Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Niby anulowali pracę nad swoim handheldem, ale będą z asusem działać. Spoko, bo od razu pisałem że kolejny sprzęt nie ma sensu.Klasyczna konsola brzmi spoko, pełną wsteczna od 1 Xboxa. I teraz mnie ciekawi jak to ogarną, bo wszystkiego nie kupię już w E sklepie, napęd dadzą czy oleją. Będą dwie wersje, skoro aktualny series x nie ma napędu.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Mam nadzieję, że będzie to jednak pecet w przebraniu coś na miarę Steam Machines bo kolejna, normalna konsola jest bez sensu skoro Xbox Series notuje tak słabe wyniki sprzedażowe, jego następca będzie miał jeszcze gorsze.@iluck85 oczywiście, że będzie to sprzęt bez napędu i nie ma co się oszukiwać, że będzie inaczej. Wszystkie ostatnie poczynania MS wskazują na odcięcie się od nośników fizycznych vide zapowiedziane gry nie wyjdą już na płytach na Xboxa. Tylko kod w pudełku.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor Godzinę temu, SnoD napisał(a):Coś mi mówi, że będzie konsola tradycyjna, ale z otwartym systemem oraz pecety z brandingiem Xboxa tak jak teraz te Rogale.Czyli best of both worlds12 minut temu, iluck85 napisał(a):Niby anulowali pracę nad swoim handheldem, ale będą z asusem działać.Spoko, bo od razu pisałem że kolejny sprzęt nie ma sensu.Klasyczna konsola brzmi spoko, pełną wsteczna od 1 Xboxa. I teraz mnie ciekawi jak to ogarną, bo wszystkiego nie kupię już w E sklepie, napęd dadzą czy oleją. Będą dwie wersje, skoro aktualny series x nie ma napędu.Wypowiedź że "twoje gry będą zawsze przy tobie" dosyć jasno sugeruję że napędu nie będzie, bo w przypadku gier na płytach możesz w nie zagrać tylko gdy aktualnie masz konsole z napędem na miejscu.A co do tego jak sobie poradzą z tym ludzie będą korzystali z innych sklepów na nowych xboxach, no pewnie sobie jakoś poradzą. Nie mają z tym problemu na WIndowsie że ktoś korzysta ze Steama czy GOGa, teraz nie będą mieli też problemu na Xboxie. Ostatecznie ich gry i tak są do kupienia prawie wszędzie. 11 minut temu, Czoperrr napisał(a):Mam nadzieję, że będzie to jednak pecet w przebraniu coś na miarę Steam Machines bo kolejna, normalna konsola jest bez sensu skoro Xbox Series notuje tak słabe wyniki sprzedażowe, jego następca będzie miał jeszcze gorsze.już sam fakt że jest oficjalnie potwiedzili że nie będą to zamknięte konsole jak dotychacz z tylko jednym sklepem, sprawia że to nie będą tradycyjne konsole.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Ciekawe czy w przypadku brandowanych pecetów emulacja gier konsolowych będzie ograniczona do rodziny sprzętów Xboxa czy będzie możliwa na "zwykłych" pecetach z Windą.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 3 minutes ago, SnoD said:Ciekawe czy w przypadku brandowanych pecetów emulacja gier konsolowych będzie ograniczona do rodziny sprzętów Xboxa czy będzie możliwa na "zwykłych" pecetach z Windą.Raczej na PC też, będą chcieli pełnej integracji.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Autor realizują wizję "every screen is Xbox". Bez sensu byłoby się samoograniczać dla jakiś specyficznych urządzeń. Jeśli nie będzie technicznych przeszkód to nie ma powodów by emulacja nie była na zwykłych Windowsach.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Dużo jednak niewiadomych i za wczesny moement żeby podjąć grubszą dyskusję. Ale śmieszne że licencja na muzyczkę wycięła ze sklepu FH, ale Otogi z 1 Xboxa mogę kupić.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Autor Nikt nie każe podejmować jej teraz, te "konsole" będą najwcześniej za 2 lata.Ale bardzo dobrze, że oficjalnie potwierdzili zachowanie pełnej biblioteki we wstecznej i dostęp do różnych sklepów.Dla mnie osobiście te rzeczy są bardziej ekscytujące niż jakiekolwiek zapewniania o większej ilości fpsów, next generation graphics i inne marketingowe hasła o wielkiej mocy, która wiadomo jak się zazwyczaj kończą, bo wszyscy wiedzą gdzie jest miejsce konsol w porównaniu do PCtów jeśli chodzi o wydajność.Niech pozwolą mi grać w moje gry z Xboxa na innych urządzeniach, a sama konsola niech dostanie dostęp do innych sklepów i już tylko to będzie więcej niż oferuję jakakolwiek inna konsola.