Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 4 minutes ago, ASX said:Ponad 3 lata temu =/= w przeciągu 3 lat.Ależ to jest żałosne. Mógłbym napisać, że i nowsze i starsze gry Playstation wychodziły na PC podając przykłady, ale po co. Chcesz być taki obiektywny, bezstronny, analityczny, a jesteś zwyczajnym manipulującym danymi pod tezę fanbojem. Szkoda czasu
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Tego astrobota to nawet im sie nie opłaca portować przy tak żałosnej sprzedaży. Byłby poziom szmacianki na steam. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Beelzeboss
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor Wiesz jakbyś miał odrobinę honoru, to przyznałbyś że faktycznie Gran Turismo nie mieści się w tym przedziale do 3 lat, bo wyszło trochę później.Ale wolisz uciekać się argumentów personalnych, widząc że zabrakło ci tych merytorycznych.I wolisz się trzymać jak rzep tych dwóch przykładów Astrobota i Gran Turismo jako dowód że Sony jeszcze nie wydaje wszystkich nowych gier na PC, co samo w sobie pokazuje stan i kierunek jaki obrało Sony.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. xDDDDD Greg, opanuj się. To że Sony nie wydało (jeszcze) tych 4 gier które stworzyli na PS5 nie znaczy, że ten proces się zatrzyma w przyszłości, bo trend jest odwrotny i czas konwersji coraz krótszy. Przy LEGO Horizon wręcz stworzyli gre pod Switcha i nie, żadnego tłumaczenia o wymogach licencyjnych nie kupuję.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 51 minutes ago, Paolo de Vesir said:xDDDDD Greg, opanuj się. To że Sony nie wydało (jeszcze) tych 4 gier które stworzyli na PS5 nie znaczy, że ten proces się zatrzyma w przyszłości, bo trend jest odwrotny i czas konwersji coraz krótszy. Przy LEGO Horizon wręcz stworzyli gre pod Switcha i nie, żadnego tłumaczenia o wymogach licencyjnych nie kupuję.Nie twierdzę, że nie. Czepiłem się tego, że napisał wszystkie. A nie są wszystkie. Tyle
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Zupełnie niepotrzebnie co mam nadzieje że już wyjaśniłem, jesteś chyba za bardzo przewrażliwiony na tym punkcie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minute ago, ASX said:Zupełnie niepotrzebnie co mam nadzieje że już wyjaśniłem, jesteś chyba za bardzo przewrażliwiony na tym punkcie.Nic nie musisz wyjaśniać. Manipulujesz sobie faktami, wymyślasz kryteria pasujące Ci pod tezę, wszystko żeby tylko zgadzało się z tym co sobie wymyślisz. Rzeczowa dyskusja absolutnie nie ma sensu.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Kryteria podałem bo sam o nie zapytałeś, nie jest moją winą że kryterium ostatnich 3 lat jako nowe gry ci się nie spodobało, no i gdzie dopuściłem się manipulacji?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minutes ago, ASX said:Kryteria podałem bo sam o nie zapytałeś, nie jest moją winą że kryterium ostatnich 3 lat jako nowe gry ci się nie spodobało, no i gdzie dopuściłem się manipulacji?Wymyśliłeś je sobie, żeby pasowało Ci do tezy. Gdzie manipulacja? A chociażby w tym, że i starsze i młodsze gry Playstation były portowane na PC. Więc to nie wiek tej konkretnej jest powodem, że sportowana nie została. No, ale jak pisałem, nie pasowało Ci to do stwierdzenia, którego użyłeś, więc sobie tak wymyśliłeś, czemu nie. Jak fakty nie pasują do stwierdzenia tym gorzej dla faktów
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. @ASX ale daj już spokój nie za zabraniaj innym konsolom mieć exclusivów. Ja wiem, że to jest twoja agenta i narracja, ale nie każdy jest Xboxem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. I wracamy do dyskusji, gdzie jakiś czas temu Asex robił swoje wykresy pod teorię "świat zmierza do jednoczesnej premiery exów Sony na PC". Stanęło wtedy na tym, że zobaczymy jak z najświeższym Astro. Czas miał się skracać a widzę, że teraz jest retoryka 1-2 lata.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 minutes ago, giger_andrus said:I wracamy do dyskusji, gdzie jakiś czas temu Asex robił swoje wykresy pod teorię "świat zmierza do jednoczesnej premiery exów Sony na PC". Stanęło wtedy na tym, że zobaczymy jak z najświeższym Astro. Czas miał się skracać a widzę, że teraz jest retoryka 1-2 lata.Zaraz będzie retoryka, że nie dotyczy to gier wydanych we wrześniu 2024. Więc wszystko się zgadza, twierdzenie udowodnione, wszystko jest xboxem, radujmy się
