Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
19 minut temu, 20inchDT napisał:

Na tym forum mało kto gra w rpgi, co widać po temacie super zapowiadającego się baldur's gate 3 czy serii divinity, pillars, wasteland etc.

Bardzo się mylisz, no ale Ty obczaisz skrawek tego, co ktoś gra na psn id i już masz wyrobiona opinie...

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 927,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przed siódmą generacją można jeszcze było czarować czego to się tam nie ograło, ale na nieszczęście teoretyków GT i PSNid wyrażają więcej niż tysiąc słów.

Taa to sprobuj wyjść ze swego pudełka i rozkminić, ze są jeszcze Epic, Steam, Origin i inne platformy do grania. Naprawdę świat wbrew temu co myślicie nie kręci się wokół Xboxa, choc nie dziwie się, ze tak myślicie po tych eventach w stylu Tony Robbinsa..

Opublikowano

Co wy pierdolicie, przecież Sony to świetna firma.

- wychowałeś się z PlayStation na wyścigach? - dorośnij, nie dostaniesz już u nas nic poza Gran Turismo które pamięta erę PS2.

- wychowałeś się z PlayStation na bijatykach? Dorośnij, we wszystko zagrasz teraz na dowolnej konsoli, bijatyki to nie powód dla którego musisz mieć najnowsze Playstation

- może wychowałeś się na platformowkach? W Crasha zagrasz se na Xboxie, cześć zaorana, a reszta zaadresowana dla 6 latka, niech dmucha w pada - dorośnij

- a co z RPG? he he, konkurencja deklasyfikuje.

- może jakiś shooter dobry? FPS, skill, zręczność w dodatku dostępny tylko na PlayStation?! No no, kup se Call of Duty.

Co ma wiec do zaoferowania PlayStation?

Kinowe doświadczenie w postaci pifpaf obowiązkowo w widoku z 3 osoby, nie za trudna bo musi każdy w nia zagrac, ma się tylko błyszczeć, jak przejdziesz to sprzedaż bo więcej nie wrócisz.

To moze Sony pozwoli pograć w gry z czasów świetności Playststion 2/3? Chyba jak se kurwa remastera za trzy i pol bomby kupisz xD

A co z Vita? Na cmentarzu obok PlayStation VR i kontrolerów Move.

Sony aktualnie poza znaczkiem nie ma nic wspólnego z Sony które poznałem w czasach PSXa, trzeba być ślepym i głupim by patrzeć dalej w stronę tej firmy, nostalgia jednak robi swoje i wiem ze wielu dalej sobie tłumaczy przez zaciśnięte zeby ze jeszcze będzie dobrze, jeszcze jako się ułoży, przecież nie będzie to tak trwać wiecznie - patologiczne przywiązanie z przyzwyczajenia jak w domu w którym facet napierdala swoją babę, klapki na oczach i trudność w zrozumieniu ze zmiana może być lepsza.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
5 minut temu, izon napisał:

Taa to sprobuj wyjść ze swego pudełka i rozkminić, ze są jeszcze Epic, Steam, Origin i inne platformy do grania. Naprawdę świat wbrew temu co myślicie nie kręci się wokół Xboxa, choc nie dziwie się, ze tak myślicie po tych eventach w stylu Tony Robbinsa..

Z udzielających się w temacie na PC gra izi, reszta (najczęściej) konsoluje.

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Z udzielających się w temacie na PC gra izi, reszta (najczęściej) konsoluje.

Ok No i to nie potwierdza Twojej tezy, o teoretykach. 

11 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Co wy pierdolicie, przecież Sony to świetna firma.

- wychowałeś się z PlayStation na wyścigach? - dorośnij, nie dostaniesz już u nas nic poza Gran Turismo które pamięta erę PS2.

- wychowałeś się z PlayStation na bijatykach? Dorośnij, we wszystko zagrasz teraz na dowolnej konsoli, bijatyki to nie powód dla którego musisz mieć najnowsze Playstation

- może wychowałeś się na platformowkach? W Crasha zagrasz se na Xboxie, cześć zaorana, a reszta zaadresowana dla 6 latka, niech dmucha w pada - dorośnij

- a co z RPG? he he, konkurencja deklasyfikuje.

