Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
7 minutes ago, ASX said:

Nie wiem czy takie było zamierzenie, ale teraz to ogłoszenie o pracę dotarło teraz do znacznie większej ilości osób, czyli efekt przyniosło

Żartujesz tak? To ma być poważne korpo, a nie jakiś patostreamer czy inna Wieniawa, czyli niech mówią cokolwiek byle nazwiska nie pomylili. Nie wiem jak można tego bronić. Nie dość, że ogłoszenie o pracę po zwolnieniu 9000 osób, to jeszcze wygenerowane przez AI, gdzie ponoć to AI jest jednym z głównych powodów zwolnień. Już o błędach to nawet nie wspomnę. ASX, na pensji jesteś czy jak? Bo serio nie wiem jak można bronić taką abominację

• Odpowiedzi 34,6 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Internet jest pełen podobnych postów z chujowymi grafikami przez AI, mam się oburzać teraz bo jeden z kilku tysięcy pracowników wygenerował sobie grafikę w kilka sekund, nawet nie zwrócił uwagi że monitor jest obrócony w druga stronę i dodał ją do posta z informacją o rekrutacji na Linkedinie? Ja rozumiem że PRowo słabo to może wyglądać i można się pośmiać, ale serio to nie są poważne problemy.

Opublikowano
36 minut temu, ASX napisał(a):

Nie wiem czy takie było zamierzenie, ale teraz to ogłoszenie o pracę dotarło teraz do znacznie większej ilości osób, czyli efekt przyniosło

LOL

asx nie zmieniaj się nigdy, plis

Opublikowano

Technicznie asax ma rację, bo poniosło się większym echem niż gdyby było to normalne ogłoszenie napisane i opracowane przez profesjonalistę i bez AI slopu. Problem w tym, że to tak jakby Trynkiewicz został celebrytą i twierdził, że ma powody do radości bo głośno o nim w mediach - można i tak to obrócić, ale tylko tęgi umysł może zajebać takim spinem i przyjąć za coś dobrego xD

A i tak na odmułkę

Opublikowano
  • Autor

No właśnie mam rację, bo właśnie dyskutujemy o jakieś randomowej ofercie pracy jakich są tysiące w Internecie. A że jednocześnie PRowo przyniosło to o wiele więcej szkody i domyślam się że raczej nie o taki rozgłos chodziło, to już zupełnie inna kwestia i wiadomo że to wpadka wizerunkowa.

Opublikowano
15 minut temu, Bzduras napisał(a):

A i tak na odmułkę

ale złoto

Opublikowano
28 minut temu, ASX napisał(a):

No właśnie mam rację, bo właśnie dyskutujemy o jakieś randomowej ofercie pracy jakich są tysiące w Internecie. A że jednocześnie PRowo przyniosło to o wiele więcej szkody i domyślam się że raczej nie o taki rozgłos chodziło, to już zupełnie inna kwestia i wiadomo że to wpadka wizerunkowa.

ASX, ale MS to jedna z największych firm na świecie i ogromny pracodawca, oni naprawdę nie muszą uciekać się do takich sztuczek. reggie

Prędzej uwierzę, że autor wstawił to dla beki albo MS ma jakieś pojebane wewnętrze reguły co do AI i że ma wyjść jak stworzyła to sztuczna inteligencja, bo wciąż się uczy.

Opublikowano
  • Autor

Ale ja nie mówię że to celowy zabieg na zyskanie rozgłosu, to raczej przypadek bo tak jak mówiłem mnóstwo jest podobnych postów z AI Slop w mediach społecznościowych.

Ten akurat post dostał więcej rozgłosu, bo dotyczył MS który akurat zwolnił tysiące pracowników z powodu AI. Można się z tego śmiać, można się bulwersować, ale nic się nie zmieni. Ludzie dalej będą generować chujowej jakości grafiki w AI a firmy takie jak Microsoft dalej będa zwalniać z powodu AI.

Opublikowano

No największą bekę to ma napewno te kilka tysięcy zwolnionych osób i ich rodziny.

