Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Chmura też potrzebuje swojego hardware'u na którym będą uruchamiane gry we wstecznej kompatybilności. Aktualnie w serwerowniach siedzą konsole więc problemu nie ma, ale docelowo MS planuje, a nawet powoli już zaczął, ich wymianę na układy podobne do PC.

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

A jeśli hardware'owa wsteczna będzie na kolejnym Xboksie, natomiast wsteczna w chmurze będzie dotyczyć całej reszty brandowanych sprzętów?

Wccftech
No image preview

Xbox Next May Cost Twice as Much as PlayStation 6 Due to...

The Xbox Next could cost considerably more than the PlayStation 6, especially if it will indeed support third-party PC stores like Steam and GOG
Opublikowano
  • Autor

Poczekamy, zobaczymy, na razie oficjalne informacje mówią że wsteczna będzie na wszystkich urządzeniach z odpowiednim układem, a insajder kepler mówi że będzie tylko na oficjalnej konsoli.

Opublikowano

Dlaczego MS nie może już teraz powiedzieć wprost, jak to będzie wyglądać i rozwiać wszelkie wątpliwości? Z jednej strony to nie tajemnica, bo babka z AMD coś tam mówi (dla mnie to nie jest tak klarowne jak dla ciebie), a z drugiej strony tajemnica i ciężko bezpośrednio MS/Xboksowi wprost coś stwierdzić, zakomunikować? No typowy MS w kwestii komunikacji.

Opublikowano
3 minutes ago, krzysiek923 said:

Dlaczego MS nie może już teraz powiedzieć wprost, jak to będzie wyglądać i rozwiać wszelkie wątpliwości? Z jednej strony to nie tajemnica, bo babka z AMD coś tam mówi (dla mnie to nie jest tak klarowne jak dla ciebie), a z drugiej strony tajemnica i ciężko bezpośrednio MS/Xboksowi wprost coś stwierdzić, zakomunikować? No typowy MS w kwestii komunikacji.

Bo sami tego nie wiedzą albo wiedzą, ale za tydzień zmienią zdanie.

Opublikowano

A ciekawe czy nowy Xbox będzie miał dostęp do Steama i Epica, co myślicie?

Opublikowano
  • Autor

No wydaje mi się że ta szefowa AMD Lisa Lu czy Sarah Bond mówią dosyć wprost i dosyć klarownie.

image.png

Jeśli ktoś wciąż ma wątpliwości to już jego sprawa. Widocznie nie przekonują cię oficjalne zapewnienia i wolisz pozostać nieufny aż się to wydarzy, do czego masz prawo i co rozumiem.

Opublikowano

Akurat te zapewnienia o Xboxie to tak naprawdę są niepewne do dnia premiery. Jak sobie pomyślę co się odjebało z Perfect Dark czy Everwild, wsparciem dla Halo czy Forzy Motorsport czy ogólnie "Just 4 games" to aż mnie krew zalewa. Tyle dobrze, że dostarczają gier, ale kurcze byku, oni naprawdę tyle już namieszali, że człowiek nie wie do końca na czym stoi.

Opublikowano
Just now, Paolo de Vesir said:

Akurat te zapewnienia o Xboxie to tak naprawdę są niepewne do dnia premiery. Jak sobie pomyślę co się odjebało z Perfect Dark czy Everwild, wsparciem dla Halo czy Forzy Motorsport czy ogólnie "Just 4 games" to aż mnie krew zalewa. Tyle dobrze, że dostarczają gier, ale kurcze byku, oni naprawdę odjebali tyle, że nie ma zbytnio co im ufać. xd

Dostarczają gier ale tylko jeśli nie chodzi o Perfect Dark, Everwild, Contraband, albo State of Decay.

Opublikowano

Gdzie ty tam w tym nagraniu masz odniesienie do wszystkich sprzętów, w tym pecetów? Jasno mówi "including our next generation Xbox consoles", po czym dodaje to "all while maintaing compatibility with your existing library of Xbox games", w międzyczasie nie wspominając, że będzie to dotyczyć wszystkich brandowanych sprzętów. Z czego można wywnioskować na 100% tylko to, że ich konsole będą oferować wsteczność.

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Dostarczają gier ale tylko jeśli nie chodzi o Perfect Dark, Everwild, Contraband, albo State of Decay.

U nich tam największy kocioł to jest w XGS właśnie. Jebani partacze. Do roboty kurwa, ja bym z nimi porządek zrobił, a wiem co mówię, bo nigdy nie kierowałem zespołem i nie znam się na biznesie.

Opublikowano
  • Autor

na początku nagrania jest że dotyczy to całej rodziny sprzetów:

That's why we're investing in our next-generation hardware lineup, across console, handheld, PC, cloud, and accessories

tak jak mówię, możemy analizować te wypowiedzi słowo po słowie, ale nic tutaj nie wskazuje by wsteczna kompatybilność miała dotyczyć tylko konsoli, szczególnie w wypowiedzi CEO AMD. Nie mówię że trzeba im ufać, a nawet nie powinno się wierzyć w oficjalne zapewnienia Microsoft. Ale mimo to wypowiedzi te są dosyć klarowne.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

[...]nic tutaj nie wskazuje by wsteczna kompatybilność miała dotyczyć tylko konsoli[...] Ale mimo to wypowiedzi te są dosyć klarowne.

