Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 789,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano

Procesor masz mocarny, więc szapo ba i jazda ku chwale pcmr.

W 4k pewnie będziesz balansował między 30-50 klatek więc zaliczyc i cinematic experience i w miarę płynną grę i wszyscy zadowoleni :usmiech:

Opublikowano

Planuję zakup 1080 - ktoś obeznany może mi wyjaśnić co powoduje aż takie różnice w cenie poniższych modeli?

nie chcę przepłacać za napis "extreme" i jakieś dodatkowe zaślepki czy coś...

Którą brać? Zależy mi na kompromisie między ceną a głośnością karty, a z dodawanych gier zdecydowanie GoW4.

http://www.x-kom.pl/szukaj?q=1080&sort_by=price_asc&f[groups][5]=1&f[categories][346]=1

http://www.x-kom.pl/p/309251-karta-graficzna-pci-e-msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8gb-gddr5x.html

http://www.x-kom.pl/p/308986-karta-graficzna-pci-e-evga-geforce-gtx-1080-8192mb-256bit-ftw-acx-30.html

Nie brać Gigabyte.

A co mu jest? Mam 970 od gigabyte i smiga cudnie.

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz i sprawdz, ze nie piszemy o kupnie 970.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolega prosił bym sprawdził jego listę zakupów pod nowego kompa, i tam znalazł się gigabyte 1060 a w którymś poście zauważyłem że ktoś odradza tą firmę jeśli chodzi o pascale. Można o info o co chodzi ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie warto  brać tą kartę pod uwagę do i5-6400 ?

MSI GeForce GTX 1050 Ti 4G OC

Edytowane przez SG1-ZIELU

Opublikowano

Na 1060 klatek będziesz miał więcej.

Pewnie tak ale próbuję zbić nieco z kosztów i tylko na karcie mogę coś przyciąć :( zwłaszcza że ceny ostro podskoczyły 

Opublikowano

Nada się bez problemu. Chociaż możesz sprawdzić czy w podobnej cenie nie ma jakiegoś radeona, który jest troche wydajniejszy.

Rozważyłbym jednak dopłatę do 1060 bo nawet gdybyś w przyszłości chciał wymienić to ten 1050 nie będzie jakoś szałowo się sprzedawał z drugiej ręki.

Opublikowano

Nada się bez problemu. Chociaż możesz sprawdzić czy w podobnej cenie nie ma jakiegoś radeona, który jest troche wydajniejszy.

Rozważyłbym jednak dopłatę do 1060 bo nawet gdybyś w przyszłości chciał wymienić to ten 1050 nie będzie jakoś szałowo się sprzedawał z drugiej ręki.

Rozumiem że mówimy o wersji z 6 GB pamięci, bo tej z 3 GB nawet nie ma sensu brać pod uwagę ? Co do reszty podzespołów to myślałem nad czymś takim, pamięć to kompromis ze względu na wzrost cen i napewno w przyszłości kupiłbym drugą taką by chodziła w dualu 

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne-12/,,,,,,,,,,8148O1111567.1083593.777591/1/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego

Opublikowano

Musisz dać link do zapisanego koszyka bo inaczej niczego nie da się zobaczyć.

Napiszę coś niepopularnego: Model 3GB brałbym jak najbardziej pod uwagę gdy:

W przyszłości nie masz zamiaru wymieniać procesora na jakiś z odblokowanym mnożnikiem do kręcenia, grasz tylko i wyłącznie w full hd, reszta podzespołów PC również jest ze średniej pólki. GTX1060 3GB kosztuje nawet mniej niż 1000zł. Radzi sobie w full hd bez problemu bo i tak nikt nie w gra w źle zoptymalizowanego Tomb Raidera na ULTRA i to jeszcze z mocnym AA. GTX970 który ma 3.5GB ramu daje sobie do tej pory radę w grach i nawet na PurePC jest test GTXa 1060 3GB jak sobie radzi w grach. Wszystko jest git.

Druga sprawa, jeśli chce się kupić pełnego GTX 1060 6GB to powinno się kupić porządny model czyli MSI Gaming, albo EVGA (mimo akcji serwisowej), ASUSa Sztryms albo nawet Gigabyte.

Ramem w Dualu się nie przejmuj, ważniejsze jest ile masz ramu niż czy pracuje w Dualu. Dual i triple channel to są groszowe sprawy jeśli chodzi o wydajność. Zawsze jest lepiej mieć więcej wolniejszego ramu (taktowanie, 16GB w jednej kości etc.) niż mniej szybszego.

Gdybym ja to składał to bez zastanowienia kupiłbym 1060 3GB niż 1050. Do Full hd będzie jak znalazł.

Opublikowano

Bardzo dobry zestaw, do tego GTX1060 3GB i masz potwora.

Opublikowano

I to max co można tam włożyć. Jeśli będzie się chciało czegoś więcej niż 1060 to już niestety wymiana płyty głównej i procesora. 

Opublikowano

Wystrzegać się kart Gigabyte Radeon jak ognia. Są mocno wadliwe.

Opublikowano

Tak sie zastanawiam czy nie sprzedac poki jeszcze w jakis sensownych piniondzach GTX780 i kupic sobie przy niewielkiej doplacie GTX 1060 3GB. Forumku pomoz

Opublikowano

Panowie odebrałem MSI RADEON RX 470 GAMING X 4GB i powiem Wam jedno jest piękna  :fsg: , choć nie ukrywam że już zapomniałem jakie karty teraz są masywne  :obama:

600.png

Opublikowano

Potrzebujesz az 16gb ramu? Mi od prawie 2 lat 8 wystarcza w zupelnosci