamową papkę. Fajnie jest mieć PC, ale jako główny sprzęt do grania? Z tym toksycznym community? Nigdy w życiu, szanujmy się.

Opublikowano

Czyli plejstejszyn lepsze? Ale zaorał

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał:

Cytat poproszę.

Proszę: 

Godzinę temu, Bzduras napisał:

Piec jest dla konsol tym, czym Xbox dla plejstejszyn - wyznaczamy Wam trendy, którymi za dwa-trzy lata będziecie się jarać, jak coś skapnie ze stołu pańskiego dla biedaka.

Serio? PUBG bardzo ok, ale mobile? Banować podludzi, którzy grają na telefonach i uważają to za serious byznes, yebany rak bez godności

Opublikowano

Taak, na konsolach sami szlachetni, wspaniali, nietoksyczni ludzie ktorzy nigdy nie pokusili by sie o oszukiwanie w grze xD co te konsolorze maja we lbach to ja nawet nie

Opublikowano

pc bylo spoko do 4k, ustawien ultra i gierek ze starej generacji

no ale dzis juz mamy koxa wiec po chuy komu blacha :cool:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.