Opublikowano 11 grudnia 20186 l Autor Z tego co widziałem to gra na xboksie, ale nie chciałem wspominać w 1 poście.
Opublikowano 13 grudnia 20186 l Autor Cytat "Śpieszymy Was poinformować o tym, co się u nas dzieje. Mamy dobre i złe informacje. Dobra jest taka, że możemy zmniejszyć kwotę zbiórki na Siepomaga o sumę, którą udało się nam zebrać we własnym zakresie. Robimy wszystko, co w naszej mocy, pomagają nam w tym cudowni ludzie, dlatego brakuje już coraz mniej! Niestety – są też złe wieści. Stan naszego synka pogorszył się. Michał ma bardzo niski poziom leukocytów we krwi i z tego powodu zaczął gorączkować. Jest obecnie na kuracji antybiotykowej, będzie miał też przetaczaną krew i płytki krwi, bo pozostałe parametry krwi również są złe. To stawia pod znakiem zapytania datę rozpoczęcia ósmego cyklu chemii, który powinniśmy zacząć jutro. Jesteśmy po badaniu kontrolnym stanu kości pod kątem obecności komórek nowotworowych. Jest ich mniej niż na początku kuracji, jednak na tyle dużo, że będą konieczne dodatkowe cykle chemii - 2 lub 4, oprócz tych 8 podstawowych. Ta ogromna kwota, która na początku wydawała nam się przerażająca, dzięki Wam stała się realna do zebrania. Wciąż jednak dużo brakuje. Czy pomożecie nam?" –rodzice Michała Marzę by nagrać filmik z Michałem z pozdrowieniami dla forumka, ale czasami mam obawy.
Opublikowano 13 grudnia 20186 l Ugryzłem się w język, żeby nie napisać, że w filmiku byłyby pozdrowienia dla roziego, bo temat zbyt poważny, zatem tego nie robię. Czytam też newsy o stanie zdrowia i mimo tej całej pomocy zewsząd dobija mnie bezsilność wobec raka. Wypalisz całe ciało chemią, a i tak leczenie idzie powoli Jebać raka
Opublikowano 13 grudnia 20186 l @milan Mam tam przyjechać żeby ci kopa na odwagę sprzedać czy jak? Do roboty!
Opublikowano 22 grudnia 20186 l Autor Pewnie tez dostaliscie maila. 100% rowniez dzieki wam! Duzy kamien milowy ale to nie koniec. Mozliwe ze poszerza zbiorke przez nowy kosztorys leczenia, a na poczatku stycznia operacja usuniecia guza.
Opublikowano 3 stycznia 20196 l Guz usuniety, udala sie operacja. Jak rozumiem, to dopiero start terapii, na ktora byla zbiorka, zeby nie było nawrotu?
Opublikowano 3 stycznia 20196 l Autor Tak, ten etap był refundowany, teraz immunoterapia później szczepionka.
Opublikowano 30 stycznia 20196 l Autor Cytat Kochani! Misiu jest już po 48 godzinnej chemii niestety jego wyniki badań krwi nie są najlepsze, dlatego musiał wrócić do Warszawy. Wczoraj Michaś miał jedno toczenie krwi, dzisiaj drugie i jutro kontrola. Nie wiadomo czy uda się jeszcze wrócić do domku przed kolejna chemią, która czeka go 7 lutego Bardzo dziękujemy za to, że dalej jesteście z nami. Z wczoraj. Edytowane 30 stycznia 20196 l przez milan
Opublikowano 15 marca 20196 l W dniu 8.11.2018 o 09:50, Orzeszek napisał: No to skomplikowane, w dużym uproszczeniu i z duża ilością skrótów myślowych: choroba nowotworowa to krytyczny błąd naszego organizmu spowodowany kodem naszego dna. Każdy rak jest inny bo każdy z nas jest inny, mimo że np masz raka płuc to u każdego inaczej on wyglada i nie znaczy ze jak jednemu pomogł lek za 2 bańki to drugiemutez pomoże. Lek jest opracowywany indywidualne z tąd taka cena. Armia ludzi czy tam superkomputer z nasa za miliony analizuje dna pacjenta i jeśli uzna ze błąd kodu dna jest zawarty w danej sekwencji kodu analizuje dany segment i na jego podstawie opracowuje pod pacjenta dna lek. Ofc to jest wchui danych do przemielenia, no i trochę tak jak by dla jednej osoby uruchomić fabrykę specjalnie. nie ma uniwersalnego leku na chorobę nowotworową, bo jest ścisłe powiązana z naszym kodem genetycznym, jest chemioterapia która działa jak twardy reset naszego organizmu, to nic innego jak trucizna zabijająca komórki wytwarzane przez organizm, stad wypadanie zębów, obłożenie ze skory i inne powikłania. no niestety zrobienie takiego leku to duży nakład pracy, jak by to był Apap z witamina c to by nie było takich kwot. do tego chyba można by dodać, że gigantyczny biznes, jakim jest przemysł farmaceutyczny i polityka patentowa też odgrywają rolę w cenach. sklad superpopularnego u nas theraflu jest smieszny w zestawieniu z jego cena rynkowa, przebitka jest ogromna, a rzeczywista wartosc substancji aktywnych jest porownywalna z wartością substancji pomocniczych (slodziki, barwniki, sacharoza). syntetyczny aspartam i tak jest "milą" odmianą od dekstrozy, tak jakby ktoś jednak zatroszczył się o cukrzykow. nie chce wywolywać go,wnoburzy i nie mam wiedzy odnosnie wyspecjalizowanych leków, tylko....no sam pewnie wiesz. o istnieniu tzw. "tanszych zamiennikow", gdzie róznica w cenie oscyluje na poziomie 100% chyba tez. farmaceutyka to brudny biznes robiony w czystych rekawiczkach.
Opublikowano 20 marca 20196 l Wydaje mi sie ze jednak leki tworzone z mysla o nowotworach i chorobach genetycznych produkowane indywidualnie pod zawodnika moga miec inny proces tworzenia niz theraflu.
Opublikowano 17 lutego17 lut W dniu 25.09.2020 o 20:09, nieobchodzimnieto napisał(a): Jak się ma chłopak? https://www.siepomaga.pl/ratujemy-michasia Teraz mi na fejsie wyskoczyło, że kolejna wznowa Chłopak walczy już od tylu lat i syf wraca.
Opublikowano 17 lutego17 lut widzę że milan był "Ostatnia wizyta 20 stycznia 2022", całkiem niedawno. Myślałem że skasował konto.