Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Przeczytałem ostatnie kilka stron tego tematu i to generalnie wygląda tak, jakby dzieciak, który własnie dostał swój pierwszy rower na komunię za 499 zł z tesco chciał wyjaśniać zawodowym kolarzom, którym rowerem lepiej się jeździ.

No, bo w tym Twoim, to masz za(pipi)iste przerzutki, co prawda ja w moim jeszcze nie dostaję nogami do pedałów, ale tu też fajnie mi wskakują, jak pokręcę ręką. 

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 44 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
4 minuty temu, Kyo napisał:

Kyokushinman czy ja dobrze widzę że robiłeś zdjęcia z użyciem lampy błyskowej?

Akurat była włączona.

Nie zwracałem nawet na to uwagi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyokushinman napisał:

@Kyo

Każdy ma swój gust i każdy sobie ustawi jak chce.

Ja nie mówię, że są perfekcyjne bo nie są, ale może komuś akurat przypasują.

Tutaj wstęp macie:

v8h0de.jpg

2ymizif.jpg

Patrząc na ten filmik to w hdr jest dużo lepiej, niestety w grach jest odwrotnie.

Pasuje faktycznie sobie jakiś film hdr albo materiał obczaić.

Ten temat od początku jest źródłem beki, ale teraz poważnie. Zmień tą rozdzielczość i zakres rgb na auto w opcjach ps4. A ten filmik poniżej nie jest w formacie hdr, bo przy ustawieniu auto nic się nie zmienia, a włączenie hdr jest wymuszeniem tego w sdr. Że też takie rzeczy muszę pisać do "Expert TV settings", czy coś takiego ;p.

Opublikowano
1 minutę temu, sprite napisał:

Najwyższa pora żebyś wrzucił już ssj2 ukanio, bo nie dajesz rady ziarno.

No niestety potrzebuje wsparcia bo zamiast tematu sdr vs hdr zrobił się temat jakości zdjęcia z aparatu:kaz:

Dziwnym zbiegiem okoliczności nagle wszyscy o wypranym hdr nie zamierzają nawet dyskutować. Hmm:notbad:

Opublikowano

Nie rozumiesz chłopie, że w SDR twoje turbo ustawienia i kolory można o kant dupy rozbić ? Nikt normalny nie gra na tak sprapranym obrazie. 

Opublikowano

Mam nadzieję, że Ukanio wyjaśni o co w tym wszystkim chodzi, musisz go zmotywować aby zaczął się udzielać bo już nic nie wiadomo.

W końcu HDR czy SDR turbo lepszy

Opublikowano

Bo może masz coś źle ustawione?

Pkaż Ratcheta jak u ciebie wygląda. Jest teraz w Plusie więc można potestować.

Opublikowano
1 minutę temu, Kyokushinman napisał:

No niestety potrzebuje wsparcia bo zamiast tematu sdr vs hdr zrobił się temat jakości zdjęcia z aparatu:kaz:

Dziwnym zbiegiem okoliczności nagle wszyscy o wypranym hdr nie zamierzają nawet dyskutować. Hmm:notbad:

3 minuty temu, bocieque napisał:

Ten temat od początku jest źródłem beki, ale teraz poważnie. Zmień tą rozdzielczość i zakres rgb na auto w opcjach ps4. 

To nic nie zmieni bo sprawdzałem nadal HDR w U4 jest bez kolorów.

Opublikowano

Dobra mam taki problem, próbuje takie ustawienia zrobić na swoim oledzie, udało mi sie zmienić tryb na żywy, włączyć upłynniacze i wprawdzie daleko mi do twojego sony, ale w końcu pokazuje jakieś kolory lepsze i płynność, tylko nagle zaczałem być na ostatnich miejscach w meczach call of duty, nie mogę nikogo trafić, czy przez to że obraz jest ładniejszy zacząłem gorzej grać?

