Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Featured Replies

Opublikowano

Witam, Panowie i panie mam prośbę o podpowiedź, mój syn gra mecz z bracmi Tochibana i nie może tego przejść, macie jakieś rady i podpowiedzi jak ich pokonać? Bardzo proszę o pomoc bo nie mogę już patrzeć jak się z tym męczy i przeżywa, z góry wielkie dzięki za każdą pomoc 

• Odpowiedzi 79
  • Wyświetleń 21,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wiem, że nie możecie się doczekać wieści, więc śpiesznie informuję, że Niemcy rozjebane jak pod Stalingradem.  2:0, jedna bramka Kojiro, jedna to podwójny Neo strzał Kojiro+Tsubasa, było blisko t

• Day1 wjedzie, pes/fifa killer.

Opublikowano

@Leesowczyk

Ogólnikowo odpisałem Ci na PM, a teraz czytam temat i w sumie mogę zacytować siebie:

W dniu 6.05.2021 o 21:14, Kmiot napisał:

Podania są tutaj nieprecyzyjne, AI wątpliwe. Ta gra to wyłącznie szybkie palce, solowe rajdy z dryblingami (R1/R2) i ładowanie animacji Super/Hiper strzałów w różnych konfiguracjach (klasycznie, z powietrza, combo z innym zawodnikiem).

Możecie też spróbować wyuczyć się metody na nieznaczne cheesowanie strzałów:

W dniu 6.05.2021 o 20:34, Kmiot napisał:

Jeśli się uprzeć, to chyba najskuteczniejszą metodą jest wbiegnięcie w pole karne, wymuszenie na bramkarzu, by zaczął wybiegać z linii, szybki zwrot o 90 stopni w kierunku autu, by od gnoja uciec i póki go nie ma na bramce, to krótki skos w kierunku chorągiewki, strzał z dużego kąta. Wtedy superstrzały często lądują bezpośrednio w siatce z pominięciem interwencji bramkarza. Trudno mi ten manewr opisać słowami, trzeba do tego też dużo wyczucia gry (które przychodzi z czasem), bo bramkarze bardzo szybko się rzucają piłkarzom pod nogi niczym pantery na ofiarę i zgarniają piłkę. Ale jeśli uda się gnoma przechytrzyć, to teoretycznie nawet zwykły strzał może wtedy wpaść. W praktyce to nadal czysty fart, bo gra i tak potrafi bramkarza nagle "teleportować" na linię i odpalić animację próby interwencji.

To wymaga trochę prób, by wyczuć odpowiednie momenty, ale wyuczenie się tego może ułatwić dalszą drogę w karierze. Jeśli gra będzie łaskawa, to uzna, że bramkarza nie ma na posterunku i Superstrzał wpadnie do siaty bezpośrednio. W gorszym przypadku odpali się animacja interwencji bramkarza, co też ma swoje zalety: szansa na gola jeśli między słupkami mamy ręcznik, albo uszczuplenie paska Spirit golkiperowi.

Taktycznie to chyba najlepiej postawić na kontrolę środka pola, bo szybki odbiór piłki przeciwnikowi i nie dopuszczanie go do strzału to klucz. Nasz atak to i tak głównie solowe rajdy, więc nie ma wielu powodów do trzymania z przodu wielu zawodników.

Opublikowano

Bracia Tachibana? No to raczej, że tak jak w kreskówce, trzeba się w górę odbić od słupka i poprzeczki i zblokować w ten sposób ich strzał :drakeyeah:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Nikt pewnie nie ściągnie, ale o dziwo gra nie wymaga żadnej kasy w pvp i kasa nie daje przewagi w pvp. Wydawac można, pomaga to tylko w pve, które nie ma wpływu na pvp. Grałem wczoraj z ziomkami 3h, mecze są 4na4