Ani nic nie wskazuje, aby na pewno dotyczyło to wszystkich sprzętów. Jak widać każdy wyciąga z tych słów co chce, no więc nie jest to klarowne i zapewne takie miało być na tym etapie.

4 minuty temu, ASX napisał(a):

na początku nagrania jest że dotyczy to całej rodziny sprzetów:

Całej rodziny sprzętów to dotyczy to, co powiedziała przed tymi słowami, a nie wstecznej.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor

Tak jak mówię poczekamy zobaczymy :)

Opublikowano

Dobra rada dla kogoś, kto aktualnie ma już Xbox Series, ale średnia dla kogoś, kto chciałby teraz kupić, bo do nowego Xboksa aż 2 lata.

Gdyby wsteczna rzeczywiście miała być tylko na nowej konsoli/konsolach bezpośrednio od MS, to bym się nie zastanawiał, bo wziąłbym Series X, trzymał tę konsolę dla wstecznej i ogólnie w razie chęci pogrania sobie na konsoli, a nowości w przyszłej generacji ogrywałbym już w apce na PC. Xbox Prime to kiedyś tam, jakby potaniał, bo nie oferowałby mi więcej niż Series X w combo z PC. Ale jeśli wszystko za te 2 lata będzie na PC (jak twierdzisz), to jednak szkoda wydawać tyle kasy na bezużyteczny dla mnie za 2 lata sprzęt, no nie? Po prostu chciałbym wiedzieć, czy warto jeszcze łądować się w ich konsolę (niby ograniczyli sprzedaż, ale jednak sprzedają... i tyle wiadomo) ale MS ma to w dupie. Czy to jest ta słynna prokonusmenckość?

Opublikowano
  • Autor

zrób jak uważasz, ja osobiście nie widzę zbyt wiele sensu kupowania w tym momencie Series X, zwłaszcza w tej cenie

Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

zrób jak uważasz

No właśnie, taką informację ma dla mnie Microsoft.

Ja widzę sens o tyle, że 2 lata to sporo czasu, a jak chcę sobie ogrywać i kompletować gierki na Xboksie, to w apce na PC tego nie zrobię. Za 2 lata jednak okaże się, że wsteczna tylko na konsoli MS: "o kurde, mogłem 2 lata temu wziąć tego Series X i grać od dawna".

Opublikowano

Jak już kupować Series X to tylko używki, są do dostania w spoko pieniądzach, więc nawet nie będzie szkoda jak na 2 lata. A sprzęt raczej pancerny, więc nie powinno się z nim nic dziać, ewentualnie można rozważyć wymianę pasty.

Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):

No właśnie, taką informację ma dla mnie Microsoft.

Ja widzę sens o tyle, że 2 lata to sporo czasu, a jak chcę sobie ogrywać i kompletować gierki na Xboksie, to w apce na PC tego nie zrobię. Za 2 lata jednak okaże się, że wsteczna tylko na konsoli MS: "o kurde, mogłem 2 lata temu wziąć tego Series X i grać od dawna".

Bierz Krzysiek jakiegoś Xsx z olx. Ludzie po 1000 albo 1200zl sprzedają i graj.

Przeskok względem kolejnej generacji pewnie będzie jeszcze mniejszy i Xsx czy Ps5 to będą jeszcze latami wspierane.

W międzyczasie zobaczysz jak się sytuacja rozwinie z tymi nowymi sprzętami.

19 minut temu, wojtas011 napisał(a):

szykuje się nowa podwyżka i wywalenie pc gamepassa

Granie Premium ? Tylko na Xboxie. Może idzie im chujowo ale chociaż w podwyżkach nie odstają od innych.

Opublikowano

100zł za miesiąc XGP? Kogoś chyba POJEBAŁO. Zdrapeczki wjadą aż miło. banderasZa moment dojdziemy do granicy gdzie będzie taniej kupić coś na premierę i odsprzedać z małą stratą.

Cholera... ale oni wycofują się z nośników. Czyżby to był plan od początku? Zabrać własność, ale kazać płacić sobie jak za retail?

Keanu Reeves Blank Template - Imgflip

Opublikowano

3 plany, współdzielone na konsoli, PC oraz streamingu (wszystkie mają granie online w cenie):

Essential - 10USD/mies. - 50 gier na start

Premium - 15USD/mies. - katalog ok. 200 gier + gry 1st party DO ROKU od premiery (wykluczając CoD-a)

Ultimate - 30USD/mies. - katalog ok. 400 gier, ponad 75 premier rocznie, pełny katalog day1, Ubisoft+ Classics, EA Play + Fortnite Crew, najlepsza jakość streamingu

Opublikowano

Ciekawe o ile wyjadą z podwyżką za Ultimate. Stówka miesięcznie za abonament, mrrrrr banderas Dobrze mieć gigantyczny backlog.

Opublikowano
  • Autor

golarka robi brrrrr