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ale mimo wszystko średnio nie wydać czegoś z napędem, bo początek series x to jednak wydania fizyczne- nie wspominając o poprzednich konsolach. PS5 ogarnęło i można sobie dopiąć napęd.Mimo że już olali wydania fizyczne, zamknęli dział od tego, to opcjonalny napęd byłby spoko opcja.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 4 minutes ago, iluck85 said:Ale mimo wszystko średnio nie wydać czegoś z napędem, bo początek series x to jednak wydania fizyczne- nie wspominając o poprzednich konsolach.PS5 ogarnęło i można sobie dopiąć napęd.Mimo że już olali wydania fizyczne, zamknęli dział od tego, to opcjonalny napęd byłby spoko opcja.Wątpie, że będzie. Biały XSX to wyznacznik kierunku przyszłych sprzętów. No ale może się zaskoczę i będzie opcjonalny napęd podłączany kabelkiem.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Początek Series X to był moment kiedy już ponad 80% sprzedaży była cyfrowa, teraz to ponad 90%. Można się domyślić jak wysoki będzie ten procent za jakieś 2 lata, gdy już teraz nawet gry MS są wypuszczane bez płyt. ]
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Nie będzie żadnych płyt. Jak ktoś chce wstecznej opartej na nośniki fizyczne to niech szuka sobie XSX z napędem. Jeśli jakikolwiek pojawi się dla Prime to będzie on w pełni opcjonalny, mocno limitowany i DROGI.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Mi to obojętne, czy konsola będzie z napędem, czy bez. Na Xboxa mam zaledwie trochę ponad 20 gier w pudełkach, a XSX i tak sobie zostawię, bo nie sprzedaję konsol. Czasem dokupię jakąś starszą grę w pudełku, bo fajnie wygląda na półce, ale następnego Xboxa już sobie odpuszczę. Wolę zainwestować w porządnego PC-ta niż w jego namiastkę — skoro i tak zagram w te same tytuły (a nawet więcej) na normalnym komputerze. Tym bardziej że tu i tu i tak wszystko będzie dostępne wyłącznie w cyfrze.\XSX i PS5 to moje ostatnie konsole w jakie zainwestowałem i będę budował bibliotekę gier fizycznych na nie oraz ich poprzedników (PS4/XBONE). W kolejnej generacji na jednych nie będzie fizyków w ogóle, a PS6 to wielka niewiadoma i prawdopodobnie większość gier to będą instalatory na płycie więc też nie ma to zupełnie sensu. Przyszła generacja - tylko PC i może kiedyś Switch 2.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor 18 minut temu, Czoperrr napisał(a):Wolę zainwestować w porządnego PC-ta niż w jego namiastkę — skoro i tak zagram w te same tytuły (a nawet więcej) na normalnym komputerzewięcej? Raczej tyle samo, czyli przy dostępie do różnych sklepów w chuy dużo. Od klasów sprzed lat z GOGa, przez indyki wychądzące tylko na Steam przez najnowsze gry od wszystkich wydawców w tym Sony. Czyli dokładnie to samo jak jest na PC.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 1 minute ago, ASX said:więcej?Raczej tyle samo, czyli przy dostępie do różnych sklepów w chuy dużo. Od klasów sprzed lat z GOGa, przez indyki wychądzące tylko na Steam przez najnowsze gry od wszystkich wydawców w tym Sony. Czyli dokładnie to samo jak jest na PC.Na razie teoretyzujesz.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Dosłownie powiedzieli wczoraj, że ich nowe konsole nie będą przypisane do jednego cyfrowego sklepu
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. W salonie dedykowany Xbox, przenośne ROG, a jak trzeba to i na telefonie się odpali. To jest next gen, to jest prawdziwa przyszłość - więcej a nie mniej, a że jeśli chodzi o gierki to mało kto XGS podskoczy to co tu dużo mówić.ZAORANE
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Zobaczymy tylko ile bedzie trzeba za HW zaplacic. MS czasem odkurwia srogo pod tym wzgledem. Jak wymysla xboxa za 5-6k z malym info ze jak chcecie taniej to kupcie laptopa z biedry to juz nie bedzie tak fajnie.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Będzie drogo, to na pewno, bo będzie to sprzęt do którego MS ze względu na jego otwartość nie będzie już mógł dopłacać lub sprzedawać na granicy opłacalności. Zresztą już aktualne ceny konsol pokazują ten trend., Spodziewam się że ten stacjonarny następca XSXa będzie kosztowość podobnie do średniej jakość pcta, czyli coś pomiędzy 4-6 tysięcy jeśli miałbym wróżyć z fusów.