Opublikowano

Zacząłeś patrzeć na grafike, a nie na przeciwników

a tak serio to do 60fps MF nie

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Akurat w U4 HDR nie jest do końca dobrze zrobiony, więc zmień sobie grę na FFV albo Horizona.

Opublikowano
14 minut temu, Ins napisał:

Akurat w U4 HDR nie jest do końca dobrze zrobiony, więc zmień sobie grę na FFV albo Horizona.

Nie żebym bronił u4 czy sony ale na moim ps4 bieda edition i samsungu sprzed 2 lat ten hdr zapamiętałem jakoś lepiej.  A i nigdy hdr nie uruchamiałem ręcznie.  Jak gram na koksie czy ps4 to po uruchomieniu gry z hdr samo się hdr uruchamia. Tak samo jak oglądam netflixa czy amazon prime. Z tą jasnością też nie wyobrażam sobie grania dłużej niż 30 min. Cholera oczy mi by się stopiły przy sesji kilku godzinnej.

Opublikowano

Tak w ogóle do mnie coś doszło. Nie raz tutaj ziarenko jarał się filmikami i screenami porównującymi oledy z lcd i mówił, że po tym można ocenić jak słabo świeci oled. Czemu w takim razie na moich fotkach jasność jest sporo większa ? 

Opublikowano

Bo LED'a trzeba umieć ustawić? :D 

Opublikowano
9 minut temu, Ins napisał:

Tak w ogóle do mnie coś doszło. Nie raz tutaj ziarenko jarał się filmikami i screenami porównującymi oledy z lcd i mówił, że po tym można ocenić jak słabo świeci oled. Czemu w takim razie na moich fotkach jasność jest sporo większa ? 

Na bank masz lepszy aparat w telefonie!!!!!

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Ins napisał:

Kwestia ekspozycji. Jak sobie ustawiasz czas naswietlania zdjęcia  na 30 sekund wtedy nawet oled wydaje się jakby świecił. Podstawy fotografii, pytanie czy udajesz idiotę czy nigdy zdjęć nie robiłeś.

W rzeczywistosci ten lg ma szmaciany obraz w porownaniu do średnio jasnych tv typu panasonic ex780 a co dopiero xe93.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano

Boże, masakra jak się forumowa klika uwzięła na typów. Wzajemna masturbacja i obrażanie Ukanio i Kyo bo co, bo nie poklepują was po plecach? Szczerze? Moim zdaniem żenada.

@Kyokushinman @ukanio

Mam takie pytanie. Mój telewizor to Sony Bravia KDL-32W655A. Odpalam na nim Celeste

uCMEHrZ.jpg

i nie mogę już patrzeć na ten las pikseli, aż oczy bolą. Da rade to jakoś zmiękczyć? Może coś z kolorami zrobić?

Opublikowano

Zmienić gre

Opublikowano
57 minut temu, ragus napisał:

Wzajemna masturbacja i obrażanie Ukanio i Kyo

Łe tam. Mnie ciężko obrazić :lapka: 

Opublikowano
  • Autor
Cytat

Kino Pro fajnie przy Bloodbornie się spisuje.

Wczoraj odpaliłem bloodborna i szok. Wygląda 100 razy lepiej niż na moim poprzednim panasie. Motion flow+prawie oledowa czerń+tworzenie realimu+wysoka jasność i świetne kolory przeszło moje oczekiwania. Trzeba tylko koniecznie dać w grze jasność na zero i w tv zmniejszyć poziom czerni.

Cytat

Jestem rozczarowany hdr i niestety zdania na chwile obecną nie zmienię. Mam dziwne wrażenie, że dopiero w filmach to da radę.

A spróbuj przetestować jeszcze na shadow of the colossus  i w hdr zmniejszyć też trochę jasność(gamme) w grze. Kolory powinny być co najmniej tak samo nasycone albo i bardziej niż w sdr.

Edytowane przez wulfen