Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gierkowe rozczarowania

Featured Replies

Opublikowano
57 minut temu, blantman napisał:

dostałem średniaka na 7

Uwielbiam ten tekst, nie tylko na forumku.

Resident Evil 5- po mesjańskim RE4 niestety parę rzeczy poszło nie tak. Głównie zbyt jasne lokacje i krótki czas gry.

Mass Effect 3- a konkretnie jego pierwotne zakończenie przed patchem.

Największy growy zawód w całym życiu.

• Odpowiedzi 77
  • Wyświetleń 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• yakuza 0 persona 5 torment gearsy 4 gearsy ue halo 5 forza motorsport 7 forza horizon 3 forza horizon 4 rise of the tomb raider diablo 3 motorsto

• Monster Hunter World - wprowadzone zmiany nie są dla mnie, zdecydowanie bardziej wolę klasycznego monster huntera. W World wieje nudą, jest mało sprzętu, mała róznorodność potworów, mało map,  no ogól

• Rozpisywać się o każdej z ponad dwudziestu gierek, którymi się rozczarowałem? To już bym chyba wolał sobie jakuzę włączyć

Opublikowano

Standardowo: taki temat już chyba był. Co do mojej listy, to zakupu może nie żałuję (bo w większości to były używki za grosze xd), ale rozczarowały mnie: 

ME: Andromeda: nie powiem nic odkrywczego, bo każdy fan serii wie, jakie są problemy tej gry. Nie siadło tu prawie nic, formuła open-world nie ma sensu i gameplay'owo jedynie psuje zabawę. Beznadziejni bohaterowie, fabuła, dialogi, szkoda gadać. 

MGS 4: tu też sprawa dosyć jasna. Najpierw padające wszędzie 10/10, później coraz więcej głosów zawodu, czy wręcz całkowitej krytyki. Po latach sam sprawdziłem, no i mimo, że całość oceniam jako dobrą, a klimat serii jest zachowany, to jednak scenariuszowo popsuto sporo elementów, a grania jest po prostu za mało. 

GoW 3: przeskok na nową generację, po tym, co pokazano w poprzedniej części na PS2, zapowiadał po prostu niewyobrażalną skalę i rozpier.dol. W praktyce: najbardziej nijaka część z głównej serii, walki z bossami to po prostu odhaczanie listy bóstw do ubicia, bez większej podbudowy czy emocji. Cały wątek Pandory i latanie po "labiryncie" to najsłabszy chyba moment oryginalnej trylogii. Gameplay to z grubsza powtórka z rozrywki, więc ciężko się przyczepić, ale też strasznie krótkie to było. A odkąd

zabrakło słońca i zaczęło padać,

to wygląda to zwyczajnie brzydko. 

MGSV: wiadomo, nawet się nie rozpisuję. Esencja tego, co złe, w kierunku, jakim podążyła duża część gier tej generacji, czyli wciskanego na siłę open-worlda. 

TloU: tutaj mogę dorzucić wątek ekonomiczny, bo kupiłem edycję GOTY za 140 zł, na dzień dobry musiałem się użerać z Sony w sprawie DLC, pudełko leżało i czekało na swój czas chyba ze dwa miesiące, a gierka parę tygodni po moim zakupie  wisiała na PS Store w tej samej edycji za bodajże 80 zł xd. No co do samej gry, to po prostu oczekiwania były za duże, a dostałem tytuł na 8/10 w mojej skali. Nie wróciłem do niego ani razu, a Left Behind, rozpoczęte parę lat po zaliczeniu podstawki, odstawiłem po jakichś 40 minutach. Nie pykło. 

The Getaway: Black Monday: niby więcej tego samego, ale klimat się gdzieś po drodze ulotnił. O ile z jedynki do dziś pamiętam imiona bohaterów i niektóre teksty, tak ekipa i cała historyka z dwójki wyparowała mi z mózgu bardzo szybko. No i niepotrzebny patent z trzema grywalnymi postaciami. 

MGR: Revengeance: parę lat minęło i już coraz mniej pamiętam, także bez wchodzenia w szczegóły. 

Alan Wake: zwyczajnie się nudziłem. 

Halo 1 i 2 : j.w. Nic mnie w tych grach nie oczarowało. 

Opublikowano

Większość gier od Blizzard'a - próbowałem polubić na siłę, ale niestety nie dałem rady. Wyjątkiem jest dla mnie Starcraft 2: Wings of Liberty, ale to może dzięki chodzeniu po statku i słuchaniu kawałków z szafy grającej.

GTA IV - w tamtym czasie jako fanatyk GTA kupiłem na premierę, okazało się najgorszym z tych nowych GTA. Mówię o podstawce, bo dodatki bardzo mi przypasowały.

Persona 5 - ogólnie świetna gra, ale po rewelacyjnej Personie 4 Golden, spodziewałem się gry jeszcze lepszej, okazała się bardzo dobra, ale nie wybitna.

God of War - obiektywnie świetna gra i nic jej nie brakuje. Ja się... nudziłem. Ale zmęczony byłem już trójką. Może dlatego, że jedynkę przeorałem na premierę (2005 rok?) na wszelkie sposoby, w dwójkę też ostro młóciłem. Najwyraźniej seria mnie zmęczyła, z tymże przecież gameplayowo i pod względej konwencji nastąpił reset. W każdym razie nie jest to dla mnie jakiś megahit.

Mass Effect: Andromeda - dobra gra, ale po tylu latach dewelopingu nie spełniła oczekiwań i jest cieniem wcześniejszej, wybitnej trylogii.

MGS V - moja ukochana seria zamieniona w shitboxa. Do tego niedokończona, z wpakowanym na siłę grindem.

Uncharted 2 - nie rozumiem fenomenu i to nawet wtedy (2009 rok?) kiedy opiewano jej geniusz.

Syndicate - ach co to było za g..., jadące na marce świetnej serii od Bullfrog, mało brakowało, a bym jej nie skończył.

FF XIII - padaka gameplayowa i fabularna, z tzw. "mową trawą".

RE4 - nie rozumiem i nie zrozumiem fenomenu, kupiłem na premierę na ps2. Mało z tej gry pamiętam, wolę zdecydowanie np. RE5.

To z tych ostatnich growych rozczarowań, bo było tego więcej. Mimo wszystko nawet jak coś mi nie podejdzie, ZAWSZE przejdę i przechodziłem do końca.

Edytowane przez [InSaNe]