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Niestety nie podzielam waszego optymizmu. Uważam, że ten sprzęt okaże się porażką — czymś na miarę Microsoft Surface w świecie konsol. Będzie kosztować zbyt dużo (pewnie w granicach 4–6 tysięcy złotych) i trafi tylko do największych entuzjastów marki.Jeśli faktycznie będzie to pecet w przebraniu, to nie mam pojęcia, jak Microsoft wyobraża sobie optymalizację gier tak, by wyglądały i działały przyzwoicie na telewizorach 4K i utrzymały dobrą jakość przez kolejne lata. Przecież chyba nie planują wypuszczać mocniejszych wersji co roku?Spodziewam się podobnych problemów, jakie dziś ma Steam Deck z nowymi grami — czyli tryb ziemniaka albo wręcz brak grywalności. A skoro sprzęt będzie niszowy, to firmy zewnętrzne (3rd party) raczej nie będą sobie zawracały głowy specjalną optymalizacją właśnie pod niego.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 8 minut temu, Czoperrr napisał(a):Niestety nie podzielam waszego optymizmu. Uważam, że ten sprzęt okaże się porażką — czymś na miarę Microsoft Surface w świecie konsol. Będzie kosztować zbyt dużo (pewnie w granicach 4–6 tysięcy złotych) i trafi tylko do największych entuzjastów marki.Jeśli faktycznie będzie to pecet w przebraniu, to nie mam pojęcia, jak Microsoft wyobraża sobie optymalizację gier tak, by wyglądały i działały przyzwoicie na telewizorach 4K i utrzymały dobrą jakość przez kolejne lata. Przecież chyba nie planują wypuszczać mocniejszych wersji co roku?Spodziewam się podobnych problemów, jakie dziś ma Steam Deck z nowymi grami — czyli tryb ziemniaka albo wręcz brak grywalności. A skoro sprzęt będzie niszowy, to firmy zewnętrzne (3rd party) raczej nie będą sobie zawracały głowy specjalną optymalizacją właśnie pod niego.A jak wygląda optymalizacja dzisiaj na konsolach? Bo ja widzę, że bardzo różnie i bycie exem nie gwarantuje absolutnie nic. Ktoś jest zdolnym programistą to i na takim customowym Xboxie wszystko będzie śmigać i zero wątpliwości, że taki RE9 czy Gearsy będą na nowym Xboxie absolutnie fenomenalne.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor No własnie tym będzie, takim Surface MS w świecie konsol.Odpadającym gry przygotowane pod Windowsa, w związku z tym nie wymagające specjalnej optymalizacji.A jak zestarzeje się taki XboxPC za 4-6 tysięcy? O to byłbym raczej spokojny, bo na pewno nie zestarzeje się gorzej niż konsola za 2-3 tysiące jak te obecne.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):Niestety nie podzielam waszego optymizmu. Uważam, że ten sprzęt okaże się porażką — czymś na miarę Microsoft Surface w świecie konsol.Będzie porażką, ale jeżeli to będzie pc z możliwością odpalania gier z poprzednich xboxów to i tak wezme. Wolę, żeby mi MS złożył w fajnym opakowaniu z customowym apu amd, bo złożenie samemu pc w małej obudowie skończyloby sie na wyborze mniej wydajnych czesci.Edit: Chyba, że odwalą jakąś krzywą akcję w stylu "steam w gamepass ultimate" to niech sie wtedy pałują Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Beelzeboss
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor Pytanie jeszcze jaka jest definicja porażki.Bo jeśli za porażkę uznamy kiepską sprzedaż, to te konsole prawie na pewno będą porażkami. Nie mają szans sprzedać się podobnie do Switcha 2 czy PS5.Ale jeśli komuś zależy na dużej bibliotece gier, to wsteczna kompatybilność i oparcie o Windowsie z dostępem do różnych sklepów gwarantuje już na start ogromną bibliotekę i gwarancję wsparcia. Więc pod względem gier taką "konsole" ciężko będzie uznać za porażkę.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4-6k za konsole, gdzie dzisiaj w cenie ps5 składają na forum PC który jest lepszy.4K to będzie max ile zawołają za tego nowego Xboxa. PS5 pro kosztuje 3,5. Przebicie progu 4/4,5 to strzał w kolano dla Ms. Nie wspominając o 6k.Te 6k ujdzie jak to będzie PC- czyli zainstalujemy tam Steam, GOG. Sam Windows to za mało żeby wołać takie kwoty.Ta wsteczna bez napędu też nie brzmi za pięknie. Gry które mam z poprzednich konsol będą ponownie do kupienia w e sklepie. Nie widzę sposobu żeby ogarnęli opcję- posiadasz pudełko, to możesz pobrać. Będę musiał trzymać series x z napędem żeby odpalić stare gry. Przesiadka na nową konsola mi za dużo nie da, bo zara te gry będą na PS6 i innym steamie. Na teras za dużo grzebania w fusach i tak se to wygląda.