Opublikowano 7 września 20213 l No ja cały czas pykam w 2k20 (z 250h już wbite ), bo system rzutów w 2k21 był kretyński i nawet jak do gamepassa wrzucili to nie grałem.
Opublikowano 7 września 20213 l W trenignu 5vs5 mi konsole wyłącza XD Ogólnie to aż tak ciężko nie jest tylko obronę ogarnąć. Denerwuje głównie próba odbioru, bo zaraz faul, no i te kmioty trafiają na Rookie nawet za 3 często. Grafa wymiata. Widzę, że Fifa, czy PES ze 2 ligi niżej. Edytowane 7 września 20213 l przez Donatello1991
Opublikowano 7 września 20213 l Nom wiem o co kaman w miarę wychodzi już, ale i tak często zwiewają. Nie rozumiem jednego. Czemu jak zrobię faul dalek od mojego kosza to jest " karny " ? Edytowane 7 września 20213 l przez Donatello1991
Opublikowano 8 września 20213 l Co to jest karny? xd Może poczytaj zasady gry w koszykówkę, bo pewnie w tym masz braki. W NBA też jest kilka innych zasad.
Opublikowano 8 września 20213 l No ten dwa rzuty do kosza i wszyscy stoją w pół okręgu XD No chyba tak zrobię i poczytam. Swoją drogą wczoraj już byłem bliski wyrzucenia gry, ale przemogłem się i nawet jeden mecz wygrał. Porażki też już mniejszą przewagą punktową mam XD Czuję jednak, że się wciągnę. Poczytałem wczoraj trochę recenzji i piszą, że próg wejścia jest wysoki, a i dla niedzielnego gracza to zbytnio sensu nie ma, chyba że kanapowo. Nie jest aż tak źle. No, ale cała otoczka meczu to jest jakieś mistrzostwo świata.
Opublikowano 8 września 20213 l no jak się nie zna nawet podstawowych zasad koszykówki, to może być ciężko
Opublikowano 8 września 20213 l 18 hours ago, maciucha said: No ja cały czas pykam w 2k20 (z 250h już wbite ), bo system rzutów w 2k21 był kretyński i nawet jak do gamepassa wrzucili to nie grałem. Pamiętam ściągnąłem 21 z game passa, stworzyłem postać w mycareer, doszedłem do NBA, po pierwszych treningach na hali gdzie nie mogłem nic trafić stwierdziłem, że nie mam teraz miesiąca czasu, żeby masterować ten idiotyczny system rzutów i na tym się przygoda skończyła. Tak wiem - pozdro poćwicz, ale naprawdę to była absolutnie ostatnia rzecz, którą należało w tej grze ruszać.
Opublikowano 8 września 20213 l NBA 2k21 wymaga bardzo miękkego i sprężystego obsługiwania rzutu, szczególnie zawodnika, którymi ciężko się rzuca, jak np Lebron. No i położyli jeszcze większy nacisk na hot zones. Aktualny system rzutów ewoluuje jakoś od Nba 2k9 i co edycję trzeba było się mniej lub bardziej przestawić, więc nabrałem już wprawy. Na początku bywa to frustrujące.
Opublikowano 8 września 20213 l 10 minut temu, Bartg napisał: Pamiętam ściągnąłem 21 z game passa, stworzyłem postać w mycareer, doszedłem do NBA, po pierwszych treningach na hali gdzie nie mogłem nic trafić stwierdziłem, że nie mam teraz miesiąca czasu, żeby masterować ten idiotyczny system rzutów i na tym się przygoda skończyła. Tak wiem - pozdro poćwicz, ale naprawdę to była absolutnie ostatnia rzecz, którą należało w tej grze ruszać.
Opublikowano 8 września 20213 l 9 minutes ago, krupek said: NBA 2k21 wymaga bardzo miękkego i sprężystego obsługiwania rzutu, szczególnie zawodnika, którymi ciężko się rzuca, jak np Lebron. No i położyli jeszcze większy nacisk na hot zones. Aktualny system rzutów ewoluuje jakoś od Nba 2k9 i co edycję trzeba było się mniej lub bardziej przestawić, więc nabrałem już wprawy. Na początku bywa to frustrujące. Wiem bo gram od dobrych 15 lat w 2K ale zeszłoroczny system był moim zdaniem zdecydowanie najgorszy w historii serii. Zupełnie nieintuicyjny w stosunku do tego co było.
Opublikowano 8 września 20213 l No u mnie podobnie. Ograłem z 10 różnych koszykówek 2k i nigdy nie miałem specjalnych oporów przed uczeniem się nowych systemów w grze, bo były intuicyjne i wydawały się krokiem w przód. Tutaj tak nie było.
Opublikowano 8 września 20213 l No ja się jeszcze wstrzymuję z zakupem 2k22, czekam na gameplaye i potwierdzenie zmian jakie doszły. Może też jakieś demo wleci, chociaż będzie to pewnie wersja na X One.
Opublikowano 8 września 20213 l Dema już raczej nie będzie, a rzuty jak twierdzi 2K zostały zmienione.
Opublikowano 8 września 20213 l Ja na tej zza kosza, od czasów Nba Live 200. Kompletnie nie akceptuję tej z boku boiska jak w prawdziwym meczu.
Opublikowano 8 września 20213 l tylko zza pleców tak jak pan krupek powiedział traci się tę telewizyjność, ale zyskuje się dużo lepszy przegląd pola i wyczucie odległości
Opublikowano 8 września 20213 l No ja gram tą z boku. No ciężko było z tą obroną, ale już skumałem trochę poćwiczyłem i idzie dobrze. Czyli po 4 faulach na kwarte, przeciwnik po każdym kolejnym dostaje 2 rzuty z tego co wychodzi tak? No gałką chyba ani razu nie trafiłem do kosza z dalszej odległości, a przyciskiem X trafiam w miarę często. Dużo rzeczy do ogarnięcia, ale grę kupiłem na dłuższy okres, więc się wdrożę powoli.
Opublikowano 15 września 20213 l System rzucania jest mega skopany. Ja wchodzę pod kosz, lub rzucam za 3. Rzuty z pół dystansu są mocno irytujące i większość nie wchodzi. W 2k22 jest to przebudowane ale ciekaw jestem czy bardziej intuicyjne? Natomiast fajnie, że często idzie trafić z połowy boiska przed końcową syreną takie rzuty mega cieszą.