Opublikowano 27 czerwca 20195 l Teraz, Orzeszek napisał: albo nOObs A to nie jest installer wlasniebjakiejs dysteybucji? Np Raspiana?
Opublikowano 27 czerwca 20195 l to najprostszy system, najbardziej przypominający windowsa skrojny pod raspberry, polecany dla początkujących.
Opublikowano 27 czerwca 20195 l Noobs to installer. Cytat NOOBS is an easy operating system installer which contains Raspbian and LibreELEC. It also provides a selection of alternative operating systems which are then downloaded from the internet and installed. Przy zakupie RPi4 polecam od razu dokupic radiatory. Procki mocno sie grzeja i przy co bardziej wymagajacych operacjach (kompilacja) na ekranie szybko wyskakuje ikonka termometru :/
Opublikowano 27 czerwca 20195 l Slyszeliscie juz o nowej obudowie od Retroflag, niestety tylko dla rpi zero
Opublikowano 27 czerwca 20195 l Myślałem jakiś czas temu żeby kupić Raspberry razem z odpowiednimi czujkami i zrobić setup, który jak wykryje zbyt duże stężenie gazu to odpala alarm. Kierownik w firmie włazi do budki telefonicznej i pierdzi tak, że nie da się jej potem używać przez co najmniej godzinę ;/
Opublikowano 27 czerwca 20195 l Faktycznie chrome dziala obecnie w trybie softwareowym. Mozna to sprawdzic wpisujac chrome://gpu w przegladarce. Cytat Graphics Feature Status Canvas: Software only, hardware acceleration unavailable Flash: Software only. Hardware acceleration disabled Flash Stage3D: Software only. Hardware acceleration disabled Flash Stage3D Baseline profile: Software only. Hardware acceleration disabled Compositing: Software only. Hardware acceleration disabled Multiple Raster Threads: Enabled Native GpuMemoryBuffers: Software only. Hardware acceleration disabled Out-of-process Rasterization: Disabled Hardware Protected Video Decode: Disabled Rasterization: Software only. Hardware acceleration disabled Skia Renderer: Disabled Surface Control: Disabled Surface Synchronization: Enabled Video Decode: Software only. Hardware acceleration disabled Viz Service Display Compositor: Enabled WebGL: Software only, hardware acceleration unavailable WebGL2: Software only, hardware acceleration unavailable
Opublikowano 28 czerwca 20195 l ETA Prime to dobry typ. Polecam suba dać jak ktos lubi retrogaming i gadzety.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l Dzięki niemu dowiedziałem się że Nvidia Shield tv to mocne gówienko i nawet chińczycy zrobili na niego port SM Galaxy w HD.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l Ogrywałem okami na emulatorze ps2 z 10 lat temu na średnim pc, i był kryształ w hd, a te nowoczesne pudełko nie potrafi uciągnąc psp. Świetny zakup!
Opublikowano 28 czerwca 20195 l Xd Rasp 4 za 55dolarow nie ogarnia ps2 i psp olaboga. Pokaz mi nowego kompa za 55$ co ogarnia emulacje ps2
Opublikowano 28 czerwca 20195 l Tego zloma co mialem 10 lat temu pewnei bys za darmo dostal. 55 dolcow xd
Opublikowano 28 czerwca 20195 l Tylko te 10 lat temu kosztował wiecej niz 55dolarow. No i mowimy o nowym kompie, uzywke sobie w pupe wsadz.
Opublikowano 28 czerwca 20195 l 3 godziny temu, Orzeszek napisał: Tylko te 10 lat temu kosztował wiecej niz 55dolarow. No i mowimy o nowym kompie, uzywke sobie w pupe wsadz. To sie posun
Opublikowano 7 lipca 20195 l jak bedą jakieś porównania działania retropie na 4 z 3b+ to wrzućcie w ten temat.
Opublikowano 16 lipca 20195 l Porównania pojawią się jak pojawi się retropie dla 4. Obecnie 3 lipca wypuścili wersję 4.5 dla 3 (nie ma opcji uruchomić tego na 4). Osobiście updatu robic nie zamierzam bo jak juz coś będę znowu działał to juz na na Pi4. A tak z innej beczki to laptop mi umiera wiec postanowiłem zainstalować Raspiana. Całość zajęła okolo 5 minut. Zrobiło się wszystko samo i jestem zadowolony. Spodziewałem się że będzie zamulać mocno a jak na razie to poza yt wszystko super. Przynajmniej nie będę musiał kupować szybko kompa. Gdyby tylko dało się na tym Pi grać :(
Opublikowano 5 maja 20204 l Odświeżam bo w koncu pojawiło się wsparcie Retropie dla RPi 4. Niby Beta ale z tego co czytam to śmiga bardzo ładnie: https://retropie.org.uk/2020/04/retropie-4-6-released-with-raspberry-pi-4-support/ Pora powoli pomyśleć o kupnie.
Opublikowano 5 maja 20204 l do czego Ci to potrzebne? Jak do emulacji, to lepiej brać playstation classic za 89 złotych z dwoma padami i fajną obudową.
Opublikowano 5 maja 20204 l Godzinę temu, grzybiarz napisał: do czego Ci to potrzebne? Jak do emulacji, to lepiej brać playstation classic za 89 złotych z dwoma padami i fajną obudową. a gdzie takie ceny?
Opublikowano 5 maja 20204 l Fajną obudowę to do Pi sobie mogę też brać. W planach mam Picade z ekranem (juz kupione tylko czeka az sie przeprowadzę bo nie mam na to miejsca teraz mimo ze nie az takie duze). Jak na PSC działa emu Dreamcasta i N64 obecnie? Troche sie nie orientuje w tych innych małych urządzeniach (poza RPi własnie).
Opublikowano 5 maja 20204 l 10 minut temu, pawelgr5 napisał: Fajną obudowę to do Pi sobie mogę też brać. W planach mam Picade z ekranem (juz kupione tylko czeka az sie przeprowadzę bo nie mam na to miejsca teraz mimo ze nie az takie duze). Jak na PSC działa emu Dreamcasta i N64 obecnie? Troche sie nie orientuje w tych innych małych urządzeniach (poza RPi własnie). ooo też mam w planach automat, ale zwątpiłem przy wycinaniu budy. zrobię chyba coś w tym stylu: https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-ikea-arcade-table-make-yourself/ Póki co u mnie to tak wygląda
Opublikowano 5 maja 20204 l Picade jest zestawem typu DIY ale wszystko masz już ładnie do tego przygotowane. Dokładnie to mam ten zestaw: https://botland.com.pl/pl/gaming-pi-konsole-do-gier/13952-picade-arcade-machine-retro-automat-z-wyswietlaczem-8-nakladka-akcesoria-dla-raspberry-pi-3b3b2bzero-606034874572.html Jak na pierwszy taki projekt mi styknie, kedys może zbuduje cos typu 3/4 (cos jak sprzedaje Arcade 1Up) ale to już dalsze plany.