Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
19 minut temu, 20inchDT napisał:

Na tym forum mało kto gra w rpgi, co widać po temacie super zapowiadającego się baldur's gate 3 czy serii divinity, pillars, wasteland etc.

Bardzo się mylisz, no ale Ty obczaisz skrawek tego, co ktoś gra na psn id i już masz wyrobiona opinie...

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przed siódmą generacją można jeszcze było czarować czego to się tam nie ograło, ale na nieszczęście teoretyków GT i PSNid wyrażają więcej niż tysiąc słów.

Taa to sprobuj wyjść ze swego pudełka i rozkminić, ze są jeszcze Epic, Steam, Origin i inne platformy do grania. Naprawdę świat wbrew temu co myślicie nie kręci się wokół Xboxa, choc nie dziwie się, ze tak myślicie po tych eventach w stylu Tony Robbinsa..

Opublikowano

Co wy pierdolicie, przecież Sony to świetna firma.

- wychowałeś się z PlayStation na wyścigach? - dorośnij, nie dostaniesz już u nas nic poza Gran Turismo które pamięta erę PS2.

- wychowałeś się z PlayStation na bijatykach? Dorośnij, we wszystko zagrasz teraz na dowolnej konsoli, bijatyki to nie powód dla którego musisz mieć najnowsze Playstation

- może wychowałeś się na platformowkach? W Crasha zagrasz se na Xboxie, cześć zaorana, a reszta zaadresowana dla 6 latka, niech dmucha w pada - dorośnij

- a co z RPG? he he, konkurencja deklasyfikuje.

- może jakiś shooter dobry? FPS, skill, zręczność w dodatku dostępny tylko na PlayStation?! No no, kup se Call of Duty.

Co ma wiec do zaoferowania PlayStation?

Kinowe doświadczenie w postaci pifpaf obowiązkowo w widoku z 3 osoby, nie za trudna bo musi każdy w nia zagrac, ma się tylko błyszczeć, jak przejdziesz to sprzedaż bo więcej nie wrócisz.

To moze Sony pozwoli pograć w gry z czasów świetności Playststion 2/3? Chyba jak se kurwa remastera za trzy i pol bomby kupisz xD

A co z Vita? Na cmentarzu obok PlayStation VR i kontrolerów Move.

Sony aktualnie poza znaczkiem nie ma nic wspólnego z Sony które poznałem w czasach PSXa, trzeba być ślepym i głupim by patrzeć dalej w stronę tej firmy, nostalgia jednak robi swoje i wiem ze wielu dalej sobie tłumaczy przez zaciśnięte zeby ze jeszcze będzie dobrze, jeszcze jako się ułoży, przecież nie będzie to tak trwać wiecznie - patologiczne przywiązanie z przyzwyczajenia jak w domu w którym facet napierdala swoją babę, klapki na oczach i trudność w zrozumieniu ze zmiana może być lepsza.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
5 minut temu, izon napisał:

Taa to sprobuj wyjść ze swego pudełka i rozkminić, ze są jeszcze Epic, Steam, Origin i inne platformy do grania. Naprawdę świat wbrew temu co myślicie nie kręci się wokół Xboxa, choc nie dziwie się, ze tak myślicie po tych eventach w stylu Tony Robbinsa..

Z udzielających się w temacie na PC gra izi, reszta (najczęściej) konsoluje.

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Z udzielających się w temacie na PC gra izi, reszta (najczęściej) konsoluje.

Ok No i to nie potwierdza Twojej tezy, o teoretykach. 

11 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Co wy pierdolicie, przecież Sony to świetna firma.

- wychowałeś się z PlayStation na wyścigach? - dorośnij, nie dostaniesz już u nas nic poza Gran Turismo które pamięta erę PS2.

- wychowałeś się z PlayStation na bijatykach? Dorośnij, we wszystko zagrasz teraz na dowolnej konsoli, bijatyki to nie powód dla którego musisz mieć najnowsze Playstation

- może wychowałeś się na platformowkach? W Crasha zagrasz se na Xboxie, cześć zaorana, a reszta zaadresowana dla 6 latka, niech dmucha w pada - dorośnij

- a co z RPG? he he, konkurencja deklasyfikuje.