- może jakiś shooter dobry? FPS, skill, zręczność w dodatku dostępny tylko na PlayStation?! No no, kup se Call of Duty.

Co ma wiec do zaoferowania PlayStation?

Kinowe doświadczenie w postaci pifpaf obowiązkowo w widoku z 3 osoby, nie za trudna bo musi każdy w nia zagrac, ma się tylko błyszczeć, jak przejdziesz to sprzedaż bo więcej nie wrócisz.

To moze Sony pozwoli pograć w gry z czasów świetności Playststion 2/3? Chyba jak se kurwa remastera za trzy i pol bomby kupisz xD

A co z Vita? Na cmentarzu obok PlayStation VR i kontrolerów Move.

Sony aktualnie poza znaczkiem nie ma nic wspólnego z Sony które poznałem w czasach PSXa, trzeba być ślepym i głupim by patrzeć dalej w stronę tej firmy, nostalgia jednak robi swoje i wiem ze wielu dalej sobie tłumaczy przez zaciśnięte zeby ze jeszcze będzie dobrze, jeszcze jako się ułoży, przecież nie będzie to tak trwać wiecznie - patologiczne przywiązanie z przyzwyczajenia jak w domu w którym facet napierdala swoją babę, klapki na oczach i trudność w zrozumieniu ze zmiana może być lepsza.

No i nikt tak na Sony nie patrzy, tylko xboty, które są same ślepo zapatrzone w swój dekoder zarzucają posiadaczom PS5 fantazym. Niestety jest dokładnie na odwrót. Np. ja jestem świadomy niedociągnięć u Sony jak i samej konsoli. Po prostu nie zmienia to faktu, ze majac porównanie na Xboxie nie chciało mi się grać. A nie chciało bo jest nudny jak flaki z olejem, oferując to samo od 3 generacji i nie dając ani jednej nowej gry na premiere. Może i Dualsense to nie jest rewolucja, może Demon Souls Remake to nie jest najlepszy tytuł startowy w historii ale do chuja Pana to vs TOTALNE ZERO po stronie zielonych broni się samo i żeby tego nie widzieć trzeba być ślepym. M$ obiecuje jakieś nowe gry za 2-3 lata i super może wtedy kupię ta konsole natomiast w Ratcheta zagram jeszcze w tym roku. Ile można przechodzić halo i gearsy??

Edytowane przez izon

Opublikowano
Teraz, izon napisał:

Ok No i to nie potwierdza Twojej tezy, o teoretykach. 

Jak nie? Jeśli 9 na 10 osób w tym temacie pluje na PC i na nim nie gra to PSNid i GamerTag powiedzieć Ci mogą wiele o danej osobie. Najczęściej wychodziło, że naczelne klapy w ogóle nie ogrywały exów na PS4 albo o Xboxie wypowiadali się na podstawie YT. Sam niejednokrotnie wyjaśniałem jakiś szkrabków czy innych klapów trofkami z ukończonych gier z mojego ID. :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jak nie? Jeśli 9 na 10 osób w tym temacie pluje na PC i na nim nie gra to PSNid i GamerTag powiedzieć Ci mogą wiele o danej osobie. Najczęściej wychodziło, że naczelne klapy w ogóle nie ogrywały exów na PS4 albo o Xboxie wypowiadali się na podstawie YT. Sam niejednokrotnie wyjaśniałem jakiś szkrabków czy innych klapów trofkami z ukończonych gier z mojego ID. :) 

Może i tak natomiast ja tu dostrzegam dokładnie odwrotny scenariusz, ludzie wyśmiewają Astro czy nowe Soulsy choc nie mieli DualSensa w rękach. Natomiast xboxa łatwiej jest gnoić nie maja tej konsoli skoro we wszystko co na niej jest, zagrasz na innych platformach, nie wspominając o tym, ze sprzęt nie wnosi zupełnie nic nowego. Ja cenie właśnie Nintendo czy w tej generacji PS5, za to, ze wprowadzają jakiś powiew świeżości z czym konsole zawsze mi się kojarzyły. A na kompie lubię grać w niektóre gry bo są po prostu lepsze niż na konsolach jak np. Wiedźmin 3 czy Cyberpunk. 