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Ale czy, by uznawać gry które wyszły w przeciągu 3 lat jako nowe, jest w jakikolwiek sposób błędna?Widziałem dokładnie, od początku kiedy wyszło Gran Turismo 7 i że jest to ostatnia starsza gra która nie wyszła na PC. Więc celowo napisałem że wszystkie nowsze gry wychodziły na PC. A ty uważasz to za manipulacje, że ustaliłem kryterium takie żeby było zgodne z moją tezą.To prawda że już wcześniej gry były portowane na PC. Ale od 3 lat, do tej porty portowane są wszystkie gry, bez wyjątku, dlatego tak napisałem. Być moze się to zmieni i na przykład takie Death Stranding 2, albo Ghost of Yotei czy Astrobot nigdy nie wyjdą na PC.kto wie?6 minut temu, Czoperrr napisał(a):@ASX ale daj już spokój nie za zabraniaj innym konsolom mieć exclusivów. Ja wiem, że to jest twoja agenta i narracja, ale nie każdy jest Xboxem.Nikomu nie zabraniam, Nintendo ma tytuły ekskuzywne i ma się świetnie, a jeśli ktoś pozbawia Playstation gier ekskluzywnych to robi to nie ja, ale samo Sony.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 7 minut temu, giger_andrus napisał(a):I wracamy do dyskusji, gdzie jakiś czas temu Asex robił swoje wykresy pod teorię "świat zmierza do jednoczesnej premiery exów Sony na PC". Stanęło wtedy na tym, że zobaczymy jak z najświeższym Astro. Czas miał się skracać a widzę, że teraz jest retoryka 1-2 lata.no premiery 1-2 lata to jest właśnie skracanie, bo na początku to było znacznie dłużej. Teraz jeśli spojrzeć na ostatnie premiery są to gry wychodzące równolegle, albo rok lub dwa lata później. Dlaczego mam zakładać że okres ten który już znacząco się skrócił, nie będzie w przyszłości skracać się dalej?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 minutes ago, ASX said:Ale czy, by uznawać gry które wyszły w przeciągu 3 lat jako nowe, jest w jakikolwiek sposób błędna?Widziałem dokładnie, od początku kiedy wyszło Gran Turismo 7 i że jest to ostatnia starsza gra która nie wyszła na PC. Więc celowo napisałem że wszystkie nowsze gry wychodziły na PC. A ty uważasz to za manipulacje, że ustaliłem kryterium takie żeby było zgodne z moją tezą.To prawda że już wcześniej gry były portowane na PC. Ale od 3 lat, do tej porty portowane są wszystkie gry, bez wyjątku, dlatego tak napisałem. Być moze się to zmieni i na przykład takie Death Stranding 2, albo Ghost of Yotei czy Astrobot nigdy nie wyjdą na PC.kto wie?Nikomu nie zabraniam, Nintendo ma tytuły ekskuzywne i ma się świetnie, a jeśli ktoś pozbawia Playstation gier ekskluzywnych to robi to nie ja, ale samo Sony.A czemu 3 lata? A nie 3,5? 4? 2? 2,5? Bo 3 lata sprawiają, że Gran Turismo się nie łapie? Wymyśliłeś sobie 3 lata właśnie dokładnie w tym celu, w żadnym innym. I to jest właśnie manipulacja danymi pod tezę.Jeszcze raz: wiek Gran Turismo nie ma absolutnie nic wspólnego z tym, że ta gra na PC się nie pojawiła i doskonale o tym wiesz. Ale, że nie pasuje Ci to do narracji to sobie wymyśliłeś dodatkowe kryterium Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Homelander