Jak bardzo trzeba mieć wyjebane na to co się robi w robocie żeby coś takiego puścić. W zasadzie nie powinno mnie to dziwić, bo pracuję z Amerykanami, ale za każdym razem jak widzę taką totalną wyjebkę to się we mnie gotuje

Opublikowano
14 minut temu, Homelander napisał(a):

Jak bardzo trzeba mieć wyjebane na to co się robi w robocie żeby coś takiego puścić.

i to na stanowisko związane z grafiką, poezja

Opublikowano

Szybciej jest wykorzystać ai niż prosić człowieka o obrazek, czekać cały dzień, a finalnie dostać nie w tym formacie co trzeba, albo nie z tymi parametrami. Ekscytujecie się niewiadomo czym. Tylko dinozaury nie używają w pracy.

Opublikowano

Chyba sobie jaja robicie z tymi 9000 pracownikami i ich rodzinami.

Te typy zarabiały po 200k+ USD rocznie + dostaną w zależności od expa od 3 do 24 msc odprawy i akcje do sfinalizowania. Nie ma nic lepszego, niż bycie ofiarą layoffa megakorporacji.

Opublikowano
13 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Chyba sobie jaja robicie z tymi 9000 pracownikami i ich rodzinami.

Te typy zarabiały po 200k+ USD rocznie + dostaną w zależności od expa od 3 do 24 msc odprawy i akcje do sfinalizowania. Nie ma nic lepszego, niż bycie ofiarą layoffa megakorporacji.

W PL może tak ale nie wiem jak w Ameryce bo w TV pokazują zawsze że masz pakować się do kartonu i za 5 minut wypierdalać.

Opublikowano

Jak jesteś na kierowniczym stanowisku. Jak jesteś zwykłym szeregowcem to dostajesz maila, odprowadzenie do drzwi i nara. Ewentualnie tygodniówkę za każdy przepracowany rok.

A co do wykorzystania AI to nie jest problemem wykorzystanie AI. Tylko puszczenie tego bez sprawdzenia. Albo sprawdzenie i stwierdzenie: a wyjebane na to mam.

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

W PL może tak ale nie wiem jak w Ameryce bo w TV pokazują zawsze że masz pakować się do kartonu i za 5 minut wypierdalać.

W poprzednim layoff na 6k było tak w US

Microsoft’s severance package reportedly includes 12 weeks’ base pay plus 2 weeks per year of tenure, although details vary by location and team.

W sumie ciekawe, ilu z nich było na kontrakcie, ale tam są tylko terminówki max 18 msc, w gamedevie raczej nie.

Opublikowano

No to tak jak mówiłem: dla szaraczków jest kilkanaście tygodniówek i nara. Do tego nie masz już benefitów jak ubezpieczenie, więc jak szybko roboty nie znajdziesz to przejebane. Tak więc byłbym nieco bardziej ostrożny z pisaniem o tym jak zajebiście być zwolnionym

Opublikowano
Just now, Czoperrr said:

No nieciekawie ale firma nie ma obowiązku zatrudniać i utrzymywać niepotrzebnych pracowników. Kapitalizm.

Ależ oczywiście. Ale też mogliby chociaż odrobinę przyłożyć się do tego, żeby nie pluć

tym ludziom w twarz takimi ogłoszeniami

Opublikowano
  • Autor

Niestety większość ludzi nie jest zbyt empatyczna.

Mało ludzi zastanowiłaby się nad tym co poczują zwolnieni ludzi, na widok kiepskiej grafiki wygenerowanej przez AI.

Najlepsze jest to że to jest dopiero początek, tego typu generowanej przez AI zawartości będzie coraz więcej i więcej (mam nadzieje że już lepszej jakości). A zostaną w zawodzie ci którzy będą potrafić się do tych zmian zaadaptować i mało kto będzie się przejmować uczuciami zwolnionych pracowników, których zastąpi AI pracujące szybciej i taniej.

Opublikowano

Ale to nawet nie trzeba o tych ludziach myśleć. Jak można brać pieniądze i dawać coś takiego, w głowie mi się to nie mieści

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Ależ będzie granko w te gry 5/10 stworzone przez AI dla Xboxa obama

Plus szczypta Hindusa, który obsługuje te agenty na amerykańskiej wizie. drinks