Opublikowano
51 minut temu, izon napisał:

Bardzo się mylisz, no ale Ty obczaisz skrawek tego, co ktoś gra na psn id i już masz wyrobiona opinie...

Wyyłumacz mi w takim razie dlaczego jestem w błędzie. Nawet szkalowany ac valhalla ma 49 stron, a divinity 2 tylko 12.

Opublikowano
8 minut temu, izon napisał:

Natomiast xboxa łatwiej jest gnoić nie maja tej konsoli skoro we wszystko co na niej jest, zagrasz na innych platformach

Jop, jednak żeby ograć exy z tego Xboxa to najczęściej trzeba mieć Gamertag, więc wracamy do punktu wyjścia.

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

Wyyłumacz mi w takim razie dlaczego jestem w błędzie. Nawet szkalowany ac valhalla ma 49 stron, a divinity 2 tylko 12.

W rpgi to się gra, a nie rozprawia na forum, a grając w takie gnioty jak assassins creed to gdzieś trzeba dać upust emocjom:) w mojej ocenie pojemność tematu nie odzwierciedla stanu faktycznego dla przykładu wiem, ze sporo osób na forum zagrywa się na Switchu ale wątek konsoli Nintendo nie jest jakiś bardzo rozbudowany, a niektóre gry nawet nie  maja swojego tematu..Choc oczywiście w pewnych kwestiach masz racje: gniot The Last Of Us 2 to już nie wiem ile ma stron, aż żal patrzeć :) 

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jop, jednak żeby ograć exy z tego Xboxa to najczęściej trzeba mieć Gamertag, więc wracamy do punktu wyjścia.

Panie trylogie Halo masz na Steam, to jakie te exy jeszcze..

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

W rpgi to się gra, a nie rozprawia na forum

Aha

Opublikowano
2 minuty temu, izon napisał:

Panie trylogie Halo masz na Steam, to jakie te exy jeszcze..

Może rzeczywiście określenie ex jest tutaj nie na miejscu. Gry 1st party MS-u ograć można albo w abonamencie XGP za cenę 40zł/m-sc albo kupić czy w Storze czy na Steamie. W każdym przypadku pieniądze i tak idą na poczet studiów Xboxa, więc na dalszy rozwój gier. Kupując te gry wspierasz Xboxa, nawet jeśli go nie posiadasz.

Także dzięki. :) 

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Może rzeczywiście określenie ex jest tutaj nie na miejscu. Gry 1st party MS-u ograć można albo w abonamencie XGP za cenę 40zł/m-sc albo kupić czy w Storze czy na Steamie. W każdym przypadku pieniądze i tak idą na poczet studiów Xboxa, więc na dalszy rozwój gier. Kupując te gry wspierasz Xboxa, nawet jeśli go nie posiadasz.

Także dzięki. :) 

Nie ma za co, tylko, ze Horizona, czy Death Stranding tez masz na PC, wiec

to działa w obydwie strony :)

Ja osobiście nie mam nic do gier sygnowanych logiem Xboxa czy M$ powiem więcej, gdyby coś wartego uwagi się pojawiło to pewnie Series X nadal stałby pod moim tv no ale niestety póki co....:flag_of_truce:

P.S. Ori na Switchu jest cudowne :)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Paweł to chyba ma problemy z zasypianiem skoro zainstalował DS na noc. :kaz:

Opublikowano
7 godzin temu, 20inchDT napisał:

Oby się za bardzo nie rozpedzali, bo przy takim tempie zatrzymaja się dopiero w 2024 na dziesiatą rocznicę objecia sterów przez Spencera. Niech ich chuy, gdyby halo wyszło zgodnie z planem, to by nie mieli żadnego zapowiedzianego eksa na 2021 xd

31 minut temu, ASX napisał:

Przesadzacie E3 w wykonaniu Xboxa od 2018 trzymają poziom. 

