Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano

Co myślicie o takim zestawie, gdzie zostawiłbym starą grafikę(GT 240) i dokupił RAMu do 6-8 GB?

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_kwiecien_2015?page=0,5

Na tym starym paździerzu - GT240 w absolutnie nic nie pograsz, to już jest zabytek. Na Twoim miejscu zostawiłbym ten ram i zainwestował 370 zł w używanego GTX570 - wyjdziesz na tym lepiej z 4GB RAM niż zostawiając taką grafikę.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 861,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano

Swojego czasu zachwalałem myszkę Roccata. Po ponad dwóch miesiącach użytkowania oddałem... Scroll o którym mówiłem, że jest superhipermega itd. nagle zaczął dziwnie pracować. Kręcenie nim w dół było ok (no może trochę głośniejsze niż za nowości), ale do góry to już masakra... głośne 'terkotanie' doprowadzało mnie do nerwicy, więc oddałem w piz.du mychę, bo była na gwarancji. Mają zwrócić kasę.

Jaki z tego morał? Nie zachwalaj dnia przed zachodem słońca. Zmieniam zdanie co do tej mychy i nie polecam - chodzi dokładnie o model Roccat Kone Pure Optical, nie wiem jak z innymi, ale ja już się tej firmy nie czepię.

Zmieniłem myszkę na Logitech G502. Na ten moment, po tygodniu, jestem zadowolony. Bardzo dobrze leży w dłoni. Wiadomo była trochę droższa, ale na Logitechach nigdy (odpukać) jeszcze się nie zawiodłem, więc mam nadzieję że tak będzie i tym razem.

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Tez sie czaje na g502, sprawdzalem w saturnie i dobrze lezy w łapie :)

sensor serio taki dobry?

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Sensor jest ostry jak żyleta. Zupełnie inna charakterystyka działania niż w Roccacie. Niby tu optyk i tu, ale to nie to samo. G502 działa dużo bardziej precyzyjnie. Jak zatrzymujesz myszkę to kursor zatrzymuje się błyskawicznie w miejscu. Nie ma żadnego efektu "pływania" kursora, albo inaczej: robi dokładnie to co chcesz. Roccat działał bardziej "miękko", podejrzewam, że bliżej mu było do Razera, bo ludzie też tak mówią o Deathadderach dla przykładu. Ciężko to określić słowami jak się jest laikiem w takich sprawach. W każdym razie obydwa sensory są świetne, nie mogę złego słowa powiedzieć o Roccacie w tym aspekcie.

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Obiecalem fotki i specyfikacje wiec wrzucam:

Intel Core i5-4690K 3.5 GHz  - kreci sie stabilnie do 4,5
SilentiumPC Grandis XE1236 - zeby dalo sie krecic ;) Zajmuje pol obudowy ;]
Cooler Master G550M - posluchalem glosu forumka w tym wypadku i nie ladowalem zasilacza o wiekszej mocy, ale teraz troche zaluje, bo bede HDD dokladal.
MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB DDR5 - da sie go mocno pokrecic ;] Po zabiegu wydajnosc niemal jak podstawowy 980 :obama: Na razie wszystko smiga na maxa bez krecenia czegokolwiek.
Seagate Barracuda ST1000DM003 (3.5", 1TB, 64MB, SATA/600)
Transcend MTS400 TS128GMTS400 (M.2, 128GB) - na nowe zlacze m.2
MSI Z97 GAMING 3 - wyjscie optyczne, dobra karta dzwiekowa, sieciowa; wszystko sie na tym pieknie kreci

RAM HyperX Savage 2 x 4GB

Obudowa Zalman Z11+ - wisienka na torcie, po prostu musialem.

Headset Sound Blaster Rage 2 wireless

34pl1cw.jpg

5y4wug.jpgmwe45y.jpg34pl1cw.jpg

vgpf2d.jpg

nwlxc8.jpg

w013ex.jpg

29yfd38.jpg

23h13xl.jpg

2bsikg.jpg

1zb9zwx.jpg2hs2bgo.jpg35lufb6.jpg

mijae9.jpg

2zny39e.jpg

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Generlnie chodzilo o to, zeby bylo jak w... piecu ;]

Opublikowano

Miodzio. Bardzo fajnie to wszystko wygląda. :)

Opublikowano

Slyszalem duzo dobrego o Creative Inspire T12, ale osobiscie ich nie mialem, mozesz oblukac jakies recenzje. Powinny kosztowac okolo 150zl.

@Czezky ale masz demonicznego pieca :banderas:

Opublikowano

Co do głośników to w tej cenie, ku zdziwieniu, najlepszym wyborem może być coś z Geniusa tudzież Modecom, mają udane konstrukcje w granicach 200zł.

Opublikowano

Po kilku dniach czytania, przeglądania internetu, oferty sklepów zdecydowałem się na taki komplet:

> http://www.morele.net/inventory/info/pLNSP5/

Do tego na razie mój stary HD7950, ale i tak mam nadzieję, że pogram na nim spokojnie w większość gier na high/ultra. 

What do you think?

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Ziomek, bierz z97. Przyszlosciowo.

Maciusia nie słuchaj.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Tez bym dorzucil do Z97 zeby w przyszlosci sie nie bujac z wymienianiem.

Opublikowano

Ziomek, bierz z97. Przyszlosciowo.

Maciusia nie słuchaj.

A dobrze, że forumek czujny, wydało mi się oczywiste, że tu jest chipset Z97, mój błąd :/

Opublikowano

Chłopaki a laptop do 3k dla dziewczyny, która będzie głownie internety, filmy w hd oraz programowanie na tym uskuteczniać. Jest coś sensownego czy jeden pies?

Opublikowano

Wybor jest zayebiscie duzy w tej cenie do takiego zastosowania.

Bierzcie ultrasa jakiegos.

Opublikowano

Ja bym polecił jakiegoś della z serii inspiron. Jak w grę wchodzi używka to 7720 (i7, matowa matryca full hd, miałem go i działał bez zarzutu przez 2 lata, sprzedałem jak kupiłem stacjonarke), a jak nówka to na przykład 17R 5737.

Opublikowano

No ma być lekki taki do 2kg, wiecie rozumiecie.

Tego lenovo Szejdi własnie upatrzyliśmy i chyba wezmiemy.

Opublikowano

Chłopaki jutro chcę zakupić sprzęt. Pisałem wcześniej, ale powtórzę - interesuje mnie stabilna praca(dużo office'a) oraz "od czasu do czasu" jakieś gierki. Z chęcią sprawdziłbym Wiedźmina 3(konsole mam zamiar nabyć dopiero na gwiazdkę/na początku przyszłego roku), nawet na niskich/średnich ustawieniach. Wykombinowałem taki zestaw:

Procesor: AMD FX-6300, socket AM3+, 64bit, 3,5GHz, 95W, cache 14MB, BOX (FD6300WMHKBOX)

Płyta: Asus M5A97 R2.0 AM3+ AMD970 4DDR3 RAID/USB3/GLAN ATX - (M5A97 R2.0)

Grafika: MSI Radeon R9 270, 2GB GDDR5 256 Bit HDMI, 2xDVI, DP (R9 270 GAMING 2G)

Pamięć: Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)

Dysk: WDC WD3200AVJS-63N9A0 ATA Device

Zasilacz: Antec VP 500 - 500W

Czy ten zasilacz to uciągnie? Postawić na 4 czy 8 GB Ramu? Jakieś sugestie?

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać w Wiedźmina, to platforma oparta na AMD nie jest najlepszym rozwiązaniem.

W ogóle to podaj swój budżet na sprzęt, tak będzie najlepiej ;)