Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nie widzę powodu do zakładu.

Szansę są nikłe - wymuszałoby to przerzucenie 'dużych' tytułów na PS5. Ewentualnie równoległe tworzenie upośledzonych wersji na PS4 - downgrade graficzny jest jeszcze do osiągnięcia, ale brak mocy zmusza również do okrajania różnych innych ficzerów, również tych gameplayowych. Wydłużyłoby to cykl produkcyjny, windując w górę koszta. Obecnie Sony ma sporą bazę użytkowników, do grona posiadaczy PS4 powoli dołączają osoby, którym 'nowa konsola' nie była dotychczas potrzebna, szkoda z tego rezygnować, wchodząc na rynek z nowym graczem.

Byłbym w stanie uwierzyć w ewentualną nową rewizję sprzętową w pełni kompatybilną z grami PS4.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 501 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
28 minut temu, Ocelot napisał:

Bo spolecznosc konsolowa to spolecznosc biedakow, uzywajacych jednorazowe golarki wiele razy, robiacych z 1 torebki herbaty przynajmniej 2, nie kupujacych gier w premiere ‚bo moze wyjdzie w plusie za 3 lata’. To nie jest PC master race gdzie kazdy szasta kasa na lewo i prawo. To plebs.

My przy was pecebidoki to jesteśmy prawdziwe paniska. Wy to nawet pajęczynę w domu robicie, żeby jumać prąd, aby torrenty całą noc stukały.

Kupno gier przez blacharza? Nie istnieje taki związek frazeologiczny:yao:

Opublikowano

Piracenie na blaszce to już totalnym desperatem trzeba być, w dobie bundli za grosze i 'dużych' gier rozdawanych za friko (a tu jakiś spec ops, a tu jakiś darksiders wpadnie)...

Żaden typ z GRAFĄ o wartości dwóch konsol nie będzie się bawił w piractwo, ryzykując, że jego ZDERZACZ pikseli stanie się maszyną do kopania bitcoinów :sir:

Opublikowano

W jakim Ty świecie ping żyjesz? Pamiętasz casus Painkillera? W gazetce po dwie dychy sprzedawali, a to była gra AAA przypominam. Efekt? Najczęściej jumany kawałek kodu w tamtym czasie:yao:

Czy coś od tamtych czasów się zmieniło? A co się niby miało zmienić?:kaz:

Opublikowano

Społeczeństwo jest bogatsze i chętniej płaci za dobra luksusowe jakim są gry :). Przypominam, że za czasów Painkillera większość konsolomaniaków napyerdalała gierki z torrentów, choć rynek używek jak najbardziej kwitł (m.in. allegro).

Gdyby nie to, że przeróbka konsoli i korzystanie z niej w taki sposób, żeby niczego nie popsuć (casus PS4 na przykład) przerasta typowego janusza grającego w FIFĘ, to teraz byłoby zapewne podobnie.

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że konsolowcy się ucywilizowali i tak naprawdę swoją kasą i zaangażowaniem utrzymują branżę i pozwalają na jej rozwój. A biedoblacharnia? Ci dalej tkwią w buszu.

Opublikowano
8 godzin temu, Czezare napisał:

Nie zmienia to faktu, że konsolowcy się ucywilizowali i tak naprawdę swoją kasą i zaangażowaniem utrzymują branżę i pozwalają na jej rozwój. A biedoblacharnia? Ci dalej tkwią w buszu.

Ucywilizowali. Popatrz na allegro co schodziw największej ilości konta lewe. Poractwo na konsoli w polsce nadal rządzi ma tylko inną nazwe. Polak nie zależnie czy gracz konsolowy czy pc'towy będzie kombinować jak mnie lub wcale bie zapłacić. Dlatego masz  te lewe konta czy składki forumowiczów. Może z 5 % forumka nie kombinuje nie więcej.

(pipi)enie że pirctwo na konsoli nie istnieje teraz bo nie można sobie płyty wypalić to dopiero bujda

Opublikowano

xone kolejna porcja darmowych remasterow, brawo microsoft

Opublikowano

Pamiętacie jaranko na  najlepszego Future Racera tej generacji w postaci taniego remastera od Sony?

Może teraz ktoś podliczyć ile punktów na metacrtic mają wszystkie zapowiedziane dzisiaj darmowe remastery? to chyba ważne do standarów CW 

Edytowane przez asax

Opublikowano

przeciez gierki nie beda sie liczyc do ponownej oceny wiec dalej xone ma ZERO gier, a remastery prawilnie tylko na listach yetiego

Opublikowano

Red Dead Redemption może i w 4K, ale ekskluzywne kapelusze na PS3 nadal są ekskluzywne.

35 minut temu, Ficuś napisał:

xone kolejna porcja darmowych remasterow, brawo microsoft

Nic nowego w zielonym królestwie :). Na PC-tach to złoty standard od lat (wszak gry od razu wychodzą z suwakiem rozdzielczości), teraz i u Spencera można zasmakować dobroci jak darmowe remastery czy np. freesync. Nintendowcy i Sonowcy za to już dup,ki wypięte pewnie po kolejne porty za 100-200 zł. Czezare ma racje, konsolorze to nie są biedaki, trzeba mieć zdrowie i portfel, by tak się dawać dymać :kaz: 

Opublikowano

To uczucie gdy studiem z najlepszymi grami na Xboxa jest backward compatibility team :banderas:

Opublikowano

YaNh5kN.jpg

Pawcio grałeś w tego remastera? 

Opublikowano

Ponad 90% na MC jak w morde, a by wystarczylo wydac w boxie za 120zl :/ Gupi Spencer.

Opublikowano

wstaje rano a na dysku darmowy update 4k do rdr

jak mi żal tych niebieskich karakanow, pewnie by dali 200zl za taki remaster

Opublikowano
5 minut temu, kermit napisał:

wstaje rano a na dysku darmowy update 4k do rdr

jak mi żal tych niebieskich karakanow, pewnie by dali 200zl za taki remaster

widzimy się w meksyku drogi kolego

Opublikowano

Microsoft? Szanuję bardzo :hi:. Kiedy na PS4 kolejny remsater za 200zł?

Opublikowano

jak przegrywy walily konia do remastera Spyro, okazalo sie ze multiplatforma nagle cisza gierka juz nikogo xdd

Opublikowano

w sumie to dobrze, oszczędzili wszystkim powtórki sytuacji z Crasha kiedy to w temacie trwał wielomiesięczny emocjonalny roller-coaster:  EX, czy jednak nie EX? można się jarać, czy nie można? 

Edytowane przez asax

Opublikowano

od początku bylo wiadomo ze to crash wiec po co się jarać?

Opublikowano

jeszcze skok i sterowanie zlagowali xd

Opublikowano

czyli plan dla plejki na ten rok:

gow, do szafy, spiderman, do szafy, czekac na tlou2

Opublikowano
6 minut temu, Ficuś napisał:

jeszcze skok i sterowanie zlagowali xd

A wyobraź sobie jak u kukuryku laguje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.