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Sony wydawało w miarę szybko w tej generacji, żeby zyskać większą ilość klientów zanim sprzedaż ps5 osiagnie odlowiednia ilość. Teraz ten czas będzie sie wydłużał, albo nie wyjdą wcale na pc.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 1 minutę temu, Homelander napisał(a):A czemu 3 lata? A nie 3,5? 4? 2? 2,5? Bo 3 lata sprawiają, że Gran Turismo się nie łapie? Wymyśliłeś sobie 3 lata właśnie dokładnie w tym celu, w żadnym innym. I to jest właśnie manipulacja danymi pod tezę.a czemu nie rok albo dwa lata? Teza wciąż byłaby prawdziwa.Sorry, ale uznawanie 3 letnich gier jako nowych to nie jest żadna manipulacja. Myślę że część osób może nawet traktować 3 letnie gry jako stare.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Just now, Paolo de Vesir said:Urocza naiwność.Raczej pokazanie, że można sobie wymyśleć jakąkolwiek teorię, a potem dostosować wybiórczo kryteria żeby pasowało. Just now, ASX said:a czemu nie rok albo dwa lata? Teza wciąż byłaby prawdziwa.Sorry, ale uznawanie 3 letnich gier jako nowych to nie jest żadna manipulacja. Myślę że dla części osób może nawet traktować 3 letnie gry jako stare.No czemu nie? Czemu nie rok albo dwa? No ja doskonale wiem czemu. Bo trzy lata to najdłuższy i najlepiej brzmiący okres czasu jednocześnie wykluczający coś co nie pasuje Ci do twierdzenia
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor no tak, przyjąłem takie kryteria, które są akceptowalne i nie są kontrowersyjne, a które okażą się prawdziwe. Tobie z kolei zależy aby te kryteria rozszerzyć, żeby załapało się do tego jedna gra, która nie wyszła na PC, aby w ten sposób udowodnić mi że manipuluje i kłamie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Just now, ASX said:no tak, przyjąłem takie kryteria, które są akceptowalne i nie są kontrowersyjne, a które okażą się prawdziwe.Tobie z kolei zależy aby te kryteria rozszerzyć, żeby załapało się do tego jedna gra, która nie wyszła na PC, aby w ten sposób udowodnić mi że manipuluje i kłamieNo to skoro tak, to czemu nie przyjmiesz kryterium 4 lata jako nowej gry. Chyba wszystko jedno, skoro Twoje twierdzenia są uniwersalnie prawdziwe, tak?A, i nie chodzi mi o rozszerzenie jakichkolwiek kryteriów, bo ja żadnych nie przyjmuję, żeby cokolwiek udowodnić. Tym bardziej nie zamierzam przyjmować Twoich
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 minuty temu, Homelander napisał(a):nie chodzi mi o rozszerzenie jakichkolwiek kryteriów, bo ja żadnych nie przyjmujęPo co z nim w ogole rozmawiacie? Nie raz pokazał, ze zyje w swoim swiecie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 8 minut temu, Homelander napisał(a):No to skoro tak, to czemu nie przyjmiesz kryterium 4 lata jako nowej gry. Chyba wszystko jedno, skoro Twoje twierdzenia są uniwersalnie prawdziwe, tak?A, i nie chodzi mi o rozszerzenie jakichkolwiek kryteriów, bo ja żadnych nie przyjmuję, żeby cokolwiek udowodnić. Tym bardziej nie zamierzam przyjmować TwoichNie jest uniwersalnie prawdziwe, bo nie ma uniwersalnej definicji gry nowej. Przyjąłem taki przedział bo pasuje i potwierdza moją tezę. Całkowicie bez sensu, czepiasz się o coś co w żaden sposób nie jest kontrowersyjne.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Just now, ASX said:Nie jest uniwersalnie prawdziwe, bo nie ma uniwersalnej definicji gry nowej. Przyjąłem taki przedział bo pasuje i potwierdza moją tezę.Całkowicie bez sensu, czepiasz się o coś co w żaden sposób nie jest kontrowersyjne.No i widzisz, czyli sam przyznajesz, że tworzysz sobie kryteria pod tezy. No, ale to nie tak to działa przecież. W ten sposób można udowodnić absolutnie wszystko, zawsze i wszędzie. Ja w ten sposób mogę sobie napisać, że Microsoft portuje swoje WSZYSTKIE nowe gry na Playstation. Z tym, że jako nowe uznaję tylko gry wydane 9 listopada 2021. No i co, mam rację przyjmując moje kryteria? Stuprocentową. Absurdalne? No jasne. Ale nie ubieram tego w słowa "akceptowalne" i "niekontrowersyjne". Bo kto zaakceptował stwierdzenie, że 3letnia gra to gra nowa, a 3.5letnia to już nie. No Ty. Sam samodzielnie. Nadając temu pozory obiektywności. Udowadnianie tezy nie polega na wybiórczym traktowaniu faktów, a tych, które do tezy nie pasują wykluczanie za pomocą przyjętych przez siebie kryteriów.