- może jakiś shooter dobry? FPS, skill, zręczność w dodatku dostępny tylko na PlayStation?! No no, kup se Call of Duty.

Co ma wiec do zaoferowania PlayStation?

Kinowe doświadczenie w postaci pifpaf obowiązkowo w widoku z 3 osoby, nie za trudna bo musi każdy w nia zagrac, ma się tylko błyszczeć, jak przejdziesz to sprzedaż bo więcej nie wrócisz.

To moze Sony pozwoli pograć w gry z czasów świetności Playststion 2/3? Chyba jak se kurwa remastera za trzy i pol bomby kupisz xD

A co z Vita? Na cmentarzu obok PlayStation VR i kontrolerów Move.

Sony aktualnie poza znaczkiem nie ma nic wspólnego z Sony które poznałem w czasach PSXa, trzeba być ślepym i głupim by patrzeć dalej w stronę tej firmy, nostalgia jednak robi swoje i wiem ze wielu dalej sobie tłumaczy przez zaciśnięte zeby ze jeszcze będzie dobrze, jeszcze jako się ułoży, przecież nie będzie to tak trwać wiecznie - patologiczne przywiązanie z przyzwyczajenia jak w domu w którym facet napierdala swoją babę, klapki na oczach i trudność w zrozumieniu ze zmiana może być lepsza.

No i nikt tak na Sony nie patrzy, tylko xboty, które są same ślepo zapatrzone w swój dekoder zarzucają posiadaczom PS5 fantazym. Niestety jest dokładnie na odwrót. Np. ja jestem świadomy niedociągnięć u Sony jak i samej konsoli. Po prostu nie zmienia to faktu, ze majac porównanie na Xboxie nie chciało mi się grać. A nie chciało bo jest nudny jak flaki z olejem, oferując to samo od 3 generacji i nie dając ani jednej nowej gry na premiere. Może i Dualsense to nie jest rewolucja, może Demon Souls Remake to nie jest najlepszy tytuł startowy w historii ale do chuja Pana to vs TOTALNE ZERO po stronie zielonych broni się samo i żeby tego nie widzieć trzeba być ślepym. M$ obiecuje jakieś nowe gry za 2-3 lata i super może wtedy kupię ta konsole natomiast w Ratcheta zagram jeszcze w tym roku. Ile można przechodzić halo i gearsy??

Edytowane przez izon

Opublikowano
Teraz, izon napisał:

Ok No i to nie potwierdza Twojej tezy, o teoretykach. 

Jak nie? Jeśli 9 na 10 osób w tym temacie pluje na PC i na nim nie gra to PSNid i GamerTag powiedzieć Ci mogą wiele o danej osobie. Najczęściej wychodziło, że naczelne klapy w ogóle nie ogrywały exów na PS4 albo o Xboxie wypowiadali się na podstawie YT. Sam niejednokrotnie wyjaśniałem jakiś szkrabków czy innych klapów trofkami z ukończonych gier z mojego ID. :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jak nie? Jeśli 9 na 10 osób w tym temacie pluje na PC i na nim nie gra to PSNid i GamerTag powiedzieć Ci mogą wiele o danej osobie. Najczęściej wychodziło, że naczelne klapy w ogóle nie ogrywały exów na PS4 albo o Xboxie wypowiadali się na podstawie YT. Sam niejednokrotnie wyjaśniałem jakiś szkrabków czy innych klapów trofkami z ukończonych gier z mojego ID. :) 

Może i tak natomiast ja tu dostrzegam dokładnie odwrotny scenariusz, ludzie wyśmiewają Astro czy nowe Soulsy choc nie mieli DualSensa w rękach. Natomiast xboxa łatwiej jest gnoić nie maja tej konsoli skoro we wszystko co na niej jest, zagrasz na innych platformach, nie wspominając o tym, ze sprzęt nie wnosi zupełnie nic nowego. Ja cenie właśnie Nintendo czy w tej generacji PS5, za to, ze wprowadzają jakiś powiew świeżości z czym konsole zawsze mi się kojarzyły. A na kompie lubię grać w niektóre gry bo są po prostu lepsze niż na konsolach jak np. Wiedźmin 3 czy Cyberpunk. 

