Opublikowano środa o 18:423 dni Autor Ja pisałem o sytuacji w której kupuje się gry w apce Xboxa na PC. Wiadomo że na PC są też inne sklepy i wybór, a na konsoli monopol na sprzedaż gier ma Xbox i to on pobiera prowizję od każdej sprzedaży w tym gier third party. I w ten sposób konsole od zawsze na siebie zarabiały.Ale sądząc po słowach Spencera, który krytykował te zamknięte ogrody jakimi są konsole i mówił że chciałby żeby gracze konsolowi mieli dostęp do innych sklepów to i to za jakiś czas może się zmienić.Ogólnie nie ma co patrzeć Xboxa przez pryzmat starego konsolowego modelu biznesowego , bo to co oni robią coraz mniej będzie do tego pasować. Xbox wędruje krok po kroku w kierunku integracji z PC i jego następna konsola (wszystko na to wskazuje) będzie bardziej przypominać Steam Decka niż tradycyjną konsole.
Opublikowano wczoraj o 08:32 1 dzień Jeśli mowa o tym Asusie to strzelam że może być na czerwcowym pokazie.Ale to będzie kolejny hh pc, nic czego by nie było, tak myślę.Tak samo jak przenośny Xbox od MS. Przecież jeśli oni ogarną Windowsa pod hh, ogarną bibliotekę z konsol itp to dostaną to wszystkie urządzenia. Tak jak teraz jest ze Steam OS. Plan jest pewnie taki żeby każdy mógł korzystać z Xbox OS czy jak to się będzie nazywać
Opublikowano wczoraj o 15:14 1 dzień kto wymyśla te reklamy xdja mam tylko nadzieję, że wraz z nową generacją zniosą opłaty za grę przez sieć na konsoli, bo jak chcą żeby ktoś kupował gry w tym ich sklepie (przy założeniu, że będzie też inny, ale na pc jest), skoro kupując gdzieś indziej pogra za darmo, bez konieczności kupowania abonamentu dodatkowo, nie te czasy wnusiu
Opublikowano wczoraj o 15:50 1 dzień Autor Nie wyobrażam sobie że przy integracji PC z Xboxem, wymóg haraczu za granie online został tylko na oficjalnych konsolach MS, a wszędzie indziej był za darmo.
Opublikowano wczoraj o 16:42 1 dzień Autor Jeśli się tak stanie, to nie widzę dla siebie najmniejszego sensu kupowania ich następnej konsoli. Skoro to samo (swoją bibliotekę gier, Game Passa) i więcej będę miał na innych urządzeniach.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Czy jak FH5 na ps5 wymaga połączenia z kontem xbox to save się nie przeniesie jeśli posiadam grr w systemie xbox? Kusi kupić, ale szlag by mnie trafił, bo już na PC nie mogę od nowa przygody zacząć.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):Czy jak FH5 na ps5 wymaga połączenia z kontem xbox to save się nie przeniesie jeśli posiadam grr w systemie xbox? Kusi kupić, ale szlag by mnie trafił, bo już na PC nie mogę od nowa przygody zacząć.Jak wolisz PC, to na steam też powinno byc od nowa