Mało jest pierdolenia, tylko leci zapowiedź za zapowiedzią, jedyne do czego można się przyczepić to to że Microsoft lubi zapowiadać swoje gry zwiastunami CGI i brakuje na ich prezentacjach jakiś dłuższych fragmentów gamepalyu kiedy to developer może wyjść na scenę i opowiedzieć o swojej grze. A przydałoby się cos takiego bo teraz to wygląda tak jakby targetem ich konferencji były dzieci z ADHD i koniecznie chcą żeby nie było przestoju dłuższego niż 30 sekund.

Z tym "eventem" marcowym (celowo cudzysłów) to ja byłbym ostrożny, źródłem plotki jest Jeff Grub którego zapytali czy MS planuje coś z okazji przejęcia Bethesdy. A on odpowiedział że na pewno coś planuje, ale nie wiadomo jak to będzie wyglądać, może to być krótki filmik gdzie zaprezentują wszystkie studia Bethesdy i gry nad którymi pracują a może to będzie tylko krótki artykuł na stronie gdzie Xbox wyjaśni status ekskluzywności gier takich jak Starfield czy Elder Scrolls.

U Bociarzy panika wymieszana z myśleniem życzeniowym. Powoli już widzą, że chuja z tego będzie ale jeszcze sięgają wstecz do przeszłości..Niestety drodzy koledzy ale mamy 2021 r. i z tych szumnych zapowiedzi sprzed 2-3 lat niewiele wyszło. Miejmy nadzieję, że Xbox otrzyma jakieś dedykowane dla tej konsoli gry przed końcem generacji..chociaż paradoksalnie sytuacje może uratować.. jakiś kolejny Series X/S/PRO CHUJ WI CO żeby uzasadnić zakup nowego dekoderka. Wydaje mi się, że obecne konsole mogą nie uciągnąć potwora Halo Infinite...

Dzień dobry i miłego dnia!

Edytowane przez izon

Opublikowano

Napewno wyjdzie Halo Infinite a w jakim stanie to się okaże, na koniec generacji nowe Gearsy a w połowie Forza i to koniec z tych 9/10, później jakieś popierdolki, DLC do TETRISa i można czekać na następcę.

Opublikowano
43 minuty temu, izon napisał:

Niestety drodzy koledzy ale mamy 2021 r. i z tych szumnych zapowiedzi sprzed 2-3 lat niewiele wyszło.

z gier zapowiedzianych do 3 lat  wstecz wyszły:

- Gears 5,

- Battletoads

- Forza Horizon 4

- Microsoft Flight Simulator

- Bleeding Edge

- Gears Tactics

- Tell My Why

- remaster Age of Empires III

- Grounded (early access)

- Ori and the Will of the Wisps

- Wasteland 3

nie wyszły:

- Halo Infinite

- Forza Motorsport

- Everwild

- State of Decay 3

- Psychonauts 2

- Dusk Falls

- Avowed

-Age of Empires IV

- Hellblade 2

- Fable

- Starfield

- The Elder Scrolls VI

Opublikowano
56 minut temu, izon napisał:

U Bociarzy panika wymieszana z myśleniem życzeniowym.

Typ się sfajdał bo wyszedł z niebieskiego bagna na chwilę i zobaczył dyskusję koneserów gejmingu :reggie:

Tak właśnie to wygląda w tej normalnej części giereczkowa, dyskusja, fakty, zdrowy rozsądek

Tymczasem niewolnicy marki:

Cytat

Loool. No nie bo kibicowanie 11 facetom żeby wbili piłkę do siatki jest czymś lepszym od kibicowania swoim ulubionym studiom by robili dobre gry?

Opublikowano
4 minuty temu, dee napisał:

Typ się sfajdał bo 

4 minuty temu, dee napisał:

dyskusja, fakty, zdrowy rozsądek

Tymaczasem podwójne myślenie zadaniowe u botów. I to wszystko w jednym poście. Jestesmy z ciebie dumni!

Opublikowano

No typie, jak nie widzisz różnicy między kącikami tematycznymi a CW, to o czym tu gadać?

6 minut temu, LiŚciu napisał:

Jestesmy z ciebie dumni!

Skąd ta liczba mnoga? Masz jakiegoś niewidocznego przyjaciela za łózkiem? :notbad:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.