Opublikowano
51 minut temu, izon napisał:

Bardzo się mylisz, no ale Ty obczaisz skrawek tego, co ktoś gra na psn id i już masz wyrobiona opinie...

Wyyłumacz mi w takim razie dlaczego jestem w błędzie. Nawet szkalowany ac valhalla ma 49 stron, a divinity 2 tylko 12.

Opublikowano
8 minut temu, izon napisał:

Natomiast xboxa łatwiej jest gnoić nie maja tej konsoli skoro we wszystko co na niej jest, zagrasz na innych platformach

Jop, jednak żeby ograć exy z tego Xboxa to najczęściej trzeba mieć Gamertag, więc wracamy do punktu wyjścia.

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

Wyyłumacz mi w takim razie dlaczego jestem w błędzie. Nawet szkalowany ac valhalla ma 49 stron, a divinity 2 tylko 12.

W rpgi to się gra, a nie rozprawia na forum, a grając w takie gnioty jak assassins creed to gdzieś trzeba dać upust emocjom:) w mojej ocenie pojemność tematu nie odzwierciedla stanu faktycznego dla przykładu wiem, ze sporo osób na forum zagrywa się na Switchu ale wątek konsoli Nintendo nie jest jakiś bardzo rozbudowany, a niektóre gry nawet nie  maja swojego tematu..Choc oczywiście w pewnych kwestiach masz racje: gniot The Last Of Us 2 to już nie wiem ile ma stron, aż żal patrzeć :) 

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jop, jednak żeby ograć exy z tego Xboxa to najczęściej trzeba mieć Gamertag, więc wracamy do punktu wyjścia.

Panie trylogie Halo masz na Steam, to jakie te exy jeszcze..

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

W rpgi to się gra, a nie rozprawia na forum

Aha

Opublikowano
2 minuty temu, izon napisał:

Panie trylogie Halo masz na Steam, to jakie te exy jeszcze..

Może rzeczywiście określenie ex jest tutaj nie na miejscu. Gry 1st party MS-u ograć można albo w abonamencie XGP za cenę 40zł/m-sc albo kupić czy w Storze czy na Steamie. W każdym przypadku pieniądze i tak idą na poczet studiów Xboxa, więc na dalszy rozwój gier. Kupując te gry wspierasz Xboxa, nawet jeśli go nie posiadasz.

Także dzięki. :) 

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Może rzeczywiście określenie ex jest tutaj nie na miejscu. Gry 1st party MS-u ograć można albo w abonamencie XGP za cenę 40zł/m-sc albo kupić czy w Storze czy na Steamie. W każdym przypadku pieniądze i tak idą na poczet studiów Xboxa, więc na dalszy rozwój gier. Kupując te gry wspierasz Xboxa, nawet jeśli go nie posiadasz.

Także dzięki. :) 

Nie ma za co, tylko, ze Horizona, czy Death Stranding tez masz na PC, wiec

to działa w obydwie strony :)

Ja osobiście nie mam nic do gier sygnowanych logiem Xboxa czy M$ powiem więcej, gdyby coś wartego uwagi się pojawiło to pewnie Series X nadal stałby pod moim tv no ale niestety póki co....:flag_of_truce:

P.S. Ori na Switchu jest cudowne :)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Paweł to chyba ma problemy z zasypianiem skoro zainstalował DS na noc. :kaz:

Opublikowano
7 godzin temu, 20inchDT napisał:

Oby się za bardzo nie rozpedzali, bo przy takim tempie zatrzymaja się dopiero w 2024 na dziesiatą rocznicę objecia sterów przez Spencera. Niech ich chuy, gdyby halo wyszło zgodnie z planem, to by nie mieli żadnego zapowiedzianego eksa na 2021 xd

31 minut temu, ASX napisał:

Przesadzacie E3 w wykonaniu Xboxa od 2018 trzymają poziom. 

