Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox One controller a gry PC

Featured Replies

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 30,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To coś masz źle ustawione/zainstalowane. Pad do Xbox One jest domyślnie obsługiwany przez Windows 10, mnie działa bez żadnych problemów we wszystkich grach, które obsługują kontrolery.

• Rozumiem że w windowsie widac pada? Próbowałeś sparować ponownie? 

• Podepnij go kablem i zrób update aplikacją "Akcesoria Xbox". Nie mam innych pomysłów. Sprawdź też ustawienie kontrolera w steam i zobacz czy tam nie jest namieszane.

Opublikowano
2 minuty temu, Shankor napisał:

Wibracje działają przez BT.

Widocznie wyleciało mi z głowy. Po prostu pamiętam głównie utrapienia w postaci przełączania pada konsola/PC i braku dzwięku z jacka. :( 

Adapter wjedzie musowo.

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedzi, no to wygląda na to, że muszę zamówić adapter:) Tego się nie spodziewałem, bo u mnie są wibracje i np. stare gierki jak Alan Wake chodzą bezproblemowo, a już taka Persona to momentalnie po sparowaniu pada klatkuje i to bardzo.. Czy ten adapter będę mógł  wykorzystać też do innych sprzętów, np. do playstation classic, żeby pograć bezprzewodowo?

Opublikowano
2 godziny temu, jar3czek napisał:

@izon próbowałeś przetestować czy takie same problemy dzieją się po podłączeniu pada po kablu? Może to jakiś babol w tej konkretnej grze/lub jakiś inny soft się gryzie.

Po kablu działa bez problemów. Raczej nie, bo takie spadki miałem też np. w Wiedźminie 3. Myślałem, że to może kwestia tego, że podłączając pada uruchamia się w tle aplikacja - xbox game bar, której nie da się z kompa odinstalować no ale po kablu też jest włączona, więc to nie może być to. Skłaniam się ku temu, co koledzy napisali, że może adapter wbudowany w kompa nie wyrabia do takiego pada i dlatego cały system się spowalnia. Będę jeszcze próbować aktualizować sterowniki, jak to nie pomoże to zamawiam wspomniany adapter Microsoftu.

Opublikowano

Zrobiłem wczoraj jeszcze dodatkowe testy i co jedno mnie dziwi, to że problem nie występuje przy graniu na platformie Epic. Ciupałem wczoraj kilka godzin w Tony Hawka i gra chodzi bez zarzutu. Może Steam obciąża dużo bardziej kompa i w korelacji z niewydajnym bluetoothem powoduje takie problemy? Mam nadzieję, że ten adapter faktycznie rozwiąże problem.

Opublikowano

Panowie, otóż problem został rozwiązany i to bez adaptera, wystarczyło, że w ustawieniach steam skalibrowałem pada i nagle problem ustąpił. Natomiast mam jedno zasadnicze pytanie, czy adapter na 100% pozwoli mi uzyskać dźwięk poprzez słuchawki podłączone bezpośrednio do pada? Bo w tym momencie to jest jedyny powód, dla którego miałbym go kupić..