Mało jest pierdolenia, tylko leci zapowiedź za zapowiedzią, jedyne do czego można się przyczepić to to że Microsoft lubi zapowiadać swoje gry zwiastunami CGI i brakuje na ich prezentacjach jakiś dłuższych fragmentów gamepalyu kiedy to developer może wyjść na scenę i opowiedzieć o swojej grze. A przydałoby się cos takiego bo teraz to wygląda tak jakby targetem ich konferencji były dzieci z ADHD i koniecznie chcą żeby nie było przestoju dłuższego niż 30 sekund.

Z tym "eventem" marcowym (celowo cudzysłów) to ja byłbym ostrożny, źródłem plotki jest Jeff Grub którego zapytali czy MS planuje coś z okazji przejęcia Bethesdy. A on odpowiedział że na pewno coś planuje, ale nie wiadomo jak to będzie wyglądać, może to być krótki filmik gdzie zaprezentują wszystkie studia Bethesdy i gry nad którymi pracują a może to będzie tylko krótki artykuł na stronie gdzie Xbox wyjaśni status ekskluzywności gier takich jak Starfield czy Elder Scrolls.

U Bociarzy panika wymieszana z myśleniem życzeniowym. Powoli już widzą, że chuja z tego będzie ale jeszcze sięgają wstecz do przeszłości..Niestety drodzy koledzy ale mamy 2021 r. i z tych szumnych zapowiedzi sprzed 2-3 lat niewiele wyszło. Miejmy nadzieję, że Xbox otrzyma jakieś dedykowane dla tej konsoli gry przed końcem generacji..chociaż paradoksalnie sytuacje może uratować.. jakiś kolejny Series X/S/PRO CHUJ WI CO żeby uzasadnić zakup nowego dekoderka. Wydaje mi się, że obecne konsole mogą nie uciągnąć potwora Halo Infinite...

Dzień dobry i miłego dnia!

Edytowane przez izon

Opublikowano

Napewno wyjdzie Halo Infinite a w jakim stanie to się okaże, na koniec generacji nowe Gearsy a w połowie Forza i to koniec z tych 9/10, później jakieś popierdolki, DLC do TETRISa i można czekać na następcę.

Opublikowano
43 minuty temu, izon napisał:

Niestety drodzy koledzy ale mamy 2021 r. i z tych szumnych zapowiedzi sprzed 2-3 lat niewiele wyszło.

z gier zapowiedzianych do 3 lat  wstecz wyszły:

- Gears 5,

- Battletoads

- Forza Horizon 4

- Microsoft Flight Simulator

- Bleeding Edge

- Gears Tactics

- Tell My Why

- remaster Age of Empires III

- Grounded (early access)

- Ori and the Will of the Wisps

- Wasteland 3

nie wyszły:

- Halo Infinite

- Forza Motorsport

- Everwild

- State of Decay 3

- Psychonauts 2

- Dusk Falls

- Avowed

-Age of Empires IV

- Hellblade 2

- Fable

- Starfield

- The Elder Scrolls VI

Opublikowano
56 minut temu, izon napisał:

U Bociarzy panika wymieszana z myśleniem życzeniowym.

Typ się sfajdał bo wyszedł z niebieskiego bagna na chwilę i zobaczył dyskusję koneserów gejmingu :reggie:

Tak właśnie to wygląda w tej normalnej części giereczkowa, dyskusja, fakty, zdrowy rozsądek

Tymczasem niewolnicy marki:

Cytat

Loool. No nie bo kibicowanie 11 facetom żeby wbili piłkę do siatki jest czymś lepszym od kibicowania swoim ulubionym studiom by robili dobre gry?

Opublikowano
4 minuty temu, dee napisał:

Typ się sfajdał bo 

4 minuty temu, dee napisał:

dyskusja, fakty, zdrowy rozsądek

Tymaczasem podwójne myślenie zadaniowe u botów. I to wszystko w jednym poście. Jestesmy z ciebie dumni!

Opublikowano

No typie, jak nie widzisz różnicy między kącikami tematycznymi a CW, to o czym tu gadać?

6 minut temu, LiŚciu napisał:

Jestesmy z ciebie dumni!

Skąd ta liczba mnoga? Masz jakiegoś niewidocznego przyjaciela za łózkiem? :notbad:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.